Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kroppen fortæller om det liv, vi har levet. Kroppen fortæller om de uudnyttede muligheder, vi har, og dermed om mulighederne for at gøre livet bedre. Kroppen husker vores historie, og derfor kan man ved at lytte til dens fortællinger nå oplevelser, der fandt sted, før sproget kom til. Tove Hvid forstår sammenhængen mellem krop og psyke helt konkret. Ud fra den forståelse fortæller hun om, hvordan vi i barndommen udviklede og formede vore kroppe på forskellig vis, afhængigt af om vi blev mødt med kærlighed eller ligegyldighed, om der blev stille for store eller for små krav til os, om vi blev gjort godt for eller fortræd imod.
Man kan se på en krop, om armene har rakt ud efter omsorg og kærlighed, eller om de opgav, måske fordi det alligevel ikke nyttede noget. Man kan se på en krop, om skuldrene har måttet bære alt for store byrder. Man kan se så meget på en krop, fordi vi selv via vores historie former vore kroppe og dermed bliver de personer, vi bliver.I “Kroppens fortællinger i billeder” ser vi mænd og kvinder, der i barndommen udviklede og formede deres kroppe på forskellig vis, afhængig af hvordan deres impulser til bevægelse blev mødt af deres nære omgivelser.Tove Hvid anvender Bodynamicteorien i sin analyse af billederne og aflæser, hvilke kerneproblemer og ressourcer personerne har.
Tove Hvid argumenterer i Spiseforstyrrelser og livsappetit for, at spiseforstyrrelser ikke handler om mad, men om appetitten på livet. Med det udgangspunkt beskriver hun de tre spiseforstyrrelser: anoreksi, bulimi og overspisning. I Tove Hvids bøger Kroppens fortællinger og Kroppens fortællinger i billeder har hun beskrevet udviklingspsykologien og dens afspejling i kroppen. Denne teori bliver her brugt til bedre at kunne forstå spiseforstyrrelserne og til at give ideer til hjælp. Et stort kapitel handler om behandling, både den man kan få i offentligt regi, og den Tove Hvid selv har erfaringer med.Spiseforstyrrelser og livsappetit kan læses uden specielle forudsætninger og henvender sig primært til mennesker, der selv har en spiseforstyrrelse, og til deres pårørende, men også behandlere kan have glæde af bogen.
I august 2002 fik Tove Hvid konstateret kræft i knoglemarven. En kræftdiagnose giver mange tanker om døden, men for Tove Hvid har den også givet livet en ny dimension. Den bestandige bevidsthed om døden giver livet større fylde, samtidig med at den giver større ensomhed. Tove Hvid fortæller om sin kamp, som ikke så meget er en kamp for at forlænge livet, men mere en kamp for at bevare livskvalitet og værdighed, indtil døden siger, at nu skal det være nu. Hun kritiserer de hårde nitter inden for lægeverdenen, som ikke altid er hjælpsomme i det projekt, og hun er taknemmelig over, at der også er mange læger og sygeplejersker, der tager hånd om sjælen, samtidig med at de ved noget om krop og kræft. Livet mod døden vil uden tvivl vække genklang og inspiration. Hos andre patienter. Hos deres pårørende og forhåbentlig også hos behandlerne. Omslag ved Mogens Hoff
Der er efterhånden en udbredt forståelse for, at årsagerne til anoreksi og bulimi er af psykologisk art eller i det mindste indeholder væsentlige psykologiske elementer. Men hvordan skal man forstå, at folk bliver overvægtige? Hvorfor lader de ikke bare være med at spise for meget? I OVERVÆGTENS PSYKOLOGI lader Tove Hvid de overvægtige selv komme til orde, og hun bruger deres ord sammen med sin egen omfattende psykologiske viden og erfaring til at finde frem til forståelser og forklaringer. Bogen henvender sig både til overvægtige, som måske kan genkende noget af sig selv i historierne og analyserne, og til behandlere og undervisere, som har brug for et indblik i, hvordan nogle overvægtige tænker, føler og kæmper. Omslag ved Kigge Hvid
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.