Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Else Marie Pade (f. 1924) er dansk elektronisk musiks ´grand old lady´. Allerede i 1954 begyndte hun som en af de første i verden at arbejde med lydmaskiner, båndmusik og sampling. Med inspiration fra ´konkret musik´ og udenlandske kolleger i Tyskland og Frankrig komponerede hun elektronisk, og i august 1955 blev hendes TV-collage En dag på Dyrehavsbakken sendt i Danmarks Radios fjernsyn til stor undren for den danske offentlighed. Hun vandt stor anerkendelse i udlandet, men herhjemme blev hun glemt, indtil hun for få år siden blev genopdaget af den unge generation af musikere og dj´s, som i dag hylder hende som kultfigur og inspirator. Hendes Symphonie magnétophonique fra 1958 er et musikalsk øjebliksbillede af livet i København. Det forunderlige partitur hertil udgives nu i faksimileudgave sammen med bl.a. en kort biografi om Else Marie Pade og tre interviewsamtaler med komponisten. Bogen indledes med et forord af Peter Bastian.
Antologien præsenterer danske oversættelser af litteratur fra den romerske republik og kejsertiden (ca. 200 f.Kr.-200 e.Kr.). Teksterne er udvalgt for at belyse de mange genrer, som romerne overtog fra den græske litteratur og i deres egen bearbejdelse videregav til den senere europæiske: drama, poesi, filosofi, historie, naturvidenskab og jura.Bogen er skrevet til oldtidskundskabsundervisning i gymnasiet, men kan bruges af alle som en indføring i en vigtig epoke i Europas kulturhistorie.
Bogen beskriver dansens historiske udvikling i Danmark.I bogen inddrages både scenedansen og den selskabelige dans, som her fortrinsvis betegnes ´samværsdans´.Fremstillingen er opdelt i afsnit, der følger århundrederne. I indledningen omtales metodeproblemer og udvalgte tidligere dansehistoriske fremstillinger med hovedvægt på dansen i Danmark. I hvert af de efterfølgende afsnit præsenteres først periodens kildemateriale i tilnærmet kronologisk rækkefølge, hvorefter periodens danseformer beskrives typologisk opdelt og forsøgt sammenfattet.Fremstillingen bygger primært på dansk kildemateriale, som dog suppleres med udenlandsk materiale. Bogen præsenterer vigtigt historisk kildemateriale og er illustreret samt forsynet med udførlige noter og fortegnelse over anvendt litteratur.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.