Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan blev Koranen til? Er den en åbenbaring fra Alläh? Eller er den en menneskelig opfindelse og et magtredskab? ”Koranens Dilemma – sociologisk” er den første i en serie af bøger, der stiller spørgsmålstegn ved den fortælling om Koranen, som vi her i vesten ellers ukritisk har købt, uden at undersøge, om det nu også holder stik. I bogen opstiller forfatterne en alternativ hypotese om Koranens oprindelse og underbygger hypotesen med kildemateriale fra både Koranen selv og de kilder, som muslimske teologer typisk henter inspiration fra til fredagsbøn. De indsatte spørgeark i slutningen gør bogen velegnet til studieforløb i folkeskoler og på gymnasiet, men bogen kan også bruges som almindelig læsning i lænestolen for den, der gerne vil vide mere om Islam og som ønsker at kunne deltage i debatten om Islam på et mere velfunderet grundlag.
Formålet med denne bog er ikke en ensidig ”propagandist”-evangelisation, men heller ikke en ”overfladisk” dialog, der absolut skal munde ud i begrebet ”sameksistens”. Med denne bog har forfatterne helt bevidst forsøgt at oplyse sagligt og faktuelt om såvel historiske som teologiske vinkler i verdens to største trosretninger, der tilsammen udgør ca. 3 milliarder mennesker over hele kloden i dag. Denne bog er skrevet i et forsøg på at hjælpe ”nye” såvel som ”gamle” danskere til at forholde sig rigtigt til troens og religionernes sammenstød og dermed åbne vejen til en bedre integration. Bogen har været udsolgt i et stykke tid og har iøvrigt fået mange gode anmeldelser bl.a. fra Dansk BiblioteksCenters lektørudtalelse 2008: ”Bogen er nyttigt redskab til oplysning, dialog og integration”!
Bogen tager begrebet jihad op til kritisk diskussion, men fastholder en forsonlig tone overfor de muslimer, der ikke bekender sig til den ekstremistiske, radikale islamisme. Bogens ærinde er blandt andet at gøre rede for den kulturelle, skjulte jihad i Vesten og at opfordre til en intern muslimsk gen- eller omfortolkning af de muslimske hellige skrifter. Global Jihad er en bog, der åbner for spørgsmålet om det globale islamiske verdensherredømme, som er et ofte fortiet eller fornægtet emne i debatten.
Denne bog er en debatbog. Dens formål er at rejse en nødvendig debat om folkekirken, fordi folkekirken er udfordret både indadtil og udadtil, og udfordringen er ikke kun på grund af et faldende medlemstal, men også på grund af en uklarhed og uvished med hensyn til mening og mål med folkekirken nu og i fremtiden. Det kalder på et ekstraordinært engagement af enhver, som er optaget af Folkekirken og dens aktuelle situation. Forfatterne til Folkekirken under lup har alle det til fælles, at de er optaget af Folkekirkens situation netop nu. Det er en bred kreds af skribenter, både teologer, præster og andre med viden om og kendskab til Folkekirken. Bogen præsenterer ikke løsninger, men giver en række bud på, hvordan man kan møde de udfordringer, som Folkekirken står overfor nu. Med Folkekirken under lup i hånden får læseren mulighed for at få et bredt indblik i folkekirkens aktuelle situation – og baggrunden for den. Bogens emner spænder vidt – lige fra spørgsmål om kirkens indhold (forkyndelse og bekendelse), kirkens mission (formål) og kirkens vision (mål) til spørgsmål om præsternes og menighedsrådenes opgaver og Folkekirkens forhold til det samfund, den er en del af, emner som skole og kirke, religionsfrihed og spørgsmålet om Folkekirkens forhold til islam. Derfor er Folkekirken under lup velegnet til alle med et engagement i Folkekirken. Bogen giver et kvalificeret grundlag at tage stilling på.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.