Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Med tiden – et litteraturhistorisk overblik er bygget op omkring centrale forfatterstemmer, som fører os ind i en præsentation af litteraturhistoriens perioder og giver en flerstemmig fortælling om den danske litteraturs historie fra oldtiden og frem til vores tid. Formålet er at tilbyde en overbliksbog, der åbner den nye læsers øjne og ører for nogle af de stemmer, der gemmer sig i vores litterære kulturarv. Tanken er, at den skal kunne læses som introduktion til litteraturhistorie og anvendes dynamisk sammen med læsning af periodernes tekster.Bogen er en opdatering og nytænkning af en tidligere udgave fra 2012, Med tiden. En litteraturhistorisk arbejdsbog. Den tager højde for nye perspektiver i litteraturen efter 2000, der samler sig i en række fiktionseksperimenter og samfundsengagerede temaer. Som følge af debatten om danskfagets litteraturkanon, der brød ud i 2020, er der i perioderne frem til 2000 blevet tilføjet en række stemmer som forslag til at forny samtalen om litteraturhistorien. Endelig er besættelsestidens litteratur blevet tilføjet.Målgruppen er primært elever på alle gymnasiale uddannelser. Bogen kan dog også bruges til at skabe et litterært overblik til brug på videregående uddannelser eller for den alment interesserede læser, der brænder for litteraturhistorie.
Håndbog til dansk – Litteraturhistorie giver en klar og overskuelig indføring i litteraturhistorien fra vikingetidens mundtlige fortælletradition til vor tid.
Håndbog til dansk – litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. Håndbog til dansk udgør en platform for undervisningen, som lærere og elever sammen kan tage afsæt i og kombinere med yderligere stof.Bogen består af fem kapitler og to oversigter:De to første kapitler introducerer til fagets grundbegreberDe tre centrale kapitler gennemgår de tre perspektiver eller tilgange i faget: det litterære, det sproglige og det mediemæssige.Herefter følger en lang række analysevejledninger samt oversigter til henholdsvis film- og billedforståelse.Alle grundbegreber defineres grundigt vha. eksempler, modeller og oversigter.Desuden indeholder Håndbog til dansk – litteratur, sprog, medier en mængde aktiverende opgaver til både individuelt arbejde og gruppearbejde.I 5. udgave af Håndbog til dansk er der foretaget ændringer eller præciseringer af definitionerne på lyrik, epik og drama, og analysevejledningen til digte er justeret, så den i højere grad indfanger interaktionslyrikken. I kapitel 5.7 om sociale medier har afsnittet Debat, argumentation og skænderi på de sociale medier desuden fået en lidt anderledes overskrift, og der skelnes nu mellem debat og diskussion. Derudover er der tale om en enkelt mindre tilføjelse i afsnittet om Mockumentary. Endelig er der tilføjet et helt nyt kapitel 5.8 om podcasts samt en analysevejledning til podcasts.Materialet er velafprøvet på de forskellige gymnasiale uddannelser og niveauer.
Fem års litteratur 2015-2019 præsenterer den nyeste dansk litteratur. Antologien indeholder en bred vifte af genrer og litterære udtryksformer af såvel debuterende som etablerede forfattere.I bogens introduktion peges der på en række interessante fællestræk i teksternes form og indhold. Introduktionen giver mulighed for at læse antologiens tekster i mange forskellige sammenhænge. Til alle antologiens tekster er der grundige arbejdsspørgsmål, som lærere og elever kan benytte som inspiration til arbejdet med tidens nyeste litterære stemmer.Antologien henvender sig til alle med interesse for den nyeste tids litteratur og er særlig velegnet til undervisning i dansk på de gymnasiale ungdomsuddannelser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.