Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I ”Min dør står åben til evigheden” skriver Claus Grymer om at have kræft. Han skriver om sygdommens barske realiteter, men også om de døre, som sygdommen åbner, hvorved der kastes et helt nyt lys ind over livet.”Kræften er i mig. Det samme er min længsel efter livet. Døden søger mig. Også med sit lys. Allerede nu har mine dage det i sig. Og ind imellem – trods sygdommen – blinkerglæden som en stjerne i mit mørke. Min fjerne og nære fortrolige. Jeg hvisker til den om natten. Hvisker til Gud.”Claus Grymer er født i 1946. Som kulturjournalist har han skrevet om litteratur, billedkunst og teater, men Grymer har også et langt forfatterskab bag sig. ”Min dør står åbentil evigheden” er hans 30. bogudgivelse.
Johannes Ferdinand Fenger (1805-61) var lærd teolog og folkelig præst og dertil en markant skikkelse i dansk kirkeliv i den spændende epoke, som man kalder guldalderen, en enestående blomstringstid indenfor bl.a. malerkunsten.Den foreliggende biografi er traditionel derved, at den følger Johannes Ferdinand Fengers liv fra fødsel til død. Men samtidig utraditionel derved, at teksten ledsages af et væld af billeder fra samtiden - malerier, tegninger, litografier, raderinger.I Johannes Ferdinand Fenger en grundtvigsk ”missionspræst” i guldalderens tid udfolder Fengers tipoldebarn forfaderens mangefacetterede virkeområder. Herunder som et kuriosum, at to af de kendteste Ingemann-salmer ”Julen har bragt velsignet bud” og ”Dejlig er jorden”, kom til verden på opfordring fra Ferdinand.Thomas Uhre Fenger har tidligere udgivet to erindringsbøger, en kunstbog og 4 skønlitterære bøger.
Oldemor Franziska har en kat. Den hedder Ibikos, og den er ret fræk!Der er ikke noget, der kan gøre Ibikos bange. Det skulle da lige være papegøjen Smukke Vera.Oldemor Franziska er vild med sin kat. Hun er også vild med andre dyr, og så kan hun godt lide børn. En dag inviterer hun en hel skoleklasse hjem til pandekager. Det er hyggeligt, selvom Ibikos ikke kan lade være med at lave ballade.Dette og mere til kan man læse om i ”Oldemor Franziskas kat”, der er skrevet af Hanne Meyer, som selv er oldemor.Bogen er illustreret af Bent Steffensen, der har tegnet hele sit liv. Han har illustreret en lang række bøger.
Treklangen Tro, Håb & Kærlighed stammer oprindelig fra Det nye testamente i Bibelen, men er siden blevet brugt i et væld af sammenhænge i forsøg på at skildre menneskets eksistentielle vilkår. Også Bruce Springsteen inddrager treklangen i sin rockdigtning. Det samme gælder en række andre bibelske referencer. Springsteen er opvokset i en katolsk familie og inddrager derfor kristent tankegods i sine sange. Det gør ham dog ikke nødvendigvis til en kristen digter. Han bruger snarere de kristne og bibelske referencer til at belyse de moralske, politiske og - frem for alt - eksistentielle dilemmaer og temaer, han behandler i sin digtning.Forfatter og teolog Jakob Brønnum undersøger i Bruce Springsteens tro, håb og kærlighed, hvilke eksistentielle lag, der ligger i rockmesterens tekster. Undervejs kommer han både omkring kæmpehits som Born in the U.S.A og mere indadvendte numre som The River, Walk Like A Man, The Rising og Working On A Dream. I bogen er Springsteen ikke selv i centrum. Det er derimod de mennesker, tanker og følelser, han skriver om.Jakob Brønnum har tidligere udgivet bøger om Bob Dylans, U2’s og David Bowies tekster.
"Den norske forfatter Hans Børly skriver: 'Det gælder om at finde de ord, der er små nok til følelser, der er store nok' Den kunst mestrer forfatteren Claus Grymer. Aldrig har hans lyriske kortprosa været så enkel og smuk som i hans seneste bøger. Og ikke mindst nu i De røde tage, hvor temaet om længslen slås an på de første linjer: 'Længslen beder i mig. Også når jeg ikke hører den, ved jeg, at den er nær. Ligesom Gud er nær. Fra Ham – tror jeg – kommer min længsel'. Sådan skriver en kræftpatient. Længslen efter Liv. Efter at elske Livet med stort L. Nærværende på denne side døden. Jeg kan kun sige: Læs hvert eneste ord. Langsomt. Og syng med Claus Grymer en sang for den lyse dag."Niels Johansen, forfatter og salmedigter.”De røde tage” lægger sig i forlængelse af Grymers to forrige bøger ”Ad snoede veje. Om at finde hjem” og ”Min dør står åben til evigheden”, men kan også læses uafhængigt af disse.
Jeg tror på engleengle uden grænserforklædt som lægersygeplejerskernødhjælpsarbejderebrandmænd i helvedes forgårdMed deres nærvær råber de til osdet nytterI ”Engle uden grænser” undersøger digter, forfatter, billedmager og pastor emeritus Niels Johansen, hvad ordet ”engel” kan dække over.Engle forstås traditionelt som himmelske budbringere, men de er i mindst lige så høj grad mennesker, som efterlader et positivt aftryk; mennesker, der er med til at forme os.Undervejs kommer Niels Johansen ind på temaer som kamp, bøn, tro, håb, velsignelse og fred. Han gør det i form af både prosa og lyrik. Undervejs kan man bl.a. læse om Mormors dyne, der var udstoppet med hele høns, om Vorherres briller og om bedetæppet i bus 150S.
Et lig dukker op i en have i et sommerhusområde på Holbækegnen. Armene rækker vinkende op i luften. Politiet står helt på bar bund overfor det, der ligner en makabert udført meddelelse. Det viser sig kun at være begyndelsen.I ”Den politiske vinkel” konfronteres kriminalkommissær Tobias Isaksen og hans medarbejdere med en serie af forbrydelser, der trækker tråde til den politiske top på Christiansborg og videre langt ud i verden.DEN POLITISKE VINKEL er andet bind i serien om kriminalkommissær Tobias Isaksen.DEN POLITISKE VINKEL er illustreret af Michael Løhde Andersen.
Livet er en gave, man er forpligtet på at værne om, hvad enten det er ens eget eller andres liv, det drejer sig om. Men livet går “Ad snoede veje”, og det er først i tilbageblik, at man for alvor kan se hvilke valg, der førte én ind i blindgyder eller ad unødvendige omveje. Meget kunne man have gjort bedre. Andet må man fyldes af taknemmelighed over.I “Ad snoede veje” ser Claus Grymer med en kompromisløs ærlighed tilbage på sit liv, men han ser også fremad mod det, der venter efter døden. Erindringsglimt og betragtninger over livet og døden flettes ind i hinanden og giver stof til eftertanke.Claus Grymer er født i 1946. Som kulturjournalist har han skrevet om litteratur, billedkunst og teater, men Grymer har også et langt forfatterskab på næsten 30 titler bag sig.
De fleste læser kun udpluk af Bibelen, men den kan godt læses som en helhed. Det er dog en udfordring, fordi den er skrevet i en stil, der kan virke gammeldags og svær. I “Skurke, helte og Gud” har forfatter og sognepræst Egil Hvid-Olsen genfortalt Bibelens historier, så de er lige til at gå til. Her er ikke kun de kendte fortællinger, men også de fremmedartede, dramatiske og til tider stødende af slagsen.Bibelen handler om mennesker og Gud. Den fortæller, at ethvert godt menneske også indeholder noget ondt, og at ethvert ondt menneske også indeholder noget godt. Skurkene er heltemodige og heltene skurkagtige. Den eneste egentlige helt er Jesus - men han er det ikke på en traditionel måde.Egil Hvid-Olsen fortæller bibelhistorie så det er svært ikke liiige at læse et kapitel mere. Skurke, helte og Gud er en veloplagt tour-de-bibel hvor læseren bliver holdt lige tilpas i hånden til, at det fungerer både for voksne, der kender de fleste highlights på forhånd, og som højtlæsning inden sengetid ... Det er medrivende og fungerer. Liselotte Larsen i Dansk Kirketidende. Egil Hvid-Olsen fortæller virkelig godt. Sproget flyder livligt og mundret og med humor, og når det drejer sig om Det Nye Testamentes fortællinger, er det en sand fornøjelse at være med. [...] Når det kommer til Johannes Åbenbaring, denne mærkværdige og forunderlige afslutning på hele Bibelen, som Egil Hvid-Olsen ganske usædvanligt har valgt at tage med i sin genfortælling, ja, så er han ganske enkelt fremragende. Doris Ottesen i Kristeligt Dagblad.
Livet er en gave, man er forpligtet på at værne om, hvad enten det er ens eget eller andres liv, det drejer sig om. Men livet går “Ad snoede veje”, og det er først i tilbageblik, at man for alvor kan se hvilke valg, der førte én ind i blindgyder eller ad unødvendige omveje. Meget kunne man have gjort bedre. Andet må man fyldes af taknemmelighed over.I “Ad snoede veje” ser Claus Grymer med en kompromisløs ærlighed tilbage på sit liv, men han ser også fremad mod det, der venter efter døden. Erindringsglimt og betragtninger over livet og døden flettes ind i hinanden og giver stof til eftertanke.
Det er is-vinteren 1944-45. Carl er kurér for modstandsbevægelsen, men ingen ved det. Og hans mor skælder ham ud som altid. Han går i 2.g. Har pistol, men har aldrig skudt med den. Så han er ikke et ægte mandfolk.Carl vil være rigtig sabotør med krudtslam i løbet. Så piger ikke bare ser lige igennem ham. En vinter lang og mørk og hård. Begge hænder om pistolen, Carl! Tyskerkroppe går i knæ og vælter. Det er ikke mord. Han lusker langs murene. Det er ikke fejt. Kammerater falder. Ikke fordi han svigter. Men det koster alligevel dyrt at blive et ægte krigs-mandfolk.
Så er det nu, tænker hun. Og svinger sig ud af døren og videre op på udliggeren. Hun står et øjeblik helt stille for at indstille sig på farten. Så sætter hun i løb ud mod enden af kranens lange arm. Der er langt ned. Men på en mærkelig måde føler hun sig mere i sikkerhed herude end i førerhuset, nu hvor de to andre er på vej …Klimarejsen handler om Katrine, der sammen med sine kammerater i skolen vinder en konkurrence i klima-opfindelser. Præmien skulle have været en klima-ekspedition i elbus rundt i Sverige, Norge og Finland. Men den nye regering er mere optaget af at passe på pengene end på klimaet.En underholdende og aktuel krimi for børn i alle aldre.Klimarejsen er bog nummer fire i Georg Græsholts bogserie om børnene fra en lille by i Jylland. De andre bøger er: Mosemanden, Englen i skoven og En kiste for meget.
“Vi kører over Skjernådalen med oversvømmede enge på begge sider af vejen. Vandet slår med krappe bølger mod vejens rabatter, og pludselig åbner skydækket sig. En gylden solnedgang kaster et sidelys ind over ådalen og får Lønborg Kirkes hvide tårn til at lyse mod den mørke vinterhimmel. Da forstår jeg godt, at min søster elsker sin hjemegn. Det gør jeg også.”Hvad ligger bag snakken om land mod by? Jyder mod Københavnere? Findes der en særlig vestjysk mentalitet, og hvor kommer den i givet fald fra? Har fortidens religiøse vækkelser haft betydning for udviklingen af det midt- og vestjyske industrieventyr? Hvem var Klit-Per og hvad er Vestjylland i dag? En overset tidslomme eller et højmoderne samfund forklædt som udkant? Og hvad med fremtidens udfordringer med klimaet og den grønne omstilling?“Vestenvind” er en bog om Vestjylland og Danmark i går, i dag og i morgen.Egon Clausen er født på en ensomt beliggende hedegård i Hemmet, ved Ringkøbing Fjord. Han har tilbragt størsteparten af sit arbejdsliv i København, hvor han i mange år har været redaktør på P1 i Danmarks Radio. Han har udgivet en lang række bøger og skrevet stribevis af kronikker, kommentarer og anmeldelser i landsdækkende dagblade. Hans vingefang spænder således fra missionshuset i Vestjylland til de kulturradikale saloner i København.
Fristelsen i ørkenen er en af de mest kendte bibeltekster. Det er scenen, hvor Satan – gennem et dybdepsykologisk forhør med alvorligt eksistentielle overtoner – forsøger at få Jesus til at opgive sit forehavende som verdens frelser og tilbede ham i stedet.I bogen Fristelsen går Jakob Brønnum i dybden med tekstens 11 korte bibelvers og viser, hvordan Fristelsen i ørkenen har påvirket vores livsforståelse på flere områder. Bogen fastholder tekstens drama, der dybest set handler om verdensherredømmet, og den analyserer Satan som en superskurk – ikke mindst gennem udblik til moderne og klassisk billedkunst, litteratur, film og musik.Jakob Brønnum er cand. theol. og redaktør af Præsteforeningens Blad. Han har skrevet mere end 40 bøger. Han er repræsenteret i flere undervisningsantologier og hans forfatterskab har fået støtte fra bl.a. Statens Kunstfond. Han er oversat til bl.a. engelsk, norsk og serbisk.
To historier i én bog. Det er, hvad du får i “Englekor og stjernespor”. I Bibelen findes der nemlig to historier om julenat, da Jesus blev født. Den ene historie findes i Lukasevangeliet, den anden i Matthæusevangeliet. I “Englekor og stjernespor” har Mette og Egil Hvid-Olsen genfortalt de to gamle historier på rim, så de bliver sjove og hyggelige at få læst højt, selvom særligt den sidste fortælling er lidt barsk. “Englekor og stjernespor” er en rigtig julebog!
67 præster i Ribe stift har med afsæt i hver sin søn- eller helligdagstekst skrevet en refleksion, som tager afsæt i noget lokalt, f.eks. et kunstværk, en historie eller et menneske. På den måde bringes læseren rundt i Ribe stift og får indblik i de mange sjove, spændende og tankevækkende fortællinger, som kirkerne og sognene indeholder. Desuden beskæftiger refleksionerne sig med tvivl og tro, fortvivlelse og kærlighed, opgivelse og håb, modgang og medgang, ensomhed og fællesskab. “Fra kanten om kernen” er en rigt illustreret bog til den læser, der gerne vil inspireres til et besøg i en af kirkerne, eller bare vil læse en kort udlægning af dagens tekst, samt til den præst, der mangler inspiration til næste prædiken.Fra kanten om kernen” er skrevet fra det, der er blevet kaldt udkanten af Danmark, om den kerne, der ikke er betinget af, hvor man bor og lever.
Det nytter ikke at tage tre par underbukser på og gemme sig på et loft.Den røde Hærs stålfingre lukker kvælertaget om Berlin. April 1945, forårssolen skinner, mens byen smuldrer under granatregn. Det er ildtid.Romanens fire unge piger skal UD i tide. Med snedighed, mod og rå brutalitet, der chokerer dem selv, kæmper de sig væk fra Hitler-rigets dødsleje.Og undervejs vokser menneskeligt overskud ud af pres. Skranker brydes. Stærke fællesskaber bliver vindere i krigslotteriets sidste timer.Romanen har ingen kærlighedshistorie. Men den handler alligevel om kærlighed – skabt af kaos.
En mor, der skammer sig over sin søns stammen – en lykkelig mand, der ikke tør glæde sig – en selvudslettende teateranmelder – en besøgsven til en demensramt forfatter – en anden succesrig forfatter, der gør status over sit liv – et livstykke, der skaber glæde omkring sig – en sorgramt kvinde, der vover at gribe kærligheden igen.Disse og flere andre personer møder læseren i Claus Grymers både sørgelige og smukke novellesamling om livets store udfordringer og gaver. Temaer som afsked, svigt, selvoptagethed, forsoning, nærvær, lykke og kærlighed får plads i Grymers helstøbte novellesamling.
Rebekka fra Færøerne og Mihai fra Rumænien mødes i København. Mihai fascineres af Rebekka, der gør sig bemærket med sin spontanitet og sit farverige tøj. Desuden lægger hun ikke skjul på, at hun er forelsket i ham. De er dog langt fra enige om alt, og da den mystiske Silvíu dukker op, bliver det afgørende for deres forhold.“Jord, giv mig vinger” er en ungdomsroman om at finde sit ståsted i livet. Uden at vide det, hjælper Rebekka og Mihai hinanden med at blive klogere på, hvor de hver især står i en mangfoldig verden fuld af muligheder. Undervejs må de genoverveje hver deres idealer, tro og seksualitet.
Jakob Brønnums ”Fortællinger fra undergrunden” beskriver med en ofte skarp satire forskellige hierarkier og magtsfærer og den undertrykkelse, de kan føre med sig. Det er "fortællinger, som på en gang er letlæste og samtidig giver masser af stof til eftertanke. Alle fortællingerne rummer humor og behandler eksistentielle sider af tilværelsen samt magtstrukturer i samfundet, herunder særligt manderollen. Der sættes fokus på hvorfor vi er her, hvad der motiverer og begrænser os og hvor grænsen for normalitet og mening går ... Vi møder hjulets opfinder, som konkurrerer med sin nabo om at opnå størst velstand, en gruppe rumrejsende i et andet solsystem, og en jæger på ræve- og ulvejagt..." (Bibliotekernes lektørudtalelse). Fortællingernes tema taget i betragtning, er det ikke tilfældigt, at Kafkas Josef K. genoplives i punktfortællingen ”Josef i hullet”. ”Fortællinger fra undergrunden” udkom i 2016 på Forlaget Nemo, men er nu udgivet som lydbog af Forlaget Læselyst.Forside: ”Kan en blind lede en blind?”, detalje fra Erik Hagens’ ”EsbjergEvangeliet”, 2003-2005. Foto: Poul Madsen.
En eksplosion i nabohuset til en rockerborg, en lejlighed under observation, et kvindelig under isen i den lokale sø, og en retsmediciner, der er forhindret i at møde op på gerningsstedet, så efterforskningen står i stampe. Dette er nogle af elementerne i det mysterium, som kriminalkommissær Tobias Isaksen og hans hold af efterforskere skal forsøge at løse. Sagens tråde spreder sig i vidt forskellige retninger, og Tobias Isaksen forsøger i et kaotisk tankespil at samle dem, så han kan skabe et overblik. Hvem myrdede kvinden under isen, og hvorfor?KVINDEN UNDER ISEN har fokus på opklaringen og de samfundsmæssige forhold, der ligger bag forbrydelserne. Jakob Brønnum er blandt andet inspireret af Sjöwall og Wahlöös krimiklassikere.
Claus Lembourns seneste bog har undertitlen ”Erindringer om en familie under Besættelsen”. Det afsluttende ord står med stort, fordi besættelsen trængte sig på og krævede stillingtagen. Tilværelsen blev sort/hvid. Der var venner og fjender. Men for den lille Claus var det ikke så let. Med en tyskfødt mor, der tog afstand til nazismen, men ikke formåede at favne sine sønner, og med en så meget desto mere elsket stuepige, der gik i byen med repræsentanter for besættelsesmagten, blev drengen forvirret. Han søgte støtte hos sin storebror, den senere forfatter og folketingsmand Hans Jørgen Lembourn, men undgik ikke selv at tage stilling. Således er ”Dreng i krig med alle” ikke alene en erindringsbog, men en lang række refleksioner over menneskelivet og de dilemmaer, vi stiller hinanden i. En erindringsbog med blivende aktualitet.
Det er klamt at kysse, synes Ida og Sejr.På den anden side må Sejrs forældre gerne kysse lidt mere. Så ved han, at de kan lide hinanden.Idas mødre kysser hele tiden. Det synes Sejr er sært. To damer kan da ikke kysse hinanden!Sejr bliver inviteret med i kirken, da Idas mødre bliver gift. Og måske er det alligevel ikke så sært, at de kysser hinanden …
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.