Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
24 blandede fortællinger fra omkring år 1900 med den fællesnævner, at de på en eller anden måde har en relation til emnet jul.Nogle af forfatterne er velkendte, andre bestemt ikke. Vi vil ikke postulere, at det er "forfatternes bedste" eller andet lignende, der kunne antyde et dybt og indgående kendskab til samtlige forfatteres hele produktion. Derimod kan vi garantere en afvekslende og underholdende samling fortællinger om vinterens hedeste emne: Jeppe Aakjær: Juleføllet G. E. Betzonich: Gabel fra Babel Erik Bøgh: Juleaftensbetragtelser Laurids Bruun: Jakob Leopold Budde: En historie om en stjerne C. C. Clausen: Jul Holger Drachmann: En juleaften Edv. Egeberg: I juletoget Carl Ewald: Julen H. F. Ewald: Julegildet på Olufsborg Børge Janssen: Den liden edderkop og den store konge N. P. Jensen: Englen, barnet og nissen Cornelia Levetzow: Ved juletid Carl Muusmann: Kais julegave Ludwig Mylius-Erichsen: En juleaften hjemme Peter Nansen: Et juleeventyr Vilh. Ohlsson: Et håndslag Vilhelm Østergaard: Sante Lucie-nat P. F. Rist: Juleaften i Kjøbenhavn 1771 Holger Rützebeck: Ouverturen Sophus Schandorph: En behagelig juleaften Fanny Sømod: En juleaften C. S. Torgius: Jul under Sydkorset Hedevig Winther: En jul i Dallerød
Den ældre danske litteratur bugner af sagn og fortællinger om historiske skikkelser såvel som rent opdigtede personer. Fælles for de mange sagn og fortællinger, som Vilhelm Østergaard har samlet, er, at de alle er med til at tegne et billede ikke kun af den ældre danske litteraturhistorie, men også af danskernes sind, kultur og værdier igennem århundrederne. Bogen udkom første gang i 1892, men selve fortællingerne er flere hundrede år gamle.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
"Ingen dansk konge har lige siden middelalderen besteget tronen under vanskeligere og mere truende forhold end Christian IX. Ved Frederiks VII’s død den 15. november 1863 brast det legitimitetens herskerbånd, som knyttede hertugdømmerne til den danske krone, og Tyskland nægtede at anerkende den nye konges traktatmæssige arveret.""Danmark i vor tid" fortæller om danmarkshistorien i anden halvdel af 1800-tallet. Professor Vilhelm Østergaard undersøger mange forskellige aspekter af landets samtidshistorie, så vi kan danne os et dækkende og bredt billede af vores land, som det så ud med samtidens øjne i slutningen af 1800-tallet.Første bind fortæller om de store strømninger i dansk kunst, videnskabens udvikling i Danmark samt handel og industri i Danmark. Bøgerne er alle forsynet med små biografier om nogle af tidens store skikkelser.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
De otte små fortællinger i Vilhelm Østergaards "Julebogen" tager os med tilbage i tiden til juletid forskellige steder rundt omkring i Europa. Vi er med i Nürnberg i slutningen af 1500-tallet, da en djævlepræst kommer til byen, til juleaften på Rosenborg Slot i 1647, og vi kommer med ind i en dansk præstegård på Sankt Lucie Nat engang i den mørke middelalder.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
"Det var ikke hans skyld, at man ingen lærdom havde givet ham; at man ikke havde prøvet på at udvikle de evner, der var hos ham; at man havde ladet ham slæbe og slide i det, fra han var en halvvoksen knøs, og sat en bom for ham og sagt: Hertil kommer du og ikke videre. Nej, han skulle vise dem noget andet."Henning nægter at ende som sin mor og far. Moren døde ung efter at have levet et trist og glædesløst liv. Faren er en mislykket kunstner, der gik fra at male skibsportrætter til bare at sidde og have ondt af sig selv. Derfor må Henning som bare tolvårig gå ud af skolen for at arbejde på porcelænsfabrikken. Men selvom ingen anden tror på Hennings kunstneriske evner, så nægter han at give op og affinde sig med at være porcelænsmaler resten af sit liv. Hans plan rækker langt ud over det småborgerlige Danmarks grænser, og efter turen er gået til Tyskland, fortsætter han til Italien for at udvikle sine kunstneriske evner, uden nogen prøver at fortælle ham, at han skal affinde sig med sin lod i livet."Et ægteskabs historie" udkom første gang i 1883.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Fasting har levet det meste af sit liv i USA og England, men som nyuddannet ung mand vælger han at rejse tilbage til det land, han forlod med sin familie, da han var helt lille.På vej tilbage til Danmark læser han det brev, hans far gav ham med, da de tog afsked ved kajen. Her fortæller faren for første gang i detaljer, hvorfor han følte sig nødsaget til at flytte fra sit fædreland, hvor hans familie havde spillet en prominent rolle i generationer. I takt med at Fasting lærer sit gamle hjemland at kende, kommer han også til at forstå sig selv bedre. De mennesker, han møder i Danmark, får ham til at se sin familie på en hel ny måde og får ham til at tvivle på, hvor han egentlig hører til.Vilhelm Østergaards roman "Det gamle land" udkom første gang i 1903.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Hjobs mor døde, da han var ganske lille, og han kan ikke huske noget om hende. Til gengæld husker han sin også afdøde bedstemors fortællinger om hende og hendes fortryllende stemme. Hjobs tante Thea, som han har boet hos, så længe han kan huske, taler sjældent om Hjobs mor, selvom der ikke er noget, den lille dreng hellere vil høre om. Hvordan hun døde, forbliver længe et mysterium, og der går lang tid, før Hjob forstår hvorfor.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
"Ane var løbet bort.Løbet sin vej fra anstalten, som om hun ikke alle dage havde haft det så godt, som noget menneske overhovedet kunne forlange at have det på en fattiganstalt."Tosse-Ane har boet på fattiganstalten, siden hun var fem år gammel. Lussinger og onde ord har der været nok af fra forstanderindens side, og selvom Ane altid har været enfoldig, har hun også ønsket at komme væk. Da grisehandleren Søren siger, at han vil gifte sig med hende, når hun har været i København og har fået dannelse, forstår Ane ikke, at han bare holder hende for nar. I stedet løber hun efter hans vogn, da han er på vej til hovedstaden, i håb om at få et bedre liv uden for fattiganstalten, hvor hun aldrig vil blive set som andet end Tosse-Ane."Tosse-Ane og andre historier" indeholder otte fortællinger og udkom første gang i 1887.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Det var kun en vragstump, som titlen på novellen lyder, som fik Svend til at blive bitter og indebrændt. Da han var 17 år, fandt han et stykke drivtømmer på stranden og ville have det med sig hjem som brændsel. Strandfogeden besluttede sig imidlertid for at statuere et eksempel og få knøsen smidt en måned i fængsel. Nu, 40 år senere, er Svend stadig præget af oplevelsen, men selvom han sjældent mæler et ord, er han altid den første, der sejler ud for at redde de skibbrudne.Udover Svends historie "Kun en vragstump" indeholder "Høsttid" en række andre noveller om almuen og vilkårene for fiskere og bønder i 1800-tallets Danmark.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Giuseppe Garibaldi (1807-1882) er en af de største skikkelser i Italiens historie, og han spillede en hovedrolle i de begivenheder, der førte til Italiens samling. Vilhelm Østergaards roman fortæller om Giuseppe Garibaldis spændende liv, om hvordan det lykkedes ham at flygte til Sydamerika, efter han var blevet dømt til døden for deltagelse i oprøret i Piemonte i 1834, og hvordan han efter 14 år vendte tilbage i revolutionsåret 1848 og samlede en guerillahær, hvis brave kampe sammenholdt med Garibaldis strategiske talent førte til samlingen af Italien.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Da den gamle kirke brændte, og kirkeklokken styrtede fra klokketårnet og ned i de brændende ruiner, var den tunge malmklokke det eneste, der stod til et redde. Man hejsede den op i det nye klokketårn, og der har den hængt så længe, at ingen ved, hvor gammel den er. Man siger, at der er noget særligt ved denne kirkeklokke. Den ikke bare ringer; den synger. Og for dem, der har det allersværest, er dens sang en lise for sjælen. Ikke mindst for kirkestøberen, der har mistet sin unge kone på grund af sin egen stædighed.Foruden titelnovellen indeholder "Den gamle kirkeklokke" syv fortællinger fra både Danmark, Frankrig og Italien.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Da Frants Hallager inden for otte dage mister både sin ældste søn og sin kone til sygdom, frygter han, at han aldrig skal finde livsviljen igen. Det bliver hans yngste søn, den 15-årige Richard, der hjælper ham tilbage til livet ved at vise styrke og finfølelse, der ellers ikke ses i et så ungt menneske. Frants finder trøst i sin søn, og nu, hvor Richard er blevet 30 år og er blevet en brændende idealistisk nationaløkonom, er faren lige så stolt, som han er øm over ham. For hvad hvis der nu også skete noget med Richard? Hvordan skulle Frants overleve det?Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Det har altid været indforstået mellem Per og Lise, at de skal giftes, når Per engang har sparet penge nok sammen. Men inden de når så langt, får Lise arbejde på en kro i en anden by, og selvom de skriver sammen og længes efter hinanden, går det alligevel galt imellem dem. Lise bliver gravid med en anden mand og dør kort efter fødslen. Men Per bærer ikke nag og beslutter sig for at tage sig af den lille pige så godt, han nu kan. Hun kommer til at få en stor betydning for den forsagte mand.Udover fortællingen "Pers kæreste" indeholder Vilhelm Østergaards novellesamling "Folkelivsbilleder" syv fortællinger om almuen og deres liv og kærlighed i 1800-tallets Danmark.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
I tobindsværket "Vort folk i det nittende århundrede" fortæller en lang række danske eksperter fra om det århundrede, de selv er en del af. Bogen fra 1897 fokuserer både på store kulturelle bevægelser og begivenheder, på den militære historie, store danskere og landets rivende udvikling. Vi læser om det nittende århundredes største forfattere, politikere, kunstnere, intellektuelle og adelsfolk, og hvordan de hver især repræsenterede en strømning, en begivenhed eller en ideologi.Andet bind fortæller om årene 1848 til 1900. Vi læser om de to slesvigske krige og deres store betydning for den danske selvforståelse og for de mennesker, der kæmpede i krigene. Bogen fortæller endvidere om den store koleraepidemi i København i 1850’erne, om højskolebevægelsen og om videnskaben og litteraturens udvikling i anden halvdel af det nittende århundrede.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Dansk litteraturhistorie strækker sig helt tilbage til oldtiden, hvor sagn blev fortalt og genfortalt i en uendelighed, og kortere tekster blev indhugget i sten med runer. Vilhelm Østergaards gennemgang af den danske litteraturhistorie starter i oldtiden og strækker sig helt op til starten af det tyvende århundrede. Det enorme værk lægger særlig vægt på den store opblomstring af dansk litteratur i Guldalderen og resten af det nittende århundrede, hvor nogle af landets allerstørste forfattere og digtere berigede Danmark med fantastiske nytænkende værker.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Reformationen og Grevens Fejde i 1530’erne var en af de mest turbulente og afgørende tider i Danmarks historie. Vilhelm Østergaards roman fortæller om Grevens Fejde gennem den unge Niels Ribe, som oplever den fra flere forskellige sider. Niels Ribes eventyr tager ham både til England og Lübeck, og mens han bevidner sit lands store forandringer, oplever han selv en masse farlige eventyr i sit eget liv.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 1899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Den ældre danske litteratur bugner af sagn og fortællinger om historiske skikkelser såvel som rent opdigtede personer. Fælles for de mange sagn og fortællinger, som Vilhelm Østergaard har samlet, er, at de alle er med til at tegne et billede ikke kun af den ældre danske litteraturhistorie, men også af danskernes sind, kultur og værdier igennem århundrederne. Bogen udkom første gang i 1892, men selve fortællingerne er flere hundrede år gamle.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
I 1801 ser danskerne den engelske flåde faretruende sejle imod hovedstaden. Straks melder danske og norske søfolk sig i hobetal til frivilligt at kæmpe imod englænderne, og Peter Knap er ingen undtagelse. Hans kone er stolt af ham og bakker ham naturligvis op. Man skal jo forsvare fædrelandet, hvis man kan. Hvad hun dog ikke har regnet med, er, at deres kun 13-årige søn, Søren, også melder sig, og at hans far støtter ham i det! Det bliver en farlig og begivenhedsrig tid for den lille familie.Ud over historien om Søren Knap fortæller Vilhelm Østergaards noveller om andre drenges eventyr og prøvelser igennem 1800-tallet og starten af 1900-tallet.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Højesteretssagfører Arndt er vant til at gnide skuldre med det fine selskab. Ikke fordi han nyder de langtrukne middagsselskaber, hvor folk gentager sig selv i en uendelighed, og aftenen altid forløber præcis ligesom den forrige, men fordi han nærer en hemmelig ambition. Han ønsker at stille op til tinget, og selvom alle hans venner er overbeviste om, at han ligesom dem – og alle andre ordentlige borgere – er konservativ helt ind til benet, så gemmer C.M. Arndt på hemmeligheder og holdninger, som ingen af dem aner noget om.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Vilhelm Østergaards historiske roman fortæller om danmarkshistoriens største videnskabsmand Tycho Brahe (1546-1601), om hans store opdagelser og den modtagelse, de fik, om bygningen af hans egne observatorier, Uranienborg og Stjerneborg på Hven, og om de begivenheder, der førte til, at han efter Frederik II’s død mistede statens velvilje og måtte emigrere til Prag. Romanen om Tycho Brahe giver et spændende indblik i livet i Danmarks og Europas videnskabelige og adelige kredse i anden halvdel af 1500-tallet.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Vilhelm Østergaard fortæller om Danmark og det danske folks udvikling helt fra stenalderen og op til starten af det tyvende århundrede. Det er historien om, hvordan jæger-samlersamfundet gik over til agerbrug, hvordan vikinger blev kristne, katolikker blev protestanter, og hvordan litteratur og billedkunst, monarki og politik samt religion og folklore udviklede sig igennem Danmarks historie.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
I tobindsværket "Vort folk i det nittende århundrede" fortæller en lang række danske eksperter fra om det århundrede, de selv er en del af. Bogen fra 1897 fokuserer både på store kulturelle bevægelser og begivenheder, på den militære historie, store danskere og landets rivende udvikling. Vi læser om det nittende århundredes største forfattere, politikere, kunstnere, intellektuelle og adelsfolk, og hvordan de hver især repræsenterede en strømning, en begivenhed eller en ideologi.Første bind fortæller om årene fra 1801 til 1840 og beskriver blandt andet Københavns bombardement, statsbankerottet i 1813, bondens vilkår efter stavnsbåndets løsning samt store danskere som Bertel Thorvaldsen, St. St. Blicher og brdr. Ørsted.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
De 11 noveller i Vilhelm Østergaards "Med træfuglene" tager os både med til en præstegård i 1800-tallets Danmark, til det skønne Venedig og til Oberndorf. Mange af novellerne bærer et præg af det religiøse eller mytiske, og alle har de noget at sige om menneskets komplicerede natur, der rummer et uendeligt potentiale for både det gode og det onde.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Det er en stor dag i dr.phil. Axel Leopolds liv, da hans elskede kone, Thekla, på en solbeskinnet, frostklar decemberdag føder deres første barn. Den lille dreng døber de Kai Aage Leopold, og skønt både mor og far er umådeligt stolte, har ingen af dem nogen forestilling om, hvilken forunderlig skæbne der kommer til at overgå deres førstefødte barn.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Den danske rigsråd og admiral Peder Skram (1503-1581) blev for sine mange heltegerninger i den danske konges tjeneste kendt som Danmarks vovehals. Vilhelm Østergaards historiske roman fortæller om Peder Skrams spændende liv, den store rolle, han spillede i Grevens Fejde og ved belejringen af København samt hans kommando over den danske flåde under Den Nordiske Syvårskrig. "Danmarks vovehals" er både en fortælling om en helt usædvanlig mand og en spændende gennemgang af Skandinaviens historie i det 16. århundrede.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Selvom provst Hans Jakob Stefanus er 37 år, er det alligevel svært for ham at fortælle sin farbroder, den gamle provst Matthias Stefanus, at han har valgt at forlade embedet som præst. Den blide og venlige farbroder har været som en fader for Hans Jakob, men den unge provsts tro er ikke, hvad den har været. Farbroderen mener, han har forlæst sig i Søren Kierkegaard, men Hans Jakob føler blot, at han har mistet sin tro og den stærke overbevisning, der kræver at prædike den for andre. Nu lyder farbroderens spørgsmål: Hvad vil Hans Jakob Stefanus nu?Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Underholdende roman om den danske søhelt Peder Skrams bedrifter. Det var ikke uden grund han blev kaldt "Danmarks vovehals".
Efter en længere årrække i USA, vender en ung mand i 1906 tilbage til Danmark. Da det journalistiske og politiske interesserer ham, er det den vej han slår ind på. Han tilslutter sig de liberale (Venstre), og bliver ansat på en af deres aviser. Det politiske liv er ikke synderligt forskelligt fra hvad vi oplever idag. Løgn og bedrag.
Her er en gangs skyld en roman, hvor manden er offeret - som forfatteren selv skriver indledningsvis:Den nyere Literatur fortæller forholdsvis meget om Hustruen som den forurettede Part i Ægteskabet. Men når man uhildet iagttager det virkelige Liv, kommer man vistnok til det Resultat, at der blandt de mislykkede Ægteskaber gives lige så mange, i hvilke det er Manden, der har lidt det største Skibbrud. —
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.