Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Tina Gudrun Jensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Møder og omvendelser
    af Tina Gudrun Jensen & Kate Østeraard
    205,95 kr.

    Analyse af omvendelse til islam i Danmark og af konvertitternes profil - demografisk, socialt og religiøst

  • - Begreb og virkelighed
    af Kathrine Vitus, Tina Gudrun Jensen & Garbi Schmidt
    232,95 kr.

    Det hævdes undertiden, at indvandring, globalisering og EU-medlemskab er med til at udfordre den sociale sammenhængskraft , og dette begreb optræder efterhånden hyppigt i debatter om dansk identitet, kultur og historie og det danske samfunds fremtid. Men hvad mener vi egentlig, når vi taler om social sammenhængskraft? Hvad kommer den af? Og hvordan kommer den til udtryk?Denne bog undersøger social sammenhængskraft som et både historisk, politisk, samfundsmæssigt og forskningsmæssigt begreb. Bogens kapitler udforsker begreb og levet praksis fra forskellige videnskabelige perspektiver, både som diskurser, der involverer forestillinger om parallelsamfund og fællesskab, og som hverdagslivets lokale dynamikker i bykvarterer og boligområder.Bogen henvender sig til studerende, undervisere, akademikere og lægmænd med interesse for centrale begreber i samtidsdebatten med fokus på den rolle, migration spiller for det danske samfunds udvikling.

  • - Hverdagsliv og naboskab i et multietnisk boligområde
    af Tina Gudrun Jensen
    292,95 kr.

    I den offentlige debat om indvandring og integration tales der ofte om ghettodannelse og “parallelsamfund”, og der skelnes tydeligt mellem ‘os’ og ‘dem’. Her fremstilles etniske grupper som segregerede enklaver i samfundet, men virkeligheden er langt mere nuanceret. Mange af de boligområder, der hentydes til, er nemlig multietniske boligområder, og her bor bl.a. mange etniske danskere.I både den offentlige debat og i forskningen om indvandring og integration i urbane rum i Danmark overser man ofte den interaktion, der foregår mellem mennesker med forskellige etniske baggrunde. Denne bog handler netop om interetniske relationer i sociale boligområder. Hermed udfylder bogen et hul i dansk forskning om indvandring og integration og lægger sig op ad den fremvoksende internationale antropologiske, sociologiske og humangeografiske litteratur om udfoldelsen af interetniske relationer i hverdagsliv.Bogen er baseret på et etnografisk feltarbejde i Grønnevang i form af deltagerobservation og interview med beboere og andre personer i området. Grønnevang er et større multietnisk socialt boligområde i København, som er beboet af omkring 50 procent etniske danskere og 50 procent etniske minoriteter. Gennem autentiske historier beskriver bogen de personer, der lever i boligområdet, og deres indbyrdes relationer. Bogens omdrejningspunkter er naboskabets forskelligartede relationer og hverdagspraksisser samt magtforholdet mellem beboere, som udgør etnisk minoritet og majoritet

  • - Hverdagsliv og naboskab i et multietnisk boligområde
    af Tina Gudrun Jensen
    228,99 kr.

    I den offentlige debat om indvandring og integration tales der ofte om ghettodannelse og parallelsamfund , og der skelnes tydeligt mellem os og dem . Her fremstilles etniske grupper som segregerede enklaver i samfundet, men virkeligheden er langt mere nuanceret. Mange af de boligområder, der hentydes til, er nemlig multietniske boligområder, og her bor bl.a. mange etniske danskere.I både den offentlige debat og i forskningen om indvandring og integration i urbane rum i Danmark overser man ofte den interaktion, der foregår mellem mennesker med forskellige etniske baggrunde. Denne bog handler netop om interetniske relationer i sociale boligområder. Hermed udfylder bogen et hul i dansk forskning om indvandring og integration og lægger sig op ad den fremvoksende internationale antropologiske, sociologiske og humangeografiske litteratur om udfoldelsen af interetniske relationer i hverdagsliv.Bogen er baseret på et etnografisk feltarbejde i Grønnevang i form af deltagerobservation og interview med beboere og andre personer i området. Grønnevang er et større multietnisk socialt boligområde i København, som er beboet af omkring 50 procent etniske danskere og 50 procent etniske minoriteter. Gennem autentiske historier beskriver bogen de personer, der lever i boligområdet, og deres indbyrdes relationer. Bogens omdrejningspunkter er naboskabets forskelligartede relationer og hverdagspraksisser samt magtforholdet mellem beboere, som udgør etnisk minoritet og majoritet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.