Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Trine Ungermann Fredskild

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Trine Ungermann Fredskild
    186,95 kr.

    Velfærdsteknologi i sundhedsvæsnet retter sig til såvel studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser som til de færdiguddannede sundhedsprofessionelle i den kliniske praksis.Man ved allerede i dag, at om få år vil op til 80 % af al kommunikationen mellem borgere og det offentlige foregå via internettet. Allerede i dag kan kroniske patienter med eksempelvis KOL eller diabetes via telemedicinske løsninger få behandling i hjemmet og på den måde undgå indlæggelse. Ældre kan i dag udnytte den nyeste velfærdsteknologi til at få gjort rent, blive vasket og komme ud af sengen. Dette medfører, at den enkelte borger i højere grad inddrages, og at de sundhedsprofessionelle skifter roller fra at yde omsorg og pleje til at hjælpe borgerne til selv at betjene de teknologiske løsninger og til selv at løse problemerne.Ovenstående stiller imidlertid store udfordringer til det sundhedspersonale, der skal håndtere de nye udfordringer. Det er således ikke længere nok at have de faglige kompetencer i orden. De sundhedsprofessionelle må forberede sig på et sundhedsvæsen i forandring og på, at de udfordringer, de møder fremover, kræver både faglige, menneskelige, innovative og teknologiske kompetencer.I bogen Velfærdsteknologi i sundhedsvæsnet bidrager 11 forfattere med at belyse ovenstående fra forskellige perspektiver.

  • af Henning Langberg, Red. Dorte Dalkjær & Trine Ungermann Fredsklid
    207,95 kr.

    Historisk har innovationsbegrebet været forbeholdt det merkantile fagområde, og innova­tionsbegrebet har været defineret ud fra et økonomisk rationale, fx innovation som nye pro­dukter og arbejdsgange, der skaber økonomisk værdi. Men i takt med samfundsudviklingen og dermed også udviklingen i sundhedsvæsnet er innovationsteknikkerne også adapteret i sundhedsvæsnet. Innovationens værdi defineres nu rettet mod en ny kontekst, hvor inno­vation er nytænkning, der medfører økonomisk værdi, men også værdi for patienterne og medarbejderne. Innovation i sundhedsvæsnet introducerer og beskriver på dette grundlag et teoretisk fundament for innova­tion, men bogen vil i høj grad også give konkrete eksempler på, hvordan innovation i sund­hedsvæsnet praktiseres - og hvilke muligheder og udfordringer, der er forbundet hermed. Bogen skal ses i sammenhæng med bogen “Velfærdsteknologi i Sundhedsvæsnet”, der første gang udkom i 2013 og er revideret i 2017. Sammen rummer disse to bøger såvel udviklings­forhold som implementeringsaspektet i forhold til ændring af arbejdsformer i sundhedsvæs­net og i forhold til implementering af velfærdsteknologiske løsninger. Bogen er primært målrettet de sundhedsprofessionelle og studerende i de hertil hørende fagområder.

  • af Trine Ungermann Fredskild, Red: Anne Dichmann Sorknæs, Raymond Kolbæk & mfl.
    207,95 - 287,95 kr.

    I Sundhedsinformatik i sundhedsvæsnet foretages en rækkenedslag på, hvordan arbejdet med ny, avanceret teknologi kan tages i brug medhenblik på de markante forandringer, som det danske sundhedsvæsen gennemgår idisse år. Sundhedssektoren mærker effekterne af større demografiske,strukturelle og teknologiske bevægelser. Sundhedsinformatik skal ses som enintegreret del af professionsfagligheden og skal derfor understøtte desundhedsprofessionelles viden om, hvordan de skal agere i relation til deresprofession, når udgangspunktet er deling af data internt såvel som eksternt isundhedsvæsnet. Bogen bygger på forskellige typer af viden: erfarings‑,udviklings‑ og forskningsbaseret viden, indenfor den natur- human- ogsamfundsfaglige videnstradition. Formålet med inddragelse af disse forskelligevidenstraditioner er at give et nuanceret billede af nogle af de mange tiltag,der er på området, samt at skabe et grundlag for kritisk refleksion hos læserenift. anvendelsen af sundhedsinformatik i sundhedsvæsnet.

  • - erfaringer, metoder og perspektiver
    af Trine Ungermann Fredskild & Red. Kathrine Hoffmann Pii
    207,95 - 269,94 kr.

    Visionen om aktive patienter i sundhedsvæsnet står stærkt på både den politiske og den sundhedsfaglige dagsorden. Der er bred enighed om, at samarbejdet mellem patient, pårørende og sundhedsprofessionelle skal blive bedre. Denne bog har særligt fokus på patientinddragelse inden for forskellige kliniske områder. Kapitlerne præsenterer forskellige patientinddragende metoder og forskellige måder at inddrage andre aktører end patienter på, fx pårørende og frivillige. Hensigten med bogen er bl.a. at imødekomme de sundhedsfaglige professionsuddannelsers pointering af, at patientinddragelse er en central klinisk kompetence, der skal styrkes gennem hele uddannelsen. Patientinddragelse er en praksis under udvikling, og det er med afsæt heri, at bidragene i denne bog er samlet.

  • af Trine Ungermann Fredskild & Ulla Gars
    218,95 - 313,95 kr.

    I det danske sundhedsvæsen er der gennem de senere år blevet fokuseret meget på teknologi i relation til pleje og behandling. Den massive anvendelse af ny teknologi i sundhedsvæsnet samt den stigende interesse for udvikling af nye medicinske teknologier medfører, at der er et stort behov for, at de sundhedsprofessionelle kan medvirke til at fremme innovation ift. nye sundhedsteknologier og ‑services som en del af egen professionel praksis. Den teknologiske udvikling og det at arbejde innovativt, stiller store krav til det sundhedspersonale, der skal håndtere de nye udfordringer. De sundhedsprofessionelle skal i dag være forberedt på et sundhedsvæsen i forandring og på, at de udfordringer, de møder, kræver både faglige, menneskelige, innovative og teknologiske kompetencer. Teknologi og innovation i sundhedsvæsenet vil derfor som et af bogens fokusområder se på behovet for såvel digitale som innovative kompetencer, og bogen er inddelt i tre dele:Del 1: Digitalisering af sundhedsvæsenet, ledelse og kompetenceudviklingDel 2: Nye teknologiske arbejdsredskaber, diskurs og etikDel 3: Innovation, kommercialisering og vurderingsmetoderBogen er tværfagligt orienteret og bidrager med ny viden bredt indenfor det sundhedsprofessionelle område, men også med oplæg til debat. Bogen vil i sin helhed bidrage til et nyt syn på de forandringer, der opleves i sundhedsvæsenet i dag. Bogen er velegnet til alle sundhedsprofessionelle uddannelser på såvel grund- som på efter- og videreuddannelsesniveau samt i praksisfeltet.

  • - Teorier, metoder, implementering
    af Trine Ungermann Fredskild, Jesper Frederiksen, Camilla Larsen, mfl.
    277,95 kr.

    Tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde i sundhedsvæsenet – teorier, metoder og implementering giver læseren såvel en teoretisk baggrund som en praktisk indsigt i samarbejde mellem forskellige faggrupper i sundhedsfaglige sammenhænge.Bogen er struktureret i tre dele, der undersøger tværprofessionelt og -sektorielt samarbejde med det formål at skabe sammenhængende og effektive sundhedstjenester, der kan håndtere fremtidens udfordringer i sundhedsvæsenet. Den første del præsenterer teoretiske begreber og den seneste forskning inden for tværprofessionelt samarbejde i sundhedssektoren. Anden del beskriver teoretiske metoder og modeller til at fremme samarbejdet med særlig vægt på ledelsesperspektiver og fremtidsorienterede tilgange. Tredje del går i dybden med implementering og fremtidsperspektiver gennem praktiske eksempler.Forfatterne er førende eksperter inden for de forskellige tilgange og emner, der beskrives i bogen. Hvert kapitel indledes med en kort sammenfatning af kapitlets indhold og inkluderer cases og konkrete eksempler for at forankre teorien i praksis.Bogens målgruppe spænder bredt fra studerende på grunduddannelsen i sygepleje til erfarne sygeplejersker. Med sin stærke forskningsbaserede tilgang er bogen også egnet som pensumlitteratur på master- og kandidatniveau.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.