Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”Glædelig jul, fru Scrooge!””Hvorfor forestiller de dem, at den bliver glædelig, Cratchit?”'Et juleeventyr' er umiddelbart en velkendt fortælling, men José-Luis Munuera vender rundt på tingene og gendigter Dickens’ klassiker med en anden slags Scrooge. Kort fortalt er vi i London, 1843. Alle indbyggerne, både de bedre stillede og de fattigste, gør sig klar til at fejre jul. Undtagen Scrooge. I den velhavende handelskvindes øjne, er intet andet end arbejde og penge vigtigt her i livet. Skrappe Scrooge går for at være nærig, egoistisk og smålig, men betragter nok nærmere selv som praktisk. En nat kommer tre ånder og tager hende med...'Et juleeventyr' er skrevet og tegnet af spanske José-Luis Munuera (Splint & Co., Bartleby - skriveren, Zorglub, Familien Campbell). Efter klassikeren af Charles Dickens fra 1843.
Min baby! Min baby er kommet tilbage. Det er englene i himlen, der har bragt hende tilbage til mig. Jeg var overbevist om, at Vorherre ikke kunne beholde min baby ved Hans side!Lille Lydie overlever ikke fødslen i en navnløs by. Alligevel oplever hendes mor, at hun vender tilbage et par måneder senere. Kvarterets beboere ender med at spille med og tage kærligt del i Lydies opvækst. Ingen har hjerte til andet, og hvis de kan bringe glæde i stedet for smerte, så hvorfor ikke?Lydie er egentlig en tragedie, men også en smuk fortælling om medmenneskelighed og viljen til at skabe lykke for et sårbart menneske.Skrevet af belgiske Zidrou (’Shi’, ’Allan Falk’, ’Borneos lys’) og tegnet af spanske Jordi Lafebre der herhjemme har fået stor opmærksomhed og modtaget Ping-prisen for kærlighedshistorien ’En dag - altid’.
Tananarive er en tankevækkende fortælling af Sylvain Vallée og Mark Eacersall med flere lag, end du lige aner. Den ældre pensionerede notar Amédée finder den gamle ramponerede sportsvogn frem fra garagen og drager ud på sit livs eventyr og forlader for en stund lænestolen og den tilbagetrukne lidt kedelige barnløse tilværelse med konen.
'Carlota' - om Kong Leopold af Belgiens datter, der modnet af modgang, vokser som statskvinde. Bind et og to af historien i fire bind. En fængslende episk historie om magtspil, slægters kamp, krig og kærlighed. Faktion bygget på virkelige hændelser. ”…For forfatteren handler det om at skaffe sig manøvrerum til at bearbejde de historiske begivenheder og magtspil til en velfungerende fortælling og det lykkes langt hen ad vejen i Carlota – godt hjulpet på vej af Matthieu Bonhommes formfuldendte streg og Isabelle Merlets sublime farvelægning.””Carlota indskriver sig i en bølge af bøger, der trækker historiske kvinder ud af skyggerne og ind i rampelyset.” - Weekendavisen / Erik Barkmann”Spændende og flot tegneserie, der med en blanding af fakta og fiktion fortæller den dramatiske historie om en stærk og selvstændig kvinde.” - Lektørudtalelse, DBC / Christine Christensen5/6 stjerner”Det her er stor tegneseriekunst.” - FB-gruppen Tegneseriefans / Peter Hartung4/6 stjerner - boggrippen / Instagram
Kun de, der er villige til at dømme andre for at beskytte sig selv, vil overleve.Salems døtre - hvordan vi fordømte vores børn er et fascinerende og skræmmende dyk ned i Salem-koloniens tilsyneladende rettroende verden i slutningen af 1600-tallets Massachusetts.En fortolkning af virkelige hændelser set gennem et af ofrene, teenageren Abigail Hobbs øjne. En fortælling om hekseprocesserne mod koloniens egne børn.Det hele starter i fred og fordragelighed under solen og arbejdet i marken. Drengen Peter forærer et smukt udskåret trææsel til Abigail men bliver bremset i sine tilnærmelser.Det er med til at udløse en kæde af begivenheder i et skæbnesvangert kaos af begær, religiøs fanatisme, fremmedfrygt, hævn og løgne.Kan stærke venskaber og kvinder der kæmper sammen stoppe det?Skrevet og tegnet af Thomas Gilbert. Kun tidligere udkommet på dansk som bidragyder til serien Skyggernes kniv.
På bunden af koppen er skabt intuitivt i løbet af oktober 2022. Ingen skitser, blot en pensel, noget papir og underlagt et dogme om tid. Jeg lavede to sider om dagen og måtte ikke bruge over tre timer på det.Holdt helt i Inktobers kreative ånd, den særlige tegneudfordring som Jake Parker har opfundet.Jeg har prøvet Inktober før, men der endte det med en stak tegninger til skrivebordsskuffen.Denne gang var jeg klar til at udfordre mig selv, lave noget usikkert, teste vandene. En anderledes angrebsvinkel end mine tidligere projekter og med et helt andet resultat. Jeg er ganske glad for den søvndrukne kunstners rejse ned i kaffekoppen. Ved ikke om du synes, eksperimentet er lykkedes. Det må du vurdere. Men en ting er sikkert. Jeg slap blækket løs hver dag i oktober i en bevidstheds-strøm, og du kære læser sidder med resultatet i din hånd.Vi ses! “På bunden af koppen”.
New Orleans, 1961. Louise Soral sidder i sin lænestol. Hun er efterkommer af plantage-ejere i Louisiana. Hendes børnebørn læser ”Borte med Blæsten” og spørger nysgerrigt til familiens historie. Louise afviser, men indser, at hun er den sidste nulevende til at fortælle historien om slaveri, racisme, mænds had til kvinder, druk, hor og vold i det sydlige USA. Hun beder stuepigen Hazel om at lægge ører til. Det er også en fortælling om kvinder, der står sammen og prøver at beskytte sorte slaver, som ellers bliver behandlet voldsomt nedværdigende af hvide godsejere og deres sønner. En fortælling, hvor voodoo indgår som våben mod magtforskruede mænd.Tilsammen et vidnesbyrd inspirereret af virkelige hændelser, det er svært at leve med, men vigtigt ikke at glemme.Du får den komplette historie med tre album samlet i et.
En graphic novel bygget over den virkelige historie om Stephanie St. Clair, plantagepigen fra Martinique, der rejste sig som dronningen af undergrunds-lotteri i Harlem og blev indædt fortaler for det afroamerikanske samfunds rettigheder og kvinders muligheder.Det er en fortælling om den sammensatte kvinde, der havde markant betydning på begge sider af loven og stod op imod Dutch Schultz, Lucky Luciano og andre hårdkogte gangstertyper. Hun var selv en ubarmhjertig mafiaboss, men også en af de første afroamerikanske feminister. En af de få gangstere fra forbudstiden, der døde af alderdom.Et fængslende biografisk værk i sort/hvid streg om en særligt fascinerende kvinde, der fortjener at blive genopdaget. Tegnet og fortalt af det uventede par, franske Aurélie Lévy, der har skrevet flere bøger og instrueret film og kunstmaler Elizabeth Colomba fra Martinique, der lever i Harlem. Hun maler afroamerikanere i historiske omgivelser for, at de kan genvinde deres ret og plads.
'World War X' af Peter Snejbjerg og Jerry Frissen. Samlebind med alle tre bind af den hæsblæsende historie.”Den er blodig på en lækker slasket måde.””Orgier af alien-angreb.””Sindssygt underholdende.””En dejlig læseoplevelse.””Peter Snejbjerg er en fantastisk tegner.”- DR, Troldspejlet / Ida Rud og Jakob Stegelmann”Bogen er nervepirrende helt hen imod slutningen.” ”Flot og spændende tegneserie.”- Lektørudtalelse, DBC / Anders Christian Sivebæk5/6 stjerner”Snejbjerg og Frissen giver den gas i glimrende klassisk science-fiction.””Rent fysisk har forlaget Umpff givet den, hvad den kan trække: flot hårdt bind og godt tryk.””Snejbjerg leverer varen på højt niveau.”- Nummer 9 / Thomas Tomcat5/6 stjerner”God historie, Snejbjergs bedste tegninger ever - fabelagtig farvelægning. Lækkert mat papir!”- FB-gruppen Tegneseriefans / Peter Hartung4/5 stjerner"Hvis du også er til tegneserier om intense kampe mod aliens, hvor menneskehedens overlevelse er på spil, så vil jeg varmt anbefale bogen. Jeg kommer uden tvivl til at læse den igen i fremtiden."- maries_bogunivers / Instagram
'Bartleby, skriveren' er Herman Melvilles novelle om den historieløse mand, der får et solidt job i Wall Street. Omsat til tegneserie af José-Luis Munuera.”Mesterligt tegnet version af Melvilles novelle om skriveren Bartleby, der med sin passive modstand mod at arbejde laver ravage på sin arbejdsplads.””Tendensen med at give klassisk litteratur nyt liv i tegneserieform er kommet for at blive, og denne er en meget vellykket en af slagsen.” - Litteratursiden.dk / Katrine Colmorn ”... som respektfuld modernisering af en overset klassiker betragtet er Bartleby, skriveren usædvanligt vellykket.”- Weekendavisen / Erik Barkmann”Tegningerne formidler på fineste facon både industrialiseringens sepia-farvede råhed og en afspejling af den tristesse, som Bartlebys adfærd fremmaner. Et meget stemningsfuldt værk.” - Lektørudtalelse, DBC / Morten Brynildsen6/6 stjerner”En kæmpe anbefaling herfra!” - boggrippen / Instagram4/5 stjerner”Det er en virkelig god og tankevækkende fortælling i et flot format.”_hyggelitt / Instagram"Det er en meget smuk og overbevisende udgave og fortolkning" "En anbefaling fra os to i Troldspejlet"- DR, Troldspejlet / Ida Rud og Jakob Stegelmann
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.