Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Margaret Ithell Colquhoun (1906-1988) var en britisk billedkunstner, forfatter og okkultist med tilknytning til surrealismen. Hun var stærkt inspireret af alkymi, kabbala og lignende esoteriske traditioner. Hermogenes’ gås er hendes første roman, som udkom i 1961.Længere væk bemærkede jeg en gudinde, der sad i skrædderstilling med ryggen til en klippe, så vandet ved dens fremspring omkransede hendes lænd. En forbipasserende kæmpe udtværede hendes kraveben, hendes højre bryst løsnede sig og gled ned over hendes torso, dets rørformede brystvorte pegende ned mod søen, hvor det plumpede i og smeltede.En ung, navnløs fortæller rejser ud for at besøge sin onkel på hans ø. Det viser sig hurtigt, at onklen har forhekset øen, så hun ikke kan slippe væk. Han har nemlig brug for hendes juveler til at gennemføre en række magiske ritualer, som han tror kan give ham evigt liv. I sine forsøg på at fravriste fortælleren de dyrebare juveler udsætter han hende for drømmemagi, hypnose, orgiastiske ritualer og meget andet.Hermogenes’ gås fra 1961 er en vilter fortælling fyldt med alkymi, magiske væsener, kannibalisme, vold, prostitution, fabler og eksotiske planter.
SALAT er en roman om at befinde sig i et dagpengelimbo mellem uddannelse og fast arbejde, om at skrive en roman, der aldrig rigtigt bliver en succes, og om at søge friheden ved at rejse til Mölndal i Sverige for at arbejde på en salatfabrik.“Jobbet dukkede op, mens hun lå på Peters sovesofa med ansigtet badet i lyset fra mobilskærmen, halvt under dynen som værn mod hjemmekontorets sære overfyldte tomhed, midt i den glasklare overgang mellem aften og nat. Hun ændrede søgekriterierne, tilføjede Udlandet og fjernede Akademisk arbejde. Mobillyset farvede luften blå, det blev alligevel for varmt under dynen. Hun trak hovedet op og scrollede med cirka samme åndsfraværelse som før igennem den nye liste, indtil hun nåede et svensksproget opslag fra Nordfalks Salatfabrik A/S.”MAU LINDOW TARBENSEN (født 1995) er cand.mag. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet. Hun debuterede som forfatter med langdigtet Dæmpet i 2022. Salat er hendes første roman.
KNIVTID er 50 korte, morsomme, tragikomiske og genkendelige historier. Mange af dem handler om at fortælle historier, om historierne, der bliver fortalt, og om dem, der fortæller dem. Ofte begynder de roligt og tilforladeligt for derefter at tage nogle vilde – indimellem hallucinatoriske – drejninger og rejser ned i tilværelsens mørke kroge.Gerd vågner om natten og er nervøs for duellen. Måske er det alderen. Hun er blevet dårligere til at køre og dårligere til at huske, og måske er hun også blevet dårligere til at trække og skyde. Til træning har hun været lige så skarp som altid. Men træning er træning. At stå på en bred, støvet vej eller en mark med solen i øjnene og kun være sekunder fra at vide om du skal leve eller dø, det er noget andet. Måske er det frygten for at miste lysten der holder hende vågen. At lysten og glæden skal forsvinde. Men hun kan ikke tænke på det nu, hun skal sove. Hun lukker øjnene og forestiller sig at hun er i en stor skov og leder efter svampe. Hun ser ned i jorden og prøver at få øje på noget som kan ligne, under bregner og mellem mosset. Så er det pludselig morgengry, og hun er vågen igen. Revolveren er i bæltet, og bæltet hænger på stolen. Hun laver en enkelt kop kaffe og koger to æg som hun spiser med salt. Så er hun ude. KIM HIORTHØY Kim Hiorthøy (f. 1973) er en norsk kunstner og illustrator. Han har tidligere skrevet Du kan ikke svigte din bedste ven og blive god til at synge samtidig (2002), som udkom på Arkiv for Detaljer i 2019.»En skarp, opkvikkende læseoplevelse fuld af overraskelser.«– DAGENS NÆRINGSLIV, ÅRETS BEDSTE BØGER 2022 »…de korte, skarpe fortællinger er som skabt til busture, i badekarret, højtlæsning i sengen, blåbærture. Ja, til hvad som helst, egentlig.«– ADRESSEAVISEN KNIVTID
Æter er en serie pamfletter, der via kunst, litteratur, samtaler, ritualer o.l. undersøger alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi. Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udgives af forlaget Arkiv for Detaljer.I dette nr. undersøger Kasper Opstrup den moderne okkultisme og dens sære sammenfiltring af kunst og politik. Okkultisme sætter spørgsmålstegn ved konsensusvirkeligheden. Ved at blande fakta og fiktioner konstruerer den nye identiteter og livsanskuelser, hvor den via bl.a. automatskrift og -tegning udforsker måder at være til på, som ikke er underlagt fornuftens kontrol. Kasper Opstrup (f. 1975) er forsker og forfatter. Frem til 2027 er han leder af forskningsprojektet Twisting the Fabric of Space: On the Art and Politics of the Hidden, Københavns Universitet, på en bevilling fra Novo Nordisk Fonden.Omslag & sats: Rikke Oberlin FlarupHåndsyet i 200 eksemplarer af Malene Lerager / Co'libri Bookbinderi Cph
Serien Æter blev lanceret i 2021 af forlaget Arkiv for Detaljer. Pamfletterne undersøger via kunst, litteratur, filosofi, samtaler, ritualer o.l. alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi. Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udkommer 2-4 gange om året og er støttet af Statens Kunstfond. Hvert nummer er håndsyet i 200 eksemplarer.I dette nr. undersøger Lars Emil Foder elementet luft: som vejr, som ilt, som ord, som ånd. Det gør han i en række filosofiske, poetiske og fabulerende tekster: digte, historier, vejrudsigter, etymologier, et hullet leksikon, et partitur for vinden – kort sagt: Luftigheder. Og ikke mindst en haiku-fællessang skabt med komponist Ditte Rønn. Æter nr. 7 er en genfortryllelse. Lars Emil Foder (f. 1980) er forfatter og musiker og uddannet i filosofi. Han har bl.a. udgivet den tværkunstneriske Natatlas, prosasamlingen Fabelagtigheder og senest de to første dele i serien Kun for idioter under navnet LEF.
Nøglebarn er en stærk fortælling om at finde fodfæste i livet, når man er barn af en psykisk syg mor og en fraværende far. Året er 1970 og 11-årige Anna, hvis forældre er en del af tidens kulturelite, kæmper med at finde balancen midt i deres skilsmisse, og morens psykiske sygdom.Anne Katrine Nørholm, f. 1960, er uddannet musikpædagog og psykomotorisk terapeut. Hun har i mange år arbejdet som underviser, behandler, rådgiver og supervisor. Hun var tidligere udøvende musiker og sangskriver. Senest har hun skrevet tekster til fire værker af sin far, komponist Ib Nørholm. Nøglebarn er hendes debutroman.
Serien Æter blev lanceret i 2021 af forlaget Arkiv for Detaljer. Pamfletterne undersøger via kunst, litteratur, filosofi, samtaler, ritualer o.l. alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi. Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udkommer 2-4 gange om året og er støttet af Statens Kunstfond. Hvert nummer er håndsyet i 200 eksemplarer.I dette nr. dykker Wendy Rolle ned i lydenes både helende og kreative egenskaber. Hun beskriver, hvilken rolle sang og musik har haft i hendes eget liv, og hvordan lydes vibrationer kan have en positiv indvirkning på krop og sind. Hun fortæller om sit arbejde som lydhealer og inviterer dig til at lave en simpel øvelse, så du på egen krop kan mærke lydenes effekt. Wendy Rolle (f. 1981) er sanghealer, sygeplejerske og kandidat i pædagogisk filosofi. Drivkraften bag Wendys virke er at ville højne trivsel og frihed i kærlige fællesskaber – hun er en slags kaospilot i kreativitet og velvære.
Serien Æter blev lanceret i 2021 af forlaget Arkiv for Detaljer. Pamfletterne undersøger via kunst, litteratur, filosofi, samtaler, ritualer o.l. alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi.Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udkommer 2-4 gange om året og er støttet af Statens Kunstfond. Hvert nummer er håndsyet i 200 eksemplarer.I dette nr. undersøger SOLEN ER SEXET kroppens visdom. Hvad ville lingam og yoni sige, hvis de kunne tale? Med udgangspunkt i tantra og somatisk sexologi – lingam og yoni er sanskrit og betyder pik og kusse – lytter vi til et kor af lingammer og yonier, som taler og synger om at være til.SOLEN ER SEXET er et kunstnerkollektiv med skiftende besætning, som gør op med prædefinerede kønskasser og hylder samhørighed.Bag Æter nr. 5 står forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen, sangskriver og somatisk sexolog Lise Westzynthius og multikunstner Kim Richard Adler Mejdahl.
'Til dig der er mig om mange' år er skrevet fra et jeg til et du. Det er en historie om dannelse og omdannelse, om at falde til, men også falde fra. I dag er køn og seksualitet mange ting. I går var køn og seksualitet tavshed. Som et knust spejl, foldes de mange skår ud. Ansigtet begynder at løbe.Til dig der er mig om mange år ja, dig, håret kan jeg kende dig på, læberne, eller måske er det noget ved måden, du rører din ene kind, fingre, som hele tiden vil have et sted, de kan finde en varme ...
Serien Æter blev lanceret i 2021 af forlaget Arkiv for Detaljer. Pamfletterne undersøger via kunst, litteratur, filosofi, samtaler, ritualer o.l. alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi. Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udkommer 2-4 gange om året og er støttet af Statens Kunstfond. Hvert nummer er håndsyet i 200 eksemplarer hos Luilui Books & Binding. I dette nr. kigger Carina Jean Lyall nærmere på bålet og dets betydning for fællesskabet – før og nu. En plads om bålet er et essay om fællesskab og menneskets behov for at høre til i flokken, for at blive set og rummet, for at tage plads og give plads, lytte og blive lyttet til. I midten af udgivelsen finder du en gave, der opfordrer dig til at starte dit eget bål og med det skabe rum for fælleskab. Carina Jean Lyall (f. 1982) er historiefortæller og arbejder med spiritual ecology og naturformidling. I sit arbejde og i sine kurser drages hun af at udforske rødder, fællesskabet, forbundethed og det at høre til et sted.
Serien Æter blev lanceret i 2021 af forlaget Arkiv for Detaljer. Pamfletterne undersøger via kunst, litteratur, filosofi, samtaler, ritualer o.l. alt det, vi ikke umiddelbart kan se. Tanken bag Æter er at gøre det åndelige jordnært og tilgængeligt og at tilføje livet magi. Hver pamflet har ét fokusområde. Æter udkommer 2-4 gange om året og er støttet af Statens Kunstfond. Hvert nummer er håndsyet i 200 eksemplarer hos Luilui Books & Binding. I Æter nr. 3 – Verdensrummet som menneskets spejlbillede beskriver Anjuska Palitzsch Petersen, hvordan den moderne astrologi udvikler sig, i takt med at vores forståelse af solsystemet udvides, og undersøger, hvordan ukendte planetariske legemer ifølge astrologien spiller ind i menneskehedens kollektive selvforståelse og på ny farver vores bevidsthed. Anjuska Palitzsch Petersen (f. 1989) er mystiker og arbejder med astrologi, healing og clairvoyance. Oprindeligt er hun uddannet litterat og reikimester. Anjuska arbejder med at formidle, undervise og inspirere alle, der drømmer om større indre frihed og dybere forbindelse til sig selv. Om Arkiv for Detaljer Forlaget Arkiv for Detaljer blev stiftet i 2011 og udgiver ny skønlitteratur og tværæstetiske værker. Vi interesserer os især for projekter, der eksperimenterer med sprog og format. Vi udgiver både dansk og nordisk litteratur og andet, der inspirerer os. Æter afspejler forlagets interesse for åndelige tematikker.
Som Hilde danser er en lun fortælling om livet, når det slår knuder. I romanen følger vi Hilde, der forsøger at undgå alt det, der er for svært for hende ved at opfinde sin egen virkelighed. Efter hun er blevet forladt af sin kæreste, Hjalte, tager hun jævnligt hen og sætter sig i hans hønsehus. Hilde savner Hjalte og nægter at give slip på ham og på drømmen om den familie, hun ikke selv er vokset op i. Da Hildes alkoholiserede far bliver alvorligt syg, bliver Hilde tvunget til at ændre sit syn på verden og acceptere tingene, som de i virkeligheden er. "Hilde sidder på en hjemmebygget bænk foran hønsehuset iført brudekjolen. På fødderne har hun brune, slidte Chelsea støvler. Under kjolen har hun sorte joggingbukser. Over sig har hun sin gamle oilskinsjakke. Hilde ser lige ud i mørket uden at tænke. Hendes øjne er blå. Hendes hår er skulderlangt, krøllet og mørkebrunt. Næsten sort. Hendes næse er smal med en lille tynd guldring i stykket mellem hendes næsebor. – Hilde altså, hvad laver du her?– Jeg ser på stjerner. Det må man vel godt?" Anja Nielsen (f. 1982) er uddannet bachelor i international erhvervskommunikation og fransk fra CBS samt cand.IT i digital design og kommunikation. Hun arbejder til dagligt som tekstforfatter og digital redaktør. Derudover er hun kreativ leder af teatergruppen TEATER HVIS og har siden 2013 arbejdet som freelance skuespiller. ’Som Hilde danser’ er hendes debutroman.
Med Solen står op, men stjernerne er der endnu, tager Asger Schnack os med på en filosofisk og magisk opdagelsesrejse gennem hverdagen set med et barns øjne.Solen står op, men stjernerne er der endnu er en samling digte for børn, der kredser om hverdagen og den magi den indeholder for et barn, som oplever alting for første gang. I samlingen følger vi en pige, der snart skal begynde i skole. Lycks illustrationer understøtter på fineste vis digtenes filosofiske og hverdagsmagiske univers. Bogen er velegnet til højtlæsning for børn i førskolealderen og i de yngste klasser samt til undervisning i folkeskolen. Asger Schnack har skrevet flere bøger for børn, Solen står op, men stjernerne er der endnu er den afsluttende digtsamling i en serie på tre. De to foregående Den lille blå serviet (1994) og En lille hvid bog (1996) udkom på forlaget Høst & Søn.Illustreret af Katrine Lyck. Solen står op, men stjernerne er der endnu – digte for børn af Asger Schnack med illustrationer af Katrine Lyck. Poesi. 34 sider. 230 kr. vejl. Udkommer 26. august 2021.
CHERRY er en roman om intimitet og venskab og om at forsøge at finde vej i egne og andres følelser og grænser. Det er en fortælling om at være ung og i tvivl om, hvilken retning der føles rigtig. Hvem er man som menneske eller rettere hvem er det, man forsøger at være? I romanen følger vi hovedpersonen Clara, der går på universitet. Clara er del af en venindegruppe på fire. Til en fest møder hun Karen. De udvikler en relation, der balancerer mellem et venskab og et kæresteforhold. Inger Christine Løwe skriver kækt og præcist om ungdommens retningsløse bevægelser i livet og i relationer. Med humor og refleksioner over tidens politiske temaer leverer Løwe en nærværende og velskrevet debutroman, der undersøger vores forestillinger om kærlighed, intimitet og seksualitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.