Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Tina Risager

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - en refleksionsbog for pårørende til personer med demens
    af Tina Risager
    258,95 kr.

    ”Helt alene – og én af mange – en refleksionsbog for pårørende til personer med demens” giver indblik i nogle af de følelsesmæssige, familiære og organisatoriske vanskeligheder man kan rammes af, når demens gør sit indtog i familien.Alle afsnit i bogen er bygget op omkring Sofies fortælling, som både er unik og sammenlignelig med andres. Hvert afsnit rundes af med spørgsmål til refleksion, som kan bruges af enkeltpersoner, grupper af pårørende og medarbejdere i ældre- og demensomsorgen.Uddrag af forord:”I et let sprog er bogen både oplysende og vidensformidlende, og den tydeliggør på en god måde, hvor vigtigt netværk, støtte og rådgivning til pårørende er. Det er dem, der står i en hverdag præget af forandringer, udfordringer og ikke mindst uvisheden om den kommende tid. De pårørende skal lære at tackle livet med demens tæt på, og med Sofies fortælling tydeliggøres det, at der findes styrker i fællesskabet med andre i samme situation og i rådgivning og sparring med fagpersoner. Man føler sig stærkere, hvis man oplever sig set, hørt, mødt og hjulpet...””Tina Risager leverer et stærkt bud på en god og indsigtsfuld bog, der sagtens kan overføres til andre aldersgrupper end kun yngre pårørende…”, Tina Grove, Demensfaglig leder, Demenscentrum Aarhus

  • - Refleksioner over ledelse af kerneopgaven
    af Tina Risager
    468,95 kr.

    Ledelse i demensomsorgen kræver engagement og stor viden om livet med demens og de vanskeligheder, der følger for personen og de nærmeste. Flere borgere med demens har samtidige somatiske og psykiske lidelser, og det medfører en række sociale tab, i takt med at sygdommen skrider frem. Det stiller store følelsesmæssige og faglige krav til de medarbejdere, som skal udføre kerneopgaven, og der er derfor behov for tæt støtte og vejledning fra lederen. På samme tid er demensomsorgen svært udfordret af rekrutteringsvanskeligheder i forhold til både antal medarbejdere og tilstrækkelige faglige kompetencer, lavstatusimage, en hårdt presset økonomi og søjleopdelte samarbejdsflader. Ledelsen har ansvar for kvalitet og udvikling af kerneopgaven, mens de komplicerede forhold, den skal foregå under, er bagtæppet. Det arbejde indeholder flere gordiske knuder, hvor også den administrative drift fylder stadig mere. Ledelse i demensomsorgen - Refleksioner over ledelse af kerneopgaven gennemgår hele forløbet, fra der er lavet nationale strategier, retningslinjer og anbefalinger, til de udmønter sig i regionale og kommunale styringsdokumenter, og til de oversættes til faglige løsninger og valg af tilgange og metoder i den behandling og omsorg, der ydes for borgere med demens. Bogen inviterer gennem aktuelle cases til refleksion over håndteringer af vanskelige problemstillinger i praksis. Ledelse i demensomsorgen - Refleksioner over ledelse af kerneopgaven giver indblik i, hvordan lederen skal balancere mellem på den ene side at kunne påvirke og skabe retning, løsninger og værdi og på den anden side at kunne imødekomme krav og forventninger fra politikere, forvaltning, faglige organisationer, civilsamfund, tilsyn og pårørende. I det spændingsfelt skal lederen sammen med medarbejdere skabe et udviklende arbejds- og læringsmiljø, hvor medarbejderne kan sikre et trygt og værdigt liv for personer med demens.

  • - Grundbog om sygepleje i det nære sundhedsvæsen
    af Tina Risager
    398,95 kr.

    Flere og flere sundhedsopgaver flyttes væk fra sygehuset og ud i kommuner og almen praksis som følge af blandt andet den store medicoteknologiske udvikling, strukturelle forandringer og det stigende antal ældre borgere med multisygdom samt borgere med psykosociale problemstillinger. Her spiller sygeplejen i det nære sundhedsvæsen en vigtig rolle i at skabe sammenhæng i borgerforløb, der strækker sig over flere sektorer, faggrupper og professioner.Med denne bog kommer du hele vejen rundt om den borgernære sygepleje. Gennem de 20 kapitler skildres relevante teoretiske perspektiver, etiske overvejelser, analyse- og samarbejdsmetoder og konkrete værktøjer, som kan anvendes til problemløsning. Kapitlerne er pædagogisk opbygget med startsresumeer, faktabokse og afsluttende studiespørgsmål. Den kliniske anvendelighed prioriteres gennem cases og eksempler, der analyseres med relevante faglige begreber for at understrege den uadskillelige sammenhæng mellem teori og praksis.Bogen er især målrettet sygeplejestuderende og studerende på specialuddannelsen i borgernær sygepleje, men kan læses af alle med andel i det nære sundhedsvæsen, herunder både nyuddannede og erfarne sygeplejersker.Denne udgave er indholdsmæssigt fuldstændig identisk med 1. udgaven - der er blot tale om et opdateret cover.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.