Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Nyskrevet biografi om David Bowie er helt anderledes end de bøger, der tidligere er udgivet om den berømte rockstjerne. Biografien er researchet og skrevet efter Bowies død, og den berømte engelske journalist Dylan Jones har interviewet over 180 kilder tæt på legenden. Venner og rivaler, elskere, fans og samarbejdspartnere, og nogle af dem har aldrig tidligere talt om deres forhold til Bowie. Biografien udfolder fortællingen om forstadsdrengens vej til stjernerne, hans kunstneriske og personlige udvikling, formet af forholdet til sin skizofrene halvbror. Vi følger en arbejdsom Bowie, der kunne skabe revolutionerende musik, men også var en beregnende personlighed, der koldt kunne forlade sine kammerater, når han ikke længere havde brug for dem. Et socialt dyr, der bevægede sig rundt i alle miljøer. Feste med John Lennon, spise middag med Frank Sinatra og danse med Susan Sarandon. Bowie kunne det hele. Kilderne tager læseren med ind i de filmstudier, musikscener, stuer og soveværelser, de delte med Bowie. En stærk fortælling om en mand, der gennem 40 år bevægede millioner af fans over hele verden.
David Trads skildrer i "Amerika, hvor er du?" et uigenkendeligt Amerika, som trods splittelse og afgørende forandringer stadig formår at fascinere os på godt og ondt.Donald Trump har i sin regeringsperiode som amerikansk præsident skabt rystende splittelser ned gennem hele nationen, der famler i blinde uden et fast holdepunkt. Journalist og USA-ekspert, David Trads, tager os i "Amerika, hvor er du?" med rundt i Trumps ruiner, og viser, hvor der trods alt stadig findes fascinerende personligheder og glimt af håb om forandring."Amerika, hvor er du?" udgives i valgåret 2020, og er en skarp, underholdende og perspektiverende guide til nutidens forandrede USA.
”Jeg lever” er Gitte Holtzes personlige beretning fra en af de længste og hårdeste vandreruter i verden, og om hvordan hun i den barske natur genfandt sig selv og sin indre ro efter sin livskrise.Gitte Holtze gik Pacific Crest Trail, en tur gennem et omskiftende og nådesløst klima på 4.265 kilometer med start i Mexico og mål i Canada. Hun ville bearbejde sin sorg over sin afdøde far, genfinde sin identitet og frigøre sig selv fra et nedbrydende forhold."Jeg lever" er et inspirerende vidnesbyrd om Gitte Holtzes hårde kamp for at finde selv igen, og om en fantastisk rejse med utrolige møder med naturens vildeste sider og forskellige kulturer, som har ændret hende for altid.
"Gå langt!" er Gitte Holtzes inspirerende guide til alle, som elsker at opleve Danmark og verden til fods. Vandretrenden fortsætter med stigende hast overalt i Danmark hos både unge og ældre. Men hvad skal man bruge, når man skal ud på længere vandreture? Hvordan kan man forberede sig fysisk og psykisk? Og hvor finder man den bedste vandrerute i Danmark og i verden? Spørgsmål som disse og mange flere svarer den erfarne vandrer Gitte Holtze på i denne bog. Hun har selv vandret den krævende og imponerende tur Pacific Crest Trial, der går fra Mexico til Canada, og indeholder over 4000 kilometer. Gitte Holtze har derfra et indgående kendskab til, hvad det kræver at gå langt. "Gå langt!" indeholder en række inspirerende vandreruter, som varierer i både længde og sværhedsgrad. Ruterne spænder vidt og dækker blandt andet. legendariske vandreruter som Pacific Crest Trial, Caminoen, Hærvejen og rundt om Bornholm. Derudover giver Gitte Holtze også masser af gode råd til forberedelsen op til turen, omkring valg af udstyr og pakkeanvisninger samt tips til hvordan man bevarer motivationen, undgår skader og spiser den rigtige kost.
I 1920 stiftede foretagsomme mænd en professionel football-liga i en bilforretning i Canton, Ohio. Dengang havde de færreste fantasi til at forestille sig, at NFL skulle blive en milliardindustri og gøre Super Bowl til en slags national helligdag. "Touchdown – 100 år med NFL. Mændene,. Magtkampene. Milepælene" er en bog, der går tæt på forvandlingen ved at skildre spillets og ligaens udvikling igennem 100 år. Det er fortællingen om, hvordan superstjerner som Tom Brady og ikoniske trænere som Vince Lombardi leverede magiske øjeblikke og revolutionerede spillet på banen, mens visionære ledere overvandt økonomiske trængselstider, interne slagsmål og truslen fra rivaliserende ligaer og via en banebrydende forretningsmodel og et tæt parløb med tv skabte en succes uden sidestykke i amerikansk sport. Men det er også fortællingen om, hvordan NFL overlevede Depressionen og Anden Verdenskrig og fodslæbende slog et slag for racelighed. Og hvordan NFL navigerede igennem de tumultariske 1960’ere med mordet på en præsident, lammende strejker i 1980’erne og terrorangrebet i 2001 og fik tusindvis af danske tv-seere til at sidde sent oppe søndag efter søndag. Med forord af den danske NFL-legende Morten Andersen
Caroline Wozniacki ville erobre hele verden med en tennisketsjer. Som 11-årig barnestjerne i Danmark ville hun være nummer ét på verdensranglisten og vinde alle fire Grand Slams.I et familieprojekt med sin far som træner satte hun handling bag ordene. Kort efter sin 20 års-fødselsdag overhalede hun sit idol Serena Williams på verdensranglisten og sad på tronen i 67 uger. Da havde hun været i sin første Grand Slam-finale i US Open, men den helt store triumf lod vente på sig.Efter de mange sejre og mange millionindtægter i årevis, klingede topplaceringen af. Verdensranglisten blev en glidebane, og et aflyst celebrity-bryllup med golfstjernen Rory McIlroy forstærkede nedturen. Helt ned til nummer 74 på verdensranglisten. Indtil endnu et sejt træk fra fighteren på baglinjen. Caroline Wozniacki udstak kursen mod toppen igen. I løbet af halvandet år skulle hun vende tilbage som vinder af kvindernes sæsonfinale. Og tilbage som nummer ét i verden, da hun endelig fik opfyldt sin drøm om en Grand Slam-finale.Et comeback i karrieren. Akkurat som et forrygende comeback i finalen i Australian Open i slutningen af januar 2018, da hun erobrede sin største sejr.Her er hele historien om, hvordan det hele begyndte.Hvordan det fortsatte.Hvordan Caroline Wozniacki viste hele verden, hvad hun er lavet af!
I over 40 år var Aage Frandsen den magtfulde grå eminence i SF. Han var SFs sjæl, og styrede tropperne, når der var politisk oprørte vande. Aage Frandsen holdt sig lidt i baggrunden, mens Gert Petersen, Holger K. Nielsen, Villy Søvndal, Anette Vilhelmsen og Pia Olsen Dyhr var SFs ansigt udadtil. Nu fortæller Aage Frandsen SFs dramatiske og spændende historie, og giver for første gang et unikt indblik i arbejdet i maskinrummet i Socialistisk Folkeparti. I hele sit liv afskyede Aage Frandsen kommunismen, og gik efter at give SF den størst mulige demokratiske indflydelse. Han fortæller om kampe, sejre og svære stunder for partiet. En væsentlig del af bogen er helliget SFs tumultariske vej til regeringsmagten under Villy Søvndal, den efterfølgende nedsmeltning og kampen for igen at finde tilbage til det gamle SF.
I "Rock & stjernestøv" fortæller Flemming Rasmussen i samarbejde med Thomas Vilhelm sin vilde og farverige historie om at have produceret for nogle af verdens og Danmarks allerstørste musiknavne!Flemming Rasmussen har haft en essentiel rolle som tekniker, mixer og producer i tilblivelsen af nogle af rock- og pophistoriens største albums. Listen af verdenskendte og danske musikere, som Flemming Rasmussen har arbejdet sammen med er lang og tæller bla. Metallica, Gasolin, Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr og Anne Linnet. I "Rock & stjernestøv" giver han et underholdende og afslørende indblik i den kunstneriske proces bag en række ikoniske sange og albums, og hvordan det var at arbejde sammen med toppen af poppen. I bogen viser han dog også bagsiden af de store hits og kommercielle stjernestunder, og sætter ord på angsten for fiaskoer, et narkomisbrug og hvordan Covid-19 satte alt i stå."Rock & stjernestøv" er skrevet i samarbejde mellem Flemming Rasmussen og musik- og kulturformidler Thomas Vilhelm.
Finn Nørbygaards erindringer om et turbulent liv. Fra opvæksten i Esbjerg, over det hårde slid på de små scener og det feterede og veltjenende liv som komiker, til mødet med Stein Bagger, den store konkurs og ægteskabelige udfordringer. Finn Nørbygaard har taget sit liv op til revision og fortæller personligt om 12 gode veje til et bedre liv.
"I statens hemmelige tjeneste" fortæller Jacob Kaarsbo om sine 15 år i Forsvarets Efterretningstjeneste med tophemmelige missioner, politiske magtspil og skandaler.Jacob Kaarsbo gjorde gennem 15 år tjeneste i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), og var en af meget få personer, der sikkerhedsgodkendes på allerøverste niveau. I denne bog tager han os helt med ind i de dybeste kamre af FE og med på hemmelige missioner, hvor menneskeliv og nationens sikkerhed var på spil. Det er sager om terror, pirater, hemmelige kilder, kontraspionage og kampen imod Saddam Hussein, Al -Qaeda og Islamisk Stat. "I statens hemmelige tjeneste" åbner for første gang en ellers lukket dør til FE, og giver et levende indblik i efterretningstjenestens dagligdag men også tjenestens dramatiske magtkampe, dens afgørende rolle som brik i dansk politik og de seneste års hovedrystende skandalesager. Jacob Kaarsbo har skrevet bogen i samarbejde med Steffen Nyboe McGhie.
"Uffe mod magten" af Morten Reimar er et intimt og dramatisk portræt af Uffe Elbæk og Alternativet i tiden op til og under folketingsvalget i 2019. Alternativet rystede dansk politik i 2015. Deres nyskabende visioner for en anderledes politisk kultur og et gennemgribende fokus på klima vækkede genklang i både det politiske system og blandt mange vælgere. Men efter partiets imponerende begyndelse, gik luften langsomt ud af ballonen, og de store idealer blev mødt af virkelighedens politiske magtspil. Dårlige sager opstod i en lind strøm for partiet, imens klimadagsordenen langsomt blev kapret af politiske konkurrenter. Til "Uffe mod magten" har reporter, Morten Reimar, været i hælene på Uffe Elbæk imens han styrerede Alternativet igennem valgkampen til folketingsvalget i 2019. Det er et sigende portræt af både Uffe Elbæk som menneske og idealist, men også som øverste leder af et politisk projekt.
I ”CARL” fortæller Carl Holst hele sandheden bag sin tumultariske tid i dansk politik og i mediernes nådesløse søgelys. Skrevet i samarbejde med Bent Winther. I dag er Carl Holst frifundet for alle anklager. Men først skulle han igennem politiets efterforskning, Statsforvaltningens undersøgelse, advokatundersøgelser samt ikke mindst flere måneder i centrum for den danske mediemølle med hårde personlige konsekvenser til følge. Carl Holst blev ramt af en række alvorlige anklager ved sit virke som både forsvarsminister og formand for Region Syddanmark. Anklager, der fratog ham erhvervet som minister, og sendte ham på orlov fra Folketinget. Carl Holst sætter i denne bog ord på hvad, hvad der virkeligt skete under sit livs sværeste tid.Derudover indeholder "CARL" også hans fortælling om venskabet med Lars Løkke Rasmussen, og om ”kongemordet” i Venstre i 2014.
"Kampen om socialdemokratiet" er Karl Hjortnæs' erindringer om livet som socialdemokrat gennem årene.Karl Hjortnæs var medlem af Folketinget i 21 år og besad adskillige ministerposter under Anker Jørgensen i 70'erne og 80'erne. I sin erindringsbog fortæller han sin personlige historie, samtidig med at han giver læseren et fascinerende indblik i hans elskede partis nyere historie, der i høj grad er præget af interne magtkampe og hårdtprøvede formænd."Kampen om socialdemokratiet" viser Socialdemokratiet indefra og fortæller om partiets nyere politiske og personlige kampe.
I "Broder Theodor" fortæller Bo Pedersen og Maria From den fascinerende historie om den danske mand Theodors vej til at blive katolsk munk i Assisi.Ingen kunne forudse at den vilde, karismatiske og underholdende Theodor en dag vil blive katolsk munk i Assisi. Men efter et festligt liv som blandt andet bartender, bager, kok og højskolelærer valgte Theodor at lægge sit liv drastisk om og fortsætte livet som franciskanerbroder i en alder af 40 år. I "Broder Theodor" deler Theodor historien om sit tidligere liv og om, hvorfor han ønskede at blive munk og sige farvel til det normale livs glæder. I løbet af bogen fortæller han også indlevende og begejstret til Bo Pedersen og Maria From om hans nye liv og nære forhold til klosteret i Assisi og dets spændende historie og rigdom af historiske kunstskatte.Det er en livsbekræftende og fascinerende fortælling om at finde indtil det, der giver livet mening og lykke.
Suzuki-Torben blev landskendt, da han i al hemmelighed blev fotograferet med politikeren Henrik Sass-Larsen på et værtshus i Køge. Suzuki-Torben var et kendt medlem af Bandidos i Køge, og mødet mellem rockeren og politikeren blev skæbnesvangert for Henrik Sass-Larsen. Denne bog fortæller historien om Suzuki-Torben, der har været i - mener han selv - en hård, uretfærdig og årelang kamp med myndighederne om at få lov til at se sit barn. Det er også historien om en mand, der har levet et usædvanligt liv i et af de tidlige motorcykelmiljøer, og som hele vejen igennem har sat en ære i at have fast arbejde. Peter Grønlund, der har skrevet flere true-crime-bøger, fortæller historien om Suzuki-Torben.
'Kasper Holtze har levet et liv på kanten. Tyveri, hashsalg og biltyverier. Han var et socialt udsat barn. Faderen døde, skolesystemet svigtede, og så var vejen banet for en kriminel løbebane, hvor fængslet både var et ødelæggende helvede og en tryg havn med faste spisetider.Kasper er kendt fra TV2-serien Født til fængsel? og har tilbragt mange år af sit unge liv bag tremmer. Han har aldrig haft et kørekort, men har kørt bil det meste af sit voksenliv. I stjålne biler. Han forsøgte at køre fra halvdelen af Sjællands politistyrke efter et bankrøveri. Det gik rigtig galt, og han betalte en høj pris.Kasper Holtze brugte tiden i fængslet til at tegne og skrive, og det er blevet til bogen Blå blink i bakspejlet. En beretning bag facaden, hvor han ærligt fortæller om et hårdt levet liv, han kæmper for at lægge bag sig. For at kunne leve en nogenlunde normal tilværelse.Blå blink i bakspejlet er en dokumentarisk fortælling om et liv i kriminalitet.
I Cockpittets hemmeligheder løfter pilot og flyinstruktør Morten Knoth sløret for hvad der foregår bag den skudsikre cockpitdør. Han giver læseren et fascinerende indblik i det maskinrum, man ellers aldrig får adgang til, men som han selv har tilbragt de sidste 25 år i som både pilot og kaptajn. Morten Knoth har skrevet en bog fyldt med usædvanlige historier fra de højere luftlag og giver et helt unikt indblik i luftfartsbranchen - som aldrig før er skrevet om på dansk!I hans fly har der været alt fra udviste terrorister til solskoldede charterrejsende ombord. Knoth har fløjet privatjet ejet af rige og berømte mennesker, samt fået adgang til nogle unikke områder på jorden – lige fra golde forblæste klippeskær til ubeboede tropiske øer. Cockpittets hemmeligheder er altså også en utraditionel rejsefortælling fra pilotens sæde, hvor man som læser kommer vidt omkring.Morten Knoth er 46 år og Cockpittets hemmeligheder er hans første bog. Det er første gang, at en pilot fortæller om sit arbejde i bogformat på dansk.
Hvordan gik Danmark fra ukritisk at tage imod indvandrere til i dag at have en af verdens strammeste udlændingelove? Hvordan gik det til, at danske statsborgere ikke længere kan være garanteret et familieliv i deres eget fædreland med den, de elsker?Andreas Steenberg, politisk ordfører i Radikale Venstre, har gjort det til sin politiske mærkesag at ruske op i en dansk udlændingepolitik, der i løbet af de seneste årtier kun er blevet strammere med den tidligere integrationsminister Inger Støjbergs kagefejring af stramninger som det mest lysende eksempel på den hårde kurs. Foruden Andreas Steenbergs eget bud på fremtidens udlændingepolitiktager bogen dig tilbage til tilblivelsen af Danmarks første udlændingelov fra1983, der fik vidtrækkende konsekvenserf or hele samfundet. En naiv og yderst lempelig lov, der siden har hjemsøgt Radikale Venstre, selvom partiet slet ikke var med i den daværende politiske aftale. Fortællingen giver et unikt indblik i fireårtiers politisk kamp om den danske udlændingelov med et særligt fokus på, hvordan danske statsborgeres ret til kærlighed med ikke-EU-borgere er blevet indskrænket. Andreas Steenberg gennemgår de politiske milepæle og krydrer det med interviews meddanske statsborgere, der er kommet iklemme af loven. Det er historien om, hvordan danske statsborgere i deres eget fædreland bliver ramt af Forbudt Kærlighed.
"40 år med Pretty Maids" af Jan Eriksen er den mere end 40-årige historie om heavybandet Pretty Maids. Det er de to grundlæggere af Pretty Maids, Ronnie Atkins og Ken Hammer, der tager os med bag om scenen. Jan Eriksen holder styr på tropperne og redigeringen. Ronnie og Ken tager os med helt tilbage til starten; til grundlæggelsen af Pretty Maids, til det danske gennembrud og senere tiltagene til gennembrud i Tyskland og Japan. De kommer omkring bandets op- og nedture gennem tiden, og omkring den sygdom, der har sat et foreløbigt punktum i karrieren, men som samtidig har hjulpet til at skue livet på en ny og anderledes måde. “40 år med Pretty Maids” tager os helt med ind under huden, helt ind til den ægte historie, de store drømme, de uundgåelige skænderier og den hverdag, der viser sig ikke at være så nem igen; bagsiden af medaljen. I “40 år med Pretty Maids” samler Jan Eriksen så fint alle Ronnie og Kens tråde i en yderst interessant fortælling for alle, der er den mindste smule musikinteresserede.
I "Det var det værd" giver Holger K. Nielsen et levende og personligt indblik i sin tid som central skikkelse i dansk politik.Som formand af SF, minister og folketingspolitiker har Holger K. Nielsen præget dansk politik som få. I denne bog åbner han op for sit politiske virke gennem 40 år, og tager læseren med i de mange afgørende situationer i hans politiske virke, hvor idealer og magtforhandlinger blev til politik. Holger K. Nielsen fortæller åbenhjertigt om hans største personlige sejre, og om hans karrieres største nederlag. Samtidig deler han reflekteret en række interessante anekdoter om SF’s politiske udvikling, venstrefløjens stridigheder og om at blive et offentlige menneske."Det var det værd" tegner et ærligt og nuanceret portræt af Holger K. Nielsen og af dansk politik siden 1970’erne.
I fire årtier var Jens Boesen indbegrebet af Danmarks mest vindende håndboldklub, KIF Kolding. Tillige succesrig brugtvognsforhandler og familie mand med fart på - med de omkostninger, det indebærer, om end resten af familien også havde deres gang i klubben. Pludselig var det slut. Magtkampene, de konstante økonomiske udfordringer og motivationen forsvandt. Jens Boesen, Mr. KIF, skåner ingen og fortæller om et passioneret liv i toppen af dansk håndbold, hvor det kan være svært at skelne ven og fjende. I dag bruger den 68-årige legende i dansk håndbold og foreningsliv energien på sin familie, at læse sin Politiken fra A til Z, sin motorcykel og veteranbil. Og en håndboldkamp på TV i ny og næ. Koldinghallen viser han sig ikke i.
I "Bloody Hell" åbner journalisten Louise Dreisig op for sit liv med endometriose, og undersøger hvordan man kan få et bedre liv trods den smertefulde lidelse.6-10 % af alle kvinder i den fødedygtige alder lider af endometriose, som er en smertefuld lidelse med kroniske smerter ved menstruation og samleje. Tusindvis af kvinder lever i stilhed og uvidenhed med denne lidelse, der foruden smerterne og udmattelsen kan reducere kvindens chance for at blive gravid. Louise Dreisig er en af disse kvinder som lever med endometriose. Hun har skrevet "Bloody Hell" for at skabe opmærksomhed omkring denne tabubelagte sygdom. Undervejs i bogen konsulterer hun en række eksperter på området for at undersøge, hvad man kan gøre for at få et bedre liv på trods af sygdommen.
Venstremanden, økonomen, europæeren og københavneren Henning Christophersen, der sætter Danmark på verdenskortet. Bogen fortæller historien om toppolitikeren, der aldrig blev statsminister, men som blev en af hovedarkitekterne bag den økonomiske genrejsning af Danmark. Han var finansminister og vicestatsminister i den borgerlige Firkløverregering, der med store reformer fra 1982 systematisk rykker Danmark væk fra den økonomiske afgrund. Det bliver begyndelsen på 40 år, hvor borgerlige regeringer dominerer Danmark. Fra 1985 bliver han Danmarks EU-kommissær og kommer med kommissionsformand Jacques Delors til at stå i spidsen for etableringen af det indre marked og euro-samarbejdet – to af hjørnestenene i dagens EU. Og siden vender han hjem til København på bestilling af den socialdemokratiske overborgmester og bliver bestyrelsesformand i de metro-selskaber, der binder Danmarks hovedstad sammen. Bogen indeholder fortællinger fra Poul Schlüter, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen, EU-kommissærerne Connie Hedegaard, Mariann Fischer Boel og Ritt Bjerregaard og kollegerne Uffe Ellemann-Jensen, Knud Heinesen, Bertel Haarder, og Claus Hjort Frederiksen samt Folketings-formand Henrik Dam Kristensen og tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. De bedømmer den tidligere Venstre-formands indsats og betydning i dansk og europæisk politik.
Der findes mange myter og forestillinger om hvordan det er at sidde i fængsel i Danmark: Det er en feriekoloni. Bander og rockere styrer med vold og terror. Man bliver mere kriminel af at sidde i fængsel.Der hvor solen aldrig skinner går bag om myterne og skildrer via en række skæbnefortællinger den sande historie om hverdagen bag de høje ringmure. Ærligt, råt og uden moraliseren om rigtigt og forkert fortælles historien om en ung drabsmand, der afsonede i Horsens Statsfængsel, en graffitimaler, der røg på sygeafdelingen på Vestre fængsel og narkohandleren, der fik en straksdom på et års fængsel, som han afsonede blandt brutale indsatte i et arresthus. Om den autonome, der smed æg i hovedet på statsministeren og mange andre historier fra indenfor murene.I bogen kommer læseren helt tæt på hverdagen blandt langtidsfanger i lukkede fængsler og kortidsfanger i åbne fængsler, og giver et ærligt billede af hvordan det rent faktisk er at sidde i fængsel i Danmark.
”En ægte liberal” er et vidnesbyrd om Jan E. Jørgensens store liberale hjerte og hans politiske visioner for Danmark og verden. Interviewbogen er skrevet af Bent Winther. Venstrepolitiker, Jan E. Jørgensen er ikke bleg for at ytre sig om sine liberale standpunkter, der til tid rusker op i de konservative dele af dansk politik. Både blandt partifæller og samarbejdspartier.Gentagne gange har han med stor gennemslagskraft udtrykt sin ærlige bekymring for de liberale værdiers overlevelse og fremtid. Gennem "En ægte liberal" giver Jan E. Jørgensen sit eget perspektiv på Danmarks liberale historie, og hvordan der skabes et mere liberalt Danmark.Bent Winthers interviewbog med Jan E. Jørgensen tegner et ærligt og nuanceret portræt af en venstremand, som viser flere facetter og en mere visionær side af Danmarks liberale parti.
Første del af den dokumentariske fortælling om Carmen Curlers storhed og fald. Andet bind udkommer i efteråret 2023. Efter DR’s serie om Carmen Curlers fra 2022 kender mange til historien om hvordan Arne Bybjerg ofrede både sin formue og sit ægteskab for at få succes med sine nyopfundne elektriske papillotter. Men færre ved at hans karriere på mange måder var et bedrag, og at der faktisk var hold i det, når de lokale i Kalundborg kaldte Bybjerg for “Fiduskrøllen”.På basis af interviews, mangeårig research og en systematisk gennemgang af Det Kgl. Biblioteks arkiver fortæller Søren E. Jensen – en af inspirationskilderne til DRs Carmen-serie – den utrolige historie om en lokal radio- og tv-forhandler som måtte lyve og låne sig frem, indtil han takket være cykelrytteren Willy Bechmann omsider brød igennem med sit krølleapparat. Det er også fortællingen om frygten for kommunisternesbly midt i junglen, en nærdødsoplevelse nytårsaften, en libanesisk prinsesse, en gul Rolls-Royce og et bryllup så overdådigt at Holbæk aldrig før eller siden har set magen.Søren E. Jensen, født 1965, er teolog, forfatter og radiomedarbejder hvor han navnlig har beskæftiget sig med Polen, musik og cykelsport. Som journalist på Holbæk Amts Venstreblad og Kalundborg Folkeblad blev han af en læser i 2010 opfordret til at skrive om Carmen Curlers, hvad der kom en lang artikelserie ud af, som senere blev samlet i en bog.Carmen Curlers, Da papillotterne blev elektriske, er en ny og grundig dokumentarisk skildring af den sande historie om Carmen Curlers storhed og fald.
En dramatisk true crime-fortælling om syv venner fra Østerbro i København, der blev landets mest berygtede bankrøverbande. De kaldte sig Partners in Crime, og røvede den ene bank efter den anden. De mange millioner kroner i udbytte festede de op, og politiet var ikke nærheden af at afsløre dem. Indtil den dag de begik en fatal fejl og en fra gruppen angav de andre.Bankrøver er en detaljeret insider beretning fra en verden, man normalt ikke har adgang til. Fra de første forsøg på at røve en bank til storhedstiden– hvor det flød med kontanter, våben, luksus, kvinder og farverige drinks –til de mange år i fængsel.
Mønsterbryder. Transportminister Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet, er hovedperson i en fortælling, skrevet af hans egen bror. Om opvæksten i en dysfunktionel familie og ingen videregårende uddannelse til værdsat minister i regeringer under Helle Thorning og Mette Frederiksen. Benny Engelbrecht er stærk på sociale medier, og i bogen fortæller han om sit liv og sine politiske visioner - og sine passioner uden for det politiske liv. Om et atypisk liv som mønsterbryder i en verden, der ellers er præget af akademiske karrierepolitikere.
"Blå vinter" er Kaare R. Skous kritiske kortlægning af det borgerliges forfald under Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering i årene 2016-2019.Kaare R. Skou beretter i "Blå vinter" om VLAK-regeringens tumultariske tid af modsatrettede interesser og ét manglende politisk ledet samlende udgangspunkt, mens Dansk Folkeparti trak i trådene i kulissen. Der var et utal af politiske stramninger på indvandrer- og flygtningeområdet, mens løfterne om skattelettelser forduftede i den blå luft…Med sin store indsigt i dansk politik fra tre årtiers virke på Christiansborg giver Kaare R. Skou en veldrejet analyse af, da det borgerlige Danmark mistede sit fundament under Lars Løkke Rasmussens visionsløse ledelse.
Ingolf Gabold - succesfuld og kontroversiel. Som dramachef i Danmarks Radio fra 1999 til 2012, var han ansvarlig for populære tv-serier som 'Nikolaj og Julie', ‘Rejseholdet', 'Krøniken', ‘Livvagterne', ‘Ørnen', ‘Borgen' og ‘Forbrydelsen'. Serierne lagde gaderne øde og vandt internationale priser. Men Ingolf Gabold formåede også at sætte sig selv i centrum. I 2016 proklamerede han, at den udskældte tv-serie ‘1864' havde været hans personlige slag mod nationalisme og Dansk Folkeparti, hvilket fik mange politikere og tidligere kolleger i tv-branchen til at tage afstand fra den pensionerede dramachef.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.