Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Genopbyg, Omprogrammér, Bliv Rask!” fokuserer på: - At genopbygge ernæringstilstand og hele kroppen. - At omprogrammere neurale nervebaner, aflære selvbegrænsning, tvangstræning, anoreksi-genererede tanker og reaktioner i hjernen og erstatte dem med nye uden anoreksimønstrene. Ved at bruge erfaringerne fra sin egen helbredelse og fra andre, som hun har arbejdet med som coach, fører Tabitha Farrar dig igennem processen med at gennemføre din egen personlige helbredelse. Foruden utraditionelle idéer og koncepter leverer denne bog også et ”Værktøjssæt” til at hjælpe med den neurale omprogrammeringsproces samt handlingsbaserede idéer til at hjælpe dig med at spise uden begrænsninger.
”Du er bare så sød, og du er så skøn. Det er helt vildt, når man møder den rigtige i sit liv – soulmate – så er al tvivl og usikkerhed bare væk. Vi har set hinanden ret lidt og alligevel føles det fuldstændig rigtigt at sige til dig: Jeg elsker dig!” Jeg svarede: ”Ja, det er fuldstændig vildt efter ca. 6 timers samvær!” Direktøren er en ærlig fortælling om et dramatisk møde og et problematisk kærlighedsforhold til en mand, som viser sig at have en meget stærk narcissistisk adfærd. Gennem fortællingerne om livet med en sådan mand giver forfatteren læseren indsigt i og forståelse for, hvorfor det kan være så let at falde i kløerne på en type, som Direktøren – og hvorfor det er så svært at komme ud af det igen. Det er en fortælling om gradvist at miste sig selv i et meget usundt forhold, om at blive efterladt i det følelsesmæssige kaos, han bragte ind i hendes liv - og om at finde fodfæste igen. Bogen er en påmindelse om, at man selv i en moden alder og med en veluddannet baggrund stadig kan lade sig forføre og forsvinde ind i et spind af løgne, manipulation og falske forhåbninger, før man ved af det.
“Min indre familie er blå" er mere end en personlig beretning. Den understøttes af referencer til en række uddrag af tekster fra vigtige fagpersoner fra Danmark, USA, England og Norge inden for området, der fokuserer på forståelse og heling af traumer. Arbejdet med og uddannelse indenfor området med fokus på traumernes fragmentering i sindet er meget nyt i Danmark. Mette har igennem 2 år fokuseret på dette i sin egen proces, og jeg er stolt af at have været med til at udgive netop denne bog. For den er endnu en velskrevet og vigtig bog fra Mettes side". Mille E. Andersen, Forlaget Skriveboblen.Mette skriver: “Jeg vil gerne komme med en advarsel. Når du får øje på din egen indre familie og dens historie, deres styrker og deres udfordringer, begynder du at få øje på det hos borgeren, klienten, patienten, kollegaen, partneren - mennesket foran dig. Og der er ikke rigtig nogen vej tilbage. Det er rigtig svært ikke at tænke på dele, om dele og genkende dele.Den gode nyhed er, at der her ligger muligheden for et paradigmeskifte i psykiatrien, på kommunen, på hospitalet og hos alle, der har med mennesker at gøre. For når vi begynder at have mere omsorg for os selv, så vokser vores sympati og indsigt. Du risikerer at blive dygtigere til dit arbejde og mindske risikoen for omsorgstræthed og forråelse.TraumeBevidstTilgang (TBT) er ved at blive en del af det fælles fagsprog i Danmark. Jeg vil postulere, at når du får øje på arbejdet med de indre dele, kan du trække streger til alle dele af dette aspekt. Får du øje på, at en beskytter overtager for at passe på en yngre såret indre del, så forstår du bedre reaktionen. Du vil bedre kunne forstå, hvorfor sådan en som jeg i en dissociativ tilstand ikke kan svare dig på spørgsmål, når mit nervesystem er overvældet. Det giver ikke mening at stille en række spørgsmål i en akut fase, eller hvis det eneste jeg er optaget af er, hvorvidt du er en af de farlige.Der findes meget tilgængelig viden om traumernes betydning for udvikling og et utal af værktøjer, som man personligt og som fagperson kan fordybe sig i og få gavn af, når vi taler om traumeheling. Og der findes ikke én metode, som kan ALT. Men teorien og praksis med IFS og lign. kommer virkelig tæt på. Ved at kigge på og forstå den indre familie, sker der et skifte i magten. Og magt er et stort ord. Men for mig er det essentielt, at man har fokus på at give mennesker - især udsatte og traumatiserede mennesker - magten tilbage i deres liv. At man sætter dem fri. For når der ikke bruges uanede mængder energi på blot at overleve, frisættes energien, og mennesker vokser."
”Blot(t)et møde” er en autentisk fortælling om en ung kvinde, der bliver betaget af at undersøge, hvad der findes uden for normen. Mens hun fortsat passer sit job i Finanstilsynet, møder hun en særdeles løsrevet, ung, hjemløs mand, og sammen bygger de en hule, hvor de holder til i sommeren 2013.Alle normer, som kvinden har adopteret af familie, miljø og samfund, bliver vendt på hovedet, gransket, vurderet og genovervejet. Hendes verden bliver rystet, og hun møder det hele igen fra en ny vinkel. Alt det, der er sandt for hende, er ikke længere sandheden. Hun skal finde sig selv i en ny opfattelse af verdenen. Som lytter bliver du totalt draget med ind i historien, og du må gang på gang stoppe op og reflektere over dit eget liv. Et sandt mesterværk. En ægte levet historie.
"Min Anden Halvdel" er en dybt rørende sand beretning om at følge sit hjerte og finde sin sande identitet.Læserne inviteres med på en 20 år lang kærlighedsrejse, der viser, hvordan de afgørende valg former vores skæbne.Dybt forankret i temaet om Soul Mates og Twin Flames, og det uundgåelige møde mellem to mennesker, udforsker "Min Anden Halvdel" de magiske tråde, der binder os sammen og beviser, at kærlighedens veje altid vil føre os sammen på den ene eller den anden måde.Forbered dig på at blive grebet af denne medrivende historie, der fejrer kærlighedens styrke og evnen til at transformere vores liv.
”Blot(t)et møde” er en autentisk fortælling om en ung kvinde, der bliver betaget af at undersøge, hvad der findes uden for normen. Mens hun fortsat passer sit job i Finanstilsynet, møder hun en særdeles løsrevet, ung, hjemløs mand, og sammen bygger de en hule, hvor de holder til i sommeren 2013. Alle normer, som kvinden har adopteret af familie, miljø og samfund, bliver vendt på hovedet, gransket, vurderet og genovervejet. Hendes verden bliver rystet, og hun møder det hele igen fra en ny vinkel. Alt det, der er sandt for hende, er ikke længere sandheden. Hun skal finde sig selv i en ny opfattelse af verdenen. Som læser bliver du totalt draget med ind i historien, og du må gang på gang stoppe op og reflektere over dit eget liv.Et sandt mesterværk. En ægte levet historie.
Bank hjerte, bank er et sandt mesterværk skrevet af Signe Katrine Dinesen ♥️Som læser er du draget fra start til slut. Signes måde at skrive og formidle på er formidabelt – intet mindre.Signe har anoreksi – og autisme. Endelig en bog der beskriver kompleksiteten og samtidig logikken i, at vi skal se på samt hjælpe spiseforstyrrede på en anden måde, når der er tale om komorbiditet.Signe skulle forstå sin autisme, før hun kunne blive fri af anoreksien.Denne bog er virkelig et MUST READ, hvis du er behandler, pårørende eller selv kæmper med en spiseforstyrrelse (og evt har mistanke om, at spiseforstyrrelsen er der for at hjælpe dig med at håndtere din “anderledeshed”♥️).Noget af bagsideteksten:I Bank hjerte, bank følger vi Signe og oplever i tilbageblik hendes teenageår med indlæggelse på en psykiatrisk afdeling, sultestrejke, ensomhed, autisme og en familie, der er på sammenbruddets rand. Samtidig er det en bog om liv, vilje og ikke mindst håb, der får Signe til at rejse sig efter sit fald og finde lys i mørket. Bank hjerte, bank rammer ned i et stærkt stigende samfundsproblem. Mange unge rammes af psykisk sygdom og må kæmpe en hård kamp for et meningsfyldt liv. Dette er tilfældet for Signe, der i syv år kæmper med en livstruende spiseforstyrrelse, indtil en ny selvindsigt og stigende selverkendelse en dag åbner døren for hende.Signe Katrine Dinesen har skrevet en vigtig bog, der ikke kun sætter tanker i gang i forhold til psykisk sygdom, men også om at turde være sig selv. Det er en bog, der inviterer os til at tale højt om det svære, at rumme det vi finder anderledes og om at turde gå nye veje.Smuk, barsk og humoristisk fortalt.En bog alle kan lære af.
Bagsidetekst:”Jeg var glad og sorgløs. Jeg havde store drømme. Jeg var parat til at kaste mig over hele verden. Jeg var fuld af eventyrlyst, energi og begejstring for livet. Jeg var opsat på at gøre mit allerbedste indenfor alt, hvad jeg foretog mig. Jeg var ung, og jeg var lykkelig. Jeg havde relativt let ved næsten alt, hvad jeg foretog mig, så jeg satte ingen grænser for mig selv. Alting syntes muligt.”Men det fortsætter ikke. Alt forandrer sig på et øjeblik. Eventyrlysten, energien og begejstringen for livet forsvinder som dug for solen.Mit liv kollapser.
En spiseforstyrrelse er en kæmpe rustning, som du tager på for ikke at mærke dine følelser. Og det er vanvittigt, hvor godt det virker! Du flytter fokus fra alt det, du ikke kan holde ud at forholde dig til. Og efterhånden forsvinder det, der er inde i selve rustningen – dig! Tilbage er rustningen uden indhold, og hverken krop, følelser, identitet eller seksualitet mærkes. Men hvad ligger bag en spiseforstyrrelse? Hvorfor tager man en rustning på? Hvad er det, der er svært at forholde sig til af følelser, kropslig udvikling og oplevelser?Og bunder en spiseforstyrrelse i en forstyrrelse i seksualiteten, eller forstyrrer spiseforstyrrelsen seksualiteten? Er der en sammenhæng på nogen måde? Det dykker jeg ned i, når jeg i denne bog lader 15 modige og dejlige kvinder fortælle deres historie med spiseforstyrrelse men med en særlig twist på: seksualitet. Jeg kommer også ind på, hvad en sund seksualitet vil sige, samt hvordan man starter med at lære at være i sin krop.
Bagsidetekst:Denne bog er den spændende opfølger til min første selvbiografi ”Stemmerne siger, at jeg skal”. Dette er også en selvbiografi, hvor jeg tager dig med ind i mit univers med selvskade og selvmordsforsøg. Det er en verden, hvor jeg tager overdoser, fordi jeg ikke kan holde ud at leve men også for at få en pause. Jeg stiller de kritiske spørgsmål, som fx om jeg overhovedet vil dø, når jeg allerede, inden jeg har taget en overdosis, pakker en taske, som jeg skal have med på sygehuset? For forventer jeg så ikke, at jeg overlever, hvis jeg pakker tøj til næste dag? Jeg viser dig også vejen ud af min selvskade. En utrolig svær rejse, som ikke er helt færdig, men som er nået milevidt, og som en dag ender med bare at være tanker – ikke handlinger! Jeg giver råd og vejledning til, hvordan man kommer ud af selvskade, og jeg giver også råd og vejledning til fagpersoner, der til hverdag står med folk, der selvskader. For hvordan møder man bedst en ung pige, der er opslugt af sine stemmer, uden at man ender med at gøre det hele meget værre? Og hvordan snakker man til en, der er bange, fordi hun har taget en dødelig dosis, men som er ambivalent omkring, om hun vil dø eller leve? Velkommen til min verden og dagbog!
Bagsidetekst:Denne bog er blevet til, fordi jeg syntes, der manglede en bog om, hvordan det er at være forældre til et barn, der er ramt af anoreksi, og hvordan mødet med det offentlige behandlingssystem opleves. Denne bog er først og fremmest skrevet for at give de pårørende en stemme. Da min egen datter blev indlagt, kunne jeg godt have brugt sådan en bog til at spejle mig i. Bl.a. den altopslugende følelse af afmagt. I første omgang overfor anoreksiens væsen. Senere afmagten overfor behandlingen og et system, hvor vi ikke følte os set eller hørt. Denne bog indeholder historier fra de pårørende, indlæg fra fagpersoner og forskellige artikler, som tilsammen tegner et billede af, hvad anoreksi er for en tilstand, hvordan familien påvirkes, og hvordan behandlingen i børne- & ungdomspsykiatrien ser ud i dag.
Bagsidetekst:Når jeg dissocierer, kommer Jini frem. Når traumebiblioteket åbnes, skader hun mig. Når alkoholen flyder, og promillen stiger, tager hun over. Husk nu på, at det er for at hjælpe mig, at jeg skal dø. Jeg håber, at du vil lære mig selv og Jini bedre at kende i denne fortælling om en 6 måneders indlæggelse på psykiatrisk hospital, hvor du får indblik i en verden, hvor overlevelse kan være svær på grund af traumer fra overgreb og indre dæmoner. Jeg var en 28-årig kvinde med livet foran mig, men det føltes som om, det hele var forbi, når jeg lå på badeværelsesgulvet med et håndklæde viklet stramt omkring halsen. Er det en måde at leve på? Dyk ned i det sammen med mig og oplev en verden, hvor sindet åbner nye døre, når virkeligheden bliver for svær at begå sig i, og hvor håbet har en vigtig rolle.
"Stemmerne siger, at jeg skal er en hudløst ærlig beretning om mit liv med paranoid skizofreni, selvskade og selvmordsforsøg. Det er en bog, som viser, hvor svært det kan være at leve med stemmer. Det er i høj grad mine stemmer, der får mig til at skære i mig selv og forsøge at drukne mig selv. Men hvordan kan stemmer få så stor magt? For er det ikke bare stemmer i hovedet? Og hvad er skizofreni egentlig? Er det noget, hvor man tror, at man er to personer? Det troede jeg selv, men jeg blev klogere, og den viden og mit liv vil jeg gerne dele med dig. Stemmerne siger, jeg skal er både skrevet til fagfolk, pårørende, den nysgerrige læser og især folk, der selv står midt i en svær krise i deres liv. Bogen kan læses af alle, men det er en stærk beretning, som kommer helt ind på livet af dig. "
Mette Wolfram har skrevet en meget barsk beretning om sin barndom med seksuelle overgreb og svigt - men mest af alt om mødet med det system, som skulle ha' hjulpet hende men som i stedet gjorde hendes vej til heling endnu mere lang, ensom og kompliceret. Mette ryger ind og ud af det psykiatriske system i 19 år. Det er en velskrevet og meget vigtig bog - den kan være med til at få psykiatrien til at vågne op.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.