Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Vinnie Nørskov

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Vinnie Nørskov, Annette Rathje, Nora Petersen, mfl.
    248,95 kr.

    de senere år er der kommet ny forskning og nye udgravninger, som har ændret vores viden om etruskerne. Tæt på etruskerne indeholder en række nedslag i emner, hvor nye fund, forsknings-metoder samt forskningsspørgsmål har bragt viden om den etruskiske kultur frem. Bogen søger at komme ind bag de mennesker, der levede i oldtidens Etrurien, samt bagom det kildemateriale og den forskning, der har skabt den traditionelle fortælling om etruskerne.Den største del af fundmaterialet stammer fra grave. Derfor er døden, de ritualer som fulgte gravlæggelsen og selve gravene omdrejningspunktet i bogen.Der er en lang tradition for forskning i og formidling af etruskerne i Danmark, der går tilbage til brygger Carl Jacobsen, som grundlagde en af de største etruskiske samlinger uden for Italien. Den befinder sig nu på Ny Carlsberg Glyptotek og er blevet sat ind i en historie om havets betydning for udviklingen af de mange forskellige kulturer, der prægede Middelhavets kyster i årtusindet f.v.t.

  • Spar 13%
    - Religion og kult i den græsk-romerske Nærorient
    af Birgitte Bøgh, Vinnie Nørskov & Rubina Raja
    128,95 kr.

    Det hellige rum handler om religion og helligsteder i den græsk-romerske tid i Nærorienten, og det vil sige en periode fra det 4. årh. f.Kr. til det 7. årh. e.Kr. Nærorienten var i århundrederne omkring Jesu fødsel en region, hvor flere kulturer stødte på hinanden med alt, hvad det måtte indebære. På den ene side stod den græsk-romerske kultur, som havde domineret Middelhavsområdet i århundreder. På den anden side stod mangfoldige nærorientalske regioner præget af store regionale forskelle. I denne smeltedigel opstod kristendommen og islam som de bedst kendte af en række nye religioner fra denne periode.

  • Spar 10%
    af Vinnie Nørskov, Christian Thrue Djurslev & Jens A. Krasilnikoff
    174,95 - 268,95 kr.

    The present volume offers a fresh take on classical antiquity’s enduring presence in popular culture. It is structured around three key themes – historical receptions, comics, and contemporary society – covering a wide variety of material from literature and art to music and media. It also provides new methodological considerations for anyone interested in classical reception. One particularly innovative aspect of the volume is the special attention to the Danish experience of the ancient world. What role does classical antiquity play in Denmark?Contributors reveal how these ancient stories have been reinterpreted across time, highlighting Denmark’s own rich history of engaging with the classical world from Julius Caesar’s unlikely influence in Danish Romanticism to the revival of Greek myths in contemporary art.

  • - Udstilling med værker af Peter Brandes og Mille Søndergaard
    af Peter Brandes, Vinnie Nørskov, Rasmus Sevelsted, mfl.
    99,95 kr.

    Katalog til udstillingen SAPPHO/SAPFO på Lemvig Museum (4. juni til 19. september 2022) og Antikmuseet ved Aarhus Universitet (23. september til 18. december 2022).Den græske ø Lesbos forbinder mange i dag med enten ferie eller med de tusinde bådflygtninge, som øen har huset i de seneste år. Men øen er også hjemsted for en af litteraturhistoriens største digtere, Sapfo, der levede omkring 600 før vor tidsregning og er en af de tidligste digtere, vi har overleveret. Digtene blev forfattet som sange, som Sapfo selv fremførte og akkompagnerede på lyre. Hun var kvinde, og hun skrev om kvinders dagligdag, ritualer, følelser og ikke mindst begær. Hendes digte har talt til mennesker lige siden.Ordet lesbisk betød oprindeligt ‘fra Lesbos’, men siden midten af 1800‑tallet er det ogsåblevet en betegnelse for kvinders kærlighed til hinanden. Det skyldes, at Sapfos digte netop her skiller sig ud fra den øvrige klassiske poesi: her beskrives kærlighed mellem kvinder af en kvinde. I Danmark har forfattere fundet inspiration i antikke tekster siden renæssancen. Interessen for Sapfos digtning går tilbage til 1700‑tallet, men den første fuldstændige oversættelse af de bevarede digte og fragmenter blev først lavet i 1924 af digteren Thøger Larsen i Lemvig, som havde lært sig selv oldgræsk. Der skulle gå næsten 100 år, før nogen igen kastede sig over en komplet oversættelse af de bevarede værker. I løbet af 2020 og 2021 udkom hele tre nye oversættelser af Sapfos digte til dansk.Siden 1924 er mange flere digtfragmenter på papyrus blevet fundet i Ægypten og de er siden spredt blandt internationale samlere. Og verden er blevet en ganske anden. Der er ingen tvivl om, at MeToo‑bevægelsen og en ændret kønskultur har skabt fornyet interesse for denne tidlige kvindelige stemme.I udstillingen vises de forskellige tekstlige fortolkninger af Sapfos digte. En oversættelse er aldrig bare en oversættelse. Det er også en fortolkning. Og vi kan følge forskellige måder at læse Sapfos digte på gennem de forskellige oversættelser. De to stavemåder Sapfo/Sappho afspejler ligeledes de personlige tilgange til oversættelse af det græske sprog. Også kunstnere har gennem tiden fundet inspiration i digtene og fortolket dem på forskellige måder. Udstillingen viser to forskellige kunstneriske fortolkninger, som har ledsaget to af de nye oversættelser.Sapfo taler til os fra oldtiden, og ordene skaber billeder. Alle læser ordene med deres egen livserfaring i bagagen, og oplevelsen og indlevelsen bliver derfor forskellig fra person til person. Sapfo taler direkte til dig som læser. Vi glæder os derfor til at byde publikum indenfor på Lemvig Museum og Antikmuseet for i udstillingen selv at opleve, hvordan Sapfos 2600 år gamle digte kan skabe identifikation mellem mennesker på tværs af tid, sted, kultur og køn.

  • af Ane Hejlskov Larsen, Vinnie Nørskov & Lise Skytte Jacobsen
    248,95 kr.

    Museer producerer og formidler viden om, hvordan vi opfatter og forstår verden. Museologi er videnskaben om, hvordan et samfund beskæftiger sig med kultur- og naturarv, blandt andet hvordan vi bruger museer. Derfor er museologi både et selvstændigt fag og et forskningsfelt for mange andre fag.I Museologi mellem fagene undersøger forskere fra 16 forskellige forskningsområder dialogen mellem deres fag og museologien. De benytter forskellige teorier og metoder inden for klassiske museumsfag som kunsthistorie, antropologi, arkæologi og historie, men anlægger også nye vinkler ud fra fag som strategisk kommunikation, litteraturhistorie, dramaturgi, medicin, didaktik og mediedesign. Denne tværfaglighed afspejler 50 års udvikling, hvor museumsansattes faglige baggrund er blevet mere forskelligartede, og forskere inden for flere og flere forskellige fag viser stigende interesse for museer som institutioner og analyseobjekter for samfundsproblematikker. Bogen handler om de mest relevante emner for nutidens museer, om alt lige fra levendegørelse over brugerinddragelse og stakeholderanalyse til udstillingsæstetik og postkolonialisme og udfolder et mangefacetteret blik på museologien i dag.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.