Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grundbog i psykiatri er det autoritative hovedværk inden for dansk psykiatri. Denne tredje udgave er væsentligt opdateret, og beskrivelser af både den nuværende diagnoseliste ICD-10 og den kommende ICD-11 er inkorporeret i alle kapitlerne. Bogens kapitler er grundigt revideret af både tidligere og nye forfattere, ligesom der er kommet nye kapitler til.Hvert kapitel indeholder casemateriale, oversigtsbokse, relevant litteraturliste og resumé, hvilket gør bogen til en oplagt grund- og opslagsbog for medicin- og psykologistuderende samt andre studerende inden for social- og sundhedsfagene. Kan også bruges af professionelle med interesse for psykiatri, fx praktiserende læger, kliniske psykologer, psykiatriske sygeplejersker og psykiatere samt personale på bosteder og i socialforvaltninger.Grundbog i psykiatri giver en opdateret beskrivelse af psykiatrien med mennesket i centrum og med en bred videnskabelig tilgang. Alle psykiske lidelser i WHO’s ICD-diagnoselister bliver gennemgået med fokus på årsagsforhold, forekomst, det klinisk billede, diagnostik og behandling. Fremstillingen af de enkelte lidelser og deres behandling er baseret på den nyeste forskning, og der lægges vægt på, at alle kliniske beslutningsprocesser og behandlinger er evidensbaserede.Erik Simonsen er professor emeritus ved Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet og speciallæge i psykiatri tilknyttet Forskningsenheden Psykiatrien Øst, Region Sjælland. Bo Møhl er professor emeritus i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet, cand.mag. og cand.psych., specialpsykolog i psykiatri, specialist og supervisor i psykoterapi. Begge har mere end 35 års klinisk erfaring fra psykiatrien.
Ligesom et indkøbscenter på enhver måde søges indrettet og organiseret med henblik på at sælge flest mulige varer, søges den miljøterapeutiske institution på enhver måde indrettet og organiseret med henblik på at hjælpe patienterne med at forbedre deres aktuelle psykiske tilstand. Forfatternes teoretiske udgangspunkt er psykodynamisk, og de mener således, at såvel psykisk sundhed som psykisk lidelse er tæt forbundet med menneskets tidligste oplevelser af tilknytning, relation og samspil. Miljøterapiens hovedopgave er at møde patienten, hvor han er, og at skabe en organisation med et terapeutisk miljø, hvor patienten kan få nye relationelle erfaringer og dermed gives mulighed for udvikling. Miljøterapien indeholder både et relationelt og et organisationspsykologisk aspekt, og i bogens første del beskrives det, hvordan disse to aspekter sammen og hver for sig spiller en væsentlig rolle i det miljø, der omgiver patienten. Bogens andel del omhandler de mere praktiske elementer i det miljøterapeutiske arbejde og indeholder bl.a. kapitler om kontaktpersonfunktionen og supervision. Bogens tredje del beskæftiger sig med miljøterapi i forhold til forskellige patientgrupper, såsom personlighedsforstyrrede patienter, psykotiske patienter og patienter med anden etnisk baggrund. Bogen henvender sig til alle faggrupper, der er involveret i det miljøterapeutiske arbejde i psykiatrien, dvs. læger, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere, og til alle, der gennemgår en miljøterapeutisk uddannelse.
Ligesom et indkøbscenter på enhver måde søges indrettet og organiseret med henblik på at sælge flest mulige varer, søges den miljøterapeutiske institution på enhver måde indrettet og organiseret med henblik på at hjælpe patienterne med at forbedre deres aktuelle psykiske tilstand.Forfatternes teoretiske udgangspunkt er psykodynamisk, og de mener således, at såvel psykisk sundhed som psykisk lidelse er tæt forbundet med menneskets tidligste oplevelser af tilknytning, relation og samspil. Miljøterapiens hovedopgave er at møde patienten, hvor han er, og at skabe en organisation med et terapeutisk miljø, hvor patienten kan få nye relationelle erfaringer og dermed gives mulighed for udvikling.Miljøterapien indeholder både et relationelt og et organisationspsykologisk aspekt, og i bogens første del beskrives det, hvordan disse to aspekter sammen og hver for sig spiller en væsentlig rolle i det miljø, der omgiver patienten. Bogens andel del omhandler de mere praktiske elementer i det miljøterapeutiske arbejde og indeholder bl.a. kapitler om kontaktpersonfunktionen og supervision. Bogens tredje del beskæftiger sig med miljøterapi i forhold til forskellige patientgrupper, såsom personlighedsforstyrrede patienter, psykotiske patienter og patienter med anden etnisk baggrund.Bogen henvender sig til alle faggrupper, der er involveret i det miljøterapeutiske arbejde i psykiatrien, dvs. læger, psykologer, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere, og til alle, der gennemgår en miljøterapeutisk uddannelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.