Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Venner og fjender

Leder du efter en spændende og medrivende bog af forfatterne Lotte og Søren Hammer? Måske du mangler inspiration til din næste bogserie at begynde på? Så finder du blandt andet rækkefølgen på deres populære serie ‘Venner og Fjender’ her. En serie hvor Lotte og Søren Hammer beviser, at de også kan skrive helt fantastiske historiske romaner, ligesom de har vundet lytternes og læsernes krimihjerter. I Venner og Fjender serien kommer du helt tæt på hovedpersonerne Peter og Kassandra og deres færden i Polen og Sovjetunionen under på 2. verdenskrig. Få et overblik over rækkefølgen på ‘Venner og Fjender’ nedenfor eller scroll længere ned på siden og læs mere om forfatterne bag serien.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  87,95 - 157,95 kr.

  Vejen til Warszawa I KRIG ER DET SVÆRT AT SKELNE VEN FRA FJENDE I VEJEN TIL WARSZAWA følger vi Peter, der er dansker i Nordtyskland. Han opta­ges i Hitlerjugend og bliver medhjælper hos en lille gruppe journalister, der arbejder rundt om i Nazi-Tyskland og de besatte lande. Senere kommer Peter på junker­skole, hvor han uddannes til SS-officer og udstati­oneres i Den Jødiske Ghetto i Warszawa. VEJEN TIL WARSZAWA er første bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45. Vi følger en ung dansk-jødisk kvinde fra København og en ung dansk-tysk mand fra Grænselandet under deres rejse gennem krigens brændpunkter. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.    

 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  87,95 - 157,95 kr.

  Kobberslottet I KRIG ER DET SVÆRT AT SKELNE VEN FRA FJENDE I KOBBERSLOTTET følger vi den dansk-jødiske Kassandra fra København, der besøger sin stenrige, adelige familie i Polen, da Tyskland invaderer landet, og hun ikke kan vende hjem til Danmark. Kassandra lever et år under feu­dale forhold i den russiskbesatte del af Polen, indtil Nazi-Tyskland invaderer Sovjetuni­onen. Derefter bliver hun sendt til Den Jødiske Ghetto i Warszawa. KOBBERSLOTTET er andet bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45. Vi følger en ung dansk-jødisk kvinde fra København og en ung dansk-tysk mand fra Grænselandet under deres rejse gennem krigens brændpunkter.   Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.  

 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  87,95 - 187,95 kr.

  Gaden uden navn I KRIG ER DET SVÆRT AT SKELNE VEN FRA FJENDE I GADEN UDEN NAVN bor Kassandra i Den Jødiske Ghetto i Warszawa, hvor Peter som SS-officer er ansvarlig for udbygning og vedligeholdelse af ghettomuren. De to unge udvikler et forhold, og de involveres samtidig i en jødisk modstandsgruppe, der smugler medicin ind i ghettoen. Gruppen bliver sprængt, og snart jages Kassan­dra af Gestapo overalt i Warszawa. GADEN UDEN NAVN er tredje bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45. Vi følger en ung dansk-jødisk kvinde fra København og en ung dansk-tysk mand fra Grænselandet under deres rejse gennem krigens brændpunkter. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.

 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  87,95 - 187,95 kr.

  Byen ved Volga I KRIG ER DET SVÆRT AT SKELNE VEN FRA FJENDE BYEN VED VOLGA udspiller sig fra sommeren 1942 til sommeren 1943. Peter er menig i Den Tyske Hær, og han sendes med et kompagni soldater til Stalingrad. Hans deling indsættes dog ikke i første omgang i kampene, idet den tildeles en bevogtningsopgave i en landsby ved floden Don. I landsbyen fanger delingen to kvindelige partisaner, men Peter sørger for, at den ene får mulighed for at flygte. Peter tror, Kassandra er død, og han er desillusioneret, og frem for alt har han problemer med, hvem han ønsker at kæmpe for … BYEN VED VOLGA er fjerde bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45. Vi følger en ung dansk-jødisk kvinde fra København og en ung dansk-tysk mand fra Grænselandet under deres rejse gennem krigens brændpunkter. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under 2. verdenskrig.

 • af Søren Hammer, Lotte & Hammer
  87,95 - 198,95 kr.

  Sommeren 1942. Hartvig Voss, Peters kammerat fra SS-skolen Bad Tölz, er på rekreation i Danmark. Han har deltaget i en einsatzkommando på østfronten, hvor han har været med til at myrde titusindvis af jøder, hvilket hans nerver ikke kunne holde til. Efter sin rekreation får Hartvig nyt job som revisor ved den tyske udryddelseslejr Sobibór i Polen. Regnskaberne for lejren viser, at der forsvinder en masse guld, der ellers skulle sendes til Berlin. Hartvig installerer sig i en villa udenfor lejren med to hjælpesoldater. En dag bringer en af disse soldater, helt usædvanligt, en lille pige med hjem, som han har fundet på jernbaneområdet. Kassandra, Alexander og Debora ankommer til Sobibór og bliver straks sendt til gaskammeret. Men Hartvig genkender Kassandra, som han har mødt i Warszawa, og i sin ærepligt overfor Peter hjælper han de tre. Alexander bliver en del af lejrens skovkommando, Debora skal passe gæs, og Kassandra kommer i huset hos Hartvig, hvor hun skal lave mad og passe den lille pige. Ingen af delene har hun de fjerneste forudsætninger for. Et særpræget forhold udvikler sig mellem Kassandra og Hartvig. Samtidig prøver Alexander og Debora at overleve i lejren, hvor livet er benhårdt på grund af sult og sadistiske lejrvagter. De to søskende kommer længere og længere væk fra hinanden. Kassandra ignorerer dødslejren, så meget hun kan. Uundgåeligt er der et opgør på vej. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.

 • af Søren Hammer, Lotte & Hammer
  144,95 - 177,95 kr.

  Efteråret 1943. Pripjatsumpene, et område i Ukraine og Hviderusland, der i 1943 var over tre gange så stort som Danmark. I sumpene opererer mange forskellige partisangrupper, der bekæmper tyskerne og ikke mindst hinanden. Mange af disse grupper er særdeles veludrustede, talstærke og slagkraftige. I realiteten behersker tyskerne kun de større byer i området, resten er partisanland. Kassandra og pigen Aneta, Peter, Alexander og Debora ankommer til den jødiske partisanbevægelse Rudina-mat, hvor deres kusine Gracja Staski er med i ledelsen. Gracja, der er blevet stalinist, styrer lejren med hård hånd. Hun forlanger hårdt arbejde af alle, for at de ikke skal sulte den kommende vinter. Lejren overfaldes af en deling tyske soldater, og mange af indbyggerne dør. Kassandra beslutter sig til, at hun vil tilbage til Danmark for at føde sit barn i relativ sikkerhed. Kort efter fødslen påbegynder Peter, Kassandra og Aneta en farefuld rejse, som bringer dem forbi Sverige og England, inden de går ombord på en ishavskonvoy for at vende tilbage til krigszonen og kampen mod nazisterne. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien er solgt til oversættelse i en lang række lande. Med Venner og fjender skifter duoen spor og kaster sig over den historiske roman i en ny storstilet episk serie, der udspilles under Anden Verdenskrig. Serien er foreløbig planlagt til otte bind.

 • af Søren Hammer, Lotte & Hammer
  144,95 - 159,95 kr.

  SOMMEREN 1944 Peter og Kassandra er tilbage i Sovjetunionen, og Kassandra færdiggør sin uddannelse som radiooperatør. Den Røde Hær har erobret Pripjat-sumpene, og dermed er den partisanlejr, de kæmpede i, før de tog afsted, ikke længere aktiv. Peter og Kassandra ankommer til Warszawa, netop som Den Polske Hjemmehær, AK, indleder sit oprør mod den tyske besættelsesmagt. Oprøret bliver udkæmpet af tusinder af unge polakker, men tyskerne slår det ned med uhørt brutalitet. HELTENES SOMMER er syvende bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45. Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien udkommer i mere end 20 lande. Med VENNER OG FJENDER har duoen skiftet spor og kastet sig over den historiske roman i en storstilet, episk serie i otte bind, der udspilles under Anden Verdenskrig.

 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  144,95 - 157,95 kr.

  EFTERÅRET 1944Peter og Kassandra befinder sig i den argentinske ambassadør Flavio Zanettis villa i Köpenick nær Berlin. Han er gift med Augusta, Erich Ehrlichs tvillingesøster, der sidder i kørestol efter et biluheld. Krigen synger på sidste vers, og alle ved, at det blot er et spørgsmål om tid, før Nazityskland er besejret. Mange højtstående tyske officerer frygter for deres skæbne, når krigen er tabt. Eksempelvis Otto Ehrlich, Augusta og Erichs far. Han er chef for SS-Totenkopfverbände, og han har sat to SS-officerer til skjult at opbygge en flugtrute, en såkaldt rottelinje.ROTTELINJEN er ottende og sidste bind i serien VENNER OG FJENDER, der udspilles i årene 1939-45.Lotte Hammer (f. 1955) og Søren Hammer (f. 1952) har skrevet ti romaner med politimanden Konrad Simonsen som gennemgående figur. Serien udkommer i mere end 20 lande. Med VENNER OG FJENDER har duoen skiftet spor og kastet sig over den historiske roman i en storstilet, episk serie i otte bind, der udspilles under Anden Verdenskrig.

 • af Lotte Hammer & Søren Hammer
  87,95 - 187,95 kr.

  Krigen synger på sidste vers. Peter og Kassandra bor hos ambassadørparret Augusta og Flavio Zanetti i Berlin-forstaden Köpenich. De fire beslutter sig for at søge hævn over de generaler, der stod bag massakren, da oprøret i Warszawa blev kvalt. For at opnå det, må de infiltrere en organisation, der hemmeligt arbejder med at oprette flugteruter til Sydamerika for prominente nazister - de såkaldte rottelinjer.

Lotte og Søren Hammer

Lotte og Søren Hammer er 2 internationale forfattere, som har taget verdenen med storm med episke bøger. De 2 forfattere er søskende, og de startede deres rejse sammen tilbage i 2010. Her blev det til romanen ‘Svinehunde’, som blev taget rigtig godt imod hos krimilæserne. Rettighederne til bogen blev solgt til 16 lande allerede inden, at bogen blev udgivet. Populariteten på Lotte og Søren Hammers bøger er kun i stigende udvikling, hvilket deres nyeste serie har en stor ære af. 

Lotte er uddannet sygeplejerske, og har været politisk aktiv i Halsnæs byråd. Hun har i mange år arbejdet i udlandet, før hun blev fuldtidsforfatter. Søren er derimod uddannet lærer, hvor han har arbejdet på Ingeniørhøjskolen som lektor. 

Lotte og Søren skriver typisk inden for genren krimi, og det er her blevet til et hav af titler fra søskendeparret. Vidste du, at det også er Lotte og Søren Hammer der står bag den internationale bestsellerserie Konrad Simonsen serie? Titler af Lotte og Søren Hammer er udgivet i mange sprog verden over, og hvis du ønsker at finde andre titler skrevet af Lotte og Søren Hammer, så kan du se dem alle her.


Foto af: Robin Skjoldborg, 2016.Venner og Fjender serien

I Lotte og Søren Hammers nyeste serie ‘Venner og Fjender’ serien møder du de to unge mennesker, SS-officeren Peter og Kassandra som er den københavnsk-jødiske kvinde. Historien foregår oftest i Polen og Sovjetunionen under 2. verdenskrig. 

Peter er i begyndelsen af historien en ung bondedreng fra Sønderjylland. Vi får hans opvækst fortalt og hvor meget han drømmer om at komme væk fra gården og sin tilværelse. Det er Peter vi følger gennem den første bog, som uddanner sig til SS-officer og bliver derefter tilbudt om at blive en del af sikkerhedsstyrkerne i Polen. I Venner og Fjender seriens anden bog, bliver vi mødt af Kassandra. Hendes onkel har en kobbermine i Polen, og sammen med sin bror tager de til deres onkel. Herfra tager historien en dramatisk drejning, da Kassandra ender op i en jødisk ghetto i Warszawa. 

Hvis du synes Venner og Fjender serien lyder interessant, så kan du gå på opdagelse i udvalget ovenover. Hos Tales.dk anbefaler vi at læse bøgerne i den korrekte rækkefølge, så du får den bedste oplevelse, når du sætter dig til at læse Venner og Fjender serien.  Rækkefølgen på Venner og Fjender af Lotte og Søren Hammer

Der findes i dag 6 Lotte og Søren Hammer bøger i serien, men der er på nuværende tidspunkt planlagt 2 bøger mere til serien (‘Heltenes sommer’ og ‘Fremad mod Berlin’). Rækkefølgen på Venner og Fjender serien kan både findes i udvalget ovenover, men er også listet nedenfor her:


1. Vejen til Warszawa

2. Kobberslottet

3. Gaden uden navn

4. Byen ved Volga

5. Sobibór

6. Skoven er vores

7. Heltenes sommer

8. Fremad mod Berlin
FAQ - ofte stillede spørgsmål til Lotte og Søren Hammer

Hvem er Lotte og Søren Hammer?

Lotte og Søren Hammer er begge forfattere. De skriver og udgiver bøger sammen. Læs mere om forfatterne her på siden, hvor du også kan finde deres bøger. 


Er Lotte Hammer og Søren Hammer i familie?

Lotte og Søren er søskende. De begyndte at skrive sammen tilbage i 2010, hvor det blev til debutromanen ‘Svinehunde’ som blev begyndelsen på en fantastisk forfatterkarriere som makkerpar. 


Hvilke serier har Lotte og Søren Hammer skrevet?

Lotte og Søren Hammer har skrevet serierne ‘Venner og Fjender’ og ‘Konrad Simonsen’, som begge indeholder medrivende og underholdende historier. Du kan finde Lotte og Søren Hammer rækkefølgerne her på siden.   Rækkefølgen på Konrad Simonsen af Lotte og Søren Hammer

Hvis du i stedet kunne tænke dig at se nærmere på en anden spændende serie af Lotte og Søren Hammer, så kan du nedenfor se rækkefølgen på Konrad Simonsen-serien:


1. Svinehunde

2. Alting har sin pris

3. Ensomme hjerters klub

4. Pigen i Satans Mose

5. Den sindssyge Polak

6. Elskede Heidi

7. Mørkemanden

8. To små piger

9. Mirakelbarnet

10. Soldier Blue

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.