Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad, hvis kvinder havde magten? Pludselig – i morgen eller dagen efter – opdager alle verdens teenagepiger, at de har fået ‘kraften’; evnen til at give dødeligt stærke elektriske stød. Bogen følger tre kvinder og en mand gennem 10 år, mens kraften langsomt ændrer på magtbalancen mellem kønnene, og en verdensomspændende revolution tager sin begyndelse. Det begynder i det små. I USA indser en kvindelig borgmester, at den fysisk overlegne kvinde kan komme langt i politik. Datteren af en britisk mafiaboss tager en hævnaktion i egne hænder, og en sydstatspige får endelig mulighed for at flygte fra misbruget i sin plejefamilie. Andre steder er omvæltningen mere dramatisk. I Moldova tager tidligere sexslaver kampen op mod den systematiserede menneskehandel, og i Indien og Saudi-Arabien gør kvinderne oprør mod århundreders undertrykkelse. En ung nigeriansk journalist dokumenterer det hele – også, da mændene svarer igen. Kraften er et portræt af fire liv og et verdenssamfund i radikal forandring. Det er en provokerende, tankevækkende og overraskende morsom roman, der både beskriver en alternativ virkelighed og afslører vores egen verdens skyggesider. Naomi Alderman skriver romaner og noveller. Hun er vokset op i London og har læst på Oxford University og University of East Anglia. Hun laver bl.a. udsendelser for BBC Radio 4 og skriver for The Guardian. Kraften er hendes fjerde roman og den første oversat til dansk. Hun har vundet flere priser for sine bøger, bl.a. Bailey’s Prize for Women’s Fiction 2017 og Women’s Prize for Fiction 2018, begge for Kraften.
New York, 1950’erne. Engang brillerede alle syv børn i familien Glass i radioen med deres vid og fremmelighed, men den tid er forbi. Familiens to yngste, Franny og Zooey, står på tærsklen til voksenlivet i denne todelte roman, der foregår næsten udelukkende over et enkelt restaurantbesøg i en collegeby og nogle timer af en ualmindelig hverdag i en lejlighed på Manhattan.Franny & Zooey demonstrerer på fineste vis Salingers evne til at indfange den særlige skrøbelighed, man oplever som ungt menneske.Bogen er af The Guardian blevet kaldt »Salingers mesterværk« og af The New York Times omtalt som »måske den bedste bog af den fremmeste sprogkunstner i sin generation«.J. D. Salinger (1919-2010) fik kultstatus med romanen 'The Catcher in the Rye' og brugte meget af sit efterfølgende liv på at afværge pressens og offentlighedens stormende interesse i ham. Han var et ufrivilligt idol for en hel generation af unge amerikanere, der dyrkede ham for portrættet af den oprørske teenager Holden Caulfield, men selv holdt Salinger mest af sine historier om Glass-familien: 'Nine Stories', 'Franny and Zooey', 'Raise High the Roof Beam' og 'Carpenters and Seymour: An Introduction'.
ALHAMBRA BLUES består af 175 håndskrevne dagbogsdigte fra en vigtig periode i Dan Turèlls liv, hvor hans hjem lå på Alhambravej; hvor han blev far og ægtemand; og hvor han med sin Parker-fyldepen vendte tilbage til digte i håndskrift.Denne luksusudgave er indbundet, med halvbind og blå bogblok. Dan Turèlls mangeårige ven, digter Asger Schnack, har skrevet et nyt efterskrift til bogen. Her skriver han bl.a.:»Alhambra Blues dokumenterer en periode, hvor Dan Turèll er forelsket, bliver far, arbejder hektisk, turnerer, men hele tiden er tankerne i det nære, som i #70: ’Tre dage i træk / er jeg vågnet i Odense. Hver gang jeg åbnede øjnene / har jeg tænkt på hvordan min kone har det / og derefter på hvordan sollyset er i Istedgade lige nu.’ Den almindelige travlhed gør, at digtene i bogen har præg af noget hurtigt nedskrevet, i modsætning til Storby Trilogiens længere, udfoldede improvisationer og gennemarbejdede takes fra den store musik. Det noteagtige ved digtene får digteren til at kalde bogen en mellembog, hvilket den er, men fordi det er Dan Turèll, er også en mellembog interessant og værdifuld.«Dan Turèll blev født den 19. marts 1946 og døde den 15. oktober 1993. Han var 37 år gammel, da ALHAMBRA BLUES udkom.
Hvem jager hvem? Det er juni på Bornholm. Hele øen forbereder sig på den store årlige invasion af gæster til Folkemødet, da Naturforsøgets rewildingprojekt i Almindingen pludselig tiltrækker sig al opmærksomhed.Ingen kender manden, der findes bestialsk dræbt og hakket i stykker i de vilde bisoners indhegning. Men for den 41-årige efterforsker Stina Funk, der ankommer til sin første sag på fødeøen Bornholm med drømmen om at forene et hyggeligt sommervikariat med genopdagelsen af sin fortrængte bornholmske natur, bliver offerets manglende identitet langtfra den eneste udfordring.Der er akut mangel på mandskab, som i stor stil er blevet omdirigeret til Folkemødet. Der er makkeren Jens Kjøller, ny i efterforskning og noget af en lokal mundfuld at arbejde sammen med. Der er fortidens mange spøgelser, der bliver ved med at fange Stina som fælder i skoven.Der er ikke mindst et drab, hvor rigtig mange mennesker på øen kan have et motiv. Og det bliver ikke den eneste forbrydelse med forbindelse til skovens vilde …Kirsten Sonne debuterede i 2003 med mysterietrilogien Den hemmelige by, der handler om to børns møde med de underjordiske på Nordbornholm. Siden har hun skrevet en lang række kendte børne- og ungdomsbøger.
1890’erne. Guldfeberen raser i Klondike. Buck, et velvoksent gadekryds, bliver stjålet fra sine velhavende ejere og sit behagelige liv og fragtet til Alaska for at tjene som slædehund.På turene over de frosne floder, mellem lejrenes snedriver og i de dybe skove stifter han bekendtskab med en brutal verden, hvor kun de stærkeste overlever. Her gælder loven om kølle og tand, og hverdagen i hundespandet er en kamp på liv og død. Men naturen kalder på Buck og vækker hans instinkter, og gennem prøvelser og modgang lærer han at tilpasse sig, overleve – og leve.Når naturen kalder er en barsk, men også smuk roman om heltemod, overlevelse og det vilde, der bor i os. Den udkom i 1903 og er siden da blevet genudgivet og filmatiseret et utal af gange, og i dag har den status som en af verdenslitteraturens mest læste og elskede klassikere.Jack London (1876-1916) blev født i Californien og havde allerede som teenager set mere af verden og dens strabadser, end mange får set på et helt liv. Han har været både østerspirat, sømand, sæljæger, vagabond og guldgraver i Klondike under Guldfeberen 1896-1899. Når naturen kalder udkom i 1903 og blev Londons første bestseller.
Naomi Noviks debutroman fås nu endelig på dansk. Oversat til over 24 sprog og solgt i mere end 1 mio. eksemplarer verden over. Dragen Temeraire og hans kaptajn Will Laurence må sammen kæmpe for England, mens Napoleonskrigene hærger. Laurence har været til søs siden sin tidligste ungdom og er glad og tilfreds med sin kaptajnstilling, sit skib og sit velordnede liv. Men da hans mænd kaprer en fransk fregat og beslaglægger dens dyrebare last, et uudklækket drageæg, river skæbnen Laurence bort fra havet og af sted mod en usikker fremtid – og et uventet nyt venskab med et ganske særligt væsen. Sammen med Temeraire bliver Laurence optaget i det britiske luftkorps, hvor både drage og kaptajn ikke blot skal vænne sig til et helt nyt liv, men også i al hast må lære de mange vanskelige flyvemanøvrer, der kræves for at føre krig højt til vejrs. For Napoleon planlægger at bruge Frankrigs dragestyrker til at invadere England. Det er en hæsblæsende fantasyfortælling for voksne og unge, som du ikke kan undgå at blive revet med af, når Temeraire og Laurence gang på gang må på vingerne for at forsvare konge og fædreland fra Napoleon og de franske dragestyrkers invasion. Naomi Novik er en amerikansk fantasyforfatter og bosat i New York. Hun har blandt andet vundet The John W. Campbell Award for Best New Writer, The Locus Award for Best First Novel og The Nebula Award for Best Novel, og flere af hendes bøger i serien om Temeraire har i længere tid ligget på New York Times’ bestseller-liste. »Første bind i Temeraireserien er Naomi Noviks debutroman – og hvilken debut! Hun har formået at skabe en troværdig genfortælling af Napoleonskrigene med drager, uden at det virker forceret eller dumt. [...] Med tre ord er Temeraire episk, rørende og morsom«. Fyns Stiftstidende
Sonate for sorgfulde hjerter er en hyldest til livet og kærligheden. Syv sammenflettede fortællinger fra Nordatlanten om natur, musik og rejser, der viser sig skelsættende. De væves ind i hinanden, så de ud over at stå stærkt alene kan læses som én fremadskridende fortælling, der emmer af Nordatlanten.Her møder vi skipperen, der lægger til kaj fjernt fra Færøerne og føler sig hjemme. Kvinden, som under en sørejse langs Norges kyst oplever nye sider afsig selv, mens hendes mand forliger sig med den, hun var. To ungdomselskede, der genser hinanden i Lofotens lys. Lægen, som på sit dødsleje tilskynder sin søster til at følge sit hjerte. Guldbrudeparret, der tyr til Island for at nydeautentisk natur og får sig en overraskelse.Lisbeth Nebelong boede tre år i Tórshavn som barn og ung. Hunromandebuterede i 2003 med Når engle spiller Mozart. I 2008 fulgte Færøblues, i 2014 Møde i mol, og i 2016 udkom de tre romaner samlet som Færø Blues Trilogien. Siden 2010 har hun desuden været fast forfatter af rejsebogen Turen går til Færøerne.
'Det sorte hus' er Kirsten Sonnes anden bornholmerkrimi med politimakkerparret Funk & Kjøller.Det har stormet i mange dage på Bornholm, og i en væltet container ved havnen i Gudhjem finder man et lig. Offeret viser sig at være en lokal mand, som har været væk fra byen i mere end 20 år. Da Stina Funk og Jens Kjøller kigger ind i sagen og følger de sparsomme spor, føres de ad dystre veje omkring en hemmelig grotte uden for byen og et skib i bugten uden signal til et ubeboet hus med en skræmmende ond historie.Det viser sig snart, at manden i containeren måske ikke er det eneste offer i sagen, og at Funk selv kan være i fare, jo dybere hun graver i den ...Kirsten Sonne er født og opvokset på Bornholm. Hun har skrevet en lang række populære børne og ungdomsbøger, før hun debuterede som voksenforfatter med bornholmerkrimien 'Den vilde'. Kirsten Sonne modtog i 2013 Søren Gyldendals hæderspris.
Psykologen og parterapeuten Esben Klint, der er frivillig rådgiver på Connies Krisecafé i et beboerhus i Københavns Nordvestkvarter, bliver bedt om at tage hjem og se til en kvinde, som angiveligt befinder sig i en stor personlig krise. Kort efter står han med en død kvinde mellem hænderne, samtidig med at politiet braser ind i hendes lejlighed. Mord eller selvmord?Søgelyset rettes straks mod Esben Klint, for den afdøde kvinde var hans tidligere elskerinde. Sagen kompliceres ved, at kvindens ægtemand, der deltager i en konference et helt andet sted i landet, også findes død. Miriam, der er jurastuderende med studenterjob hos politiet og frivillig rådgiver på Connies Krisecafé, drages ind i opklaringsarbejdet.Sporene fører både ind i den alternative behandlerverden, hvor den døde kvinde havde sit virke som ekspert i lydterapi, og ind i det skandaleramte efterretningsvæsen, hvor hendes ligeledes døde mand havde en chefstilling. Er der en sammenhæng mellem de to dødsfald – og i givet fald: hvilken?'Den sidste udvej' er en selvstændig fortsættelse til Gretelise Holms første bog om Connies Krisecafé, 'Smukke mand', der var nomineret til Blixenprisen.
I Linneas bog møder Linnea Erik i Stockholm i 1959. Han er flot, høj og spændende, lidt mystisk med sin finske baggrund og den svære barndom som krigsbarn, han ikke taler om. Han er netop blevet ansat i det nye kontor for EDB i den virksomhed, hvor hun selv er telefonpige. Når han kommer ned i telefonrummet, banker Linneas hjerte hårdt i brystet, så da de forlover sig, er hun sikker på, at hun kan danske gennem resten af livet fra nu af.Men Linneas liv og ægteskab bliver alt andet end det. Mest af alt fortæller bogen om prisen, man betaler for kærlighed og om kampen for et lykkeligt liv.Mikael Rauno Lindholm er dansk og finlandssvensk journalist og har arbejdet som politisk reporter, udenrigskorrespondent og chefredaktør på flere landsdækkende medier. Sammen med sin hustru Lisbeth Zornig udgør han desuden forfatterduoen Lindholm & Zornig, som har skrevet en lang række populære kriminalromaner.
Hun drejede bilen ind på det sidste stykke af indkørslen og befandt sig pludselig ansigt til ansigt med Hill House, og uden at tænke trampede hun bremsen i bund og stirrede måbende frem for sig.Huset var afskyeligt. Hun skælvede, og i hendes sind opstod uden videre tanken: Hill House er afskyeligt, det er sygt; skynd dig væk herfra med det samme. Fire søgende sjæle flytter ind i det forladte Hill House, der står stolt og uligevægtigt mellem sine bakker. Dag for dag strammer huset sit greb om dem. Det smækker med dørene, hvisker i natten og rækker ud efter dem med sit mørke. Måske bør de alle bryde op, før det er for sent. Men Hill House er ved at samle sine kræfter, og det har ikke i sinde at slippe gæsterne så let. Shirley Jacksons Mørket i Hill House (engelsk: The Hauting of Hill House) er skrevet i 1959 og anses for en af det tyvende århundredes bedste gyserromaner. Den er forlæg for to film og en populær tv-serie på Netflix. Dette er første gang, romanen udkommer på dansk.
Finn Søeborgs milde menneskelige humor møder Hans Scherfigs skarpe sociale satire i Flemming Jensens nye roman.Kongen af Malmø er noget så sjældent som en politisk-satirisk kærlighedsroman. Det hele foregår i et fiktivt dansk kongehus, hvor kongen ligger for døden. Kronprinsen er klar til at tage over, men Prinsen af Danmark har forelsket sig i en ung, afrikansk kvinde – oven i købet af anden trosretning. Han nægter at benytte sig af sine royale privilegier og insisterer på at følge den lovgivning, der gælder for resten af befolkningen. Dermed kan de to unge ikke få familiesammenføring, og konsekvensen kan blive, at det danske kongehus må flytte til Malmø.I denne politiske farce og royale romance optræder både en konge i respirator, en arabisk ambassadør, en uimodståelig, ung kvinde fra Nigeria, en ubeslutsom statsminister, en alkoholiseret prins, en kvindelig væg-til-væg-kabinetssekretær, militærpolitiet fra Hvorup og mange, mange andre. Hele historiens fortæller er en karrierefokuseret spindoktor-spire med hjertet lagt til optøning.
Elizabeth Richmond er stille og ordentlig. Hun nærer ingen stærke følelser, hverken for sit kedelige job eller den aparte tante Morgen, hun bor hos. Men pludselig begynder hendes ensformige liv at brydes af sære optrin, anonyme trusselsbreve og spildte timer, hun ikke kan gøre rede for.Ved psykiateren doktor Wrights tvivlsomme mellemkomst begynder det langsomt at stå klart, at der er mere end én personlighed på spil i Elizabeths krop, og snart bliver både tante og doktor vidne til den bizarre magtkamp, der udspiller sig mellem den unge kvindes stridende personaer.Fuglereden giver et indfølende og humoristisk portræt af en spaltet personlighed og kaster lys over den galskab, som sitrer lige under overfladen hos os alle.Shirley Jackson (1916-1965) var med sin sorte humor, sine sære karakterer og sin foruroligende indsigt i menneskesindets skyggesider en af det tyvende århundredes mest banebrydende forfatterstemmer.
En samling poetiske tekster om det modne moderskab og om at være mor til en datter, der er på vej til at blive voksen. Favn er en bog om at stå omtrent midt i livet og se – afmægtigt, kærligt, hidsigt – at barnet bevæger sig væk, mens døden træder et lille skridt nærmere.Favn er også en fortælling om identitet i forhold til udseende, arbejde, overgangsalder, parforhold og meget andet, men mest i forhold til moderskabet. Moderskabet, som vi hører så meget om, hvad angår småbørn og førstegangsfødende, men som fortsætter hele livet. Og som strammer særligt, når det er svært at give slip.I bogen undersøger Kristina Holgersen det nærmest forkætrede begreb 'empty nest' og de komplekse følelser af frustration, vrede og afmagt i overgangen fortalt fra den voksne kvindes perspektiv.De fleste modne forældre vil kunne spejle sig i Kristina Holgersens tekster, som med kærlighed, humor og alvor sætter ord på den følelse af forladthed, der kan opstå, når børnene pludselig tager afstand fra forældrene.
En familiefortælling og forsvindingshistorie med tråde til Danmarks besættelse og Den kolde krig.Fire generationer af familien Johansen lever deres liv på Østerbro i København. Under den første nedlukning mister freelancejournalisten Ditte sin mormor og giver sig til at afdække historien om sin morfar, Kai, som hun aldrig har mødt. Han var modstandsmand og kommunist og indtog dermed en konfliktfyldt dobbeltrolle i sin samtid: fra helt og frihedskæmper ved befrielsen til fjende og forræder under Den Kolde Krig. Han rejste fra kone og to små børn på besøg i DDR – og kom aldrig tilbage …Hos sin mor og onkel møder Ditte to fortællinger om hans liv og forsvinding, der på afgørende punkter ikke passer sammen. Hun får åbnet for et stykke fortiet familie- og danmarkshistorie og for den følelse af ensomhed, hun har fået i arv. Det bringer hende ikke kun tættere på sin morfars skæbne, men også på sig selv – måske endda på grunden til, at hendes unge datter sidder strandet i en lukket lufthavn i Guatemala.Vil det lykkes hende at finde svar på, hvad der skete med Kai?Cæcilie Lassen debuterede 16 år gammel i 1987 med romanen 'Simone'. Siden har hun udgivet en række populære historiske og samtidige romaner, senest revolutionsromanen 'Den ufortalte historie'. I 'Indre ø' vender Lassen tilbage til krigen og modstandsbevægelsen – et stof, hun første gang tog under behandling i romanen 'Lulu'.
En autentisk familiefortælling om alkoholmisbrug, arbejdsmani, utroskab og nedarvet svigt – og alt det andet, der besværliggør kampen for det lykkelige liv. Opfølger til 'Linneas bog' og andet bind af trilogien 'Vinter uden sne'.'Peters bog' er fortsættelsen til 'Linneas bog', der handler om Peters forældre og deres ægteskab, som kommer til at sætte dybe spor i sønnen. Da Peter træder ind i voksenlivet, er det med det erklærede mål at gøre det bedre end sin far. Han vil både overgå farens forretningsmæssige succes og menneskeligt være mere for sin familie. I modsætning til sin far vil han ikke brænde ud og dø af sit alkoholmisbrug som 42-årig.På sin fyrreårs fødselsdag står Peter på toppen af karrieren og fejrer sejren med sine nærmeste, men kort efter kollapser hans verden, og han må indse, at han igennem alle sine succeser har trukket et spor af ulykkelige mennesker efter sig. Hvordan endte han der, hvor han havde forsvoret aldrig at ende?'Peters bog' er historien om en mand, der forsøger at knokle sig til lykken. Om et menneskes brydekamp med kærlighed, familieliv og chefansvar – og med sig selv. Det er en historie om at gøre kometkarriere, men også om, hvad der sker, når kometen brænder ud, og det, der er tilbage, når man har ofret alt for jobbet.Mikael Lindholm, den ene halvdel af forfatterparret Lindholm & Zornig, har skrevet bogen baseret på sin egen familiehistorie.
Dét døgn da … er historien om et ganske almindeligt regnfuldt døgn på Vesterbro i København. Almindeligt for alle andre end Yvonne, Harry og Bente ...»Turèlls vellykkede forsøg på at skrive en psykologisk thriller a la Simenon. Står udenfor Mord i mørket-romanerne og er faktisk bedre end denne serie med en navnløs opdager.«Bo Tao Michaëlis»Dét døgn, da … udkom efter en slidsom tilblivelsesproces, hvor den blev omkalfatret fra radio-tv-manus til roman. Det blev Turèlls sidste skud som romanforfatter – og ikke den store, panoramiske roman om de store årganges oplevelser i velfærdssamfundets Gründerjahre, mange havde håbet på. Men panoramisk er den ikke desto mindre, forstået på den facon, at den handler om et skæbnesvangert døgn i en lille hånd fuld menneskers liv.«Fra Henrik Palles efterskriftDan Turèll blev født den 19. marts 1946 og døde den 15. oktober 1993 som blot 47-årig. Han nåede at udgive over 100 titler inden for både lyrik og prosa, og han er i dag en af Danmarks mest elskede forfattere. Dét døgn, da ... udkom første gang i 1992.
Danske Daniel flytter i 1985 med sin lille familie til Kenya, hvor han er vokset op, men alt tager en uventet drejning, da kæresten går fra ham. Daniel er nu alene i Nairobi uden penge til en flybillet og uden udsigt til at se sin datter igen. I et desperat forsøg på at skaffe penge begiver han sig ud på en nært fatal safari og et mislykket smuglerjob. Som konsekvens havner han på en kenyansk mafiaboss' sorte liste og flygter til Goa. men fortidens spøgelser dukker op igen, og Daniel må til sidst træffe et hårdt valg for at forsvare det hjem, han endelig har fundet.Tigerens år er en skæbnefortælling spredt ud over verden hen over en periode på 20 år. Vi kommer med Daniel til Nairobi, Mumbai, Goa, London og Grækenland i denne historie om mørke og kærlighed, om dybt venskab, udholdenhed, uheld og held og om i sidste ende at tage skæbnen i egne hænder.Stephan Grabowski er dansk musiker og forfatter, oprindeligt trommeslager for Lars H.U.G. og Love Shop. Han har selv boet i Kenya og har gennem de seneste to årtier turneret intensivt i bl.a. Indien, Pakistan og Etiopien. Grabowski har tidligere udgivet en anmelderrost bog om sine musikalske rejser. Tigerens år er hans debut som romanforfatter.
En tilsyneladende velfungerende mand fra den kreative klasse. Vellidt af sine omgivelser og med vellønnet arbejde. Der er sat hak ved det hele i jagten på det gode liv, vi alle ønsker og efterstræber.Men bag facaden gemmer sig et misbrug, der har fulgt ham siden teenageårene. Ingen må vide noget. Det er hans største skræk og svage punkt. En dag får han nok og slukker sin sidste joint, men alt er galt.I et gårdmiljø på Christianshavn oprulles fire årtier af hans liv, fortalt til en livslang ven i et forsøg på at skabe sammenhæng og mening. Imens er sommeren på sit højeste. Covid-19-feberen har stadigvæk sit greb i samfundet, og Danmark spiller EM i fodbold.Kom med på en tur fra Whiskybæltet i Nordsjælland til Heksekedlen i Burmeistersgade på Christianshavn. Fra det københavnske forfatterskole-miljø i 90’erne til Pusher Street på Christiania.NATTEN ER FULD AF RØG er en misbrugsfortælling, en kærlighedshistorie og en roman om gode viljer, der har svært ved at finde de rigtige veje.Jens Ottosen er født i 1962. Han er BA i Nordisk Filologi og uddannet på Forfatterskolen. Han debuterede som prosaforfatter med romanen Siri med lykkechip’en, der blev sendt som føljeton i DR Børneradio. Medgrundlægger og redaktør af Tidsskriftet GRIF. Han arbejder til daglig i eget firma.
I Natten er Jordens skygge vender Jens-Martin Eriksen hjem til Aalborg med en universel roman om social fortabelse og ensomhed, lokal- og parallelsamfund, uskrevne regelsæt, overlevelse og flugt.En dreng vokser op alene med sin far, først i husvildebarakkerne udenfor byen og senere i havnekvarteret ved fjorden. Herinde følger vi hans undersøgelser af, hvordan han kan overleve i en kultur præget af fjendtlighed overfor alle, der trænger ind i kvarteret, og mod dem indenfor, der bryder de uskrevne regler. Derfor må han kende disse regler for at kunne balancere mellem sin ubændige nysgerrighed og frygten for den straf, der falder, hvis man træder udenfor. Men på et tidspunkt går det galt.Natten er Jordens skygge er en roman om drenge, der lever og vogter på hinanden efter egne improviserede regler, og hvor det kan være skæbnesvangert at træde uden for loven. Og den anden verden, hvor de voksne lever, synes altid fjern og dukker kun frem af og til med trusler og straf.De er afsondrede i deres egen kultur, hvor de hele tiden forsøger at overleve uden forståelige råd udefra, mens de med mistro prøver at fortolke både livet, døden og den store ulykke.Jens-Martin Eriksen (f. 1955) debuterede i 1985 og har siden skrevet en række romaner, bl.a. Vinter ved daggry, Et hvidt reb til Philippe Deprez og Helter Skelter. Derudover har han sammen med Frederik Stjernfelt skrevet flere reportage- og essaybøger, bl.a. Hadets anatomi og Adskillelsens politik. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse og Det Danske Akademis Beatrice-pris.
»Ingen har nogensinde højt sagt den sandhed, at kvinden for hvert år, der går – som mod sommer, når dagene længes – bliver mere og mere kvinde. Hun sløves ikke i det, der angår hendes køn, hun modnes langt hen i vinteren. Men samfundet tvinger hende til at holde en falsk kurs. Hendes ungdom må kun vare, så længe huden er glat, og legemet fristende.«Den farlige alder udkom for første gang i 1910, hvor den straks skabte skandale og – nok ikke uden sammenhæng – solgte som varmt brød i både Danmark og Tyskland.Med den markerede Karin Michaëlis sig for alvor som en forfatter, der insisterede på at give stemme til kvinder med komplekse indre liv og stærke fysiske drifter – også efter deres første ungdom.I romanen møder vi Elsie Lindtner, der som 42-årig forlader sin mand og går i eksil på en afsides ø. Igennem Elsies dagbogsnotater og breve tegnes et portræt af en viljestærk kvinde, der »vover at kræve livets ret i de sene år« og råder andre til at gøre det samme.Hun skriver om sine bekendte, om samlivet og om kønnenes væsen med et skarpt blik og en skrap pen, men hendes klarsyn gælder ikke altid hende selv. Den farlige alder er en roman om kvindeskæbner i en historisk brydningstid, men også et tidløst psykologisk portræt af et menneske på en skillevej i livet.Karin Michaëlis (1872-1950) havde ved udgivelsen af Den farlige alder allerede skrevet en lang række bøger og opnået international berømmelse for sine komplekse beskrivelser af kvindelig psykologi og seksualitet. Den farlige alder blev en af hendes største succeser og et hovedværk i hendes forfatterskab, hvis gennemgående tema er kvindens undertrykkelse – og emancipation. Michaëlis kæmpede også for frigørelse på andre fronter: Hun var bl.a. tidlig dyreaktivist, og som følge af sin støtte til antinazistiske forfattere som Bertolt Brecht, som hun gav husly på Thurø, måtte hun under besættelsen gå i eksil i USA.
En stor historisk roman om kærlighed og revolution.Paris. 1792. Den unge komtesse Hélène møder den fattige revolutionære Jacques, og vi følger deres kærlighed og samliv på trods af alle sociale normer, i en verden som revolutionen har vendt op og ned på. Men håb bliver til frygt i de blodige år med arrestationer og henrettelser, og hver især må de træffe et afgørende valg.I 2019 rejser Helen, den unge arving til Wensley Hall, til Paris på jagt efter et antikt smykke. For at sikre sig førsteret til det, afdækker hun sin slægtshistorie, der på tæt, men overraskende vis er forbundet med Hélènes liv. Den ufortalte historie er både den lille historie om Helen og hendes slægtsarv, men også den store historie om arven efter revolutionen i et Europa med Brexit og De Gule Veste på gaderne mere end 200 år senere.DEN UFORTALTE HISTORIE er en fortælling om politiske idealer og menneskelige ofre; om sejre – og om sorg og savn og om at turde kæmpe for det, man tror på. Hvad er, når alt kommer til alt, størst: kærlighed eller revolution?Cæcilie Lassen debuterede som 16-årig i 1987 med romanen Simone. Siden har hun skrevet en lang række romaner. DEN UFORTALTE HISTORIE er hendes 14.
Flemming Jensens underholdende debut Vejledning i sælfangst fås nu i denne flotte luksusudgave. Bogen er solgt i mere end 100.000 eksemplarer.Det er ingen hemmelighed, at forfatter og skuespiller Flemming Jensens hjerte banker for Grønland. Vejledning i sælfangst er hans første bog om Grønland og bygger på hans egne erfaringer som ung dansk lærer i en grønlandsk bygd – helt uden forudsætninger for at forstå det grønlandske samfund:»En mand, der ikke kan køre hundeslæde – ikke kan fange sæler – aldrig har haft et gevær i hånden.« Alt sammen livsnødvendige egenskaber i bygden. Ja, han kan ikke engang landets sprog! Det kommer der megen tankevækkende morskab ud af. Læreren ender med selv at lære noget, da han får … vejledning i sælfangst.Luksusudgaven her er forsynet med et nyt slutkapitel om Flemming Jensens gensyn med Grønland, hvor vi også kommer bag kulisserne under optagelserne af Nissebanden i Grønland.Flemming Jensen (f. 1948) debuterede i 1975 som forfatter og året efter som skuespiller. Han er kendt fra skuespil og julekalendere og som politisk satiriker. Hans forfatterskab har samme spændvidde: fra hyggelig humor til besk satire, der ofte mødes og går op i en højere enhed.
Lige siden giftmordet, der tog livet af næsten hele familien Blackwood, har de lokale set skævt til huset bag det høje hegn. Merricat Blackwood bor der stadig med sin søster Constance og deres gamle onkel, og livet går roligt videre for dem alle tre. Constance pusler i haven og køkkenet, onkel Julian nusser med sine papirer, og Merricat begraver sølvmønter ved bækken og hvisker hemmelige ord i mørket for at holde dem fri for onde øjne. Men der er forandring på vej. Da søstrenes fætter Charles trænger ind i huset og begynder at forstyrre de faste rutiner, er det kun Merricat, der aner faren. Og kun hun kan drive ham bort, før det er for sent, og Blackwoodfamiliens hemmeligheder kommer frem i lyset. Vi har altid boet på slottet et af Shirley Jacksons mesterværker. Den udkom første gang i 1962, men det er først nu, at den findes i en dansk oversættelse. Leonora Christina skov har skrevet bogens forord. Shirley Jackson var en foregangskvinde inden for den moderne gotiske litteratur og er blevet kaldt en af det tyvende århundredes mest indflydelsesrige forfattere. Hun har inspireret en lang række forfattere inden for gyser- og gotikgenren, bl.a. Stephen King og Donna Tartt.
»Digte om hverdagen skrevet med en lakonisk humor, som bedst kan betegnes som cool. Dan Turèll står lige rundt om hjørnet, og det er, som det skal være.Nutid og fortid, digt og virkelighed, liv og død indgår i en forunderlig blanding. Anker Jørgensen laver ministerliste. Mette Frederiksen møder coronaen. Jørgen Leth dukker op og giver gode råd om franske biler.I 1970’erne bliver der spillet rock i Saltlageret. Bogen rummer en stor og dybfølt hyldest til C.V. Jørgensen.Folk rafler eller drikker øl i solen. Fra Trianglen til Øster Søgade og videre til Vesterbros Torv. Denne bog er også en stor kærlighedserklæring både til forfatterens far og til byen København.«– Peder BundgaardHenrik Palle er journalist, kritiker og forfatter. Født i 1963 på Amager. Er vokset op på Vesterbro, Nørrebro og i Valby. Siden 1979 bosat på Østerbro. Har i en menneskealder været ansat på Politiken i et antal funktioner, de seneste mange år med tv-kritik som hovedfokus. Han er forfatter til adskillige bøger. Sene digte – optegnelser fra København og omegn er hans første skønlitterære udgivelse.
»Modig, intelligent og virkelig isnende med et forrygende twist, der leverer et eksplosivt sidste stød.«– Sunday MirrorEngland, 1996. Teenageren Tom Jeffries forsvinder i marskområdet ved Scarclaw Fell, hvor han er på hyttetur med kammeraterne. Først et år senere dukker Toms lig op gemt i marsken. Politiet stempler det som en ulykke, men ikke alle er overbevist.Tyve år senere åbnes sagen igen. Scott King, internet-kultfigur og vært for en populær podcast om uopklarede mysterier, sætter sig for at undersøge, hvad der virkelig skete med Tom. I sin podcast-serie interviewer han seks forskellige mennesker, der var til stede den skæbnesvangre aften ved Scarclaw Fell. I seks episoder kommer seks personer til orde med seks forskellige syn på Tom og på dagene op til hans død. De fleste af de talende var teenagere dengang, og deres minder om hændelsen sløres af fortidens intriger, rivalisering og jalousi – men for hvert interview afdækkes nye detaljer, og den uhyggelige sandhed tegner sig skarpere.Seks stemmer er et klassisk mordmysterie med en ny, skarp vinkel. Som fortællingen udfolder sig, tvinges du som læser til at gætte med og til at spørge dig selv, hvor meget man egentlig kan stole på sine minder – og på de mennesker man omgiver sig med.Matt Wesolowski begyndte sin forfatterkarriere med at skrive horrornoveller til diverse magasiner og antologier i Storbritannien og USA. Hans første roman, Seks stemmer, blev udgivet på engelsk i 2017 til stor ros fra anmelderne.
»Jeg ELSKEDE den! Varm og menneskekærlig, sjov og sørgelig og med et fantastisk plot fyldt med uventede drejninger. 'Julen varer længe ...' er en gennemført nydelse at læse fra start til slut. Francesca Hornak er et ægte talent. Helt igennem skøn!«– Marian KeyesDet er jul, og for første gang i mange år er familien Birch samlet under ét tag. Selv Emma og Andrews ældste datter, der normalt er ude for at redde verden, er rejst hjem til familiehuset nord for London. Men Olivia er kun kommet, fordi hun var nødt til det. Efter flere måneder i epidemiramte Liberia er hun tvunget til at tilbringe juleugen i karantæne – sammen med sin familie.I de næste syv dage bliver familien Birch afskåret fra omverdenen og tvunget ind i hinandens liv. Mens Olivia kæmper med sit kulturchok, har resten af familien deres at se til. Lillesøster Phoebe er travlt optaget af bryllupsplaner, men opfører hendes forlovede sig ikke lidt mærkeligt? Emma er fast besluttet på at skjule sin kræftdiagnose, og Andrew har netop modtaget en e-mail fra en voksen søn, han ikke anede noget om.Snart begynder hemmelighederne at sive ud, og alle opdager, at de ikke ved helt så meget om deres familie, som de gik og troede. Det bliver en lang juleuge …'Julen varer længe ...' inviterer dig til jul hos en familie, der måske har endnu flere problemer end din egen. Det er en lun og charmerende, men også bidende roman om at lære sig selv og sine nærmeste bedre at kende, fortalt med humor, indsigt og masser af overraskelser i julesokken.
Leone Scamarcio er søn af en mafiaboss. Nu har han vendt familieforetagendet ryggen og arbejder som kriminalkommissær ved Roms politi. En dag får han overdraget nogle kompromitterende fotos af en højtstående politiker med besked om at ‘tage sig af det’. Han ved, at det betyder problemer. Samtidig bliver en ung mand fundet myrdet i Rom, og på en strand på Elba forsvinder en amerikansk pige. Som efterforskningen skrider frem, bliver det klart, at sagerne hænger sammen. Hver eneste forbrydelse er en tråd i et net af mørke hemmeligheder, der involverer nogle af landets mest magtfulde mænd. Scamarcio kommer ud på en hæsblæsende jagt, og han må ty til uortodokse metoder, hvis han skal have håb om at løse gåden i tide. Mens uret tikker, og hans egen fortid haler ind på ham, må Scamarcio følge de mørkeste understrømme i det italienske samfund – blot for at finde ud af, at prisen for sandheden måske er højere, end han er villig til at betale. Fordærv er en krimi om Italiens skyggesider, om mafiaen og om et samfund på randen af kaos. Det er sydlandsk noir, når det er bedst. Nadia Dalbuono bor skiftevis i Norditalien og England. Før hun begyndte at skrive krimier, lavede hun i mange år dokumentarfilm for blandt andre BBC og National Geographic. I forbindelse med sit arbejde har hun rejst verden over og været bosat i Rom, hvor hendes indblik i det italienske samfunds skyggesider inspirerede hende til at skrive Fordærv.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.