Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I denne grundbog er danmarkshistorien skrevet ind i den generelle fremstilling, og værktøjsafsnittene tager højde for historiefagets funktioner i fællesfaglige sammenhænge. Bogen indeholder en fremstilling af periodens historie i hovedtræk og i tilknytning hertil kildeafsnit, der giver mulighed for dyberegående arbejde med udvalgte emner. Disse kildeafsnit dækker dels kernestoffet, dels en række andre centrale emner og problemstillinger. Da der netop er tale om en grundbog, der skal kunne bruges uden at man i væsentlig grad får behov for at inddrage supplerende materiale, indeholder kildeafsnittene både centralt kendt materiale og stof der ikke tidligere har været trykt i undervisningssammenhænge. Bogen ligger i forlængelse af Grundbog til historie – Fra oldtiden til enevældens samfund og Grundbog til historie – Fra de store revolutioner til 2. verdenskrig.
Denne temaudgivelse sætter sig for at stimulere nysgerrighed og for at ”afmystificere” det religiøse fænomen mystik.Udgivelsens didaktiske mål er at formidle viden om det (underbelyste?) emne mystik. Mystikken vedrører de religiøse oplevelser, som har været med til at danne religionerne. Mystikken spiller en vigtig rolle i dag i postmoderne religiøsitet, men også uden for religionerne og i underholdningsindustrien. Udgivelsen fokuserer på følgende hovedtemaer: Mystik som fænomenMystik som ritual og fortællingMystik og kulturMystik og videnskab.
En anderledes vinklet nordisk litteraturhistorie og antologi hvor forfattere, som ofte har været underbelyste i vores tid, får plads.
Tekstanalyse i dansk – en mikrohåndbog er din formelsamling til litterær analyse. Den giver et kort og godt overblik over de mest anvendte begreber i dansk tekstanalyse.En formelsamling er et værktøj – et overskueligt og praktisk redskab. Man kan have Tekstanalyse i dansk – en mikrohåndbog i tasken, i baghånden, på sin computer, i tankerne, på eksamensbordet eller i sin telefon. Den er et opslagsværk, et overblik og en praktisk gennemgang af de vigtigste punkter i en tekstanalyse med analyseeksempler og arbejdsspørgsmål til hver kategori.Alle kapitler har hjælpespørgsmål og inspiration til, hvordan man kan analysere lyrik, epik eller drama i praksis. Alle kapitler har også en række eksempler i PEE-struktur (Point, Example, Explanation), hvor det enkelte kapitels begreber er anvendt. De tre gennemgående eksempeltekster findes i deres helhed bagest i bogen. Bogen har en struktur, der giver mulighed for at hoppe mellem enkelte begrebsafsnit og orientere sig på kryds og tværs.Tekstanalyse i dansk – en mikrohåndbog er lavet ud fra tanken om, at tekstanalyse skal være tilgængeligt for alle.
Kvinder på skærmen er en udgivelse til mediefag, som sætter fokus på kvinder i film og TV. Her beskrives den forandring kvinderollen har gennemgået i 00’erne og 10’erne på baggrund af de amerikanske TV-seriers opblomstring. Serier som Sex and The City, Girls, Homeland, Euphoria og Mare of Easttown har alle været med til at introducere kvindelige karakterer, der er mangefacetterede og individer i egen ret. Første del af bogen omhandler tidligere tiders måde at fremstille kvinden på og beskriver, hvordan filmindustriens mangel på ligestilling og forankring i det mandlige blik har været en altafgørende faktor for, hvordan kvinder er blevet formidlet på film og TV. I bogens teoriafsnit uddybes teorien om det mandlige blik og tiltag til et nyt “kvindeligt blik” introduceres. Herefter følger en kort beskrivelse af TV-seriernes guldalder, som er en optakt til bogens hovedafsnit, der introducerer de forandrede kvinderoller:Uafhængige storbysingler Usminkede millennialsDedikerede detektiverSkurke i haute coutureFlamboyante transkvinder.Hvert kapitel refererer til et serieafsnit, der er udvalgt som eksempel på den pågældende kvinderolle. Til afsnittet hører en række arbejdsopgaver, som alle tager udgangspunkt i en mediefaglig næranalyse.
Den klassiske og moderne religionskritik er repræsenteret med bl.a. Freud, Marx, Nietzsche, Dawkins og Harris. Forfatteren anlægger aktuelle synsvinkler på stoffet, og der er et særskilt kapitel om globalisering og religionskritik, hvor emner som blasfemi, religion i det offentlige rum og terror bliver sat på dagsordenen.Udgivelsen er opgavebaseret, og formålet er at udfordre eleverne til selvstændig tilegnelse af viden og reflekteret stillingtagen. Religionskritik skal forstås som et bredt begreb, der ikke blot hænger sammen med sekulariseringen.Derfor indeholder materialet som en absolut nyskabelse en gennemgang af religionernes interne kritik, fx jøders og kristnes gensidige kritik samt kristnes kritik af andre kristne. Endvidere inddrager forfatteren mystik og nye åndelige bevægelser som eksempler på kritik af de etablerede religioner, bl.a repræsenteret ved Jes Bertelsen og Eckhart Tolle.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.