Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Modstand serien i rækkefølge

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
 • - Den skærpede kamp
  af Niels-Birger Danielsen
  187,95 - 237,95 kr.

  I bind 3 af Niels-Birger Danielsens anmelderroste storværk om den danske modstandsbevægelse skærpes den dramatiske kamp, og sabotageaktionerne eskalerer. Bind 3 af det store værk om den danske modstandsbevægelse begynder i efteråret 1943, hvor sabotagen herhjemme antager mere militante former. Med Gestapos ankomst til landet i september 1943 følger også tortur mod tilfangetagne frihedskæmpere. Kampen mod stikkerne – Gestapos danske håndlangere – tager til i denne periode, og med likvideringerne begynder et kontroversielt kapitel, der den dag i dag er belastende for efterkommere af både likvideringsmænd og ofre. Tyskerne iværksætter clearingdrab som repressalie mod likvideringerne, og Werner Best forsøger i april 1944 at stoppe sabotagen ved at erklære en gidselpolitik. Fængslede sabotører vil blive stillet for krigsret og henrettet, hver gang en større sabotageaktion finder sted. Sabotagen standser ikke, men inden for få måneder bliver over 30 modstandsfolk henrettet i Ryvangen. Frihedsrådet bliver dannet som en fælles ledelse, og militærgrupper i hundredvis etableres. Bind 3 slutter med Folkestrejken i København i juni/juli 1944, der med 100 dræbte civile københavnere bliver den største af alle konfrontationer med besættelsesmagten. Under strejken viser Frihedsrådet en politisk styrke, der får de etablerede politikere til at anerkende rådet som en ligeværdig aktør, der skal forberede befrielsen.

 • af Vincent Dugomier & Benoît Ers
  149,95 kr.

  Livet går videre i den lille franske landsby under den tyske besættelse. De trevenner fortsætter deres modstandskamp og får ganske uventet en nyforbundsfælle. Men tæt på dem er der mennesker der har en anden holdning tilbesætterne.

 • af Vincent Dugomier & Benoît Ers
  149,95 kr.

  De tre venner er stadig aktive i modstanden mod de tyske besættere. Debeslutter sig for at involvere flere i deres modstandskamp men det gælder om atudvise forsigtighed således tyskerne ikke optrevler modstandsbevægelsen.

 • af Vincent Dugomier & Benoît Ers
  149,95 kr.

  Frankrig har overgivet sig og er nu besat af Tyskland. De voksne virker resignerede og opgivende men nogle børn i en lille landsby har ikke tænkt sig at finde sig i tingenes tilstand. De har tænkt sig at yde MODSTAND!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.