Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Claus Dalby er kendt for talrige bøger om haver og blomster, og denne gang er det hans egen have i Risskov, der er omdrejningspunktet. Hvilke planter passer sammen - farve -, form- og sæsonmæssigt? Det er noget af det, Claus Dalby har arbejdet med gennem de sidste tyve år, og her øser han af sin store viden. En bog, som mange har ventet længe på ...Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.
Det er en kendt sag, at nutidens haver er mindre end før i tiden. Men det betyder ikke, at det er sværere at indrette sig med planter og skabe hyggelige grønne oaser. Tværtimod er det nemmere at skabe stemning i et intimt rum. Claus Dalby præsenterer en række små haver - seksten i alt, der alle har det til fælles, at de er under 400 kvadratmeter; og i mange tilfælde noget mindre. Der er eksempler på rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver, og Claus Dalby viser, hvordan haveejerne har indrettet sig. Således er der mange gode råd og tips til dem, som kun har en begrænset grund til rådighed. Men for folk med større haver, er der bestemt også noget at hente.Alle haver er beskrevet med udførligt tegnede planer og billeder fra skiftende sæsoner.
Claus Dalby har besøgt omkring hundrede og tyve skandinaviske drivhusejere og viser i denne bog, hvor forskelligt og personligt de har indrettet sig. I dag er drivhuset meget mere end et sted til dyrkning af tomater og agurker. Det er først og fremmest et opholdssted til nydelse og glæde for mennesker, og kreativiteten i indretningen er stor. ´Vis mig dit drivhus´ viser både nostalgiske og moderne huse, dyre og billige, førdigkøbte og hjemmebyggede. Ejerne fortæller selv om et fascinerende liv under glas, og selvbyggerne beretter om, hvordan deres huse er opført.
I Christel Seyfarths strikkeunivers forenes Fanøs traditionelle dragtkultur med moderne strikkemønstre. Bogens første del er et galleri med stemningsfulde billeder af Fanøs natur og de strikkede modeller ledsaget af forfatterens personlige fortælling om øen. Anden del indeholder opskrifter på sjaler og stolaer, jakker og trøjer, hat og halsklud, cape og kjole.Teksten optræder både på dansk og på engelsk.
Løgvækster, sommerblomster, stauder, slyngplanter og roser - alt kan plantes i krukker og give blomstrende frodighed. Denne bog viser, hvordan man ved at lade det ene afløse det andet kan få blomstring i afstemte farveharmonier fra marts til oktober. I bogens første del forklares blandt andet om såning, stiklingeformering, beholdere, jord og gødning. Og derefter fortælles om de forskellige planter.
Opskrifter på hæklet frugt og grønt, der er lige til at spise. Alle figurer er i naturlig størrelse og kan bruges til legekøkkenet eller blot til pynt. Både små og store projekter, som er nemme at gå til. Vejledning i hækleteknikker og materialevalg.
Mange drømmer om at skabe en romantisk have. Denne bog viser, hvordan en række mennesker har gjort drømmen til virkelighed. Claus Dalby har gennem flere sæsoner besøgt og fotograferet spændende og romantiske haver i Frankrig, Belgien, Holland, England og Skandinavien. Til trods for den store geografiske spredning er der masser af inspiration at hente for danske haveejere. Bogen er samtidig en hyldest til roserne, som har en fremtrædende plads i mange af de skønne haver.
Claus Dalby er ikke blot kendt som havemand, men binder også de skønneste buketter. Han sammensætter blomster med udsøgte farver og varierende former. En fryd for øjet! I bogen viser Claus, hvordan han anvender blomster fra både haven og blomsterhandleren. Undervejs inviteres læserne med i haven, hvor blomsterkunstneren høster af årstidernes vækster og fortæller om dem. Bogens udvalg er stort og spænder fra enkle opstillinger med forholdsvis få blomster til den store overdådighed. Billederne er tænkt som inspiration, og en del af modellerne er desuden vist trin for trin.
"Den levende have" er Claus Dalbys første egentlige havebog. Den udkom oprindeligt i 2004 og opnåede hurtigt stor popularitet. Siden er den kommet i flere oplag, og mange haveejere nævner "Den levende have" som den bog, der satte dem i gang med at anlægge have eller omlægge den eksisterende. "Den levende have" er for alle, der ønsker frodig og naturlig vildskab i haven.
De stikker ikke og skal ikke vandes. Denne bog er fyldt med opskrifter på hæklede kaktusser, som kan pynte i vindueskarmen eller rundtom i huset. Modellerne er inspireret af virkelige kaktus-arter, og der er både små og store projekter at gå i gang med. Så frem med garn, hæklenål og potter!For alle hækleinteresserede mødre og bedstemødre, og familiens ældste børn kan også være med.
Vi drømmer alle om forår, og på denne årstid har mange haver en nærmest paradisisk stemning. Claus Dalby har besøgt en række forårshaver rundt omkring i Europa og viser, hvor forskellige haver sæsonens første måneder kan tage sig ud. Der er ikke alene fokus på løgvækster, men også på buske og stauder, der udfolder sig i foråret.
Maja Hansen har spottet en helt ny trend fra Japan. Det handler om hæklede udgaver af den klassiske patchwork-gribebold - formet som dyrekroppe. Dyrene kan skilles ad i tre dele, som brikker i et puslespil. De kan bruges som gribebold til de helt små eller udfordrende legetøj til de lidt større.
Nye opskrifter på hæklet legetøj til små og store børn samt pynt til børneværelset. Originale opskrifter på store krammedyr, fantasifigurer og biler. Både små og store projekter i varierende sværhedsgrader. Vejledning i hækleteknikker og materialevalg.
Det er helt utroligt, hvor mange mønstre man kan skabe blot ved hjælp af et nøgle garn og en hakkenål, dvs. en tunesisk hæklenål. Denne bog viser et udsnit af de mange vidunderlige mønstre, der findes i tunesisk hækling.
Betonveteranerne Malin Nilsson og Camilla Arvidsson giver i denne bog masser af nye ideer til små og store ting af beton til boligen - fra pyntefugle og bogstøtter, kakler og lågkrukker til projekter som bordplade og brændeboks. Beton passer godt til en moderne indretningsstil såvel i et minimalistisk som i et romantisk interiør. Gør det selv-siderne viser nemt og enkelt, hvordan du gør, med tydelige forklaringer og trin for trin-billeder.
I sit vinteropvarmede drivhus tager Claus Dalby forskud på foråret. Herinde spirer løgvækster i krukker og skåle, men de stadig sover i haven. Forårsstemningen stiger i takt med alle de skønne buketter, Claus Dalby binder. Mens den populære havemand venter på havens store flor, bruger han blomster fra Grønttorvet, blomsterhandleren og naturens vilde hegn. Bogen beskriver og giver ideer til et væld af buketter og stillebener, og blomsterne præsenteres på udsøgt vis i vaser, kander og andre former for kunsthåndværk og loppefund. Med smittende entusiasme giver Claus Dalby inspiration og brugbare tips til en rigdom af skønhed! Bogen er den anden i en serie om årstiderne. Den første hed ´Claus Dalbys jul´.
Med udgangspunkt i glasserien Old English, skabt af Claus Dalby i samarbejde med Holmegaard, viser den populære og alsidige blomsterelsker, hvordan man året rundt kan binde de smukkeste buketter. Det er slet ikke så svært ... 'Havebuketter' ynder Claus Dalby at kalde sine kreationer, og de fleste blomster er da også plukket i havemandens egen have. I ydersæsonen suppleres dog med bundtvarer fra blomsterhandleren.
Beder man folk om at nævne deres yndlingsblomst er der rigtig mange - især kvinder - der nævner pæoner. Det er en blomst, som taler til vores inderste følelser. Men hvad er det, der gør pæoner så populære? Claus Dalby giver svaret. Først og fremmest er det blomstens romantiske og nostalgiske udseende, dernæst duften og sidst, men ikke mindst flygtigheden. Det er jo sådan, at den enkelte blomst sjældent holder mere end en uges tid. Derefter falder kronbladene. Ud over bonderoser omtaler bogen også særlige pæonarter, silkepæoner, træpæoner og de såkaldte sektionshybrider.
14 opskrifter på stort og småt til hjemmet hæklet i tunesisk hækling på enkelt og dobbelt hakkenål, ensfarvet og tofarvet med forskellige mønstre og strukturer.
Efterårets store havebog fra Claus Dalby handler om ´den hvide have´- et begreb, som Vita Sackville-West fra Sissinghurst i det sydlige England gjorde kendt, da hun i 1950 slog dørene op til The White Garden. Siden er folk blevet inspireret til at lave sit eget hvide haverum. Det gælder også Claus Dalby, der her introducerer begrebet på dansk og fortæller om en mængde af de hvide blomster, der findes.
En let og enkel introduktion til at strikke egne håndklæder, viskestykker, karklude og grydelapper. Modellerne er klassiske og bringer minder om mormors køkken. Velegnet for begyndere.
Denne bog er fyldt med opskrifter på hæklede sukkulenter, som kan pynte i vindueskarmen eller rundtom i huset. De skulpturelle modeller er inspireret af virkelige sukkulent-arter, og der er både små og store projekter at gå i gang med. Så frem med garn, hæklenål og potter!Sarah Abbondio har også udgivet: Hæklede kaktusser, (2017)
Forny juletraditionerne med denne bog fuld af julemotiver til perleplader: julemand, stjerner, kranse, sukkestokke og flettede hjerter - foruden grise og gæs, mus og egern, ugler og iskrystaller. I de mørke december-eftermiddage kan børn og voksne sammen hygge sig med at skabe nyt pynt til hjemmet - både inde og ude, da perlepladerne tåler fugt og kuldegrader. Lav nogle få og hæng dem på grene eller lim dem på karton til personlige julehilsner. Eller kast jer ud i det store projekt: et juletræ udelukkende pyntet med perleplader.
Trænger køkkenet til genopfriskning, er der inspiration at hente i denne bog. Her er opskrifter på hæklede grydelapper og grillhandsker, karklude og køkkenhåndklæder, dækkeservietter og kaffebrikker. Modellerne er hæklet i bomuldsgarn i forskellige mønstermasker - alle i friske farver og med sjove finesser.
Én grundmodel - utallige variationer! Ud fra bogens opskrifter kan du komponere dine egne cupcakes - med frugter og flødeskum, blomster og bær, krymmel og konfekt. Modellerne måler ca. 8 cm i højden alt efter pynten.
Året rundt i blomsterhaven Oppe på Mors langt fra alfarvej bor Tante Grøn, alias Jytte Justesen. Hendes rigtige navn er der ikke mange, der kender, men rundtomkring på danske haveblogs støder man ofte på Tante Grøn. Her er hun kendt og elsket for sine mange velskrevne og ofte tænksomme indlæg. Dette er hendes første bog, hvori hun beretter om årets gang i blomsterhaven og reflekterer over er rigt liv med fingrene i jorden.Claus Dalby har fulgt Tante Grøn gennem en sæson med sit kamera.
Nye tidsløse designs i tunesisk hækling. Bluser, toppe og jakker, taske, tørklæde og andet tilbehør. Mange forskellige mønstre og garner.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.