Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Bøger udgivet af FADL's Forlag

Filter
Filter
Genre
  • (1)
  • (18)
  • (9)
  • (35)
  • (61)
  • (11)
  • (152)
  • (14)
  • (4)
Bogtype
  • (242)
  • (24)
  • (22)
Format
  • (153)
  • (40)
  • (33)
  • (24)
  • (22)
  • (9)
  • (4)
  • (3)
  • (1)
Sprog
  • (259)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (12)
  • (17)
  • (17)
  • (17)
  • (17)
Serie
  • (10)
  • (1)
  • (1)
Tag
  • (8)
  • (4)
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • - Alt om vegansk ernæring til børn
    af Maria Felding
    283,95 kr.

    Grønne spirer er bogen, som alle forældre med interesse for grøn kost bør eje. I bogen gennemgår klinisk diætist Maria Felding, der har speciale i plantebaseret ernæring, alle de bekymringer og usikkerheder, der kan være omkring grøn børneernæring, og hvorfor der kan være store fordele ved at give sit barn grønne vaner fra start. Den populære kogebogsforfatter og mor til 3 veganske børn, Mia Sommer, har lavet en række simple, næringsrige og veganske opskrifter til bogen, der viser, hvordan man også i praksis kan give sit barn den lækreste og sundeste start på livet. Grønne spirer fokuserer på ernæring til spædbørn og småbørn, men den indeholder ligeledes udførlig information og vejledning om grøn kost under graviditet, amning og til ældre børn. Der redegøres bl.a. for, hvordan veganske børn får nok næringsstoffer, om relevante tilskud, om amning, modermælkserstatninger m.v.. Der gives svar på de hyppigste spørgsmål, og også hvordan man som veganer forholder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Alle børn har godt af sunde og grønne vaner, og med denne bog får forældrene hjælp til at give deres børn den bedste start. Om forfatterne Maria Felding er medforfatter til bogen Den plantebaserede kost, og Mia Sommer er forfatter til kogebøgerne Vegansk velvære og Veganske fristelser, og hun er blevet valgt som årets veganer to gange af foreningen 'Mad med medfølelse'.

  • af Per Soelberg Sørensen, Olaf B. Paulson, Flemming Gjerris, mfl.
    532,95 kr.

    Ny gennemrevideret 7. udgaveDenne 7. udgave af Klinisk neurologi og neurokirurgi markerer 40 års jubilæum af den populære lærebog, der for længst er blevet en klassiker inden for det neurologiske speciale.Bogen er revideret på flere punkter, men bygger på samme velkendte principper som de tidligere udgaver med fokus på anamnese, klinisk undersøgelse, behandling og diagnostiske metoder. 7. udgave indeholder dog flere væsentlige nyskabelser. Udover at alle kapitler har gennemgået en væsentlig faglig opdatering, begynder alle kapitler med startresume med de væsentligste tematiske nedslag, og bagest i kapitlerne kan den studerende dels teste sin viden, dels blive klogere igennem sygehistorier.Bogen henvender sigtil medicinstuderende, der får en hensigtsmæssig introduktion til de neurologiske fag og en hjælp til indlæring af principperne ved de diagnostiske og terapeutiske overvejelser. Desuden tjener Klinisk neurologi og neurokirurgi som et væsentligt opslagsværk for studerende, men også for læger i ikke-neurologiske specialer og for læger under uddannelse i neurofagene.

  • af Anders Kofoed
    184,95 - 201,95 kr.

    Dyreverdenen er fuld af de mest utrolige væsner udstyret med fantastiske evner. Alligevel kan vi ikke lade være med at opfinde stærkt tvivlsomme påstande om dem. I denne bog foretager Anders Kofoed et faktatjek af 100 af de mest udbredte myter om dyr. Du får svaret på, om du bør iføre dig rustning for at fodre svaner i parken, og om du skal skynde dig at kigge væk, hvis Fido forsøger at få øjenkontakt. Du vil grine, du vil græmmes, og du vil godte dig over at kunne være besserwisser, næste gang samtalen falder på dyrenes forunderlige verden. Anders Kofoed er biolog og har viet sit liv til at fortælle om dyr hos blandt andet København Zoo, Knuthenborg Safaripark og Den Blå Planet. Han er hyppigt brugt ekspert af både DR og TV 2 og er især kendt som et fast indslag i programmet Go’ morgen Danmark.

  • - En hyldest til videnskaben og et opgør med pseudovidenskaben
    af Theiss Bendixen
    240,95 kr.

    Hvordan skelner man vrøvl fra virkelighed og fakta fra fantasi?Svaret er: med videnskab!I SKEPTISK viser Theiss Bendixen ved hjælp af en lang række historiske og aktuelle eksempler, hvordan og hvorfor videnskaben virker, hvad videnskabens styrker og svagheder er, og hvorfor videnskaben er vigtigere i dag - for både samfund og individ - end nogensinde før. Og med sundhedsekspert Morten Elsøes kraftfulde og personlige forord er temaet slået an én gang for alle!I løbet af bogen vil læseren blandt andet blive klogere på:De mange "faldgruber" i den menneskelige tænkning, og hvordan du undgår dem.Videnskabens store bedrifter, essentielle metoder og uløste mysterier.Forskellen på "sund skepsis" og "usund skepsis".Psykologien bag problematiske samfundsfænomener som konspirationsteorier, politisk polarisering, fake news, "alternative fakta", fascination af alternativ medicin samt frygten for vacciner og GMO.Hvordan verden aldrig har været bedre, end den er lige nu - og hvordan medierne leder os til at tro det stik modsatte.Med andre ord er SKEPTISK både en håndbog i sund skeptisk tænkning og en hyldest - ja, nærmest en kærlighedserklæring! - til videnskaben og den virkelige verdens vidunderligheder.

  • af Emma Martiny
    277,95 kr.

    Nu kan FADL’s Forlag præsentere den ultimative kogebog fyldt med lækkert salat og tilbehør! Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Du finder alt fra velkendte klassikere til eksotiske og smagfulde salater. Mange af dem kan bruges som tilbehør – andre kan bruges som et hovedmåltid. Du finder også inspiration til lækkert tilbehør, der hurtigt kan pifte hverdagsmaden op. For at det hele ikke kun skal gå op i salater og grøntsager, har kogebogen også et kapitel med flotte og lækre desserter og kager – alle med et nyt og sundt twist. Kogebogen afspejler madblogger Emma Martinys personlige madunivers. Fra bogens forord: Mit navn er Emma. Jeg er både veninde, kæreste, datter, søster, studerende, blogger og nu også kogebogsforfatter. Du står nemlig med min første kogebog i hænderne. De sidste 5 år har jeg blogget på www.emmamartiny.dk, mit helt eget hjørne af internettet, hvor jeg dagligt inviterer mine læsere indenfor og deler skriblerier, videoer og billeder af alt, jeg synes om og finder inspirerende. Udover at skrive om skønhed, mode, kreative projekter og dét at være en ung kvinde, holder jeg også meget af at dele mine opskrifter, for jeg har altid haft en kogebogsforfatter i maven. I mit barndomshjem fik jeg lov til at gå i krig med min mors opskriftssamling, så snart jeg kunne læse, og glæden ved at tilberede et godt hjemmelavet måltid har fulgt mig lige siden. Jeg er hverken kok, diætist eller madskribent, men jeg er et af de største madører, jeg kender, og jeg glæder mig til at dele nogle af mine bedste opskrifter med dig.

  • af Mia Sommer
    262,95 kr.

    Vegansk velvære gør det nemt og lækkert at spise grønnere og lidt sundere, og hvis du ikke allerede elsker grøntsager og bælgfrugter, så kommer du til det, når du har været igennem Mias opskrifter! Bogen er for alle. Både dig, der er veganer, og dig, som er nysgerrig og måske søger inspiration til en grønnere livsstil. Bogen indeholder 110 veganske opskrifter på sund, hurtig og velsmagende hverdagsmad, samt mere tidskrævende opskrifter, der egner sig til jul, fødselsdag eller andre særlige anledninger.Vegansk velvære indeholder desuden et afsnit om basisvarer, og et afsnit om grundlæggende vegansk ernæring. I bogen findes også et afsnit om veganske børn og emner, som forfatteren finder relevante i forhold til at opdrage veganske børn i en ikke-vegansk verden.

  • - træning og konkurrence
    af Andrew Coggan & Hunter Allen (dansk bearbejdelse ved: Brian Overkær)
    277,95 kr.

    "Watt- træning og konkurrence" er et must-have for enhvercykelentusiast, der tager sig selv seriøst. Bogen rummer alt det manbør vide om watt-cykeltræningen, hvilket ikke er så lidt. I bogengennemgås således blandt andet de syv "Power Zones", mereend 65 watt-baserede træningsprogrammer og FTP-begrebet.Watt-cykeltræningen har længe været populær blandt professionellesåvel som motionister - dette er der en helt specifik grund til! Vedhjælp af træning med watt-måling kan den seriøse motionist vendeop og ned på hele sin træning, samt blive markant hurtigere ogbedre. Den engelske udgave af "Watt - træning og konkurrence"har længe været betragtet som "biblen" inden for dennetræningsform - nu er det tid til en dansk udgave af slagsen. Bogener skrevet af sportsfysiologen Andrew Coggan og cykelcoachen HunterAllen, der ved at have kombineret deres forskellige vidensområder,har skabt denne unikke og hæsblæsende bog. Andrew Coggan er såledesen international anerkendt fysiolog, der igennem årene har udgivetflere populære og roste bøger. Hunter Allen har coachet overtusinde cykelentusiaster igennem sin karrierer - så mon ikke de ved,hvad de snakker om. "Watt - træning og konkurrence" er denperfekte bog for alle, der elsker at cykle, både begyndere såvelsom øvede og professionelle. Det er en bog for alle, der ønsker atstifte bekendtskab med watt-cykeltræningen, revolutionere sin egentræning og blive markant hurtigere og bedre. 

  • af Camilla Stemann Jensen
    194,95 kr.

    VAFFELREVOLUTIONEN Vidunderlige vafler giver dig et magisk vaffelunivers fyldt med de lækreste og mest kreative vaffelkreationer. For hvis du troede, at vafler kun var en skøn dessert, så kan du godt tro om igen: Vafler er så meget mere end det! Forfatteren garanterer, at opskrifterne i bogen her får dit mundvand til at løbe og fremkalder en akut trang til at hive vaffeljernet ned fra hylden. Hurtigt er du i gang med lave alle mulige sjove, klassiske, innovative og/eller mættende fortolkninger af den ternede hyggesnack, som vi alle elsker. Madvaflerne i denne bog er også sunde. De er proppet med grøntsager, indeholder ikke sukker og kun lidt mel. De er dermed et sundt alternativtil brød – både til hverdag og fest.Vidunderlige vafler giver dig 75 opskrifter på vafler til morgen, middag, aften og dessert – og samtidig inspiration til en grønnere og sundere kost. Camilla Stemann Jensen – blogger på copenhagenbyme.com, vaffelelsker og digital konsulent og oplægsholder.

  • - En kogebog med hverdagsmad fra Afrika
    af Mikkel Maarbjerg & Nikolaj Kirk
    390,95 kr.

    Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg har sammen rejst rundt i Afrika for at nyde og dyrke det køkken, der for mange stadig er ukendt. Derfor vil de nu med denne store klassiske kogebog sætte Afrika på det kulinariske landkort i et håb om, at andre skal blive lige så begejstret for blandt andet mafe, Yassa, inzima, babotie og frikadelle, som de selv er. Forfatterne ønsker og håber at de kan giver læseren en ny gastronomisk forståelse for de smukke afrikanske køkkener, som kun alt for lidt er beskrevet i den kulinariske verden. I bogen har forfatterne samlet de afrikanske køkkener de selv kender godt og finder givende. Det er, som de ser afrikansk hverdagsmad. Bogen er rig på billeder fra deres rejser rundt i Afrika og samtlige retter er vist med billeder på smukkeste vis. Bogen er for alle, der har lyst til at lære nye retter at kende, og retterne egner sig både til hverdag og festlige lejligheder. Om forfatterne: Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk har sammen stiftet KIRK+MAARBJERG, der er et kulinarisk studie, ”opfinderkøkken”, kogeskole, intimrestaurant m.m. Begge har de en stor passion for Afrika, hvor de sammen og hver for sig har rejst meget og levet med de forskellige lokalbefolkninger.

  • - En praktisk guide til lokalisering af muskler, knogler med mere
    af Andrew Biel
    559,95 kr.

    Før du kan få succes med at undersøge og behandle bevægeapparatet, er du nødt til først at kende dets opbygning og kunne lokalisere de relevante strukturer. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” lærer dig at navigere i hele bevægeapparatet – også med hænderne. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” indeholder mere end 1.400 flotte illustrationer, som guider dig igennem kroppens muskler, knogler, ledbånd med mere. Den er oplagt både som grundbog og opslagsværk. Med denne bog bliver den anatomiske læring både lettere, sjovere og mere håndgribelig.Bogen henvender sig til medicinstuderende, kiropraktorer, fysioterapeuter, massører, idrætsstuderende, sportstrænere og alle andre, der måtte have interesse for bevægeapparatets anatomi.”Anatomisk guide til bevægeapparatet” er den længe ventede danske oversættelse af ”Trail guide to the body”, som har været utrolig populær og nu er i sin 5. udgave. Bogen bruger både dansk og latinsk nomenklatur og er dermed tilpasset den danske studerende.

  • af Troels W. Kjær
    184,95 kr.

    Hvem har en hjernestarter liggende? Hjernestarter – sådan træner du din hjerne er en bog for alle, der gerne vil have mere ud af de små grå. Vil du blive skarpere på arbejdet, bedre til at huske eller mere motiveret, så er det om at få hjernen op i gear. I bogen følger vi to studerende, der eksperimenterer med hjernetræning i et forsøg over 6 uger. Desuden gennemgås hjernen på kryds og tværs, så du ved, hvad du har at arbejde med, og hvad der sker, når hjernemusklerne får motion. I sidste del er det din hjerne, det gælder. Hjernestarter giver dig værktøjer og øvelser til at optimere din læring, opmærksomhed og hukommelse, så du kan få mere ud af livet – eller i første omgang bare lære at huske indkøbslisten. Troels Wesenberg Kjær er hjerneforsker, forfatter og foredragsholder. Han arbejder som overlæge ved Sjællands Universitetshospital og er professor ved Københavns Universitet. Han har lavet TV om hjernen og har tidligere skrevet bogen Knivskarp (2014) sammen med Mikael Birkkjær.

  • af Ruth Holst
    213,95 kr.

    "Ny sygeplejerske – uden panik" er bogen til dig, der står i den svære overgang fra studerende til færdiguddannet sygeplejerske. Som nyuddannet sygeplejerske står du over for en række valg, som kan gøre dig usikker og nervøs: Du har fået et stort ansvar på en ny afdeling med nye kolleger, men du mangler overblik og er måske bange for at lave fejl. Du spørger dig selv, er jeg god nok? Men fortvivl ikke! I "Ny sygeplejerske – uden panik" fortæller og tegner Ruth Asferg Holst om livet som nyuddannet sygeplejerske – at det er ok at lave fejl, og at du aldrig er alene på afdelingen. I et levende sprog giver hun råd og vejledning til de klassiske situationer, som en ny sygeplejerske står i. Om forfatteren: Ruth Asferg Holst (f. 1977) er uddannet sygeplejerske fra VIA University College Viborg og har arbejdet på medicinsk sengeafsnit siden 2013. Hun har tidligere været ansat i Forsvaret i ti år og udstationeret på internationale missioner i Kosovo, Bosnien og Irak.

  • af Mia Gardum
    265,95 kr.

    Har du lyst til mere grønt i din mad? Og leger du måske oven i købet med tanken om at blive vegetar eller veganer? Måske bare nogle af ugens dage? Så er Mias 89 nemme, velsmagende opskrifter lige noget for dig! Her får du sunde, grønne måltider i alle afskygninger: fra lette snacks, over fyldige hovedretter, til lækre fristelser til den søde tand. Retterne i "Plantemad" følger årstiderne, så du altid kan finde opskrifter med netop de grøntsager, der er i sæson og dermed er så friske som overhovedet muligt. Bogens overflod af grønne, inspirerende opskrifter er ment som en hjælpende hånd til dig, der gerne vil leve lidt sundere uden at gå på kompromis med den gode smag. Oven i købet er retterne nemme at lave – du skal ikke ud og købe en masse specialingredienser for at komme i gang. Du får også indblik i, hvorfor plantebaseret kost er god for dig, og så tager Mia dig med i sit plantebaserede køkken, hvor hun introducerer dig for sine yndlingsingredienser. Lad dig inspirere af Mia Gardums grønne og velsmagende køkken. Mia Gardum er passioneret blogger, grøntsagsentusiast og skribent.

  • af Gerd Johnsen & Lotte Fynne
    201,95 - 265,95 kr.

    VEJEN TIL EN GOD AFFØRING Du føler dig utilpas i maven. Du har lagt dig på sofaen og kan ikke andet end at vente på, at det går over. Du bliver nervøs for, om det er noget farligt – og at ringe til lægen er i hvert fald for pinligt … Hver dag har tusindvis af danskere problemer med afføringen. Afføringsproblemer er et stort tabu og en kilde til megen ubehag – fysisk og psykisk. Samtidig kan de være årsag til, at man trækker sig fra sociale sammenhænge og ikke lever sit liv fuldt ud. Maveproblemerne kan have mange årsager: Forstoppelse, diarre, ufrivillig afføring, luft i maven, irritabel tyktarm (IBS). Men disse tilstande er ikke menneskelige grundvilkår – de kan og skal behandles. Med bogen her får du to eksperters råd til, hvordan du atter opnår en rigtig god mavefornemmelse. Fra ende til anden er en brugbar guide til, hvad du selv kan gøre for at få det bedre, og hvornår du skal søge professionel hjælp. Gerd Johnsen er specialsygeplejerske, SD, underviser, forfatter og brevkasseredaktør. Til daglig rådgiver hun borgere, kommuner, hospitaler og private klinikker om afførings- og tarmproblematikker. Lotte Fynne er speciallæge, ph.d. og forsker i mave- og tarmlidelser. Behandler til daglig patienter med afføringsforstyrrelser, mavesmerter og opkastning, herunder specielt folk med forstoppelse og irritabel tyktarm.

  • - Sådan skabes sund adfærd for dig selv og andre
    af Imran Rashid
    237,95 kr.

    Har du nogensinde gjort noget, du vidste, var forkert at gøre? Handlet stik imod din sunde fornuft? Udviklet vaner, som du ville ønske, at du ikke havde? Eller ofte ønsket, at du havde mere viljestyrke i hverdagen? Sandheden er lige så simpel, som den er chokerende: Du er nemlig langtfra det menneske, som du tror, at du er. I denne bog sammenfatter speciallæge og IT-iværksætter Imran Rashid de vigtigste konklusioner fra de sidste 40 års forskning inden for menneskelig motivation, adfærdsdesign, bevidsthedspsykologi samt vaneteori i en analyse af, hvem du i virkeligheden er, og hvad dette betyder for din evne til at påvirke dit eget liv. I bogen viser forfatteren desuden, hvordan du systematisk kan anvende disse nye indsigter til at skabe sunde vaner med vilje i dit eget liv, i din familie eller på din arbejdsplads. Endelig diskuteres det, hvilke konsekvenser denne opsigtsvækkende viden rent faktisk har for os alle – både på samfundsniveau og i et globalt perspektiv. Imran Rashid er speciallæge i almen medicin, foredragsholder og forfatter til bestsellerne SLUK, Offline og børnebogen Tænd Fantasien.

  • af Bente Schibye
    576,95 kr.

    Nu foreligger lærebogsklassikeren Menneskets fysiologi i en ny og gennemrevideret 4. udgave. Denne bog dækker hele menneskets fysiologi, og som noget særligt beskrives fysiologien både i hvile og under fysisk aktivitet. Alle bogens kapitler er opdateret og er bragt i overensstemmelse med nyere forskningsresultater. Eksempelvis er proteinsyntesen i kapitel 1 kraftigt opdateret, og i kapitel 2 er bl.a. et helt nyt afsnit om kroniske smerter tilføjet. Inden for de sidste 10 år er der kommet megen ny viden om bindevæv, hvilket har ført til, at kapitel 4 nu både indeholder en beskrivelse af muskler og bindevæv. I kapitel 5 om stofskifte og ernæring er der som noget nyt indført en boks om tarmbakterier, da viden om deres betydning for menneskets funktioner er vokset betydeligt. Menneskets fysiologi henvender sig primært til studerende på uddannelserne i fysioterapi,ergoterapi, idræt og psykomotorisk terapeut. Men bogen kan også med fordel benyttes af andre sundhedsprofessionelle, fx medicin- og sygeplejestuderende.

  • - 100 søde opskrifter med mindre sukker og mere smag
    af Emma Martiny
    277,95 kr.

    Fabelagtige fristelser indeholder et væld af inspiration til, hvordan du kan fremtrylle de lækreste søde retter fra det moderne dessertkøkken. Du finder de smukkeste kager og tærter, der kan gøre enhver sammenkomst til en fest; du finder nye, kreative twists på dessertklassikere som is, fromage og mousse; og du finder små, søde snacks, der er perfekte til at overraske vennerne og familien på turen – eller bare gøre din lille pause i hverdagen til noget særligt. Bogen viser dig, hvordan du kan forkæle sanserne og nyde det søde liv med god samvittighed ved at udskifte tomme kalorier som det hvide sukker og mel med ingredienser, der både er sundere og har langt mere smag. Samtidig indeholder bogen opskrifter til alle: Samtlige opskrifter er glutenfri, mange mælkefri, og nogle veganske – og der er masser af tips til, hvordan du kan tilpasse opskrifterne, hvis du har bestemte kostpræferencer eller vil imødekomme dine gæsters ønsker. Emma Martiny er mad- og livsstilsblogger, iværksætter samt madskribent hos Femina. Fabelagtige fristelser er Emma Martinys tredje kogebog og en hyldest til livets små, søde øjeblikke.

  • af Agnete Nørrelund Madsen
    184,95 kr.

    Der fødes flere børn ved fuldmåne. Det er sundt at spise sin moderkage efter fødsel. Amning giver hænge bryster. Hvad tror du? Er disse myter sande eller falske? FADL’s Forlag tilføjer endnu en bog til den populære bogserie 100-myter, som går nysgerrigt og videnskabeligt til værks når myter inden for forskellige emner undersøges. Denne gang går forfatter Agnete Nørrelund-Madsen i kødet på 100 graviditets- og fødselsmyter, som trives fortræffeligt i farvandet mellem magi og bekymring. Nybagte forældre gør alt, hvad der står i deres magt for at handle så korrekt som muligt, men gang på gang bliver man i tvivl om, hvad der fup og fakta, fordi forældre hører skrækindjagende myter fra venner, familiemedlemmer eller kollegaer. Så hvordan navigerer man i den store jungle af myter, som der findes omkring emnet graviditet og fødsel? Bogen 100 myter om graviditet og fødsel be- eller afkræfter myterne og giver ro og afklaring både før, under og efter fødslen. Forfatter Agnete Nørrelund-Madsen er uddannet jordemoder og arbejder i Maternity Foundation. Hun har tidligere udgivet bogen ”Din graviditet og fødsel”, medvirket i ”Mission Baby” på DR1 og været medansvarlig for indholdet på trygmedbarn.dk.

  • af Signe Leth
    166,95 kr.

    I denne bog vil blogger Signe Leth dele ud af sine lækre og inspirerende opskrifter på vegetarisk mad.Signe Leth driver til daglig den populære madblog og instagramprofil ”A million miles”, hvor hun deler opskrifter og smukke billeder med hendes næsten 80.000 følgere fra hele verden. Bogen vil byde på opskrifter til hele dagen og har alt fra morgenmad, frokost, aftensmåltidet til de lækre snacks, man så ofte har brug for i hverdagen. Fælles for alle opskrifterne er, at de alle er vegetariske. Bogen henvender sig til vegetarer, og dem der er interesseret i at spise mere grønt i sin hverdag og måske holde et par kødfrie dage i ugen.

  • af Peter Nøhr Christensen & Asmus Gamdrup Petersen Jensen
    75,95 kr.

    Kogebogen ”KÅL” fra FADL’s Forlag er den ultimative kogebog med kålopskrifter, og den er spækket med inspiration til hvad man kan kalde grøntsagernes svar på dåsemad. Kålen har fået sig en kulinarisk renæssance som en yderst moderne ingrediens i de danske køkkener - både i studenterhyblerne og på de finere restauranter. ”KÅL” er skrevet af kokken Peter Nøhr Christensen og historikeren Asmus Gamdrup Petersen Jensen, og det er med deres store fælles interesse i madlavning og madhistorie, at denne kogebog er blevet til. Som læser får man masser inspiration til nye og anderledes måder at anvende kålen på i køkkenet. Den kan både koges, bages, steges, sauteres, dampes, blancheres, braiseres, saltbages og syltes! Bogen er bygget op efter et simpelt princip. Der er 13 kapitler, som er inddelt i kåltyper. Hvert kapitel indledes med en fortælling om, hvordan kålen har været dyrket, tilberedt og spist gennem historien. Herefter følger en række opskrifter med hver kåltype, og i alt når bogen omkring både forretter, hovedretter og ja, også desserter med kål! ”KÅL” er en spændende, flot og bredt afdækkende hverdagskogebog om en smagfuld, billig og delikat grøntsag, som fortjener stor opmærksomhed. Opskrifterne er nemme at gå til, og der er med garanti en masse viden, tips og smagssammensætninger at komme efter – uanset om man er studerende på madbudget eller madentusiast.

  • af Michell Lui Kowal & Louise Pil Mørch
    360,95 kr.

    Atlas over bevægeapparatet er et overskueligt illustrativt opslagsværk for sundhedsprofessionelle, der dagligt arbejder med kroppen, samt for menigmand, der søger detaljeret viden om kroppen på en let tilgængelig måde.Bogen er bygget op af 6 overskuelige kapitler: Terminologi, Støttevæv, Knogler, Led, Ledbånd og Muskler. Hvert kapitel er bygget op af let forståelige og tilgængelige illustrationer med korte og præcise forklaringer.Alle navne står på dansk og latin. Latin, fordi det stadig i vid udstrækning benyttes af de fleste sundhedsfaglige faggrupper, og dansk, fordi der er det sprog, både behandler og menigmand bruger i hverdagen.Bogen kan med fordel benyttes af studerende og praktiserende inden for kropsterapi, fysioterapi, ergoterapi, massage, idræt og sygepleje. Den kan også være en hjælpende hånd for den medicinstuderende og den færdiguddannede læge.

  • af Peter Lund Madsen & Thomas Thaulov Raab
    91,95 kr.

    Hvad er hukommelse for en størrelse? Vi bruger hele tiden vores hukommelse - ofte uden at vi tænker over det. Når vi er i supermarkedet, når vi er på arbejde, eller når vi skal gengive et barndomsminde, bruger vi vores hukommelse. Men hvordan fungerer hukommelsen? Hvad er det, der får os til at huske? I En bog om hukommelsen giver forfatterne på en overskuelig og underholdende måde et indblik i hukommelsens ellers lukkede verden. Thomas Thaulov Raab er forfatter, videnskabsskribent og foredragsholder og har særligt beskæftiget sig med hjernen og dens funktioner, samt forholdet mellem dyr og mennesker. Tilgangen til disse emner er karakteriseret af en særlig evne til at kombinere fakta med overblik og ubesværet bygge bro mellem naturvidenskab og kulturhistorie. Peter Lund Madsen er forfatter til bestselleren Dr. Zukaroffs testamente, hvor læseren tages på en lærerig og underholdende rejse ind i menneskehjernen.

  • af Mickael Launay
    224,95 kr.

    Ordet matematik kan virke skrækindjagende på mange af os, som ikke er talgenier. Det er et område, de uindviede gladeligt bevæger sig udenom, medmindre de konfronteres med det. Men sådan behøver det ikke at være. Det er ikke nødvendigt at beskæftige sig med matematikken for at nyde den og for at forstå, hvor meget den betyder for os. Bogen ”Den store fortælling om matematikken” er skrevet af franskmanden Mickaël Launay, og han mener, at alle kan få glæde af matematikken og dens historie, hvis bare den forklares og udfoldes på den rigtige måde. Siden tidernes morgen har kunstnere, opfindere, håndværkere, drømmere og tænkere beskæftiget sig med matematik uden overhovedet at vide, at de gjorde det. De er de ufrivillige matematikere, der har stillet de store spørgsmål og foretaget den første udforskning i matematiske forhold. Hvis man skal forstå matematik, må man følge i de menneskers fodspor. Der hvor det hele startede. ”Den store fortælling om matematikken” tager læseren med på en rejse gennem de mest fascinerende historier om matematik, og du kommer til at møde de historiske personer, som har skabt matematikkens historie med uventede opdagelser og fantastiske ideer. Og så lærer du om matematik på en ny og anderledes måde.

  • - En grundbog i sygeplejen
    af Susan Bermark & Britta Østergaard Melby
    274,95 kr.

    Sygeplejersker står ofte over for patienter med forskellige typer af sår. Der er endnu ingen stor lærebog med fokus på den sygeplejemæssige side af sårbehandling, men det er der nu. Susan Bermark & Britta Østergaard Melby er begge sygeplejersker med stor erfaring i sårbehandling, og begge er ansat på Videncenter for sårheling på Bisbebjerg Hospital. De to har samlet et hold eksperter, som har skrevet en stor grundbog om sår. Bogen består af 24 kapitler, hvor redaktørerne har prioriteret dels den generelle beskrivelse af huden og de enkelte sårtyper samt den nyeste evidens og viden indenfor sårheling. Vurdering af den enkelte type sår tager udgangspunkt i ”sårvurderingstrekanten” som er et gennemgående værktøj til at beskrive forskellige typer af sår. ”Sår og sårbehandling” starter med en beskrivelse af huden og dennes pleje, og den fortsætter med den generelle sårhelingsproces samt vurdering og evaluering af hele processen. De enkelte sårtyper beskrives og behandlingsmulighederne ridses op. Mange patienter med sår har smerter i relation til såret, og derfor er der også et kapitel om smerter, smerteudredning og behandling. Ligeledes kommer bogen ind på de psykologiske aspekter ved det at have sår samt hvordan ernæring f.eks. kan have stor betydning for patientens heling. ”Sår og sårbehandling” tager hånd om alle aspekter ved den sygeplejemæssige side af sårbehandling. Grundbogen er til sygeplejestuderende, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter. Den kan også være relevant for andre sundhedsuddannelser såsom fysio- eller ergoterapeuter, der er vigtige samarbejdspartnere inden for området.

  • - Træning året rundt
    af Maya Lützhøft
    164,95 kr.

    Et sundt år giver en lang og holdbar guide til, hvordan du kan få et sundt liv. Bogen kommer med inspiration til, hvordan du kan gøre hverdagen sundere og optimere din træning. Bogen er et alternativ til de urealistiske og restriktive lynkure, og den fokuserer på en mere langsigtet sundhed, som du kan leve efter nu – og om flere år. Et sundt år er skrevet af kostvejleder og personlig træner Maya Lützhøft, som ønsker at hjælpe læseren til at få en sund krop på en realistisk måde. Ikke på fire uger, men over et helt og sundt år. I bogen lærer du alt, du skal vide for at kunne implementere de sunde vaner i dit liv – og opretholde resultaterne på den lange bane. Et sundt år giver dig hver måned sunde opskrifter, træningsprogrammer, træningsøvelser og i hvert kapitel findes et sundhedstema, som giver dig redskaberne til at optimere f.eks. din fordøjelse, din søvn, din kondition eller din styrke. Maya Lützhøft har bloggen MAYADROEM, som handler om sundhed og fitness. Maya er optaget af den sunde balance, hvor træning, sundhed, kost, livsglæde og det sociale liv går op i en højere enhed.

  • af Morten Bang Olsen
    265,95 kr.

    Vegansk til højbordsMed "Vegansk luksus" byder Morten Bang Olsen velkommen til sit plantebaserede køkken, hvor fantastiske smage og pragtfulde kreationer er i centrum. Bogen tager det veganske køkken til nye højder og henvender sig både til veganeren, der ønsker at udfordre sig selv, og til madnørden og amatørkokken, der ikke er bange for at tage det veganske køkken til sig. Retterne i "Vegansk luksus" er ikke blot velsmagende, men også harmoniske og æstetiske. Med bogen får du mere end 90 opskrifter samt en værktøjskasse af tilberednings- og grundteknikker til at lave forskellige olier, syltede, saltede og fermenterede fødevarer samt fonder og saucer. Morten Bang Olsen er uddannet kok og har arbejdet på anerkendte restauranter som bl.a. AOC, Restaurant Babette og No. 2. I dag er han ansat i en kantine for at have mere tid til familien.

  • af Emma Martiny
    277,95 kr.

    Hvad skal jeg spise til? Det får du svaret på i "Grøntsagsglæde", hvor Emma Martiny fremtryller de dejligste salater og grønne retter i alle regnbuens farver, spækket med den vidunderlige smag af årstidens råvarer. Fra mættende salatskåle med smagsindtryk fra hele verden over enkle og sprøde rå salater til grønne retter med sødmen fra bagte rodfrugter, den fyldige smag fra ristede svampe eller den syrlige friskhed fra farvestrålende bær. For eksempel kan du byde foråret velkommen med en frisk og sprød ærtesalat med bagte radiser. Du kan give sommerens grillaften et skud grønt med grillet romainesalat med majs. Eller hvad med at tage efterårets farver med ind på tallerkenen med en caprese af butternutsquash med figner, burrata og balsamicoglace. Og du kan holde vinterkulden for døren med krydret helstegt blomkål med sumak og tahindressing. Du får desuden en ”værktøjskasse” af dressinger og dips samt krydret, knasende drys, som giver dig masser af variationsmuligheder og løfter de forskellige retter til nye højder. Emma Martiny er madskribent og livsstilsblogger. Hun kan slet ikke skjule sin begejstring, når hun spotter et bundt nye gulerødder på torvemarkedet, når de første økologiske danske jordbær sælges ved små boder i vejkanten, eller når et lille hokkaidogræskar minder om, at efterårets glød og hygge venter lige om hjørnet. "Grøntsagsglæde" er Emmas fjerde kogebog og opfølger til succesen "Skønne salater og vidunderligt tilbehør".

  • af Susanne Dau & Ulla Nielsby
    360,95 kr.

    Sygeplejerskestuderende vil tidligt i uddannelsen stifte bekendtskab med den kompleksitet, der er i sundhedsvæsenet, og fokus er generelt skærpet på sygeplejerskens rolle og ansvar i ledelse og samarbejde. Klinisk lederskab er derfor et uomgængeligt element i den nye sygeplejerskeuddannelse,og begrebet indgår i både den nye bekendtgørelse og studieordningen. Denne grundbog giver dig det fundament, du har brug for i arbejdet med klinisk lederskab i både teori og praksis. Bogen indrammer, hvad klinisk lederskab dækker over, og præsenterer centrale begreber, som knytter sig til klinisk lederskab, f.eks. professionalisme, beslutningstagen, patientinvolvering, forandringsledelse, konfliktløsning og etik. Den forbinder de teoretiske aspekter med konkrete dele af sygeplejerskens arbejde. Kapitlernes forfattere har en stor faglig bredde, fra nyuddannede til professorer. De bidrager i kraft af deres forskellige arbejdsområder med en lang række forskellige vinkler på klinisk lederskab fra teoretisk kontekst til klinisk praksis. SUSANNE DAU er docent (associate professor) og programleder for forskningsprogrammet Professionsudvikling og Uddannelsesforskning ved UCN. Hun har baggrund som sygeplejerske. Susanne har i flere år arbejdet som uddannelseskoordinator for Psykiatrien i Nordjyllands Amt og som underviser på sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring ved UCN. Susanne har en ph.d. indenfor Human Centered Communication and Informatics fra Aalborg Universitet. Hun er forfatter på flere internationale og nationale publikationer og indgår i forskellige nationale og internationale forskningsnetværk. ULLA NIELSBY er lektor og projektleder på sygeplejerskeuddannelsen i Campus Hjørring, UCN. Hun har baggrund som sygeplejerske. Ulla har erfaring som underviser, afdelingssygeplejerske og uddannelsesleder. Hun er cand.cur., BA i filosofi og har gennemført flere moduler på masteruddannelsen i offentlig ledelse.

  • af Trine Hahnemann, Stig Jensen, Bo Jørgensen & mfl.
    284,95 kr.

    Øl og mad er en bog, der er blevet til i fællesskab og glæde. Det er en bog, hvor sanserne og kvaliteten er i fokus. Med syv øltyper som det strukturerende princip kommer bogen hele vejen rundt om mad, velsmag og oplevelse – fra det enkle til det komplekse og fra det kendte til det overraskende. I bogen finder du inspiration til, hvordan du tilbereder kvalitetsmad, hvor øl indgår i madlavningen eller drikkes til. Alt fra ølbraiserede oksekæber over risotto til sprøde pandekager med – ja, naturligvis – øl i dejen. Øl og mad er som skabt til hinanden. Til sammen er de det velsmagende øjeblik. Bogen viser vejen i køkkenet og indeholder også tips og tricks til ham og hende, der har en brygger gemt i maven. Læs, bryg, drik og spis i nærvær og glæde.

  • af Stine Silke Allermand
    72,95 kr.

    Migrænefri - på 3 uger er en bog til dig, der vil af med din migræne. Stine Silke Allermand har opnået stor succes med sine kurser i at blive migrænefri, og med denne bog får du hendes redskaber, så de er lige ved hånden. Ved at lægge dit liv om kan du i løbet af ganske få uger mærke effekten: Din migræne er væk. I bogen gennemgår Stine de 12 trin, der fører frem mod et nyt og smertefrit liv - uden migræne. Du vil opleve, at du får fornyet energi, og at du bliver mere opmærksom på dig selv og dine behov. Forordet er skrevet af læge Carsten Vagn-Hansen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.