Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Uddannelse - Klinik - Viden serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - Grundbogen
    af Suzanne Forsyth Herling, Marie Oxenbøll Collet & Laura Krone Larsen
    367,95 kr.

    Behandling og pleje, der retter sig mod patienter medskiftende bevidsthedstilstand og nedsat opmærksomhed, kan være en udfordring. Systematisk screening for delirium er derfor vigtigt, da syndromet ofte bliver overset eller forveksles med andre tilstande som demens, depression og angst. Delirium er altid en forværring af patientens tilstand, og detektion er en forudsætning for, at delirium kan behandles. I Delirium belyses mange af syndromets aspekter grundigt gennem forskningsresultater, mens løbende cases giver en patientnær forståelse af emnet. Indledende i bogen findes desuden en omfattende ordforklaringsliste over de begreber, som man ofte støder på og skal kende i forbindelse med deliriumtilstande. Forfattergruppen repræsenterer forskellige professioner med interesse for deliriumproblematikken. Dette giver en dynamisk introduktion til emnet og et samlet overblik over nyere viden om delirium, som kan være særligt relevant for studerende, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, neuropsykologer og læger, men bogen er anvendelig for alle i sundhedssektoren, der arbejder med patienter, som potentielt har delirium.

  • - Grundbog om sygepleje i det nære sundhedsvæsen
    af Tina Risager
    397,95 kr.

    Flere og flere sundhedsopgaver flyttes væk fra sygehuset og ud i kommuner og almen praksis som følge af blandt andet den store medicoteknologiske udvikling, strukturelle forandringer og det stigende antal ældre borgere med multisygdom samt borgere med psykosociale problemstillinger. Her spiller sygeplejen i det nære sundhedsvæsen en vigtig rolle i at skabe sammenhæng i borgerforløb, der strækker sig over flere sektorer, faggrupper og professioner.Med denne bog kommer du hele vejen rundt om den borgernære sygepleje. Gennem de 20 kapitler skildres relevante teoretiske perspektiver, etiske overvejelser, analyse- og samarbejdsmetoder og konkrete værktøjer, som kan anvendes til problemløsning. Kapitlerne er pædagogisk opbygget med startsresumeer, faktabokse og afsluttende studiespørgsmål. Den kliniske anvendelighed prioriteres gennem cases og eksempler, der analyseres med relevante faglige begreber for at understrege den uadskillelige sammenhæng mellem teori og praksis.Bogen er især målrettet sygeplejestuderende og studerende på specialuddannelsen i borgernær sygepleje, men kan læses af alle med andel i det nære sundhedsvæsen, herunder både nyuddannede og erfarne sygeplejersker.Denne udgave er indholdsmæssigt fuldstændig identisk med 1. udgaven - der er blot tale om et opdateret cover.

  • - Grundbog i sygepleje
    af Ditte Høgsgaard
    347,95 kr.

    En grundbog om mono- og tværfagligt samt tværsektorielt samarbejdeDet danske sundhedsvæsen oplever i disse år en stigende kompleksitet, som det kan være en udfordring for patienter og pårørende at navigere i. Det stiller nye krav og forventninger til sundhedsprofessionelles evne til at samarbejde. Derfor skal sygeplejersker og de sygeplejestuderendes kompetencer styrkes for at skabe bedre sammenhæng i patientens forløb på tværs af fag og sektorer i sundhedsvæsenet. Fagligt samarbejde i sundhedssektoren giver et dybdegående indblik i, hvordan samarbejdet mellem borger, patient, pårørende og sundhedsprofessionelle fungerer i det danske sundhedsvæsen. Over 13 kapitler undersøges blandt andet patient- og brugerinddragelse, forskellige samarbejdsformer, relationel koordinering, bæredygtig ledelse og organisatoriske vilkår for mono-, tværfaglig samt tværsektorielt samarbejde.Bogen er skrevet af kompetente fagfolk, og kapitlerne retter sig primært til sygeplejestuderende og andre sundhedsprofessionelle, der søger grundlæggende viden om samarbejdets vilkår og betingelser og en forståelse af de barrierer og udfordringer, der påvirker samarbejdet.

  • - Klinik og sygepleje
    af Lene Sigaard & Anette Brieghel Birgens
    397,95 kr.

    LÆREBOG I KRÆFTSYGEPLEJEKræft – klinik og sygepleje er en lærebog målrettet studerende og fagprofessionelle, der har interesse og behov for viden om kræftsygdomme samt behandling og pleje af kræftpatienter. Bogen består af tre dele. Del 1 beskriver tumorbiologi, diagnostik og behandling. Del 2 præsenterer en lang række kræftsygdomme og sygeplejeproblemer relateret hertil. Del 3 præsenterer med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens vejledning om sygeplejefaglige optegnelser kræftsygepleje i al sin mangfoldighed.Bogens overskuelighed understreges af de mange illustrationer, tabeller og bokse samt test dig selv-spørgsmål til hvert kapitel.Kræft – klinik og sygepleje har et klinisk fokus og er skrevet af danske sundhedsprofessionelle med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og funktioner. Bogens redaktører er begge sygeplejersker af grunduddannelse og har mange års erfaring inden for en mangfoldighed af sygepleje i al almindelighed og kræftsygepleje i særdeleshed.Det er tilstræbt, at bogen dækker pensum på sygeplejerskeuddannelsen samt giver den specialviden, der kræves i behandlingen af og omsorgen til kræftpatienter i klinisk praksis.Eneste ændring fra 1. udgave = nyt cover!

  • - Grundbog til sundhedsprofessionelle
    af Helle Rexbye & Helle Søgaard Frappart
    307,95 kr.

  • af Steen Hundborg
    397,95 kr.

    Psykologi er et vigtigt fagområde i sygeplejen!Sygepleje handler i høj grad om interaktion mellem en sygeplejerske og en patient, der begge tænker, føler, handler og kan være sårbare i situationer sammen. Denne bog med fokus på sundhedspsykologi er et væsentligt bidrag til undervisning i psykologi og sygepleje. Bogens indhold har fokus på væsentlige mellemmenneskelige aspekter, som sygeplejersken kan møde i samspillet med patienten.Formålet med bogen er at give sygeplejestuderende, sygeplejersker og andre relevante sundhedsfaggrupper et indblik i centrale psykologiske teorier og faktorer, som er relevante i klinikken. Bogens indhold spænder fra teknologi og rollen som sundhedsprofessionel til mestring af stress. Bogen tager netop afsæt i det praksisnære, det genkendelige og det omsættelige med fokus på eksempelvis sundhedsadfærd, den motiverende samtale, afhængighed af vanedannende stoffer, angst, kriser, kronisk sygdom, neuropsykologi mv.Bogens forfattere er eksperter på de områder, de formidler om, og de har omsat deres viden til fagrelevante, pædagogiske og evidensbaserede kapitler, og hvor læseren løbende præsenteres for cases og refleksionsspørgsmål for at øge forståelsen af det komplekse samspil mellem sygeplejerske og patient.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.