Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur.Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet.Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer.12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter.Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.
En nytænkende fagbog om at holde kaniner på en moderne måde. Bogen “Jeg elsker min kanin” henvender sig både til dem, der overvejer at få en kanin som kæledyr, og til dem, der allerede har en kanin, men gerne vil have tips til den daglige pasning og inspiration til spændende aktiviteter med kaninen.Bogen er skrevet af en af Danmarks førende kanin-eksperter, Tine Kortenbach, som har en kandidatgrad i husdyrvidenskab og selv er passioneret kanin-entusiast.Målgruppen er alle med interesse for seriøst hold af kælekaniner. Dyrlæger og veterinær-sygeplejesker kan også få udbytte af bogen. Mange flotte illustrationer gør, at også børn kan have stor glæde af den. “Jeg elsker min kanin” oser af kanin-glæde.I bogen vil du møde en række passionerede mennesker, som fortæller om deres liv med mange slags kaniner: hopkaniner, racekaniner, udstillingskaniner, uldkaniner og nussekaniner. Læs bogen “Jeg elsker min kanin” og bliv en af dem.INDHOLD:Køb af kaninValg af raceByg et burDaglige pasningAktiviteter: Spring, udstilling, gåture, strik med angorauldDele-kaninerRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen med kaniner og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter.FORFATTEREN:TINE KORTENBACH har en kandidatgrad i husdyrvidenskab og er journalist. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om glæden ved at have kanin.BIBLIOTEKERNES BEDØMMELSE:"En dejlig, begejstret og praktisk håndbog for både den erfarne og helt nye kaninejer, og det er tydeligt, at forfatteren ved, hvad hun snakker om.PRESSEKLIP:Tidsskrift for Kaninavl:"Kaninerne ville hoppe af glæde i deres bure, hvis de kunne læse med i denne fortræffelige bog."
SMÅ DYR MED STOR CHARMEMarsvin har længe været kendt og elsket som et godt kæledyr til børn, men især i de senere år har flere voksne taget det lille, sjove og finurlige dyr til deres hjerter.Denne bog henvender sig til alle, voksne og børn, som vil vide mere om marsvin.Giv dine marsvin et spændende og sundt liv. Bogen er spækket med den nyeste viden og dejlige billeder.Mange tips, teknikker vist skridt-for-skridt og gode tjeklister gør den til en praktisk og anvendelig guide til alle fans af marsvin.Køb af marsvinValg af race Marsvins adfærd Ordbog "Marsvinsk" - DanskDen daglige pasning Hyggelige aktiviteter Sundhed og sygdomOM FORFATTEREN:Mette Lybek Rueløkke er dyrlæge og en af Europas førende eksperter inden for marsvin og andre gnavere. I bogen øser hun af sin store erfaring og formidler den nyeste viden om marsvin på en enkel og klar måde.
KULTURHISTORIE MED LANGE ØRER Tag med på en spændende rejse i kaninens historie. Her i Danmark starter den for 800 år siden og ender i vore dages mangfoldige forhold mellem mennesker og kaniner som både præmiedyr, kæledyr, sportsdyr, forsøgskanin og som fødevare.I den tidlige middelalder er kaniner en anerkendt del af det sydeuropæiske klosterliv. Herfra springer kaninen over til middelalderens kongelige og adelige kredse, hvor kaniner bliver udsat som eftertragtet jagtbytte på linje med hjortevildt og harer. I renæssancens billedsprog møder vi kaninerne, snart som symboler på positiv frugtbarhed eller liderlig løssluppenhed, snart som symboler på uskyld og paradisisk fred. I 1600-tallet er kaninerne fortsat en del af den europæiske hofkultur, og der oprettes kongelige kaninhaver eller kanin-øer. Med romantikkens naturdyrkelse i slutningen af 1700-tallet bliver kaniner centrale i dyrkelsen af dyrene som dekorative fornøjelser. Nu er det især de hvide angorakaniner, som får tildelt øer i slots- og herregårdsparkerne. I 1800-tallet bredte kaninavlen sig til store dele af verden. I Nordeuropa blev "kaninsagen" en social bevægelse. Herefter går det stærkt. Under de to verdenskrige bliver kaninavlen helt central som en billig og hurtig vej til kød og pels. Især slagtekaninerne holder skansen indtil 1970'erne og -80'erne. I de sidste 25 år er kaninfolket blevet en mere sammensat skare. Kaninhop er opstået som kaninverdenens svar på agility med hunde. Samtidig er der stigende fokus på indendørs kaniner til kæl. OM FORFATTEREN:Peter Dragsbo: mag. art. i europæisk etnologi fra Københavns Universitet og formand for Langeland Museum. Tidligere museumsinspektør ved Esbjerg Museum og Middelfart Museum samt overinspektør ved Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot.Sideløbende har han skrevet en lang række bøger om kulturhistorie, især byhistorie, arkitektur og byggeskik. Privat har han været fascineret af kaniner, lige siden han var ung.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.