Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen beskriver to privatskoler i 1964-1976 og Herlufsholm kostskole i nyere tid. Vi følger to elever på de pågældende skoler og selvom bogen er fiktiv, indeholder den en beskrivelse af forældrenes bevæggrunde for at vælge den pågældende skole og vi følger de to elevers oplevelser på skolerne indtil de bliver studenter.Den gamle Johannesskole er i dag nedrevet og har på den nye skole ikke længere gymnasium.Da der ikke er meget beskrivelse af skolen i arkiverne, har forfatteren beskrevet skolens indretning og ånden på skolen mere uddybede.Forfatteren forsøger også at beskrive forholdene på Herlufsholm kotskole ved en elevs oplevelser og nogen af deres mangeårige traditioner, som der har været meget omtalt i medierne og sidst i bogen er der nogle generelle betragtninger om de retslige konsekvenser af de nævnte forhold på kostskolen, hvor først rektor blev afskediget og senere trak bestyrelsen sig efter offentlig kritik.Forfatteren forsøger også at beskrive, hvad det kan betyde for eleverne, at de kommer til en skole, som de passer til og at forældrene ikke bør lægge pres på deres børn, fordi de vil give dem den bedste position senere i samfundet.
Bogen er en overvejende fiktiv beskrivelse af nogle af kvinderne som blev placeret af myndighederne på kvindehjemmet på Sprogø. Bogens forfatter er tidligere byretsdommer og beskriver i romanen de overgreb som kvinderne kunne udsættes for efter åndsvageloven fra 1934.Kvinderne havde ikke nogen retsgarantier og kunne placeres på Øen i mange år, uanset de måske kun havde haft forhold til flere mænd eller ikke ville være anbragt på andre institutioner og flygtede.Bekendtgørelsen er et udtryk for tidens strømninger på det tidspunkt, hvor ingen sagde fra fra de handlinger.Bogen beskriver også stedet på Sprogø og hvad der sker med udvalgte fiktive Kvinder gennem fortælleren Lone.
Den Sociale arv er en fiktiv beskrivelse af samfundsforholdene i to Københavnske arbejderkvarterer i 1960 erne, hvordan de to familiers børn bliver gift og får et barn. De flytter til Nørrebro og bliver omfattet af saneringen og hvordan dei bliver skilt og Tine flytter til Egedalsvænge i Kokkedal. med bedre bolig, men i hurtigt opførte betonboliger.Tine trives ikke der med sit barn i de nye omgivelser og får en social nedtur.Forfatteren er tidligere dommer og beskriver i den ellers fiktive roman retssystemet med grundlovsforhør, møde i fogedretten og i børne og ungeudvalget.Manden, Søren, er gået ud af et privat gymnasiet og finder en skolekammerat, som han gifter sig med og får en god start med en rig svigerfar og stilling hos ham med stor villa i Nordsjælland. Søren får en datter, som opvokser blandt overklassen og kommer på Universitetet, mens vi samtidig følger fællesbarnets tilværelse som voksen uden mange penge.Bogen beskriver, at man i forskellig grad selv har indflydelse på sin egen fremtid, men at omgivelserne, som man er opvokset i, har stor betydning for uddannelse og fremtid.
I bogen beskriver Birgit og Leif Sepstrup en sandfærdig familie fortælling, som de har fået fortalt den af deres bedstefar, Peder Sepstrup ( 1884-1979), der levede et begivenhedsrig langt liv. i de gode gamle dage. Fortællingen dækker de første 22 år af hans liv og der er i bogen en detaljeret beskrivelse af hans liv. Herunder den gammeldags skole i Birk med en lærer ,det daglige arbejde som karl på gårdene og måltiderne, de sidste år i skolen og konfirmationen og ekstra skolegang i missionshuset og da missionen kom til byen. Da Peder blev voksen og hans arbejde på større gårde og hans rejse til Sjælland. Herudover er der en beskrivelse af forfatternes møde med deres bedstefar og en beskrivelse af deres barndomshjem.Bogen er blevet anmeldt i Herning Folkeblad.I modsat til andre ansatte på gårdene, havde Peder en positiv opfattelse af sin tilværelse og blev behandlet godt af gårdejerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.