Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med sin personlige øjenvidneskildring af 1970'ernes kvindebevægelser giver Vibeke Vasbo én lang forhistorie og hyldest til den kamp for ret til abort, ligeløn, antivold og minoritetsbeskyttelse, som vi måske først nu for alvor ser udfolde sig i 2020'ernes retsligt skrøbelige demokratier.Forfatteren Vibeke Vasbo (f. 1944) er en af kvindekampens superaktivister, hun har været virksom deltager i studenteroprøret, medstifter af rødstrømperne i Danmark, blandt initiativtagerne til den første kvindelejr på Femø, er tidligere sygehjælper, kranfører, lærer og meget andet.
Med sin personlige øjenvidneskildring af 1970’ernes kvindebevægelser giver forfatteren Vibeke Vasbo én lang forhistorie og hyldest til den kamp for ret til abort, ligeløn, antivold og minoritetsbeskyttelse, som vi måske først nu for alvor ser udfolde sig bredt i 2020’ernes retsligt skrøbelige demokratier. Bogen er et insiderblik på kvindebevægelsens tilblivelse. Vasbo har i høj grad selv været med som vidne, organisator og aktør. Rødstrømpebevægelsen, Lesbisk Bevægelse, verdensbankdemonstrationer, Femølejren, Kvindehuset – hvordan blev alle disse aktioner til? Som man vil se, slet ikke så hovedløst som nogle siden hen har givet indtryk af! – Om situationen i dag er Vasbo optimistisk: ”Over hele landet er der opstået et væld af læsegrupper og andre grupper, fysiske og virtuelle, hvor kvinder mødes og udveksler erfaringer og opbygger venskaber. Bevidstheden vokser støt, nogle gange eksplosivt, om at vi ikke behøver at finde os i uligeløn, vold, overgreb, seksuel chikane eller angreb på fri abort, som foregår i hele verden, også inden for EU. I Danmark går vi ikke længere råbende op ad Strøget – oprørske kvinder finder hinanden på nettet, og de unge begriber ikke, at vi gamle har ladet os binde og presse ned i for længst forældede mønstre, de springer simpelthen ud og af sted – hvor er det opløftende! Oprør er stadig ikke gratis, og prisen viser sig måske først, når springet er taget, men jo flere vi er, des stærkere står vi. I nogle år så det ud, som om kvinderne havde lagt sig fladt ned, men tværtimod – vi har rejst os, og vi giver os ikke. Så denne bogs sidste ord bliver som Rødstrømpemanifestet:Det er slut med individuelle småkampe. Denne gang går vi hele vejen.”
"Fredag d. 24.1.1975I går bad jeg kranreparatøren komme og se på løftemaskineriet, der larmer sådan.– Er det smurt?– Ja, vel er det smurt.Han kom. Pillede lidt hist og pillede lidt pist. Gad ikke åbne og se, om der var olie og fedt nok i motoren til langkørselen, den lækker nemlig. Vidste ikke, om han fik tid til det kvartårlige eftersyn. Men jeg har jo en svensknøgle selv, så jeg ordner det selv, lille ven. Ja. Han siger altid "ja" indimellem. Som for at man rigtig skal tænke over hvad han siger."Da Vibeke Vasbo i 1970‘erne arbejdede som kranfører på en fabrik i Oslo, førte hun en grundig dagbog om sine oplevelser på den mandsdominerede arbejdsplads. Hun fortæller om frustrationerne over sexismen, om forsøgene på at få de få kvindelige arbejdere til at organisere sig, så forholdene kunne blive bedre, og om sit privatliv og forholdet til en anden kvinde. Dagbogen er et unikt historisk dokument om kvinders vilkår i 1970‘ernes Skandinavien.Vibeke Vasbo (f. 1944) er en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun var en af drivkræfterne bag rødstrømpebevægelsen, kampen for fri abort og har endvidere været en aktiv del af Lesbisk Bevægelse. I 1976 debuterede Vibeke Vasbo som forfatter med bogen "Al den løgn om kvinderes svaghed", og siden er det blevet til en lang række romaner, noveller og digte.
"EftermiddagssangEfter mange nætters elskov er mit hjerte blevet blødt og stille trangen til at give dig ord er væk og jeg vil bare ligge hos dig tæt ind til dig have dig helt omkring migHør det regner udenfor og spreder duft af grønne græsser kom og læg din arm omkring mig vinduesnichen giver plads til begge to så vi kan lygte regnenSe det trækker op til uvejr blade hvirvler gennem luften jeg har fæstnet vindueshaspen kom og læg dig tæt ind til mig så vi mærker stormen der begynder""Miraklet i Amalfi" er en smuk kærlighedsroman krydret med en lang række digte, der gør handlingen endnu mere intens. Det er ikke et eventyr med en ung mand og en ung kvinde, der begge er klar til at give sig og belejligt forelsker sig i hinanden. Tværtimod handler bogen om et umuligt kærlighedsforhold mellem to mennesker, der har et langt liv bag sig, og som hver især er bundet til en anden, men som alligevel ikke formår at opgive hinanden."En smuk, sprudlende poetisk tour de force." - Aktuelt"Det er lyrik, der bekræfter livets rigdom og farlighed og at verden er en større gåde end samlivsteknikkerne går ud fra," - PolitikenVibeke Vasbo (f. 1944) er en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun var en af drivkræfterne bag rødstrømpebevægelsen, kampen for fri abort og har endvidere været en aktiv del af Lesbisk Bevægelse. I 1976 debuterede Vibeke Vasbo som forfatter med bogen "Al den løgn om kvinderes svaghed", og siden er det blevet til en lang række romaner, noveller og digte.
I "Hildas sang" tager Vibeke Vasbo os med tilbage til 600-tallets England. Gennem Hildas øjne oplever vi samfundets forskellige sider, vi følger hende i rollen som hustru til to vidt forskellige mænd, hendes vilkår som mor, og vi er med, da hun grundlægger et kloster, som hun selv skal lede.Bogen viser os England i 600-tallet på en nærværende og gribende måde, mens vi samtidig lærer en enestående kvinde at kende.Vibeke Vasbo (f. 1944) er en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun var en af drivkræfterne bag rødstrømpebevægelsen, kampen for fri abort og har endvidere været en aktiv del af Lesbisk Bevægelse. I 1976 debuterede Vibeke Vasbo som forfatter med bogen "Al den løgn om kvinderes svaghed", og siden er det blevet til en lang række romaner, noveller og digte.
"To forholdI går blev ilden borte den tændtes ikke i mig som om mit træ var vådt.Jeg har nok grædt for meget og set til begge sider og glemt min egen glød.Vil holde om den ene og tænke på den anden forsvinder fra mig selv.""Måske har jeg haft en anelse" består af en række stærke digte, der på hver sin måde sætter fokus på kvinderes vilkår. Nogle handler om voldtægt. De er barske, for emnet er barskt. Det er den uretfærdighed, ofret efterfølgende kan blive udsat for, også. Andre handler om kærlighed på godt og ondt, for indimellem gør kærlighed ondt.Vibeke Vasbo (f. 1944) er en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun var en af drivkræfterne bag rødstrømpebevægelsen, kampen for fri abort og har endvidere været en aktiv del af Lesbisk Bevægelse. I 1976 debuterede Vibeke Vasbo som forfatter med bogen "Al den løgn om kvinderes svaghed", og siden er det blevet til en lang række romaner, noveller og digte.
Vild Hyben indeholder 4 digte og 11 noveller om jalousi, skrevet specielt til denne bog. Forfattere: Michael Strunge; Charlotte Standgaard; Vibeke Vasbo; Jytte Borberg; Thøger Birkeland; Hans Hansen; Birgit Kragh; Henning Mortensen; Jørgen Liljensøe; Ann Mari Urwald; Dorrit Willumsen; Suzanne Giese; Bjarne Skovlund
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.