Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Kittelbøger serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - - let at se
    af John R. Hampton
    249,95 kr.

    Bogen er en oversættelse af den nyeste udgave af John R. Hamptons legendariske The ECG made easy, henvendt især til medicinstuderende, sygeplejersker og yngre læger til brug ved opslag i en travl hverdag. Den giver en letforståelig introduktion til ekg-begrebet, og læseren bliver i stand til at læse og tolke et ekg, og den er forsynet med en række huskelister og Hvad-gør-man?-bokse, der angiver vejledende behandlingsprincipper, som er opdateret i forhold til nuværende danske rekommandationer.Den nye udgave adskiller sig fra tidligere udgaver ved at være opdelt i to dele, henholdsvis ”Kom godt i gang” som introducerer de grundlæggende principper og ”Få mest muligt ud af ekg`et”, som er ny i forhold til tidligere danske udgaver, og som sætter ekg-forståelse ind i klinisk kontekst.

  • af Peter Fahmy & Troels Bygum Knudsen
    227,95 kr.

  • af Henrik Lund-Andersen, Lars Bo Svendsen, Benny Dahl, mfl.
    249,95 kr.

    Kirurgi i akutmodtagelse er en videreførelse af Skadestuekirurgi, der over en årrække udkom i 4 forskellige udgaver. Bogen er fornyet og opdateret i forhold til udviklingen inden for diagnostik og behandling, og den er samtidig tilpasset sundhedsvæsenets aktuelle organisation, hvor den akutte kirurgi primært er centraliseret i større centre og fælles akutmodtageenheder. Bogen giver en samlet fremstilling af de kirurgiske problemer, der typisk ses i akutmodtagelsen. Målgruppen er fortsat primært de unge læger og medicinstuderende, som står i første række ved behandling af patienter med akutte kirurgiske lidelser. Praktiserende læger samt behandlersygeplejersker kan dog også have glæde af bogen.Forfatterne har bidraget med den nyeste viden og de nyeste anbefalinger inden for deres specialer, og den redaktionelle linje er moderniseret og ensrettet. Det er tilstræbt, at afsnittene om behandling skal være praktisk anvendelige, så den nødvendige behandling let og målrettet kan sættes i gang. På trods af den store mængde viden, der findes på nettet, er det stadig en fordel at have en opdateret og grundig gennemlæst kittelbog i lommen, før man påtager sig at modtage, diagnosticere og behandle patienter med kirurgiske lidelser. Bogen bidrager til den dygtighed og sikkerhed, lægen bør møde patienten med – hvilket i yderste konsekvens kan betyde forskel på liv og død.

  • - anamnese, undersøgelse og journal
    af Søren Brostrøm & Niels Saxtrup
    311,95 - 334,95 kr.

    Der er tale om en opdateret gennemskrivning af den meget populære journalvejledningsbog for medicinstuderende og turnuslæger. Bogens emne er fortsat anamnese- og undersøgelsesteknik, og teksten dækker de kliniske færdigheder, der må kræves af en reservelæge på en bred intern medicinsk eller kirurgisk afdeling. Patientens fortælling - anamnesen eller sygehistorien - har en helt central placering som grundlag for god læge-patient-kommunikation og korrekt diagnose. Da den elektroniske patientjournal endnu ikke har medført radikale ændringer i journalføringen, tager denne bog fortsat udgangspunkt i den traditionelle papirjournal. Der er som noget nyt tilføjet kapitler om undersøgelse af børn og psykiatriske patienter, samt om skriftlig kommunikation mellem læger.

  • af Geraint Fuller
    249,95 kr.

    Bogen er en oversættelse af 5. udgave af Neurological Examination Made Easy. Den udfylder et tomrum mellem de omfangsrige lærebøger i neurologi og neurokirurgi og utilstrækkelige cirkulerende kopier om neurologisk undersøgelse. Niveauet er målrettet medicinstuderende og yngre læger, som hermed får en grundlæggende forståelse af og systematik i neurologisk undersøgelsesteknik. En undersøgelse, der ofte har stor betydning i akutte situationer, men som traditionelt opfattes som svær at huske udførelse og tolkning af.

  • af Karen Louise Ellekjær & Jeppe Haslund-Vinding
    252,95 kr.

    Gennem din uddannelse har du tilegnet dig viden om anatomi, fysiologi, sygdomme og behandling. Sundhedsvæsenet byder imidlertid på andre arbejdsgange, end hvad der kan opleves fra skolebænken.I dit kliniske virke som medicinstuderende eller yngre læge kender du ikke diagnosen på forhånd, og det er dit job at indsamle og strukturere de nødvendige informationer for at kunne stille en diagnose.Du skal kommunikere med patienter (kapitel 1), kunne optage en samlet sygehistorie/fuld anamnese (kapitel 3) og kunne stille dybdegående spørgsmål til de symptomgivende organsystemer (kapitel 4-20). Du skal kunne undersøge patienterne fra top til tå og dokumentere dine objektive fund (kapitel 4-20), og til sidst udarbejde en foreløbig diagnose (kapitel 22).Denne bog er en guide til, hvordan man på systematisk vis optager en sygehistorie, undersøger patienter, og dokumenterer informationer og fund. Bogen er opbygget ens for alle organsystemer, så du nemt kan finde, hvad du leder efter, og følger følgende struktur: Organsystem Anamnese Objektiv undersøgelse Eksempler på journalnotater.I løbet af bogen vil du finde forslag til fortolkning af dine indsamlede oplysninger. Vær opmærksom på, at de er ment som inspiration og ikke er diagnostisk udtømmende.Læs bogen og hav den i kittellommen, til når du bliver i tvivl eller har brug for inspiration.

  • af Anne-Lise Kamper, Mette Gyldenløve & Linda Maria Hilsted
    227,95 kr.

    Håndbog i laboratorieanalyser er en let tilgængelig opslagsbog for klinisk personale, yngre læger og medicinstuderende. Formidlingen er præcis og overskuelig, og repræsenterer 'state of the art' inden for klinisk biokemi og medicin.Første del af bogen gennemgår, hvordan laboratorieresultater rekvireres, præsenteres og fortolkes. Hovedparten af bogen består af en alfabetisk gennemgang af de enkelte analyser inden for veneblod, arterieblod, cerebrospinalvæske, urin, fæces, ascitesvæske, pleuravæske og sved. Lægemiddelanalyser omtales også.På indersiden af omslaget er trykt en oversigt over prøveglas samt et flowchart for tolkning af arteriepunktur. Bogen fokuserer på de relevante kliniske oplysninger og repræsenterer et godt værktøj i klinikken.

  • af Claus Ziegler Simonsen & Daniel Kondziella
    427,95 kr.

    Opslagsvenlig og vidensintensiv håndbog om akutte neurologiske tilstandeAKUTTE NEUROLOGISKE TILSTANDE er en praktisk hjælp til håndteringen af akutte neurologiske patienter. I de senere år har neurologien ændret karakter til også at rumme en stor akut og intensiv dimension. Derfor er der behov for en bog, som hjælper dig med vurdering og behandling af alle vigtige tilstande, man møder i den akutte neurologiske modtagelse. Størstedelen af de akutte neurologiske patienter er truet på liv eller førlighed, herunder ca. 12.000 patienter om året med stroke. Derfor er der i denne bog prioriteret et omfangsrigt kapitel om netop stroke. Derudover indeholder AKUTTE NEUROLOGISKE TILSTANDE kapitler om bl.a. akutte neuromuskulære og neuroinflammatoriske sygdomme, epilepsi, neuroinfektioner, neuroonkologiske tilstande, traumatisk hjerneskade, forgiftninger samt neuroprognosticering, hjernedød og organdonation. AKUTTE NEUROLOGISKE TILSTANDE præsenterer akut- og intensivneurologien kort og præcist, men tilstrækkeligt informativt til at adressere alle relevante problemstillinger ved dit møde med den akut syge neurologiske patient. Bogen henvender sig til medicinstuderende i klinik, yngre læger, neurologer med vagtbærende funktioner og andre med interesse for akut neurologi.

  • af Jesper Kjærgaard & Emil Fosbøl
    347,95 kr.

    En præcis og opslagsvenlig kittelbog til det kardiologiske specialeKardiologiske tilstande er en fokuseret opslagsbog, der ruster dig til de mange forskellige udfordringer, der kan opstå allerede på din første vagt på en kardiologisk afdeling.Bogen hjælper dig med vurdering og behandling af de hyppigste tilstande, der ses i det kardiologiske speciale. Den omhandler både generelle emner om diagnostiske undersøgelser, medicinsk behandling og kredsløbsfysiologi samt kapitler om specifikke sygdomskategorier som f.eks. iskæmisk hjertesygdom, arytmi, hjertesvigt og klapsygdomme. Desuden afsluttes bogen med et kapitel om symptomhåndtering og den svære samtale.Kardiologiske tilstande henvender sig til medicinstuderende, KBU-, og yngre læger samt andre med interesse for det kardiologiske speciale. Den er skrevet af førende kardiologiske eksperter med lang klinisk erfaring.Fagredigeret af Jesper Kjærgaard og Emil Fosbøl (red.).

  • af Torben Stryhn
    277,95 kr.

    AKUT FØRSTEHJÆLP er en overskuelig opslagsbog, der nemt kan følge med i kittellommen. Som sundhedsprofessionel forventes det, at man er i stand til at yde hensigtsmæssig førstehjælp i akutte situationer. Dette indebærer blandt andet vurdering af bevidstløse vha. ABCDE-algoritmen og håndtering af bl.a. shock, brandsår, respirationsproblemer, frakturer, forgiftninger og psykiske traumer.AKUT FØRSTEHJÆLP er i denne 2. udgave fagligt revideret fra start til slut og opdateret med to nye kapitler om drukneulykker og den præhospitale organisering i Danmark, samtidig med at bogen har fået en visuel opdatering med flere nye figurer og billeder. Der er lagt vægt på en let forståelig formidling, bl.a. gennem flere øvelsesspørgsmål, hvor læseren kan teste sin egen håndtering af livreddende førstehjælp til både voksne og børn.Bogen er tiltænkt medicinstuderende og yngre læger, men henvender sig bredt til alle sundhedsprofessionelle, der ønsker et enkelt overblik over førstehjælpsprocedurer.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.