Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Årgang 2022 - Hemmelighed: Spørg mig om alt - Zakiya Ajmi - Bog

Bag om Årgang 2022 - Hemmelighed: Spørg mig om alt

Årgang 2022 er en novelleserie for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en novelle hver, alle med samme tema, nemlig HEMMELIGHED. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed - om den så er stor eller lille. Elias og Thor fra Katjas klasse laver tit AMA på YouTube, blandt andet om drømmepiger. Elias' drømmepige er lille, lyshåret og sporty. Det er Katja ikke. Men det er Camilla. Sidste skoledag forsvinder Camillas kanin, alle fra klassens var ellers vilde med den, da hun havde den med i skole. Hvor er den blevet af? Uddrag fra bogen: ”Hov, hvad er det, du har på armen?” Min mor griber fat i mit håndled, da jeg går forbi hendes plads ved køkkenbordet. “Ikke noget,” siger jeg. Hun strejfer de røde rifter på min underarm med sin tommelfinger og ser bekymret op på mig. “Jeg blev kradset af et dyr,” siger jeg. “Ej, altså, Katja,” siger hun og skærer en mistænksom grimasse. “Et dyr?” Jeg nikker, mens jeg kigger ud ad vinduet. Jeg prøver at få armen fri, men hun strammer sit greb. “Du har ikke …?” spørger hun, selvom det var lige nøjagtig dét, Birgitte sagde til dem, at de ikke skulle gøre: Lade deres sætninger glide ud i ingenting, lade usagte ord hænge tungt som uvejrsskyer.” SPØRG MIG OM ALT er skrevet at den anmelderroste forfatter Zakiya Ajmi, der tidligere bl.a. har udgivet den prisnominerede ungdomsroman VULKAN: ZAKIYA AJMI er leverandør af en kras socialrealisme, som jeg som læser både bliver klogere og rørt af. Det er en bog, der vil vældig meget, og som lykkes med det! Politiken♥♥♥♥♥ Sammensat og ambitiøs. Weekendavisen

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788762737617
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 96
 • Udgivet:
 • 28. Februar 2022
 • Udgave:
 • 1
Leveringstid: Kan leveres sidst i februar

Beskrivelse af Årgang 2022 - Hemmelighed: Spørg mig om alt

Årgang 2022 er en novelleserie for de 13-16 årige. Fem kendte forfattere har skrevet en novelle hver, alle med samme tema, nemlig HEMMELIGHED. Historierne er vidt forskellige, men favner på hver deres måde den sårbarhed, der tit følger med, når man har en hemmelighed - om den så er stor eller lille.

Elias og Thor fra Katjas klasse laver tit AMA på YouTube, blandt andet om drømmepiger. Elias' drømmepige er lille, lyshåret og sporty. Det er Katja ikke. Men det er Camilla. Sidste skoledag forsvinder Camillas kanin, alle fra klassens var ellers vilde med den, da hun havde den med i skole. Hvor er den blevet af?

Uddrag fra bogen:
”Hov, hvad er det, du har på armen?” Min mor griber fat i mit håndled, da jeg går forbi hendes plads ved køkkenbordet. “Ikke noget,” siger jeg. Hun strejfer de røde rifter på min underarm med sin tommelfinger og ser bekymret op på mig. “Jeg blev kradset af et dyr,” siger jeg. “Ej, altså, Katja,” siger hun og skærer en mistænksom grimasse. “Et dyr?” Jeg nikker, mens jeg kigger ud ad vinduet. Jeg prøver at få armen fri, men hun strammer sit greb. “Du har ikke …?” spørger hun, selvom det var lige nøjagtig dét, Birgitte sagde til dem, at de ikke skulle gøre: Lade deres sætninger glide ud i ingenting, lade usagte ord hænge tungt som uvejrsskyer.”

SPØRG MIG OM ALT er skrevet at den anmelderroste forfatter Zakiya Ajmi, der tidligere bl.a. har udgivet den prisnominerede ungdomsroman VULKAN:

ZAKIYA AJMI er leverandør af en kras socialrealisme, som jeg som læser både bliver klogere og rørt af. Det er en bog, der vil vældig meget, og som lykkes med det!
Politiken♥♥♥♥♥

Sammensat og ambitiøs.
Weekendavisen

Brugerbedømmelser af Årgang 2022 - Hemmelighed: Spørg mig om altGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.