Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I "DEN MISFORSTÅEDE HUND" fortæller Per Jensen sagligt og med humor og varme om, hvordan forskerne har aflivet den ene myte efter den anden om hundes adfærd. Du får blandt andet at vide, hvordan det kan være, at hunde ikke kan drikke vand uden at spilde ud over hele gulvet; hvorfor det er helt rigtigt at trøste dem, når de er kommet til skade, og hvorfor det er svært at få dem til at gå pænt i snor.PER JENSEN gennemgår en række almindelige misforståelser, som de fleste hundeejere genkender. Han beskriver - i et let tilgængeligt sprog - forskningsrapporter, som viser, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen .Forskerne har nogle gange anvendt små eksperimenter, hvor hundene ved hjælp af deres adfærd selv fortæller om deres oplevelser. Men man har også udnyttet den mest avancerede teknologi til at afbillede hundenes hjerner og fremstille billeder af deres følelser. Forskningen viser, at vi i mange henseender må tage vores syn på, hvordan hunde fungerer, op til revision.
Hvad tænker dyrene? Føler høns empati med hinanden? Er grise bevidste om deres egen eksistens, og hvad oplever får og køer egentlig, når de omgås mennesker?FORSKNINGEN HAR GJORT store fremskridt, når det handler om at forstå landbrugsdyrenes indre liv, og den nye viden er ikke altid let at forholde sig til. Per Jensen fortæller levende og enkelt om de seneste videnskabelige opdagelser om dyrenes indre liv. Vi ved i dag mere end nogensinde om følelser, tanker og kognitive egenskaber hos de dyr, der efter deres død danner grundlaget for de fleste kogebøger. Uden at moralisere over, hvad vi spiser, bliver de svære spørgsmål, som vi alle må tage stilling til, stillet. Er behandlingen af dyrene i nutidens landbrug rimelig, når vi nu ved, at deres følelsesliv ikke adskiller sig meget fra vores? Det er du og jeg, der bestemmer, hvad vi vil spise – og det giver os også magt til at forandre dyrenes liv.
Anders Hallgren anses for at være verdens første hundepsykolog og den der grundlagde og udviklede hundepsykologien. Han har skrevet mange bøger om emnet og har desuden uddannet hundepsykologer i flere lande.I Alfasyndromet giver Anders Hallgren sit syn på, hvad der ligger i udtryk som alfarolle, dominans, lederskab og rangorden. Han fortæller hvordan man historisk har set på disse begreber, og hvordan de påvirker hundeejerens syn på opdragelse i dag.Begreber som lederskab og rangorden bliver i dag ofte misforstået og misbrugt, og med denne bog vil Anders Hallgren give en dybere forståelse af begreberne. Han mener, at vi i træningssituationer skal se bort fra vores rolle som leder og i stedet koncentrere os mere om at blive gode lærere. Vi bør skifte lederskab ud med ”lærerskab” og rangorden med kammeratskab.Indholdet i denne bog vil forandre mange hundeejeres syn på hunden, især hvis man tidligere har haft en autoritær indstilling til hundeopdragelse.Fotografen Eivor Rasehorn, som står for alle billederne i bogen er - med sin store erfaring som dyrefotograf - blevet kendt, anerkendt og værdsat for sin evne til at fange dyrene med sit kamera i det rette øjeblik.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.