Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kunsten at blive gammel. Skulle det nu være en kunst? Er det ikke noget, man bliver af sig selv, bare man er født tidligt nok? Selvfølgelig kan man ikke læse sig til at blive gammel, men man kan lære at blive ældre på en mere tilfredsstillende og givende måde – både for én selv og ens omgivelser. En af måderne er at (gen)opdage en gammel dyd: sindighed, som ikke har været i særlig høj kurs og derfor er på vej til at glide ud af vores sprog og bevidsthed. Denne lille bog råder bod på dette ved gennem ti trin at vise vejen til et liv med større nydelse, ro og eftertænksomhed i hverdagen. Et mere sindigt liv.
Storværket Dan Turèll – hele historien forener en komplet forfatterbiografi med en lang række samtaler med mennesker, der var tæt på enten forfatterikonet eller privatmennesket Dan Turèll. En flot indpakket litterær gavebog.I Dan Turèll – hele historien kommer en lang række af de mennesker, der kendte Dan Turèll personligt og kunstnerisk, til orde. Selv om hele Danmark var på kælenavn med forfatterfiguren Onkel Danny, var der paradoksalt nok meget få, som kendte Dan Turèll helt privat. I denne bog møder vi hans mor Inge Turèll, hans livsledsagerske gennem tyve år, Chili Turèll, og en lang række kendte danskere som Jørgen Leth, Per Højholt, Jan Kaspersen og Suzanne Brøgger, der kendte ham bedre end de fleste, og som alle selv spillede store roller i Dan Turèlls liv – og litteratur ikke mindst.
Lille, underholdende og forstandig bog om kærligheden. Wilhelm Schmid, tysk filosof, underviser i filosofi i Erfurt. Har i mange år været gæstedocent i Riga, Letland og Tiflis, Georgien samt ´filosofisk sjælesørger´ ved Spital Affoltern am Albis i Schweiz. På dansk er tidligere udkommet: Lykke (2008). Anmeldercitater: "Schmids lille bog er fuld af verdensklog charme og er lige til at sluge" Ole Thyssen, Weekendavisen "En sød, let lille bog ... En god mandelgave" Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad
Det ultimative værk om den amerikanske beatgeneration. Igennem 10 år har Lars Movin beskæftiget sig med beatgenerationens forfattere, som blandt andet tæller William S. Burroughs, Allen Ginsberg og Jack Kerouac. Han har fulgt deres deres spor, kørt mere end 80.000 kilometer i USA for at samle materiale og interviewet en lang række litterære skikkelser og personer med tilknytning til beatgenerationen. Lars Movins Beat former sig som en rejse gennem det mentale, kulturelle og litterære landskab, som beatgenerationen skabte og beskrev i 50´ernes USA. Alle de vigtigeste værker og personer behandles. Derudover spores beatgenrationens påvirkning afsmitningen på dansk kultur og litteratur. Hvornår, hvordan og af hvem blev beat introduceret herhjemme. I starten af 60´erne var det særligt Elsa Gress, Erik Wiedemann og Erik Thygesen, som foruden at skrive om beatforfatterne også oversatte beat-værker til dansk. Fra omkring 1970 tog en ny generation over med Dan Turèll og Peter Laugesen i front som formidlere af og eksponenter for beatlitteraturen og -ånden, og det er først og fremmest i kraft af deres indsats, man overhovedet kan tale om en fordanskning af fænomenet. Bogen tegner et portræt af et fænomen og en generation af amerikanske forfattere, som for længst er blevet kanoniserede, men ikke tidligere har været genstand for en større samlet fremstilling herhjemme.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.