Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Folkesygdomme serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Peter la Cour
    307,95 kr.

    DE VEDVARENDE HVA' FOR NOGEN!?De vedvarende uforklarede fysiske symptomer anslås at gælde for 10-20 % af den danske befolkning, men selvom prævalensen er høj, er sygdomsgruppen præget af et manglende forfæste i det danske sundhedssystem.Denne bog er et opgør med de mest sejlivede myter inden for feltet. Den giver et overblik over den opdaterede tilgængelige viden og placerer de uforklarede symptomer i en aktuel samfundsmæssig kontekst.De vedvarende uforklarede symptomer udgør en stor udfordring i sundheds- og socialsystemet, og evidensbaseret viden er nødvendigt for at imødekomme de mange patienter og familiers legitime behov. Det drejer sig blandt andet om:FibromyalgiIrritabel tyktarmME/postviralt træthedssyndromPost comootio-syndrom/whiplashMultipel kemisk intoleranceFunktionelle bevægeforstyrrelserSygdomsangstBogen er opbygget med en beskrivende del, en klinisk orienteret del, diagnostiske værktøjer samt en beskrivelse af, hvordan en opdateret helhedsorienteret sygdomsmodel kan forstås. Den præsenterer et nutidigt vidensgrundlag for alle sundhedsprofessioner, der har med denne patientgruppe at gøre, herunder især de praktiserende læger, samt til patienter og pårørende.

  • af Raben Rosenberg & Poul Videbech
    307,95 kr.

    Hvordan behandler man angstsygdomme og stresstilstande?Hvis ikke man selv oplever udtalt angst eller stress, er der stor sandsynlighed for, at man er pårørende til én eller flere, der gør, for angst er en folkesygdom, og stresssymptomer er hyppigt forekommende. Da mange af symptomerne på angst og stress er de samme, kan det være svært at skelne mellem tilstandene, og stress kan endda udløse eller forværre en angsttilstand.I HVAD ER ANGST OG STRESS? gennemgår og formidler to af landets førende professorer og læger inden for psykiatri den aktuelle viden om angst og stress på en måde, så både fagpersoner og den almene læser kan være med. Bogen behandler i 17 kapitler bl.a.: stress, angsttilstandene panikangst, agorafobi, socialfobi, enkelfobi, generaliseret angst, OCD og PTSD, symptomer, diagnostik og differentialdiagnoser, udvikling og forløb, årsager og konsekvenser, forebyggelse og behandlingsprincipper, pårørendes rolle, afstigmatisering, etik og jura. Bogen kan læses fra ende til anden for en dækkende indføring i angst og stress eller bruges som opslagsværk til belysning af specifikke emner. Sygehistorier og nøglereferencer undervejs giver læseren mulighed for at dykke yderligere ned i den angst- og stressramtes udfordringer, behandling og fremtidsudsigter.

  • af Lars Hyldstrup & Jens Erik Beck Jensen
    217,95 - 297,95 kr.

    Op mod 650.000 danskere lider af osteoporose – langt størstedelen uden selv at vide det. Osteoporose har ingen symptomer, før det første brud indtræffer. Denne bog om en af de store folkesygdomme i Danmark er skrevet til alle, der har osteoporose inde på livet – som ramt, påvirket eller fagperson – og som ønsker at blive klogere. Bogen igennem tages der udgangspunkt i de spørgsmål, som forfatterne Lars Hyldstrup og Jens-Erik Beck Jensen i årevis har fået fra osteoporosepatienter, og de svar, man aktuelt kan give herpå. Bogen er rigt illustreret af uddybende faktabokse, forklarende figurer og visuelle grafer, der hjælper med at formidle al den data og forskning, som ligger til grund for den aktuelle viden om osteoporose.Bliv fx klogere på:Knoglernes biologiForskellige typer af knoglebrudÅrsager og risikofaktorerSymptomer og differentialdiagnoserDiagnostik og undersøgelsesmetoderRåd til knoglesund livsstilMedicinsk behandlingVejledning om fysisk aktivitetForsknings- og patientmiljøerBogen er opslagsvenlig, så man nemt kan finde svar på specifikke spørgsmål, men den kan ligeledes læses i sin helhed for en grundig indføring i sygdommen. Gennemgående i bogen findes derudover henvisninger til relevant litteratur, der giver mulighed for at dykke dybere ned.

  • af Kirstine Lærum Sibilitz & Britt Borregaard
    177,95 - 307,95 kr.

    Når man er blevet ramt af en hjertesygdom, skal man reorientere sig og finde en ny måde at leve på. Det handler ikke kun om at lære diagnose og medicin at kende, men også om at tilpasse sig alle de forandringer i hverdagen, der ledsager en hjertesygdom. Med HVAD ER HJERTESYGDOMME? får du, hvad end du er patient eller pårørende, en hjælpende hånd til at tilpasse dig din nye virkelighed.Bogen er rigt illustreret og inddelt i 18 velformidlede kapitler, som byder på både faktuel viden, bonusinformation og fun facts. Bliv f.eks. klogere på:Hvad hjertet er, og hvordan det fungererForskellige hjertesygdomme, bl.a. iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, hjerteklapsygdom og hjerterytmeforstyrrelserForebyggelse af hjertesygdomSymptomerUndersøgelser, procedurer og behandlingerRehabiliteringPsykiske følgerRollen som pårørendeI flere af bogens kapitler finder du løbende samtaler med mennesker, der deler deres relevante perspektiver på emnet, f.eks. patienten, den pårørende, hjertelægen, psykiateren og psykologen.

  • af Peter Lange
    217,95 - 307,95 kr.

    Hvad er KOL? Hvordan virker sygdommen?KOL er én af de hyppigste kroniske sygdomme i Danmark, og det estimeres, at ca. 300.000 danskere lider af sygdommen. Denne bog om en af de store folkesygdomme er skrevet til alle, der har KOL inde på livet og ønsker at blive klogere på sygdommens væsen.Som patient og pårørende kan det være svært at håndtere den påvirkning, som KOL har på hverdagen.I HVAD ER KOL? oplyser professor og lungemedicinsk overlæge Peter Lange om al den viden, vi har om KOL i dag på en måde, så både fagpersoner og den almene læser kan være med. Bogen behandler i 19 selvstændige kapitler bl.a. følgende områder:– Symptomer– Diagnostik– Udvikling og forløb– Årsager, herunder rygning og ydre påvirkning– Konsekvenser– Sværhedsgrad og prognose– Behandlingsformer og -strategierBogen kan læses fra ende til anden for en grundig indføring, og den kan fungere som opslagsværk for specifik viden, ligesom sygehistorier og nøglereferencer undervejs giver læseren mulighed for at dykke yderligere ned i den KOL-ramtes udfordringer og muligheder.Om Peter LangePeter Lange arbejder som lungemedicinsk overlæge på Herlev og Gentofte Hospital og i sin speciallægepraksis i Kongens Lyngby. Han har i mange år været med til at formidle viden om lungesygdomme gennem ansættelser i Ugeskrift for Læger, Læge- og Patienthåndbogen og Dansk Lægemiddelinformation (promedicin.dk og minmedicin.dk). Siden han blev uddannet som læge i 1985, har han været involveret i lungemedicinsk forskning, blandt andet som forskningsprofessor ved Københavns Universitet. Peter Lange er medforfatter til flere hundrede lægevidenskabelige artikler, herunder nogle af de mest citerede artikler om udvikling og forløb af KOL og astma. I løbet af hans kliniske virke har han været med til at udbrede lungerehabilitering i Danmark og til at etablere Dansk Register for KOL.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.