Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er en gåde for Charlotte og hendes mand, hvorfor Partiet i 1936 vælger at suspendere dem fra deres job i den internationale efterretningstjeneste og placerer dem som faste beboere på det legendariske luksushotel Metropol ved Den Røde Plads i Moskva.Charlotte er lettet over at være undsluppet Gestapo. Men rygter i Moskva er begyndt at svirre om hendes møder med historieprofessoren Emel, der står anklaget for kontrarevolutionær aktivisme. Så nu er det pludselig hendes egen øverste leder, Nationens Fader, selveste Stalin og hans apparat, der inddrager hende i en dødsensfarlig 'proces', mens jagten på Sovjetunionens folkefjender nærmer sig den rene terror. Alle overvåger alle som i et absurd teater. Og hvorfor er der i øvrigt ikke en eneste hund at se i byens gader?Romanen åbner med en fortælling om, hvordan forfatteren Eugen Ruge mange år senere skaffer sig adgang til det russiske Statsarkiv for at læse de hidtil hemmeligholdte filer om sin bedstemor Charlotte Germaine.
Da en kvinde uventet mister sit livs bedste ven og mentor, finder hun sig selv dobbelt bebyrdet af den uønskede hund, han har efterladt. Hendes egen kamp mod sorgen intensiveres, dels af den stumme lidelse fra hunden – en kæmpestor granddanois traumatiseret af sin herres uforklarlige forsvinden – dels af risikoen for at miste sin lejlighed i New York: hunde er forbudt i hendes bygning.Problemerne hober sig op, men en rig og overraskende belønning venter dem begge to.Om forfatterenDen amerikanske forfatter Sigrid Nunez vandt National Book Award for romanen 'En ven'. En anmelder i The New Yorker kalder hende “en mester i psykologisk skarpsindighed”.
Bombay 1764. Indien stod ikke på rejseplanen, og Elephanta, denne tilgroede ø fuld af slanger og geder, gjorde slet ikke.Dansk-tyske Carsten Niebuhr er strandet her, selvom han egentlig skulle til Arabien. Det samme er Musa al-Lahuri, persisk astronom fra Jaipur, som egentlig var på vej til Mekka.Ved en tilfældighed krydses deres veje. De forsøger med større og mindre held at gøre sig forståelige på arabisk, mens de venter på, at nogen skal finde dem. Der udveksles røverhistorier og famles i øst og vest i en kærlig strid om stjernebilleder.For resten kunne det hele lige så godt have været en feberagtig drøm.
Efter Yang: Fortællinger byder velkommen til en verden i en nær fremtid med farligt medrivende virtual-reality-spil, sociale-medie-implantater, hukommelsesprodukter og kærlige, men også uhyggeligt intuitive AI-robotter!Fra alle steder kan man logge sig på til Den Nye Verden, besøge skinnende huse med hvide vægge, se sit liv lyse op på stimulerende måder. Man kan blive uafhængig af hormonale svingninger, besøge kyssekamre – og få fjernet uønskede graviditeter lige så nemt som at trække en fil hen i papirkurven. Man risikerer at få drænet sin konto eller stjålet sin identitet. Men her er også VR-raves, kroppe befriet fra gamle vaner. Nogle tjener penge på at designe minder. Andre, især unge, drømmer om at være offline."Efter Yang" og bogens andre fortællinger giver et både mørkt og humoristisk indblik i, hvor langt folk er villige til at gå i deres afhængighed af de devices, der allerede er godt i gang med at erstatte den menneskelige erfaring.Om forfatterenAlexander Weinstein er en af de mest anerkendte forfattere inden for SPEKULATIV FIKTION. Genren breder sig i disse år som en ny bølge fra amerikansk litteratur.
Digterens appel er klar: Drag ud i verden, og tag mest muligt af den ind! Amerikansk litteraturs absolutte hovedværk af den selvlærte Walt Whitman udvider registret for hvor store forskelle et enkelt jeg kan rumme.Man mærker, at Whitmans mesterværk er fra Den Amerikanske Borgerkrigs æra. Ordene strutter af begejstring over tidens nye tanker om demokrati, lighed, individualisme, frihed og opgør med slaveri.Sang om mig selv har ikke været oversat i 50 år, men nu har Jakob Levinsen gendigtet det berusende overflødighedshorn af ord, som bare bliver ved med at ramme generationer af læsere med stadig nye poetiske efterskælv. Parolen om at 'rumme utallige' genfortolkes i dag af kunstnere som Stephen King, Bob Dylan og Zadie Smith. Ikke for ingenting bærer den selvoverskridende helt i tv-serien Breaking Bad navnet Walter White; han er som forvandlet, da han en dag fisker en bog med Whitmans digte op fra sin gamle kasse med gemte sager. – Gemt, men aldrig glemt.
Med sin personlige øjenvidneskildring af 1970'ernes kvindebevægelser giver Vibeke Vasbo én lang forhistorie og hyldest til den kamp for ret til abort, ligeløn, antivold og minoritetsbeskyttelse, som vi måske først nu for alvor ser udfolde sig i 2020'ernes retsligt skrøbelige demokratier.Forfatteren Vibeke Vasbo (f. 1944) er en af kvindekampens superaktivister, hun har været virksom deltager i studenteroprøret, medstifter af rødstrømperne i Danmark, blandt initiativtagerne til den første kvindelejr på Femø, er tidligere sygehjælper, kranfører, lærer og meget andet.
En kvinde fortæller, hun besøger en veninde som ligger for døden med kræft. Afklaret, stædigt og ud af det blå kommer veninden med et forslag der skal vise sig at få en afgørende betydning. For hun har besluttet sig for at ende sit liv på sine egne betingelser, og hun vil have fortælleren til at hjælpe sig. – Opfordringen accepteres tøvende. ’Jeg lover’, siger den kræftsyge, ’at arrangere det hele så sjovt som muligt’.Hvad der følger, er en usædvanlig beretning om et venskab udsat for den ultimative test: at være vidne til dets afslutning.Begivenhederne giver også et portræt af den måde vi lever på nu i en verden med endeløse bekymringer – i en tid hvor menneskelige relationer forandrer sig dramatisk.Den amerikanske forfatter Sigrid Nunez vandt National Book Award for romanen En ven (Café Monde, foråret 2023), og flere kritikere vurderer opfølgeren hvad går du igennem som endnu bedre (Café Monde, sommeren 2024).
Pigen Zhinu opdager en nat noget mærkeligt. Hun kan se andres drømme. En klog kone fortæller Zhinu, at børn er bedre end voksne til at forstå drømme. Det er heldigt. For det får Zhinu brug for. En særlig mand har bedt om hendes hjælp. Snart er Zhinu på vej til rigets kejser. På rejsen kommer hun forbi drager og guder. Hun møder også en, der ikke kan lide børn, men til gengæld kan tyde stjerner.Zhinus eventyr vil gøre børns verden større. Med pigen Zhinu i helterollen har forfatteren Mads Sohl Jessen forvandlet oldgammel kinesisk mytologi til et moderne eventyr på dansk.Om forfatterenMads Sohl Jessen er litterat med indgående kendskab til eventyrgenren. Zhinus eventyr er hans debut som børnebogsforfatter. Til denne bog har han haft et tæt samarbejde med Ida Rørholm Davidsen for at få tekst og billeder til at tale sammen, så både forældre og børn kan blive fascineret af det fiktive univers.Om illustratorenIda Rørholm Davidsen er prisbelønnet illustrator. For sine tegninger har hun bl.a. vundet Pingprisen.
Alt er muligt i Erik Fosnes Hansens nye surrealistiske roman, thriller og komedie. Drømme går i opfyldelse da en indespærret søn og hans syge søster inviteres i teatret af deres fattige mor. Men drømmene udvikler sig til et mareridt. Med aftenens forestilling på det samme teater syd for Berlin fejrer den tyranniske Clotilde sin nyerhvervede magt.To guldmagere træder ind på scenen for at vise deres magiske kunst. Den yngste ville hellere have besøgt en pige i nabobyen Cottbus. Men langs landevejen er han og en ældre ledsager kommet ud af kurs, og nu står de og er tvunget til at optræde til ære for fyrstinden i bystaten Jüterbog.I det lille tyske overvågningssamfund ulmer et oprør. Teaterforestillingen skal vise sig at blive kulminationen af en fabelagtig kriminalintrige med dobbeltagenter, en kat med detektivnatur og radikaliserede hvide mus.Erik Fosnes Hansen blev født 1965 i New York, voksede op i Oslo og anses i dag for at være en af Norges største forfattere. Det var en litterær sensation da den bare 20-årige debutant med internationalt format i 1985 udgav Falketårnet – og netop denne billedrige fabel fra et sted i Tysklands forhistorie peger frem imod forfatterens nye komiske thriller. Fosnes Hansens udgivelser vækker opsigt verden over, hans bøger er oversat til 36 sprog, også de øvrige romaner foreligger på dansk: Salme ved rejsens afslutning (opr. 1990), Beretninger om beskyttelse (1998), Løvekvinden (2006), Et hummerliv (2016). For sine bøger har han modtaget en række priser, deriblandt i Norge Riksmålprisen, Cappelenprisen, P2-lytternes romanpris og Willy Brandt-prisen.
Fra tiden omkring VM i fodbold i 1982 til lige efter Murens Fald i 1989 følger vi gennem ti noveller drengen Mikkels op- og nedture med sin familie og sine venner. Novellerne foregår i en forstad til København og er fortalt ud fra Mikkels synsvinkel. De beskriver, hvordan den følsomme dreng prøver at være en del af hierarkiet på skolen og fodboldholdet og gøre sin far stolt. Vi kommer også med Mikkel og familien på fugletur i Nordnorge og nudistlejr i Jugoslavien. I løbet af sine drengeår oplever Mikkel nogle følelsesmæssige chok, bl.a. da han bliver taget i at stjæle, og da moren aborterer, og senere når en skilsmisse truer.Om forfatteren:Mads Bunchs litterære debut vækker høje forventninger, nu hvor han netop har vundet førsteprisen for bedste kortfilmmanuskript ved Golden Short Film Festival. Han er desuden grundlægger af CPH: School of Creative Writing
En er på vej til klimakonference i Freiburg. En ser sit hus isoleret af vand. En rejser som turist til Kabul i Afghanistan. En overraskes af et kys i en flygtningelejr i Ad Abeito.Personerne i Trine Andersens fire fortællinger bevæger sig på den ene eller den anden side af grænsen mellem det hjemlige og det fremmede. I midten af det hele lever det enkelte menneske et almindeligt liv på de betingelser, der er givet.Og kærligheden findes overalt.Trine Andersen, f. 1969, debuterede med novellesamlingen Hotel Malheureux i 1995, som hun modtog BogForums debutantpris for. Siden har hun udgivet bøger i alle genrer; romaner, digtsamlinger og noveller. For sit forfatterskab er hun belønnet med flere præmieringer fra Statens Kunstfond – og med Danske Autorers Hæderspris. Hun har rejst over hele verden, bl.a. i Afghanistan og i flere lande i Afrika.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.