Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Jeg var tretten, og jeg kendte ikke længere min anden mor.”Sådan begynder fortællingen om en ung pige, der bliver afleveret med en kuffert og en pose fuld af sko hos en familie, hun slet ikke kender. Den eneste forklaring, hun får af de to, hun hidtil har kaldt far og mor, er, at hendes rigtige forældre gerne vil have hende tilbage. Men ingen synes at vente hende i den fremmede familie, her har man nok i sine egne bekymringer.Fattigdommen er stor, øretæverne hænger løst, at kunne spise sig mæt og gå regelmæssigt i skole er ikke noget, familiens børn kender til. Hun må dele seng med en lillesøster og værelse med tre halvvoksne brødre, og nattens lyde og lugte gennemtrænger alt, ligesom snavset og de hårde ord.Alle i landsbyen kalder hende hånligt Arminuta, hende der kom tilbage. Men hvorfor er hun blevet sendt tilbage til sine biologiske forældre? Hvad har hun gjort forkert? Er der sket noget? Og hvem er egentlig hendes mor? Den kvinde, der fødte hende, men gav hende fra sig, eller den kvinde, hun er vokset op hos, som nu også har stødt hende bort?I denne nye verden og familie skal pigen finde sig til rette, mens spørgsmålene tumler ubesvaret rundt. Hun forsøger at finde en vej tilbage til det liv, de forældre og de venner, hun kender, men langsomt opstår der nye bånd til hendes modige lillesøster, de tre brødre og hendes biologiske mor.Pigen de sendte tilbage er en roman om en usædvanlig familiehistorie og om stærke venskaber, der overvinder fattigdom og fortvivlende forhold. En indtrængende, realistisk og poetisk roman om en ung piges vej mod sin egen plads i livet, om ansvarsfølelse og tilhørsforhold, om søskendeskab og om kompliceret moderkærlighed. Donatella Di Pietrantonio, født 1963, lever i Penne i Abruzzoregionen i Italien og var egentlig børnetandlæge, da hun i 2011 debuterede med romanen Min mor er en flod. Romanen vandt en af Italiens store litterære priser og fik et stort publikum. Hendes roman nummer to L’Arminuta fra 2017, der nu kommer på dansk, placerede for alvor Pietrantonio på det italienske bestsellerlister og er hendes internationale gennembrud.
Af forfatteren til Forladte dage (2003). Min geniale veninde er en stor, filmisk fortalt roman om et livslangt venskab. Historien om Elena og Lila fortælles af den 60-årige forfatter Elena, der i bogens optakt netop har fået at vide at hendes barndomsveninde Lila er forsvundet fra sit hjem i Napoli. Lila har taget alle sine ejendele med sig og klippet sit ansigt ud af alle familiefotografierne i hjemmet. Da historien begynder, er pigerne otte år gamle, sprudlende fulde af liv og store drømme i omgivelser der er præget af fattigdom, vold og hård opdragelse. De skiller sig ud ved deres begavelse, og Lila også ved sin vildskab. Hun er trodsig, skrammet, mager og snavset - og suveræn. Hendes forældre vil eller kan ikke betale for hendes videre skolegang, og fra hun er tolv, må hun arbejde i familiens skomagerværksted. Elena fortsætter sin skolegang. Roman slutter da pigerne er seksten, med Lilas bryllup. Et bryllup der er ladet med spændinger og som definitivt skiller de to kvinders liv ad. Min geniale veninde er et stærkt og atmosfæremættet portræt af et venskab mellem to piger, og om deres liv i 50’ernes Napoli.
Den italienske forfatter Elena Ferrantes tredje roman. Om de konflikter der kan opstå i mor-barnforholdet, om moderlighed og moderskab, om kampen mellem den individuelle frihed og bindingen til børnene. "Gør ondt som et sår, lindrer som balsam," skrev La Republicca om romanen.
Historien om et nyt navn begynder med den sekstenårige Lilas bryllup. Allerede under bryllupsnatten erfarer Lila at hun ikke kender den mand hun har giftet sig med. Med energi kaster hun sig over Carracci-familiens to viktualiehandler, der blomstrer under hendes opsyn. Et sommerophold på Ischia bliver en opvågning for hende, men sætter venskabet med Elena på prøve. Historien om et nyt navn handler om to unge kvinders kamp for at realisere sig selv i 1960’ernes Italien, før ungdomsoprør og kvindefrigørelse. En roman om et venskab der rummer kærlighed og had, beundring og jalousi, men dog er så stærkt at ingen af de to kvinder er helt sig selv uden den anden. Elena Ferrante er Italiens mest kendte, ukendte forfattere! Hun skriver under pseudonym, og kun hendes italienske forlægger ved, hvem hun er. De to første bind i Napoli-serien har givet Ferrante et internationalt gennembrud.
Den italienske forfatter Elena Ferrantes Napoli-romaner går i disse år deres sejrsgang over hele verden. Nu genudgiver vi forfatterens tidlige roman fra 2003, Forladte dage. Romanen handler om den 38-årige Olga, der uventet bliver forladt af sin mand til fordel for en ung kvinde. Olga reagerer på tabet og smerten med at gå næsten helt i stykker. Hendes velordnede liv med børn og hund falder fra hinanden, og Olga møder sig i en skikkelse, hun ikke kender. En besættende og stærk historie om hvordan en kvinde lærer nye sider af sig selv at kende.
Delias mor, Amalia, bliver fundet druknet i bugten nord for Napoli. Hun var på vej for at besøge sin datter i Rom, men nåede aldrig frem. Hendes tøj er væk, men hun har ikke været udsat for vold. Delia vender tilbage til Napoli for at deltage i begravelsen. Hun er en kvinde der lever alene, hun har ingen børn, og har i det hele taget lagt afstand til sin barndom, hvor faderen med jævne mellemrum bankede hendes mor. De mystiske omstændigheder omkring morens druknedød tvinger imidlertid Delia tilbage og ned i den historie hun hele sit liv har forsøgt at komme fri af. Opholdet i morens lejlighed, gensynet med kvarteret hvor hun voksede op og med den voldelige far, kaster hende ud i en kaotisk erindringsproces hvor virkelighed og fantasi ikke er til at skelne fra hinanden. En tæt og intens psykologisk roman om mødre og døtre og det ubrydelige bånd af meget modstridende følelser – kærlighed, had, distance, lidenskab, der holder dem sammen. Roman blev filmatiseret i 1995.
Med Historie om et ægteskab slog Geir Gulliksen for alvor sit navn fast som en af Skandinaviens førende samtidsforfattere. Nu er han tilbage med en ny roman, Se på os nu, der fortsætter undersøgelsen af vores moderne kærlighedsrelationer med en eksplosiv skildring af, hvordan forelskelse og utroskab raserer et forhold og en familie.I Se på os nu møder vi 50-årige Hans, der har været gift med Ingunn i 14 år. Til et bryllup havner han ved siden af den meget yngre Harriet, som er nybagt mor, og som han modstræbende, men desto mere heftigt får en lidenskabelig affære med. Romanen er en indgående skildring af alle de følelser, kræfter og konsekvenser, denne affære sætter i spil.
ÅRET ER 1918, og fra Reykjavik kan man se, hvordan udbruddet i Katla maler himlen flammefarvet. På trods af naturkatastrofer og krigen, der raser ude i den store verden, går livet sin vante gang, og Island forbereder sig på at blive en selvstændig nation. DEN SEKSTENÅRIGE MÅNE STEN lever for de film, der bliver vist i byens to biografer. Når han sover, drømmer han om filmene. Når han er vågen, færdes han i udkanten af samfundet. DEN SPANSKE SYGE rammer Reykjavik, og flere tusind mennesker bliver syge. Epidemiens hærgen i byen flænger den trygge, velkendte verden, og en anden mørkere virkelighed tager over. For Måne Sten kommer den som en slags befrielse. MÅNESTEN er en smuk lille roman, hvor vidt forskellige verdener – film, seksualitet, en epidemi og en nations selvstændighed – bindes sammen i en fortættet historie.
Tredje og sidste bind af den store afrikanske forfatters erindringer. Efter at have taget studentereksamen i 1959 på Alliance High School i Kenya bliver Ngugi optaget på det prestigefulde Makere University i Uganda. Universitetet tiltrækker de mest begavede studerende fra hele Afrika, og kandidaterne derfra indtager få år efter de nye politiske og kulturelle positioner i et selvstændigt Kenya (1963). På trods af de udfordringer Ngugi løber ind i som ung sort mand i en britisk koloni, er det også i de tidligere 60’ere at han finder sin stemme som dramatiker, journalist og romanforfatter. Han skriver sine første værker på det tidspunkt hvor de østafrikanske lande bliver selvstændige.
I andet bind af sin erindringstrilogi skildrer den afrikanske forfatter Ngugi wa Thiong’o sit ophold 1955-59 på Alliance High School, som var det første gymnasium for sorte i Kenya. Mens han deltager i skolens liv, bliver forholdene udenfor værre og værre. Under sit første besøg hjemme konstaterer han chokeret, at hele hans landsby er væk, tvangsflyttet til et britisk checkpoint. På samme tid bliver hans storebror, som er aktiv i frihedsbevægelsen Mau-Mau, fanget og interneret i en lejr. Også på egen krop erfarer Ngugi kolonistyrets brutale og vilkårlige magtudøvelse. Bogen beskriver tilblivelsen af en mand der skulle blive en af Afrikas store forfattere og som politisk dissident et moralsk kompas for mange.
En rejse fuld af storartede og dybt forskellige bekendtskaber, det er, hvad læseren her inviteres med på, fra år 800 før vor tid frem til anden verdenskrig. Litteraturforskeren Knud Wentzel har udvalgt de 26 litterære værker, som han anser for de mest uomgængelige i europæisk kulturs historie. En imponerende og udfordrende række af værker som bogen stiller skarpt på i korte, oplysende og sammenfattende fortolkninger.
Den unge amerikansk-tyrkiske forfatter Elif Batuman er et af de mest hotte navne i amerikansk litteratur lige nu. Hun skriver for the New Yorker. Hendes første bog, De besatte, er en bog om litteraturen, særligt de store russiske forfattere, og hvordan man lever med den!
En arbejdsløs kultursociolog er netop vendt hjem til Island med sin familie efter flere års studieophold i udlandet. På universitetet i Reykjavik lander han bagerst i køen blandt andre højtuddannede akademikere, og på jobcentret bliver han mødt med slet skjult overbærenhed og udspurgt om sin lokale kendisfaktor. Omsider får han tilbudt en stilling i Sammenslutningen af islandske Bønder: udarbejd et manuskript til en dokumentarfilm om den islandske ko der er truet af udryddelse på grund af importen af den norske kvægrace NRF.Den ambitiøse akademiker anlægger en hypotese: respekten for koen afspejler menneskets sindelag i alle samfund og kulturer. Hypotesen bliver dog ikke godt modtaget hos hans arbejdsgiver, og efter en nærdødsoplevelse i Hvalfjord ord begynder teorierne om køer og mennesker at overtage den unge forskers desperate sind.
Özgur er taget til Rio de Janeiro efter at være droppet ud af universitetet i Istanbul. Hendes indledende forestillinger om byen som sensuelt karneval, fyrværkeri, brasiliansk livsglæde, seksualitet og spontan livsnydelse er i de to år hun har boet i byen, veget for en opfattelse af Rio som en by i en blodrød kappe, der er vævet af menneskelig lidelse. Alligevel har byen et fast greb om hende, hun kan ikke bryde op, selv om hun burde. Hun lever på sultegrænsen, uden penge, isoleret. Manuskriptet, som hun skriver på i et lille grønt hæfte, og altid bærer med sig, holder hende oppe. Romanen følger hende over en dag i Rio, hvor hun vandrer i favela’ernes dødsensfarlige verden af vold, stoffer, kriminalitet, ekstrem fattigdom og vanvid. En besættende og overvældende fortælling. ”Asli Erdogan er en usædvanlig følsom og skarpsindig forfatter som skaber fuldendte litterære tekster” – Orhan Pamuk
I Mexico City tænker en ung kvinde over sin fortid. Fanget i et hus med to børn og et ægteskab hun hverken kan opgive eller overgive sig helt til, beslutter hun at skrive en bog om tiden hvor hun arbejdede på et lille forlag i New York; om fremmede der blev hendes elskere og om digtere, der engang boede i hendes nabolag. En særlig rolle spiller Gilberto Owen: en mexicansk digter fra 1920’ernes Harlem. Owen sniger sig ind i fortællingen som et spøgelse i subwayen. Den kvindelige fortællers interesse i Owen bliver en besættelse, hendes liv begynder at tage form efter hans, og langsomt opløses de to i hinandens verdener. De vægtløse er en original fortælling om ungdom, kærlighed og spøgelser, om hvordan vi forsvinder ind i deres verden og de lydløst forsvinder ind i vores. Romanen leger med vores forestillinger om virkelighed, men på en anden måde end den magiske realisme som vi kender fra de ældre latinamerikanske forfattere. Et litterært puslespil der efterlader læseren forpustet, klar til at begynde forfra igen! Valeria Luiselli er en af Mexicos mest talentfulde unge forfattere. Hun er udkommet i en lang række lande. De vægtløse er hendes første roman på dansk.
I en lille flække ved Geimundsfjord i det nordvestlige Island driver en lille gruppe mænd fiskeri fra deres kuttere. Den yngste af dem, Halldor, er vokset op i Reykjavik, men rejste som ung nordpå til fiskerlejet. Halldor skriver dagbog om hverdagen i det lille samfund, hvor han føler sig tryg, samtidig med at han har en tiltagende fornemmelse af, at livet er et andet sted end dér, hvor han befinder sig. I håb om at få kærligheden til at komme til Geimundsfjord indrykker han en annonce om en husholderske i hovedstadsavisen, og det sætter skub i tingene. Et landskab er aldrig tåbeligt er en underfundig, humoristisk og varm fortælling om længslen efter at tage del i livet i stedet for bare at være tilskuer til det. En skøn lille roman om mænd, fisk og kærlighed!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.