Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger udgivet af Praxis Forlag A/S

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  •  
    647,95 kr.

    Kokkebogen er klassikeren inden for professionel gastronomisk litteratur med al grundlæggende viden for enhver kok i hotel- og restaurantkøkkener.Kokkebogen giver en omfattende indføring i alt, hvad en kok har brug for at vide: Klassiske såvel som moderne tilberedninger, varekendskab, hvilke tilberedninger de forskellige råvarer egner sig til, valg og sammensætning af tilbehør og saucer. Samt over 1300 opskrifter og grundtilberedninger.Kokkebogen er således et uundværligt værktøj for kokken - fra den grundlæggende indlæring til den fortsatte udvikling gennem hele den professionelle karriere.I denne udgave er billedsiden fornyet, bogens opbygning er forbedret, og især afsnittet om varekendskab er udvidet.Kokkebogen er ikke alene den ultimative bog for professionelle gastronomer, men også amatørkokke vil kunne få stor glæde af bogens dybe engagement i kogekunsten og dens metodiske og overskuelige pædagogik.

  • af Erik Quist & Raoul Rey
    1.096,95 kr.

    Autobogen dækker al den grundlæggende viden, som enhver personvognsmekaniker skal tilegne sig i løbet af sin uddannelse. Alle emner gennemgås omhyggeligt, lige fra de klassiske til de nyeste teknologier inden for faget. Autobogen er tilrettelagt således, at den fuldt ud lever op til bekendtgørelsen om mekanikeruddannelsen. Den er også et opslagsværk, og en uvurderlig hjælp i det daglige arbejde og bør anvendes på ethvert værksted.

  • af Dorthe Vembye
    916,95 kr.

    Binderi, teknik, design er den nye grundbog til uddannelserne blomsterbinder og blomsterdekoratør.Bogen er baseret på de ministerielle bekendtgørelser og gennemgår udførligt det grundlæggende faglige stof, men inspirerer også til kreativitet og nytænkning. Leg og eksperimenter med former, farver, overflader og bevægelser er i højsædet. Binderi, teknik, design er skrevet i et letlæseligt sprog, og teksten er overalt ledsaget af fotos og tegninger, der understøtter indlæringen. Strukturen i bogen gør det muligt at følge arbejdsfaser og teknikker i tekst og billeder. Stoffet kan gennemgås kontinuerligt, eller der kan springes mellem kapitlerne. Bogen kan også bruges som opslagsværk.Binderi, teknik, design kan anvendes af alle - fra helt uøvede til professionelle bindere. Bogen vil desuden kunne anvendes inden for jordbrug, gartneri, blomsterhandel, blomsterbindingskurser og andre beslægtede interesse- og uddannelsesområder.Bogen er på 518 sider i farver og er skrevet af Dorthe Vembye.Bogen er udviklet i samarbejde med faget, virksomheder, erhvervsskoler og faglærere.

  • - grundforløb
    af Erling Østergaard
    871,95 kr.

    Tandklinikassistent – Grundforløb 4. udgave er skræddersyet til uddannelsen til tandklinikassistent og er revideret jf. den nyeste bekendtgørelse.Kapitlerne Arbejdsmiljø på klinikken, Ergonomi på klinikken og Mikrobiologi og praktisk klinisk hygiejne er bl.a. blevet suppleret med det relevante indhold fra grundforløbshæfterne Arbejdsmiljø, Hygiejne og Ergonomi. Der er desuden tilføjet to nye kapitler: Sundhedsfremme og forebyggelse samt Kost og oral sundhed. Bagerst i bogen findes en ordliste med fagudtryk og ”vanskelige” ord i alfabetisk rækkefølge. Der findes også en litteraturliste med supplerende litteratur, som er opdelt efter emne.Tandklinikassistent – Grundforløb indeholder:Arbejdsmiljø på klinikken af Erling Østergaard og Bo BentsenCariesbehandling af Jette Nedergaard Jørgensen og Helle HornhaverErgonomi på klinikken af Lea SørensenMundhulen af Jan HejleParodontologi af Connie Lutzke og Eva GisselbækMikrobiologi og praktisk klinisk hygiejne af Lillian Hansen og Erling ØstergaardRadiologisk assistance af Bo Danielsen, Inge-Lise Jensen og Kristine Kjeldmand HansenSundhedsfremme og forebyggelse af Hanne HvidKost og oral sundhed af Mette MøllerFørhen indgik e-læringsprogrammet Tandmorfologi i bogen Tandklinikassistent - grundforløb. Fremover kan adgang til e-læringsprogrammet købes her: skt.academicbooks.dk.Læs evt. mere på www.skt.ku.dk.

  • af Poul Henning Olesen m.fl.
    1.015,95 kr.

  • af Erik Quist & Raoul Rey
    677,95 kr.

    Ny udgave køreklar. Autostartbogen er tilrettelagt således, at den giver en god introduktion og viden i grundprincipperne inden for automekanikerens verden. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog og er fyldt med gode, farvelagte illustrationer, der er med til at lette forståelsen. Bogen beskriver benzin- og dieselmotor, styretøj og hjulophæng, hydrauliske bremser, trykluftforstærkede bremser, transmissionssystem, elektriske systemer, karrosseri, bilværktøj, logistik, miljø og arbejdsmiljø. Med Autostartbogen er man godt på vej til at få en god faglig indsigt, der gør det lettere at omsætte teorien til praktisk viden. Den faglige viden fuldendes med fagets grundbog - Autobogen, der er meget mere omfattende og uddybende.

  • af Tage Marq Hansen & Tage Hansen
    283,94 kr.

    De dage, hvor ambolten, hammeren og essen var smedens daglige følgesvende, er for længst forbi, og den daglige dont er for de fleste smede præget af et stadigt stigende antal regler og standarder. Mængden af nødvendig paratviden vokser støt, og man skal som smed vide mere om alting - hele tiden.Smedens følgesvend giver dig den mulighed. Lommebogen er opbygget som et opslagsværk, der kan følge alle - fra lærling til den faglærte smed - og indeholder alt  fra fagets grundlæggende viden til normer og tabeller.

  • - Førstehjælp til formler
    af Lars Pedersen
    111,95 - 197,95 kr.

    Hvad er en dopplereffekt?- og hvad er det nu liiiiiige der sker når man er ude på et skråplan?- eller skal finde elektronens hastighed i en elektronkanon?- eller noget af det du lærte i fysik lige da du begyndte?- eller det du gik glip af, den ene dag for længe siden da du var syg&?Svaret findes i Fysik 112 - Førstehjælp til formler.Den bedste Formelsamling!Hvis du går i gymnasiet, på STX, HHX , HTX eller HF, og vil have et hurtigt overblik over, hvad du burde vide, nemt og enkelt, så er det her du skal lede.Med næsten 300 opslag, masser af farvefigurer og et stort stikordsregister er denne formelsamling hurtig at gå til, og du skal være dygtig for ikke at finde det, du leder efter.Stikordsregistret viser med farvekodede tal, hvilket niveau stoffet hører hjemme på, og farvede streger på siderne viser, om du er havnet det rigtige sted: Grøn for det indledende C-niveau,Blå for B-niveauet ogRød for A-niveauet og videre.Ipad, Iphone og Ipod: For at få det fulde udbytte af Fysik 112 på din IOS-device bør ud benytte Bluefire Reader eller Adobe Acrobat som du kan hente gratis i din App-store.

  •  
    592,95 kr.

    Bogen er inddelt i tre dele: Råvarer, Produktionsteknik og Produktkontrol, og indeholder ud over teorien opskrifter, anvisninger og gode råd. Den dækker hele spektret fra surdejsbrød over rullede deje og rørte og piskede masser til desserter, konditorarbejde og dekoration. I denne udgave er der ændret i bogens opbygning, så den er mere logisk, og der er rettet fejl.Derudover indeholder 2. udgave mere om konditorarbejde - f.eks. ismejsling og karamelarbejde, opskrifterne er moderniseret, så der bl.a. nu er den del opskrifter med fuldkornsprodukter. Bogen indeholder også som noget nyt et afsnit om convenienceprodukter. Bager- og konditorbogen er indbundet og rigt illustreret med billeder af såvel råvarer som trin for trin-anvisninger og færdige produkter.Find bogens ekstramateriale nederst på siden.IndholdDel 1: Råvarer, Korn, Enzymer, Fedtstoffer og olier, Hævemidler, Sukker og sødemidler, Æg, Kaffe, te, vine og spiritus, Krydderier, Mælk, Chokolade, Frugter, Nødder, Geleringsmidler, Maltprodukter, Tilsætningsstoffer og bagehjælpemidlerDel 2: Produktionsteknik, Brødproduktion, Rullede deje, Convenience produkter, Rørte og piskede masser, Kageproduktion, Halvfabrikata, Tørkager, Kransekagebagværk, Småkager og snitter, Flødekager og desserter, Flødeproduktion, Desserter, Konditori, DekorationDel 3: Produktkontrol, Kvalitet og kvalitetsstyring, Kalkulation, Produktudvikling/innovation, Produktkontrol - fysik og kemi i bagerietStikordForordBager- og konditorbogen udkommer nu i en gennemarbejdet og opdateret udgave.En opdatering der er foretaget på grundlag af mange, værdifulde tilbagemeldinger fra skoler og virksomheder. Det hilser vi velkommen. Det er væsentligt, at lærebogsmaterialet til uddannelsen er af høj kvalitet, og at det er udarbejdet i samarbejde med skolerne. Bogen giver en appetitlig tilgang til det teoretiske stof, og man kan lære meget af den. Vi håber, at alle vil få glæde af bogen, og at den kommer til at stå på alle bageres og konditorers reol.November 2015Erik Jensen, Det faglige Fællesudvalg Klaus Nielsen, FormandFlemming Mogensen, Næstformand

  • af Tømrerfagets Lærebogsudvalg
    327,95 kr.

    Træsamlinger og lette konstruktioner beskriver de mest anvendte træsamlinger, som indgår i byggeri. Der er lagt vægt på at beskrive samlingerne enkeltvis, og hvordan de indgår i lette konstruktioner, både som bærende og ikke bærende konstruktioner. Ud over en teoretisk gennemgang af samlingstyper indholder bogen også eksempler på opsnøringsprincipper i praksis. I 5. udgaven er bogen udvidet til 132 sider, og der er foretaget rettelser i tegninger og tekst. Bogen indgår i serien af bøger om konstruktionslære for træfagene. Indhold Tømmersamlinger Bindingsværk Dragerværk Opsnøringsteknikker Snedkersamlinger Gulvkonstruktioner Lette vægge Stikord

  • - Førstehjælp til formler
    af Lars Pedersen
    137,95 kr.

    Hvad er styrkekonstanten for en syre eller en base? -og hvordan er det nu liiiiiige entropitilvæksten eller Gibbs fri energi er defineret? -eller stofmængdebrøken? -eller noget af det, du lærte i kemi, lige da du begyndte? -eller det du gik glip af den ene dag forlænge siden, da du var syg? Svaret findes i Kemi 112 - Førstehjælp til formler Den bedste formelsamling Hvis du går i gymnasiet, på STX, HTX eller HF og vil have et sikkert overblik over, hvad du burde vide, nemt og enkelt, så er det her, du skal lede. Med hundredvis af nummererede opslag, masser af farvefigurer og et stort stikordsregister er formelsamlingen hurtig at gå til, og du skal være dygtig for ikke at finde det, du leder efter. Stikordsregisteret henviser til de nummererede opslag med farvekodede tal, der samtidig fortæller, hvilket niveau stoffet hører hjemme på, og farvede streger på siderne viser, om du er havnet det rigtige sted: Grøn for det indledende C-niveau, Blå for B-niveauet og Rød for A-niveauet og videre. Lars Pedersen er gymnasie- og HF-lærer på Holstebro Gymnasium og HF, og han udgiver hermed den formelsamling, eleverne har skreget på i årevis.

  • af Arne Biering
    447,95 kr.

    Beskæring - Grundlæggende viden beskriver planternes vækst og de mange beskæringsopgaver. Bogen forbinder plantebiologi og træpleje med det daglige beskæringsarbejde og tager højde for planternes naturlige voksemåder og reaktioner. Bogen viser på pædagogisk og illustrativ vis, hvad der sker i beskæringsprocessen.Bogen er inddelt i en teoretisk og en praktisk del.Den teoretiske del giver overblik over:Beskæringssnit- og tidspunkterValg af egnede planter til forskellige formålBeskæringsværktøj- og teknikkerRegler vedrørende fortove, veje og skelHåndtering af grenaffald og stubbe.Den praktiske del indeholder eksempler på:BeskæringsopgaverBeskæringsnøglerBeskæringskalendreSkematiske planteoversigterBogen er spækket med illustrationer, og den er med stift bind.Beskæring - grundlæggende viden er udarbejdet af anlægsgartner Arne Biering, der til daglig underviser på Jordbrugets Uddannelsescenter, Århus. Tegningerne i bogen er udført af Tommy Linnebjerg Bærentzen.Arne Biering er også forfatter til Havens pleje - grundlæggende viden, der nu foreligger i 2. oplag.Har du spørgsmål, ris eller ros til Beskæring - grundlæggende viden er du meget velkommen til at blogge med Arne på: arnebiering.blogspot.comOBS: Vigtig rettelse til "Nøgle til bestemmelse af buskenes blomstingsevne" side 53. Under "Grupper, punkt C": Her skal stå: "Blomstring på toårsgrene tredje vækstsæson" /Forlaget.

  • af Ann Kledal & Barbara Fischer-Hansen
    277,95 kr.

    Dette er en flergangsbog til undervisning af voksne elever med dansk som andetsprog.TilgangBasisgrammatikken er både en begyndergrammatik for skolevante elever og en grammatikbog for ikke-skolevante elever, som har nået et passende niveau. Som en hjælp til læreren er der henvisninger til Grammatikken, så man nemt kan supplere med afsnit herfra, hvis holdets niveau er til det.Serien Basisgrammatikken består af en grundbog af samme navn, de tre arbejdshæfter Parat Start og et løsningshæfte.IndholdBasisgrammatikken giver en enkel og overskuelig fremstilling af det grammatiske stof, der indgår i begynderundervisningen. Bogen har en tospaltet opstilling med det teoretiske stof i venstre spalte og eksempler i højre.Både i forklaringer og eksempler er sproget så enkelt som muligt.

  • af Bodil Jeppesen & Grethe Maribo
    448,95 kr.

    I en omfattende revidering af klassikeren DET KOMMER! har vi: optaget helt nye videoer med autentiske interviews (samt bibeholdt de bedste af de gamle) tilføjet helt nye opgaver ført ældre øvelser ajour med tal og fakta anno 2017 givet grundbogen og øvebogen nyt grafisk layout fornyet grundbogen med nye fotos. DET KOMMER! er et grundbogsmateriale til undervisning på Danskuddannelse 3, modul 3. Det består af: Grundbog med tilhørende videoer og lyd Læsetekster Øvebog Lærervejledning. Grundbogen er inddelt i 11 kapitler. Hvert kapitel indeholder episoder, dialoger, tekster og grammatik med tilhørende opgaver og øvelser samt opgaver til alle lyd- og videooptagelser. Gennem bogens kapitler kommer kursisterne bl.a. til at arbejde med temaer som "Hvad siger man? og "Hvad gør man?" (kapitel 2), "Frivilligt arbejde" (kapitel 6) og "Held og uheld" (kapitel 11). Øvebogens opgaver følger indholdet i grundbogens kapitler og repeterer stof fra forudgående kapitler. Lærervejledningen indeholder forslag til arbejdsformer, ekstra opgaver, udskrifter af lydfilerne samt kopiark. EkstramaterialeTil materialet hører lyd, video, læsetekster og en rettenøgle. Du finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her. Lydfilerne indeholder grundbogens episoder, dialoger, monologer og udtaleøvelser. Videoerne består af autentiske samtaler, interviews og voxpops. De mange artikler og historier fordeles blandt kursisterne som individuelle læseopgaver til efterfølgende præsentationer og diskussion i grupper.

  • af Fanny Slotorub & Neel Jersild Moreira
    462,95 kr.

    Puls 2 er et grundbogsmateriale til kursister, som deltager i arbejdsmarkedsrettet danskundervisning eller går på Danskuddannelse 3, modul 2. Denne reviderede udgave af Puls 2 har i særlig grad fokus på det arbejds- og uddannelsesmæssig indhold og sprog, så den opfylder de krav om emner og mål, der stilles til både den arbejdsmarkedsrettede danskundervisning og DU3, modul 2. Formålet med bogen er at målrette undervisningen mod de kommunikative behov, kursisterne møder på arbejdsmarkedet såvel som i hverdagslivet. Puls 2 er inddelt i seks kapitler med emnerne: Arbejde og uddannelseIndvandring og arbejde i DanmarkDanmarksbillederGeografi og klimaHøjtider, fester og traditionerEventyr. Puls 2:vægter alle fire færdigheder lige og har sideløbende fokus på udtale og grammatik som en altid integreret del af de emner, der arbejdes med.veksler mellem en lang rækker forskellige og udfordrende opgavetyper.styrker kursisternes automatisering af sproget.giver rig mulighed for at kursisterne kan eksperimentere med sproget.skaber en ramme for meningsfuld kommunikation.gør brug af arbejdsformer og aktivitetstyper. der motiverer til aktiv brug af sproget - bla. strukturer fra Cooperative Learning.indeholder repetetionssider med minioplæg, quizzer, tests og spil. Supplerende materialer Til Puls 2 er der udarbejdet supplerende materialer, som gør det nemmere at lave differentieret og fleksibel sprogundervisning. Du finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her.

  • af Bodil Jeppesen & Grethe Maribo
    92,95 kr.

  • af Fanny Slotorub
    447,95 kr.

    Fokus 1 er et grundbogsmateriale til begynderundervisningen i dansk som andetsprog for voksne. Materialet er beregnet til modul 1 på Danskuddannelse 2 og til første halvdel af forløbet på den arbejdsmarkedsrettede danskundervisning, idet bogen også fokuserer på arbejds- og uddannelsesrelateret indhold og sprog. Det overordnede mål med materialet er, at kursisterne opbygger så bred en kommunikativ kompetence som muligt, samtidig med at de opnår begyndende indsigt i danske kultur- og samfundsforhold. Fokus 1 er inddelt i 6 kapitler med emnerne: Introdansk Arbejde Bolig Familie Dagligdag Skole og arbejdsdag.  EkstramaterialeTil materialet er der udviklet en række ekstramaterialer, hvor kursisterne kan arbejde selvstændigt og i eget tempo. Ekstramaterialerne understøtter arbejdet med grundbogen i klassen og giver mulighed for differentiering og en mere fleksibel sprogundervisning. Du finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her.

  • af Poul-Arne Callesen, Niels Poulsen & Allan Petersen
    916,95 kr.

  • af Lasse Baaring Frederiksen
    327,95 kr.

    Nu er Mekanikerens følgesvend udkommet i 12. udgave, og den er en lige så uundværlig opslagsbog, som den altid har været - både for den moderne mekaniker og for de teknisk interesserede bilejere, der er nysgerrige på køretøjers mekanik og grunddata.Bogen er opdateret med nye afsnit, og nogle af de eksisterende er omskrevet. En stor del af det nye materiale belyser den nyeste viden om teknologier, der findes i køretøjer med avanceret elektronik. For at give plads til alt det nye, er afsnittet ?Fejlfinding på dieselmotorer? udgået.De nye afsnit handler om:Autonome køretøjerEl- og hybridsystemer Afsnittet er omskrevet og opdateret med nyeste viden, herunder en tilføjelse om opladning og ladestik.Førerassistentsystemer Afsnittet er omdøbt fra ?Førerhjælpesystemer? og er samtidig blevet udvidet og omskrevet med beskrivelse af flere systemer, f.eks. 360°-kamera, vognbaneassistent, parkeringsassistent, træthedsassistent og night vision-kameraDækmærkningsordning Opdatering til nyeste fra maj 2021LidarLygter til belysningSecure gateway Om sikring af adgangen til køretøjernes softwareVarmepumpe Afsnittet ?Aircondition? er udvidet med en beskrivelse af varmepumpe, der ofte bliver anvendt i elkøretøjer til energieffektiv opvarmning af kabine.  Gør hverdagen nemmere med eBog+-versionen Som noget helt nyt, kan du nu købe Mekanikerens følgesvend som eBog+. På den måde har du altid bogen i lommen, og du kan bruge den som dit foretrukne værktøj i dagligdagen. En af fordelene ved den elektroniske version er, at du har mulighed for at zoome ind på de ønskede oplysninger, når du tjekker data i bogens mange tabeller.

  • af Tømrerfagets Lærebogsudvalg
    247,95 kr.

    I bogen Trapper gennemgås forskellige former for trappekonstruktioner: Ligeløbstrapper, kvart- og halvsvingstrapper, spindel- og vindeltrapper samt håndlistekrumninger. Bogen indeholder mange velvalgte illustrationer, der giver en god forståelse for teorien. Indhold AImentAnvendelse af trapper i huseTrappetyperBestanddele, dimensioner og frie målHøvlet træ, tværsnitsmålMåltagningLovbestemmelserStigning - Grund - Hældning. TrappeformelUdregning af grund og stigningBestemmelse af vangebredde. Placering af udtrinTrinforkanterAfslutning ved bagvangeAfslutning ved forvangeHåndlisteafslutning og klodstrinLigeløbstrapperOpsnøring af toløbstrappeTrinafsætning ved hovedstykkeKonstruktion af hovedstykkeHovedstykke med overgang til liggende vangeOpsadlet ligeløbstrappeKvart- og haIvsvingstrapperMåltagningTrapper med skæve svingTrapper vist på bygningstegningUdregning af ganglinieOpsnøring af  kvartsvingstrappe efter skalaKvartsvingstrappe med hensyntagende til fri højdeKvart- og halvsvingstrappe med skalaerKvartsvingstrappe med hensyntagende til fri højdeKvartsvingstrappe med udlægning af vangerKvartsvingstrappe udført i betonSpindel- og vindeltrapperEksempler - plan og opstaltSpindeltrappe, trinplaceringVindeltrappe, trinplaceringOpribning af krum vangeEksempel på spindeltrappeEksempler på vindeltrapperHåndlistekrumningerKvartsvings (højresving)Halvsvings (højresving)Stigende til liggende kvartsvings (højresving)TegneopgaverLektionsskitseTrappearbejde i praktikIndledningLigeløbstrappeKvartsvingstrappeHåndlistekrumninger

  • af Serviceerhvervenes
    207,95 kr.

    Ved du, hvor meget og hvilket rengøringsmiddel du skal blande i rengøringsvandet? Ved du, hvordan du skal vedligeholde et fyrretræsgulv? Og ved du, hvordan du mest effektivt fjerner edderkoppespind fra en vindueskarm? Rengøring giver læseren indsigt i, hvordan professionel rengøring skal udføres. Bogen indeholder kapitler om rengøringsmidler, overflader og materialer, rengøringsvogne og -maskiner samt klude og småredskaber. Særligt til brug for institutioner og hospitaler beskrives såvel den programmerede som den kvalitetsstyrede rengøring. Rengøring kan benyttes som opslagsbog, idet bogen er rigt illustreret og udstyret med et fyldigt stikordsregister. Find ekstramaterialer nederst her på siden. Indhold IndledningKontorSkoleområdeHospital Om snavs, rengøring og praktiske rådHvorfor gør vi rent?SnavsPraktiske råd, før du går i gangDefinition af begreber RengøringsmidlerRengøringsvandetpH-skalaRengøringsmidlernes hovedgrupperIndholdsstofferDoseringSikkerhedMiljø Overflader og materialerGenerelt om gulveDe halvhårde gulvbelægninger De hårde gulvbelægninger Overflader på inventar og vægge Mohs' skala RengøringsvogneVedligeholdelse af rengøringsvognen Mopper RengøringsmaskinerSikkerhedStøvsugerVandsugerGulvvaskemaskinerGulvbehandlingsmaskiner Klude og småredskaberSkema over forskellige typer af kludeMikrofiberkludVask og tørring af klude og mopperSmå redskaberRengøring Personlig planlægningProgrammeret arbejdsplanFrekvensplanKvalitetsstyret rengøring Planlægning i praksis Serviceassistentens arbejdsbeklædning/uniform Hensyn til arbejdstøjet Ordforklaringer Mere at vide Stikord Forord Denne udgivelse dækker følgende særlige kompetencemål, eleverne skal opfylde for at påbegynde skoleundervisningen i hovedforløbet: 1. Udføre almindelig erhvervsrengøring af forskellige lokale- og materialetyper efter en arbejdsplan og under vejledning,2. Udføre arbejdet hygiejnisk, rationelt, og ergonomisk korrekt med egnede metoder, rengøringsmidler, redskaber og maskiner,3. Genkende typiske overflader på gulve, vægge, inventar samt medvirke til en vurdering af, hvilke rengøringsmidler og -metoder overfladen kan tåle. Materialet er udarbejdet af fagfolk, der på en pædagogisk måde videreformidler den aktuelle viden. Første udgave var skrevet af Lisbeth Aae Jeppesen og Charlotte Kjærgaard, og anden udgave er revideret af Anne Kjær. Serviceerhvervenes Uddannelsessekretariat vil gerne takke fagfolkene for deres store arbejde og opfordre alle til at anvende bogen. Bogen kan benyttes af alle, der vil vide noget grundlæggende om rengøring, ligesom den kan benyttes som opslagsbog og ikke nødvendigvis skal læses fra ende til anden. I bogen er der en fyldig ordforklaring. Ordene med ordforklaring er i teksten markeret med *, første gang de optræder i et kapitel. Arbejdsspørgsmål og cases, som tidligere var i bogen, kan nu frit hentes på praxis.dk. God fornøjelse. Hanna GrønningServiceerhvervenes Uddannelsessekretariat Oktober 2012

  • af Robert Johansen
    207,95 kr.

    En klassiker, der rummer alle relevante regler og tabeller for blikkenslager-, rør- og sanitetsfaget. Blandt emnerne findes pladearbejde, tagdækning og rørarbejde. Skrevet af fagets nestor, Robert Johansen, og rigt illustreret. En uundværlig grundbog for alle fagets lærlinge og samtidig et værdifuldt opslagsværk for færdiguddannede. Indhold Pladearbejde Tagdækning Rørarbejde Alment

  • af Dennis Grynnerup & Niels Vinge Koustrup
    430,95 kr.

    Denne bog er til dig, som skal til Prøve i Dansk 2. Bogen forbereder dig på de forskellige opgaver, som du vil møde inden for læsning, skrivning og mundtlig kommunikation.Materialet består af to kapitler med emnerne: arbejde og fritid.I begge kapitler lærer du om prøvens forskellige tekst- og opgavetyper, og du lærer at bruge de rigtige strategier og teknikker til at læse teksterne og løse opgaverne.Bliv klar – til Prøve i Dansk 2 består af:GrundbogIndstik med gode råd og strategierVideo- og lydfiler med eksempler på prøvesituationerLærervejledning (købes separat her).EkstramaterialeDu finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her.

  • af Dennis Grynnerup & Naja Fuglsang-Damgård
    467,95 kr.

    Bliv klar til Prøve i Dansk 3 er en gennemrevideret ny udgave, med helt nye tekster, opgaver og opgavetyper samt videoer, der passer til ændringerne i prøven. Bogen er til kursister, der skal til prøve i dansk 3, og som går på et prøveforberedende hold, eller skal til prøven som selvstuderende. Bogen består af tre kapitler med emnerne: Arbejde, ligestilling og uddannelse. I alle tre kapitler arbejder kursisten med prøvens forskellige tekst- og opgavetyper og lærer at bruge gode strategier inden for læseforståelse, skrivning og mundtlig kommunikation. Bliv klar til Prøve i Dansk 3 består af:Grundbog – revideret udgave og Teksthæfte med informationer om prøven samt strategier – revideret udgaveØvebog (fås kun som engangsmateriale)Videoer med prøvesituationer på praxisOnlineOrdliste til læseforståelse 3 print/download på praxisOnlineLytte/skelneopgaver online på praxisOnlineLærervejledning til print/download med ordforrådsaktiviter på praxisOnlineRettenøgle til print/download på praxisOnline

  • af Kirsten Rasmussen, Jan Hejle, Lise-Lotte Kirkevang, mfl.
    1.222,95 kr.

    Tandklinikassistent - hovedforløb er skræddersyet til uddannelsen til tandklinikassistent. Bogen indeholder sammen med bogen Anatomi og fysiologi alle relevante emner inden forhovedforløbet og følger gældende bekendtgørelser for uddannelsen.Tadnklinikassistent - hovedforløb består af følgende kapitler:1. PLAK OG TANDSTEN af Ellen Frandsen2. PROFYLAKSE af Lene Ryesberg-Olsen3. SUNDHEDSPÆDAGOGIK OG SUNDHEDSFREMME af Hanne Hvid4. TANDPASTA OG MUNDSKYLLEVÆSKE af Bo Danielsen5. FARMAKOLOGI af Anne-Mette Holm6. ORAL PATOLOGI af Jan Hejle7. RADIOLOGI af Lars Schropp og Ann Wenzel8. PARODONTOLOGI af Lone Sander og Mette Kjeldsen9. CARIOLOGI af Bo Danielsen10. ENDODONTI af Casper Kruse og Lise-Lotte Kirkevang11. TRAUMATOLOGI af Nuno V. Hermann12. BASAL KIRURGI I MUNDHULEN af Lone Fuks13. PROTETIK af Esben Øzhayat14. KLINIKADMINISTRATION af Kirsten Rasmussen

  • - Dansk for fortsættere
    af Fanny Slotorub & Neel Jersild Moreira
    387,95 kr.

    Fokus 3 er et grundbogsmateriale til kursister på Danskuddannelse 2, modul 3. Bogen er en del af Fokus-serien, som indtil videre består af Fokus 1 til Danskuddannelse 2, modul 1, samt denne Fokus 3 til modul 3. Formålet med Fokus 3 er, at kursisterne opbygger en så bred kommunikativ kompetence som muligt, samtidig med at de opnår en større indsigt i danske kultur- og samfundsforhold. Fokus 3 er inddelt i 4 kapitler med emnerne: Fritid Bolig Danmark rundt Store fester Fokus 3 : vægter alle fire færdigheder lige (tale-, lytte-, læse- og skrivefærdighederne) og har sideløbende fokus på grammatik og udtale som en altid integreret del af de emner, der arbejdes med. styrker automatiseringen af sproget samtidig med, at kursisterne får rig mulighed for selv at komme på banen og eksperimentere med sproget. skaber en ramme for meningsfuld kommunikation og erfaringsudvekslinger – med bl.a. interviews, holdundersøgelser, informationskløft og tværkulturelle sammenligninger. veksler mellem en lang række forskellige, sjove og udfordrende opgavetyper, blandt andet strukturer fra Cooperative Learning, der tilgodeser kursisternes forskellige læringsstrategier og varierer samarbejdsformerne på holdet. samler op på og tematiserer forskellige grammatiske aspekter i det sprogfokus, som findes sidst i alle kapitler. har repetitionssider efter hvert kapitel med blandt andet CL-strukturer, underholdende spil og test.

  • af Anette Helbo Sørensen
    407,95 kr.

    Plantebiologi giver en bred og omfattende basisviden om biologi i relation til planteavl i jordbrugsbranchen. Bogen dækker grundfaget biologi på erhvervsuddannelserne inden for områderne gartneri, landbrug og skovbrug. Omdrejningspunktet er planter med med baggrund i planteriget, planters opbygning og funktion samt deres samspil med insekters, mikroorganismers og omgivelser i øvrigt. I alle emner er inddraget eksempler fra jordbrugsbranchens virkelighed. Bogens indhold er overordnet: * Livscyklus for forskellige organismer * Formeringsformer, arvelighedslære og forædling * Beskrivelse af plantens forskellige vækstfaktorer, herunder jordbundsforhold * Aktuelle naturlige kredsløb Plantebiologi er udarbejdet af Anette Helbo Sørensen, der er uddannet gartneritekniker, og som til daglig er faglærer og læsevejleder ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

  • af Tore Scheel & Palle Bøgely
    853,95 kr.

    Vinbogen indeholder al den viden, en tjener har brug for om vine og andre drikkevarer. Grundviden Et fyldigt afsnit om det generelle om vin, bl.a. flasker, glas, propper, vinbondens kalender, klimaets, druens og jordbundens betydning samt opbevaring og serveringsregler. Vinlande En alfabetisk gennemgang af vinlandene, fra Argentina til Østrig. Under hvert land beskrives: Vinens historie i landet, klima og jordbundforhold, vinlovgivning, druesorter, vindistrikter - krydret med karakteristiske vinetiketter samt helt nytegnede landkort. Frankrig - Argentina - Australien - Chile - Cypern - Israel- Italien - New Zealand - Portugal - Spanien - Sydafrika - Tyskland - Ungarn - USA - Østrig.

  • af Fanny Slotorub & Neel Jersild Moreira
    430,95 kr.

    Puls 1 er den første bog i Puls-systemet til Danskuddannelse 3. Puls 1 henvender sig til kursister på modul 1. Da Puls 1 er beregnet til begyndere, introduceres nyt ordforråd og sproglige strukturer både overskueligt og enkelt, men på en måde så alle udfordres. Samtidig sikrer variationen og de mange forskellige opgavetyper, at kursisternes forskellige læringsstrategier tilgodeses. Der veksles i bogen mellem opgavetyper, som primært fremmer automatisering af sproget, og opgavetyper, som giver kursisterne mulighed for at indgå i meningsfuld kommunikation med andre, således at kursisterne opnår et så flydende, korrekt og nuanceret sprog som muligt. Puls 1 er inddelt i syv kapitler med emnerne: Introdansk Du og din hverdag Familie Bolig Mad og indkøb Året rundt Fritid. EkstramaterialeTil Puls 1 er der udarbejdet supplerende materialer, der gør det nemmere at lave differentieret og fleksibel sprogundervisning. Du finder alle ekstramaterialer frit tilgængeligt her.

  • af Ulla Håkanson, Fernando Álvarez Montalbán & Hans L. Beeck
    447,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.