Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives.Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle.Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning.Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer.Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området.
Mikroorganismer koloniserer vores tarm helt fra barndommen. De påvirker os, og vi påvirker dem. Vi styrer børnenes nysgerrige pilfingre uden om snavs, selvom tarmen trives bedst med en blandet landhandel af mikroorganismer. Vi forsøger at undgå smitte mellem små poder og køber dyre dråber i håb om mirakuløse mikrober, selvom store søskende forærer os gavnlige bakterier allerede inden børnehavealderen. Mavens mikrobiologi er mangfoldig, og det kan være svært at skelne mellem sikker viden og mavefornemmelser. Jo mere forskerne undersøger tarmens bakterier, jo flere sammenhænge finder de. Nye teknologier som big data og DNA-analyser går hånd i hånd med gammeldags laboratoriearbejde, når vi skal afdække tarmbakteriernes betydning for vores sundhed.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.