Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
»Paul Leer-Salvesen evner ved interviews og hjælp fra juridiske, teologiske og filosofiske tekster at gøre os klogere på, hvordan vi kan møde konflikter med ikke-voldelige strategier. Derfor er bogen vigtig for os som privatpersoner såvel som for professionelle, der hjælper konfliktende parter med at finde løsninger.« Prof. Dr. jur. Vibeke VindeløvPaul Leer-Salvesen har udgivet en lang række bøger, hvoraf Tilgivelse er udkommet på dansk (Hans Reitzels Forlag, 2004).
Oscar K. - kendt fra 'Gensyn med Heisenberg' og ' Af Ólafur Kjartanssons optegnelser om den skjulte skrift' samt genfortællinger/omskrivninger af nogle af verdenslitteraturens store værker (bl.a. 'Forbrydelse og straf' og 'Don Quijote') har nu (om)skrevet bibelen. Det er blevet et forunderligt værk hvor Oscar K. lader stemmer fra Søren Kierkegaard til Lars Lilholt blande sig med de fire evangelisters. Dorte Karrebæk har overgået sig selv med de smukke, fabulerende fortolkninger af Oscar K.s forunderlige og tankevækkende tekst. Et sandt bogværk. »Resultatet er et uhyre personligt univers med tydeligt aftryk af to originaler, der i en blanding af solidaritet og kritik lægger vores religiøse traditions grundfortælling frem ... Nyt fødes af gammelt.« Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende»Det er skævt og sjovt, dybt og alvorligt. Overrumplende og rigt ... Ny bibel for de fattige i ånden er en gave.« Birgitte Stoklund Larsen, Dansk Kirketidende
Bob Dylan kendes først og fremmest som musiker, og derfor tenderer hans store litterære kvaliteter at drukne i folkrock, protestsang og mundharpe. Men han indstilles til Nobelprisen i litteratur år efter år, og Dylans tekstunivers er delikat, genialt, originalt og billedrigt. I denne bog gennemgås Dylans studiealbum et for et, og det bliver tydeligt, at de bibelske inspirationskilder er blandt Dylans vigtigste, lige fra Blowing' In The Wind til i dag. Det er først og fremmest i Bibelens dunkle dyb, han henter sine digteriske billeder. Der er indsigt og udblik at hente for fans og feinschmeckere, men nybegyndere kan også være med, for hele Dylans univers bliver præsenteret. Jakob Brønnum skriver både som den spændende teolog han er, men også som mangeårig lytter af den legendariske sanger.
Hvilke historier skal være de bestemmende for vores liv?Med udgangspunkt i dagligdagsudtryk som ”skriften på væggen” og ”det store Dyr i Åbenbaringen” genfortæller forfatteren de bibelhistorier, udtrykkene kommer fra, og udlægger på personlig vis, hvordan disse årtusind gamle fortællinger taler ind i hans liv i dag.Præcis 42 kapitler er det blevet til, fordi forfatteren er maratonløber og trænede til New York maraton i tiden, hvor bogen er skrevet.
Gudstjenestens kerneværdier er en basisbog for enhver, der arbejder med gudstjenestefornyelse i kirken. Biskop Martin Modéus øser her af sine gode erfaringer, og der er stof både for læg og lærd, der ønsker at gå nye veje.Da Martin Modéus udgav Menneskelig gudstjeneste i 2005, blev det hurtigt en grundbog for præster og menigheder, der gerne ville have input til at finde nye måder at afvikle søndagens højmesse på. Ikke en hvilken som helst måde. Men med respekt for de kerneværdier, der binder gudstjenesten sammen. I Sverige er de nogle skridt foran i forhold til at omtænke gudstjenesten. Det drejer sig bl.a. om at inddrage flere mennesker i tilrettelæggelsen og udførelse af gudstjenesten, at tilpasse gudstjenesten til det moderne menneske, og at skabe nogle relationer i menighedslivet. Gudstjenestens kerneværdier er en videreudvikling af Modéus’ første bog, og den indeholder – udover de teoretiske overvejelser – praktiske og konkrete eksempler på, hvordan man tage fat på arbejdet i sognet. Bogen er skrevet til præster, menighedsrådsmedlemmer eller enhver ansat i kirken, der arbejder med gudstjenestens opbygning og udtryk.
Fadervor er kendt ud over hele verden og mange børn kan sige med på den gamle bøn.Men selvom ordene kendes, er de måske alligevel vanskelige at forstå. Her er Fadervor udlagt i børnehøjde, så himmel og jord, fristelse og detdaglige brød gøres meningsfuldt for barnet. Bogen er illustreret af søde, skæve og fortællende billeder, der i sig selv kan åbnebønnen for barnet.
Hvor går grænsen mellem et sundt og et sygt fællesskab? Kan man være med i et usundt fællesskab uden at vide det? Hvad markerer skillelinjen mellem sandt og falskt? Hvordan definerer og håndterer man normalitet? Og hvor skal man gå hen for at finde brugbare svar på de vanskelige spørgsmål? Kan psykologien, religionen, juraen eller filosofien hjælpe os? Eller måske den gode gamle sunde fornuft? Spørgsmålene er mange og svarene ditto. Martin Herbst tager os gennem både ismer, ideer, religioner og eget levet liv, for at bringe klarhed over det brogede felt; Fællesskaberne. Han leverer en opfordring til selverkendelse, der er højaktuel i mange sammenhænge. Hvis vi skal ud af det overvågningssamfund, vi erfarer omkring os, er denne bog et godt sted at begynde. Om forfatteren Martin Herbst (f. 1960) er sognepræst ved Korsvejskirken på Amager, en flittig debattør og foredragsholder. Han gav 20 år af sit liv til Moon-bevægelsen, inden han påbegyndte teologistudiet i København for at blive præst. Tiden i Moon-bevægelsen kan man læse om i bogen Mit livs omvej - En dramatisk rejse til Moon-bevægelsens indre, L&R 2009. Læs mere om forfatteren på: www.martinherbst.dk
Juleevangeliet er vanskelig at genre bestemme. Brønnum laver en læsning af det juleevangelium vi alle kender så godt, hvor han bruger alle greb i sin skæve, humoristiske, subtile og psykologiske gendigtning. Vi kommer ind i hovedet på Kejser Augustus og lider med den højgravide Maria på æselryg og bringes helt ned i substansen på den spektakulære begivenhed for 2000 år siden. ’Betlehem and all that jazz’ er for enhver, der har brug for en sidelæns tilgang til den der jul …”Den eneste måde at tælle folk systematisk på / var at få dem til at henvende sig i deres fødeby / for at blive skrevet op som levende og endnu ikke døde, / de havde hverken computer eller telefon på det tidspunkt, og posten / var heller ikke dengang til at stole på” (uddrag)FORFATTEREN: Jakob Brønnum er født i 1959 og uddannet teolog. Han har en lang række udgivelse bag sig i alle genrer: Digte, krimier, faglitteratur, romaner. Har herudover bidraget til et hav af antologier. Seneste bogudgivelse er Kristus som antihelt på Forlaget ALFA. Brønnum er bosat i Sverige.
Hvad sker der med sjælen når vi dør? Måske et vanskeligt spørgsmål, men Brønnum kan svare. Han tager os med på vandring gennem 3000 års åndshistorie for at blive klogere på spørgsmålet. Jakob Brønnum bringer læseren en tur gennem sjælens mange former og liv og død. En tur med zombier, spøgelser og engle og med alle de store dødelige ånder, der har tænkt en tanke. Vi møder Storm P på Frederiksberg Kirkegård, sidder ved siden af Homer ved Akilleus dødsleje, vandrer gennem underverdenen med den tibetanske dødebog og står sammen med Dante og ser de levende sjæle ankomme til paradisets strand. Og endelig prøver vi – gennem Peter Seebergs Patienten – at pejle os frem til, hvor mange originaldele der er nødvendige i en menneskekrop, for at jeg stadig er mig.
Som man råber i skoven, får man svar. Svarer kristendommen overhovedet, når vi i dag spørger til livets grundvilkår? Det moderne menneske spørger ikke, om det bliver frelst eller går fortabt. Vi spørger: Mon der er noget bagefter? Kristus som antihelt er en læsning af Jesus af Nazereth, hvor alle lag af historie, kultur, tradition, politik, magtbegær og kontekstafsmitning er skrællet væk. En af teserne i bogen lyder, at kirkehistoriens største fejl var at gøre Jesus til en helt. Jakob Brønnum finder antihelten frem igen og prøver at arbejde sig frem til, hvordan vi kan udlede nogle relevante svar på tilværelsens grundvilkår, som det moderne menneske kan have glæde af. Som samtalepartnere i den bevægelse benytter han bl.a. Paul Auster, Camus og Kierkegaard; ligesom en analyse af Gilgamesh-eposset, belyser læsningen.Af bogenDet antikke menneske var stærkt optaget af, hvad der skete efter døden. Hvis det moderne menneske tænker i den retning, er det mere optaget af, om der overhovedet sker noget. Derfor er det eksistentielle spørgsmål, som evangeliet skal svare på, hvis det skal kunne bruges til noget, et andet i dag end dengang, det blev nedfældet.Om forfatteren Jakob Brønnum (f. 1959) er uddannet teolog fra Århus Universitet og redaktør af Præsteforeningens Blad. Han har et broget forfatterskab bag sig i form af noveller, romaner og digtsamlinger. Han har senest skrevet Verden ifølge U2, Alfa 2012.
Ethvert samfund har en spændende og broget historie og i mangt og meget står vi på skuldrene af De Gamle. I De tre vise mænd er det arven fra de store filosoffer, der præsenteres, og Lise Søelund giver et indblik i, hvordan Sokrates, Platon og Aristoteles har banet vejen for de tanker, der stadigvæk er fundamentet i Vesten. De tre filosoffer er hovedhjørnesten i vores historie, kultur, etik og politik. Forfatteren samler hovedlinjerne i deres lære og afdækker hvad vi bruger deres visdom til i en moderne stat.Bogen kan læses af enhver med interesse for en ukompliceret indføringi filosofi. Bogen er også velegnet til undervisning på gymnasie-og seminarieniveau.En letlæst og underholdende bog om de tre græske filosoffer, som anses for de første. Bogen er god som introduktions-læsning til Sokrates', Platons og Aristoteles' filosofiske ideer og centrale begreber i deres tænkning. Til filosofisk intresserede og til opgaveskrivning fra 9. klassetrin. Lektørudtalelse
Bonifacius (ca. 674-754) er en nøglefigur i skabelsen af det kristne Europa, hvis eksistens krævede hårdt arbejde og i Bonifacius’ tilfælde en martyrdød i Frisien. Han begyndte livet i England, hvor hans navn var Wilfrid, og som ung blev han hengiven til lærdom og klosterliv. Men i begyndelsen af 30’erne tog Wilfrid som missionær til Det europæiske kontinent, hvor han ændrede sit navn til Bonifacius (den der laver gode ting) for at virke mere tilgængelig for sit publikum, men mødte hård modstand fra frisernes hedenskab. Den frankiske kirke som Bonifacius mødte var indelukket og ikke interesseret i missionsarbejde, men han tog til Rom for at bede paven om hans velsignelse til fortsat mission i Nordeuropa. Pave Gregor 2. gav tilladelsen. Missionsmarken var hvad vi i dag kalder Tyskland,og senere fik Bonifacius titlen, Tysklands Apostel. Bonifacius er vigtig i en dansk sammenhæng, fordi han forbandt Nord- og Sydeuropa og skabte kontakter mellem Rom og Tyskland. Han søgte reform og undervisning for folket og skabte grundlaget for det nye kristne Europa, som blev til under Karl den store. Om forfatteren: Brian McGuire er født på Hawaii i 1946 og vokset op i Californien. Dr. Phil fra Oxford Universitet, England. Bosiddende i DK. Har været lektor på KU, hvor han oprettede Center for europæiske middelalderstudier. Fra 1996-2012 professor i historie på RUC. Nu emeritus. McGuire har et stort forfatterskab bag sig. Bla. Spejl & kilde, Alfa 2012. Hjælp mig Herre – bøn gennem 1000 år, Alfa 2011. Den første europæer – Bernhard af Clairvaux, Alfa 2009. Fra antikken til reformationen, Gyldendal 2007.
Denne lille meditationsbog vil lade den ydre vandring på landevej, i skov og på marker, besøg i kirker og hos fortidens pilgrimme, gå hånd i hånd med den indre vandring, hvor der er god plads til følelser, erindringer, refleksioner og bøn.Et ord med på vejen indeholder meditationer, som kan anvendesunder vandringen. Sammen med bønner, salmevers og enrække små tekster, er denne bog god åndelig føde for denpilgrimsfarende.Bogen kan benyttes i en gruppe eller på egen hånd.
Oplys mørket i mit hjerte er en spirituel biografi såvel som en biografi af byen Assisi. Forfatteren tager læseren med på en indre og ydre rejse, der afspejler hendes søgen efter den levende kristendom og beskriver alle de mange strømninger hun møder i Assisi.Bogen skildrer også kulturkløften mellem den klassiske katolske kristendom og den nordiske spiritualitet, der trækker på selvudvikling og meditation. Kan en protestantisk søgende sjæl finde sig til rette i Assisi?
Konkrete anvisninger på menighedsopbygning og inspiration til drøftelse af kirkens identitet i hver eneste kirkebygning og menighed.Kunne man forestille sig: En kirke med en menighed hvor medlemmerne drager omsorg for hinanden og for nytilkomne. En menighed hvor frivillig eog ansatte sammen bygger kirke - og hvor gudstjenesten er i centrum og alles ansvar?
En oplevelses- og aktivitetsbog for hele familien. Der er opskrifter på, hvordan man bygger Noas ark, Noas familie og alle de skønne og farverige dyr. Du skal blot have piberensere, gamle stofrester, ispinde, perler, saks, lim og garn parat, så er der mange timers hygge og underholdning forude. Om forfatter og illustrator: Leena Lane & Gillian Chapman er et velkendt britisk makkerpar inden for børnebibler, aktivitetsbøger med bibelske temaer og hobbybøger generelt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.