Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fjer er Ursula Scavenius’ debutbog og består af en samling barske og forunderlige fortællinger, skrevet i et suggestivt sprog, der på én gang er urovækkende og nøgternt, usentimentalt og poetisk. I den første fortælling befinder vi os hos et par marginaliserede kunstnere i en betonruin i det ydre Sofia i Bulgarien. Vi følger Alexanders besættelse af naboen, den kendte kunstner Majinski, og hans kærlighedsforhold til dennes datter, Lucia. Sammen med larmen fra sultne hunde på gaderne, pigens nattevandringer og den gennemgående rastløshed skabes et slags hyperrealistisk drømmeteater over den bulgarske periferis stagnation.I anden fortælling følger vi et kærestepar efter en oversvømmelse på en navnløs ø. En ekstra måne er dukket op på himlen, og strålingen forandrer naturen og fører en tiltagende sterilitet og sygdom med sig. Desperat forsøger det isolerede par, trods katastrofen, at skabe et familieliv på randen af undergangen, i et forladt hus langt væk fra al civilisation.Afmosfæren i den sidste fortælling "Fugleland" er rå og rørende på én gang. Her følger vi en mand i kølvandet på hans unge kones død og hans forhold til nabokvinden. Ud af den kompromisløse og usentimentale beskrivelse af at leve i sorgens skygge opstår der et parallelunivers, hvor sønnen, der får en fugleforgiftning, forvandler sit barneværelse til et mindre fugleland.De tre fortællinger starter nok i vidt forskellige situationer, men bindes sammen af den pirrelige sanselighed, adskillige gennemgående ledemotiver og af den konsekvente fortællestil.Anmelderne skriver: INFORMATION, SOLVEIG DAUGAARD: "Ursula Scavenius' kontrollerede prosa har en centraleuropæisk tidløshed over sig, der ikke minder om meget af det, der skrives i Danmark lige nu." "Jeg kan sjældent mindes at være blevet så overrumplet af en bog." "Det er svært at formulere en passende anbefaling af Fjer, for det er ikke en behagelig bog. Men en sådan fortjener den uforbeholdent. Den er sjældent velskrevet, foruroligende og smuk i al sin fuldmodne egensindighed."WEEKENDAVISEN, LARS BUKDAHL: "Postapokalyso. Ursula Scavenius debuterer med energisk tundsindige fortællinger om at leve i de sidste eller bare næste, nederdrægtige tider." "Sikke en rig og stemningsfuld trøsteløshed ..." "En rasende svane i en bibliotekskasse er denne bog. Det vil sige farligt forjættende."BERLINGSKE TIDENDE, SØREN KASSEBEER: *****"Summen her er en ny, stærk og original dansk forfatterstemme. Smuk og foruroligende. Foruroligende smuk."
I de fire fortællinger, der udgør Dukkerne, plagespersonerne af uforklarlige sygdomme, bylder, lammelser og frostskader.De befolker en traumatisk verden, hvor flugt, flygtninge og forsvar erblevet eksistensens grundvilkår - hvis man altså vover sig udendørs. En storesøster går i hi i en kælder. En anden søster fornægter sinlillebror. En tredje søster er måske mor til sin lillebror. Et fjerdesøskendepar rejser mod Ungarn med deres afdøde mor i en kiste og harforskellige udgaver af deres mors historie. Der er i det hele taget ikke noget, der er sandt længere. Alt kan jo være propaganda i dag.
Stories from a world both fantastically strange and gruellingly familiar where isolation, ruin, prejudice, and disinformation soar in an irresistible, susurrant fugue of families yearning to connect.
Afbrydelser er en antologi med nyskrevne tekster om afbrydelsens væsen, som den opleves af en række skønlitterære forfattere i Danmark netop nu. En vildtvoksende og flerstemmig samling af tanker om og refleksioner over afbrydelsens mange former.Her er blandt andet tekster om kroppens grænser, om kærlighed og venskab, om tilknytning, tab og sorg, om p-piller som fængsel og ikke som frigørelse, om stress, angst og ADHD, om multitasking, transnational adoption, racisme og rumskibe. Og først og fremmest er her tekster om tekst og om det at skrive med og imod sine afbrydelser.Bogens tekster er skrevet af Caroline Albertine Minor, Cecilie Lind, Ditte Holm Bro, Joan Rang Christensen, Johanne Bille, Julie Sten-Knudsen, Kirstine Reffstrup, Kristina Stoltz, Louise Juhl Dalsgaard, Maja Lucas, Puk Qvortrup, Sabitha Söderholm, Sine Bang Nielsen, Tina Frank og Ursula Scavenius og redigeret af Mia Degner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.