Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En ung kvinde får job som gymnasielærer. Første arbejdsdag møder hun en mand i toget. Han er gift og har et barn. Nye rejsende er en fortælling om at kaste sig hårdt ind mod den anden. Om at stå ved katederet og ikke kunne kende sin egen stemme. Om at føle sig forkert og akavet og fandenivoldsk. Om nervøsitet og længsel. Sex og vodka og cigaretter. Om at køre i tog. Om ikke at passe ind og at gå derhen, hvor alting kan gå galt. Nye rejsende befinder sig et sted mellem poesi og prosa. Et enkelt og præcist sprog giver fortællingen stor gennemslagskraft og en sitrende intensitet, der rummer sorgfuldhed, desperation og humor. Pressen skriver: »[…] en meget velturneret og indfølt humoristisk fortælling om at forlade livet som studerende og træde direkte ud på dybt vand som voksen med alle de usikkerheder og pinlige situationer, det indebærer. Et stof, som de fleste nyuddannede kan relatere til - jeg selv inklusive. Det er en interessant fase i en moderne tilværelse at belyse, og et terræn, som slet ikke er udforsket nok, men Høeg har lagt et særdeles vellykket fundament.« – Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende »Tine Høeg excellerer i det enkle i sin sjove og ømme debut […] Det er bare helt enkelt: en sjov og øm minimalisme med en stemmeføring så sikker og en stil så stram, at man kun kan glæde sig til mere.« – ****, Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen, Politiken »Jeg grovåd mig gennem Tine Høegs lille æblegrønne, bittersødt forelskede debut på en enkelt eftermiddag. […] alle tiders sorgmuntre debut.« – Linea Maja Ernst, Weekendavisen »[…] en vedkommende, tidstypisk roman og oplagt pligt- og lystlæsning for gymnasieelever og deres lærere.« – Christina Englund, Litteratursiden.dk »Tine Høeg skriver om den unge kvindes liv i yderst knap form. Tekstbilledet minder om et prosadigt, men gennem det får hun løftet det hverdagsrealistiske til noget større og mere interessant. Det er gjort originalt og med sproglig præcision.« – *****, Fyens Stiftstidende »Virkelig vellykket og stilsikker debut.« - Melfar Posten
”SULT” er en roman om hvad fertilitetsbehandling gør ved et menneske, en kvinde, en kunstner, en kæreste, en krop. Mia og Emil har selv forsøgt at få et barn i et år og starter nu i fertilitetsbehandling. Emil har to børn fra et tidligere forhold. Mia er forfatter og har altid vidst, at hun vil være mor. Hun begynder at skrive tekster fra et behandlingsforløb, der bliver stadig mere gennemgribende og truer med at få alt til at falde fra hinanden. Samtidig lever og vokser skriften, den bliver en frelse, men bringer også yderligere uro ind i parforholdet. Kan man være kompromisløs både i kunsten og i kærligheden? ”SULT” er en roman om begær efter liv. Driften efter at skrive flyder sammen med det erotiske begær, der flyder sammen med begæret efter at blive befrugtet, føde et barn. Den er skrevet fra et uroens sted, hvor intet er afklaret. En tilstand af længsel, smerte, håb og vanvid. Om forfatteren:Tine Høeg har haft en kæmpe gennemslagskraft med sine to tidligere bøger, der har nået et stort publikum, er blevet omsat til teater, har modtaget priser og er solgt til udgivelse i udlandet. Tine har turneret landet rundt med romankoncert og foredrag og optrædener på festivaler og biblioteker. Tine kommer fra Albertslund og er bosat på Amager.
Tour de chambre er en roman om venskab, forelskelse og død – og om begæret efter at skrive og skabe. Et begær, der har sin egen vilje. //Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er 10 år siden, han døde. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai. Nu skriver Asta på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Den får fortid og nutid til at flette sig ind i hinanden. Fester, længsler og vaklen vækkes til live, sammen med dét Asta aldrig har kunnet fortælle Mai. //Tine Høeg fik et gennembrud med Nye rejsende, som hun modtog Bogforums Debutantpris for. Bogen er solgt til udgivelse i England og Tyskland og sat op som monolog på Det Kongelige Teater.
Novellix – Stor litteratur i et lille formatDenne æske indeholder fire nyskrevne noveller af nogle af Danmarksmest roste og omtalte unge forfattere. Fra poetisk prosa til humoristisk træfsikkerhed – novellerne står hver for sig som en opvisning i forfatternes unikke udtryk og tilgang til sproget. Overordnet set er det fortællinger om venskab, kærlighed og spillets regler. Om hvordan alt forandres og alligevel er præcis, som det altid har været. Fire små bøger med en novelle i hver – toptunet litteratur lige til at stikke i lommen – som ikke efterlader nogen tvivl om, hvorfor denne stjerneparade af forfattere er nogle af deres generations mest spændende stemmer.Æsken indeholder fire bøger:Josefine Klougart – Det ophøjedeThomas Korsgaard – Det var jo dengangTine Høeg – Hej sol fuck loveJacob Skyggebjerg – Røvhul
Stemmer fra et nedlukket land.Denne antologi samler teksterne bag Teater Republiques digitale teaterforestilling, Coronamonologerne. Teksterne er skrevet midt under nedlukningen af Danmark i foråret 2020, på et tidspunkt hvor chokket over en pludseligt ændret verden var helt friskt, og de er skrevet med hver forfatters særlige blik for både det groteske og det rørende i en hverdag med coronakarantæne. Sammen står teksterne som et dokument over en tid, som vi på én gang vil få svært ved at huske præcist, og aldrig vil glemme."Glæd dig til Coronamonologernes korte, men dybe blik ind i 14 forskellige universer, som hver især er gennemsyret af en særlig nerve, en sårbarhed der bliver til ømhed eller brutalitet, længsel eller selvironi, rædsel eller diabolsk humor."- Forord af Emmet Feigenberg, direktør for Teater Republique.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.