Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan opstod universet? Og var der noget før det, eller var det kun tomhed og ingenting? Det kan være svært at forestille sig. Forskere har lavet en teori om universets begyndelse - den hedder Big Bang, som betyder det store brag. Det kan du høre om i første afsnit af Geniale Galakser. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Kender du til de otte store planeter i solsystemet: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus og Neptun? Dem kigger vi nærmere på, når vi forestiller os, at vi sætter os ind i en rumraket og flyver ud i Universet. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Der falder i gennemsnit fem sten fra rummet til jorden hvert år. De kaldes for meteoritter. Gennem de seneste 200 år er der endda faldet fire af dem ned i Danmark. I det her afsnit kan du blandt andet høre om, hvordan det gik til, da 6-årige danske Melina fandt en af stenene i sin skolegård.Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Hvordan forbereder mennesker sig på at rejse ud i rummet? Hvorfor skal de have en rumdragt på? Og hvad gør de, hvis de skal på toilettet, mens de er i rumraketten? Det er nogle af de ting, som du kan høre om i afsnittet. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Hvordan er det at være astronaut ude i rummet? Hvad er den Internationale Rumstation for et sted? Og hvem var de første mennesker, der blev sendt ud i rummet? Det kan du høre om i dette afsnit.Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Måske har du kigget op på nattehimlen og fået øje på stjernebillederne. Det kan være du kender Karlsvognen, men kender du f.eks. stjernebillederne af jægeren Orion, de to hunde og de syv forheksede prinsesser? Det kan du blive klogere på i det her afsnit, og så kan du også høre om der virkelig var en ledestjerne dengang i Betlehem, som vi kender fra kristendommens historier, da Jesus blev født. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Hvad er en stjerne, en galakse og et stjerneskud egentlig? Og hvorfor er det nu, at det ligner månen har forskellige størrelser? Det kan du høre mere om i dette afsnit, hvor vi også taler om, at vi alle er lavet er stjernestøv og hvad det går ud på. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Tror du, der er liv i rummet? Findes der mon rumvæsner, som man ser det på film? Hvad gør vi, hvis der en dag lander en UFO på jorden - og hvem skal tage imod den? Det fortæller astronom Anja C. Andersen om i afsnittet, som også handler om de beskeder vi sender ud i rummet fra jorden, og hvordan vi lytter efter om nogen prøver at kontakte os. Undrer du dig over, hvad Universet består af? Hvad er planeter, stjerner og galakser egentlig? Og hvordan kan mennesker rejse i rummet? Det kan du blive klogere på i ‘’Geniale Galakser’’, hvor en af Danmarks sejeste astronomer, Anja C. Andersen, fortæller om universet.Medvirkende: Anja C. Andersen, astronom ved Niels Bohr Instituttet ved Københavns UniversitetVært og tilrettelægger: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand- Stilling.Lyddesign: Anna Svensmark MøllerCover: Ditte BreinebergEfter ide af: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAnja Cetti Andersen er professor i offentlighedens forståelse for videnskaben ved Niels Bohr Instituttet. For sin aktive forskningsformidling har hun gennem årene modtaget adskillige priser. Hun har desuden modtaget den prestigefulde, europæiske Descartes Prize for Science Communication i 2005. I 2009 modtog hun sammen med håndboldspilleren Anja Andersen Mathildeprisen af Dansk Kvindesamfund for at have sat deres præg på to ellers udpræget mandsdominerede felter.Rikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene De færøske fabler og Satankulten.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.