Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
STAMSTEDER er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter, Anders Højberg Kamp. Udgivet i 2021 af Salvador Books, tager denne bog læserne med på en uforglemmelig rejse. Genren af bogen er ikke specifikt angivet, men Kamp's skrivestil vil helt sikkert fange læsernes interesse. STAMSTEDER er mere end bare en bog; det er en oplevelse, der venter på at blive udforsket. Udgivet af Salvador Books, er det en bog, der fortjener at være på enhver læsehylde. Så hvis du er på udkig efter en ny bog at dykke ned i, så er STAMSTEDER det perfekte valg.
”Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om”, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen (1920-2013). Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetiske og grafiske kvaliteter. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder. Da han som 28-årig udgav den banebrydende 122 Farvefotografier (1948) vakte det opsigt verden over, og et uddrag blev bragt i det amerikanske LIFE magazine. Bogen blev Keld Helmer-Petersens visitkort til fotografiets førende land, som efter Anden Verdenskrig, var USA.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013giver et retrospektivt blik på fotografen Keld Helmer-Petersens imponerende karriere, der strakte sig over syv årtier. Keld Helmer-Petersen fotograferede den moderne verdens arkitektur, industri og strukturer – fra de største former til de mest undseelige detaljer. Tilsammen bliver hans billeder et slags visuelt opslagsværk over en æra. Keld Helmer-Petersen havde et særligt blik for den skjulte skønhed og værdi, som ligger i den verden, vi ellers troede vi kendte.Keld Helmer-Petersen eksperimenterede livet igennem med fotografiets grænser. Han samarbejdede med en lang række arkitekter, billedkunstnere og forfattere – og dyrkede fotografiet i grænsefeltet mellem maleri, grafik, arkitektur og design. Dog formåede han livet igennem at fastholde en tydelig visuelle identitet. Bogen demonstrerer, hvordan hans værker er enestående, både i en dansk og en international kontekst.Keld Helmer-Petersen er repræsenteret i samlinger i både Danmark og udlandet, bl.a. andet Museum of Modern Art (New York), Museum Folkvang (Essen), Moderna Museet (Stockholm), Brandts (Odense), Statens Kunstfond og en serie af hans værker udsmykker togstationen i Københavns Lufthavn. Fra den 14. juni 2019 og frem til den 18. januar 2020 kan Helmer-Petersens værker opleves på udstillingen Finding Beauty i Den Sorte Diamant.Bogen indeholder en introduktion af Mette Sandbye, professor og institutleder ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, et essay skrevet af tidligere leder af Museet for Fotokunst i Odense, Finn Thrane. Hvert kapitel introduceres kort af fotografen selv, og hans nære ven og kollega fotograf, Jens Frederiksen, der har bidraget med teksten Black Noise. Afslutningsvis bringes et interview med Keld Helmer-Petersen af den verdenskendte engelske fotograf Martin Parr.Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-2013er en ny, opdateret og revideret udgave af Keld Helmer-Petersen – Photographs 1941-1995, der udkom i 2007.
Grønland har i mange år været en kilde til fascination og inspiration for fotografen Henrik Saxgren, og han har gennem flere opsøgt det nordligste Grønland og her fundet stof til sit nye fotografiske værk, Ultima Thule. I Grønland finder han mål for sin kunstneriske søgen i samspillet mellem naturen og fangernes farefulde liv. Med en blanding af nysgerrighed og nøgtern undren skildrer han deres færd og deres jagt på havet og på isen, han viser den tavse, monumentale, storladne natur, de lever i, han viser dramaet ved deres møde med naturen, de fysiske omkostninger ved det liv, de lever, i et smukt fotografisk sprog, der rækker langt ud over blot og bar dokumentation.
En hyldest til Kongerigets brune værtshuse"Bodegabibel" med røverhistorier og fotos fra 120 af de vildeste værtshuse i hele Kongeriget – fra Tønder til Thorshavn – samlet i en stor, dekorativ coffee table book.Værtshuse i Danmark, Færøerne og Grønland bliver i KONGERIGETS STAMSTEDER portrætteret af en række fotografer og skribenter, der har en tilknytning til de forskellige områder bogen skåler sig igennem. Det er på den måde lokalhistorie fortalt af lokale.Bogens indhold er skabt af Cathrine Ertmann, Astrid Dalum, Karina Lodberg, Thomas Lund Hansen, Tobias Nicolai, Iben Gad, Signe Bøtzau Paulsen, Adam Bouttai, Line Svindt, chris1million, Tanja Brinks Toubro, Andreas Beck, Oliver Bodh Larsen, Valdemar Ren, Lasse Bak Mejlvang, Rólant Waag Dam, Tróndur Dalsgarð, Julia Aka Wille og Nina Sikkersoq.KONGERIGETS STAMSTEDER er efterfølgeren til STAMSTEDER (der skildrer samtlige værtshuse i København og på Frederiksberg), der også er udgivet af Salvador Books.
"Inuuteq Storch: John Møller – Mirrored, Portraits of Good Hope" samler 178 fotografier af Grønlands første profesionelle fotograf John "Ujuut" Møller, som Inuuteq Storch har udvalgt og nænsomt billedbehandlet. Bogen indledes af et forord ved geolog Minik Rosing, og John "Ujuut" Møller introduceres af forsker ved Grønlands Nationalmuseum Kirstine Møller. Bogens tekst løber parallelt på grønlansk, dansk og engelsk.For Inuuteq Storch er bogen en del af et større arbejde med at sætte et nyt fokus på grønlandsk selvfremstilling og postkolonial bevidsthed om national stolthed og identitet. De to grønlandske fotografers værker bringes sammen hen over et spænd på mere end 100 år og udforsker stedsidentitetens udvikling set fra folkets eget perspektiv. Inuuteq Storch er vokset op i Grønland, hvor landskabet og vejret er dominerende, og hvor naturen bestemmer livets rytme. Men de historier, som fortælles om livet i dette landskab, har traditionelt været præget af danske rejsende og deres blik på naturen og folket. I Inuuteq Storchs kunstneriske arbejde søger han efter sin og andre grønlænderes egne visuelle fortælling: Hvordan ser billederne ud, når de kommer indefra og ikke udefra?
Baby Bump er en hyldest til den gravide kvinde og moderfællesskabet. Igennem en række interviews fortæller markante kvinder som Stephanie Gundelach, Caroline Bille Brahe, Emily Salomon, Lærke Bagger og Rebecca Laudrup ærligt om den helt særlige tid, det er at være gravid. Vi hører om fertilitetsbehandlinger, sorgen ved spontane aborter, og når graviditeten ikke er ren lykke, og vi kommer tæt på tanker om fødslen, kropsidealer og tøjkriser. Desuden får vi deres bedste tips til graviditetsjeans, beautyprodukter, kosttilskud og skoene, der har båret dem i ni måneder.Bogen er smukt illustreret og skabt i samarbejde med sitet To The Moon, Honey og stifterne Liv Winther og Bea Fagerholt.
Australske Nick Cave har haft status af regulært rockikon gennem et par årtier – men først, da han var i 50’erne, steg han for alvor op fra kultfænomen til superstjerne. Ikke mindst i Danmark, hvor Caves udsolgte koncert for 16.000 fans i oktober 2017 talte sit tydelige sprog om et sent, folkeligt gennembrud. Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 er en personlig og levende dokumentation af de seneste ti år i Caves karriere. Ikke en biografi eller et akademisk essay skrevet i bagklogskabens lys, men derimod en række snapshots af forfatteren, rockstjernen og poeten Cave på scenen. Indfanget midt i sin udfoldelse, i en serie tekster og billeder, som til sammen tegner et enestående nærportræt af Cave og hans arbejde. Forfatteren har fulgt Cave tæt i tyve år og skrevet om ham de seneste ti og præsenterer her såvel reportager og koncertoplevelser som store interviews med både Cave og hans nærmeste samarbejdspartnere. Og Morten Rygaards mesterlige fotos af hovedpersonen – de taler for sig selv. Et unikt, dansk nærbillede af en af rockens vigtigste skikkelser.
Himmerland gør sig gældende ved sin natur – kør engang en tur på vejen langs Lovns Bredning! – og er kendt fra både historien og kunstens og litteraturens verden: Her blev oldtidsminderne Skarpsallingkarret og Gundestrupkarret fundet i 1891, her boltrede Skipper Clement sig og brændte og hærgede, her er cisterciensernes Vitskøl Kloster og færgen mellem Sundsøre og Hvalpsund, her er Aggersund og herregårde som Lynderupgaard og Hessel, her er Foulum, hvor Martin A. Hansen gik rundt i sit alt for store tøj, her er Frejlev Kirke med Per Kirkebys glasmosaikker og skulptur på kirkegården, og her er Farsø og Johannes V. Jensen og himmerlandshistorier.
The definitive biography that unlocks the remarkable story of Vivian Maier, the nanny who lived secretly as a world-class photographer, featuring nearly 400 of her images, many never seen before, placed for the first time in the context of her life.
Part memoir, part document of the DIY, punk-infused subculture of skateboarding as it came of age in the 1990s and early 2000s, Ed Templeton’s Wires Crossed pulses with the raw, combustive energy of Templeton’s image-making from the last twenty-plus years.Illustrated by photographs, collages, texts, maps, and other ephemera from Templeton’s journals, Wires Crossed offers an insider’s look at a subculture in the making and reflects the unique aesthetic stamp that sprang from the skate world he helped create. Templeton occupies the rare position of having been a professional skateboarder, a two-time World Skateboarding champion, as well as a photographer and artist working within the skateboard community as it gained increasing cultural currency in the 1990s and beyond. His work first gained recognition as part of the Beautiful Losers collective loosely gathered around Aaron Rose’s Alleged Gallery on Manhattan’s Lower East Side.This work, much of it previously unpublished and unseen, explores Templeton’s own journey as an image maker, as well as the lives of professional skateboarders as they spent long hours crisscrossing the world on tour, reveling in their newfound status as rock star–like figures and the eternal search for new terrain to skate. Interviews between Templeton and fellow pro-skaters and friends add compelling detail about the pressures and pleasures of life on the road, and what it’s like to obsessively pursue an art form—whether on their decks or behind the camera.
”DRONNINGEN– som du aldrig har set hende før” er et smugkig bag facaden. Dronning Margrethe er den mest fotograferede dansker og den rolle har ikke altid været nem for hende.Journalist og forfatter Hannibal Erngaard har fået adgang til billeder af dronningen, som aldrig før har været trykt. Bogen ønsker ikke at afsløre hemmeligheder, men at vise de glimt fra virkeligheden, hvor Margrethe måske mere er Daisy end hun er Dronningen. De øjeblikke hvor hun falder ud af rollen som dronning af Danmark og bare er Margrethe. Små glimt fra hverdagslivet bag de lukkede døre og royale mure.Hannibal Erngaard fortæller med bogen ”DRONNINGEN– som du aldrig har set hende før” de oversete historier – store som små – der enten er gået i glemmebogen eller aldrig er blevet fortalt før. Bogen viser et andet billede af Dronningen end det, som vi plejer at se.
Vi kigger alle sammen på hinanden! Og når vi gør det, forestiller vi os en masse på baggrund af, hvad vi ser. I gadebilledet kan det at kigge på mennesker blive til det rene teater. Underholdende, morsomt og tankevækkende.Fotografen Anders Bentzon har i flere år lavet portrætter af tilfældige mennesker ved tilfældige møder på tilfældige steder rundt omkring i København. Denne bog indeholder et bredt udvalg af de flere tusinde billeder, det er blevet til gennem årene, samt en håndfuld af de overraskende fortællinger, der fulgte med.
Was 2010 mit Humans of New York als fotografische Bestandsaufnahme des Lebens im Big Apple begann, hat sich zu einem globalen Phänomen des Geschichtenerzählens entwickelt, das Millionen von Menschen auf der ganzen Welt begeistert.Nun legt Brandon Stanton den lang erwarteten Nachfolgeband vor: Für Humans bereiste er mehr als 40 Länder und führte Interviews über alle Kontinente, Grenzen und Sprachbarrieren hinweg. Mit authentischer Street Photography und radikal ehrlichen Geschichten zeichnet der Band ein bewegendes Porträt unserer heutigen Welt. Geschichten, die uns Mut machen, nachdenklich stimmen, zum Weinen bringen oder ein Lächeln ins Gesicht zaubern.
SLIP is an intense documentation of the skateboarding community in various Danish cities shot by photographer and skater Asbjørn Sand. We are invited into the lives and the emotions of a group of skateboarders. A community of people that, based on a shared interest, create a common world with mutual support, acceptance, and room to show vulnerability. The book portrays youthful doubt, curiousness, love, and a community surrounding skateboarding.The photographs have gained international acclaim, among others they been awarded the main prize at the Italian photo festival Cortona On The Move 2012. Asbjørn Sand's images have been featured in the New York Times' photoblog Lens and one of the images were selected for the cover of Dansk Skateboarding, the first book on Danish skateboarding history. SLIP is opened by a short text written by poet Nikolaj Zeuthen, who is also lead singer in the Danish lyrical pop trio Skammens Vogn.
Et udvalg af Lars Gundersens bedste portrætfotografier gennem 30 år af bl.a. kunstnere, musikere og forfattere fra ind- og udland, suppleret af tekster af Morten Søndergaard, Kristina Stoltz, Hilde Susan Jægtnes og Magne Furuhomen, og med forord af Jens Blendstrup."Denne bog samler et væsentligt udvalg af Lars Gundersens portrætfotografier. Lars Gundersen har siden 1980’erne portrætteret individer, der på den ene eller anden måde udfolder sig kunstnerisk og skabende, og som i mødet med hans blik og metode træder tydeligt frem i netop deres særegenhed, menneskelighed og individualitet. Det er et blik og en metode, der ikke lægger til, der ikke dramatiserer og instruerer, nærmere skræller af, det går direkte til sagen, til ansigtets intensitet og udstråling, dets særlige væsen og væsentlighed, dets mystik. Det fanger ansigtet præcist, det fremstiller det nøgternt, dragende, det kan tage timer at forlade et billede, det kan være svært ikke straks at vende tilbage igen."Christel Wiinblad, 2015
"Camo, by photographer Thandiwe Muriu, is the first publication to chronicle the work of this international artist, celebrating the vibrant portraits she creates that combine cultural textiles and beauty ideologies. Muriu takes us on a colorful, reflective journey through her world as a woman living in modern Kenya as she reinterprets contemporary African portraiture." --
The iconic photography and tales of famous musicians and rock-androll legends, all from "the man who shot the Seventies"himself, Mick Rock. Mick Rock. Born in 1948 in Hammersmith, London, Michael Rock became a photographer after raduatingfrom college, and developed his visual style with photos of the local rock music scene in England. Soon thereafter his photography career took off, going higher and higher with each new musician he shot for. His work is embodied in this text, full of luscious, color-saturated photography of some of the most dynamic and enthralling musical acts and stars in rock history-and likewise filled with amazing and amusing behind-the-scenes stories of musicians from Mick Jagger to Miley Cyrus and beyond. A sure-fire hit with rock and musical history fans!
Mit navn er Jette Schandorf, jeg er født i 1960, så i 2020 fyldte jeg 60 år. Jeg lever af at være rockmusiker, bassist, og igennem 40 år har jeg spillet tusindvis af koncerter rundtom i Danmark. Selvom jeg har spillet og optrådt det meste af mit liv, har jeg altid haft et blufærdigt forhold til min krop. Jeg har ikke ønsket at være i fokus eller få alt for meget opmærksomhed. Nu træder jeg frem og viser befriende ærligt, hvem jeg er. Jeg og mit mobilkamera laver selfier helt alene, set inde fra et positivt sted i mig, som vil mig det godt. Der er så mange kvinder – unge som voksne, som har urealistisk forhold til deres krop. Vi er kommet til verden med en krop, som er vores hver især. Vi kan pynte lidt på den, men vi kan grundliggende ikke gøre for, hvordan vi ser ud. Jeg har været ganske heldig, men har ikke kunnet se det før nu. Det har taget mig 59 år at komme frem til den erkendelse og gjort mig ganske lykkelig. Billederne taler for sig selv, og teksten understreger og forstærker de følelser, tanker og tvivl, jeg oplever undervejs. Et lille spark derude i verden om retten til at vise sig uden forbehold og derigennem være med til at inspirere andre til frigørelse og glæde ind i kroppens uendelige muligheder.Om forfatteren Jette Schandorf (f. 1960) er bassist og rockmusiker. Hun har optrådt, siden hun var 19 år, og har indspillet masser af plader og turneret DK tyndt de sidste 40 år. Blev gift som 21-årig med guitaristen og komponisten Poul Halberg. Sammen har de to børn. Som 61-årig træder hun frem og viser sig fra en mere solistisk side, dokumenteret igennem ord og billeder i sit meget personlige værk Ti sekunder – så er jeg her.
An uplifting collection of conversations with creative, entrepreneurial, diverse people across Canada.
Step into the fabulous world of fungi with this keepsake collection of 50 mushroom postcards, curated from National Geographic's vaunted Image Collection.For foragers, naturalists, and fungi fans, this collection of beautiful postcards highlights the diversity of mushrooms around the world. From the mid-summer chicken of the woods, or Laetiporus, typically found on oak trees to the vibrant Bitter Oyster, Panellus stipticus, the brightest glowing biolumenescent mushroom in the world, discover fascinating facts, genus names, and common locations for fungi around the globe, paired with beautiful Naitonal Geographic photography.
Join Bill and his wife Nancy on their journeys to explore sights typically not seen by most American travelers. In some chapters they are joined by their two adult children Michael and Lauren. Meet interesting people whose living conditions they will unveil. A total of twenty distinct regions of the world are covered. Each has a different topography and culture. Bill has made every attempt to capture the essence of the people he visited through the lens of his omnipresent camera and ability to cajole the folks he encounters into a smile.Before selecting the over 1,200 photos, Bill asked himself if the image represents a vision that the reader has in their mind of the place or setting. Pour yourself a glass of your favorite beverage, mellow out and enjoy a world that hopefully will challenge your imagination.
Die Berliner Künstlerin Julie Legouez veröffentlicht im März 2024 ihre erste Publikation, die sich dem sensiblen Thema häusliche Gewalt und der Bewältigung von Traumata widmet. Das Buch mit dem Titel "The Cure" gliedert sich in zehn Kapitel, in denen Legouez ihre persönliche Verarbeitung als Betroffene von häuslicher Gewalt aufzeigt. Legouez präsentiert akribisch gesammelte Details in einer "Akte", die als Grundlage für die grafische Ausgestaltung und den Aufbau des Buches dienen.Häusliche Gewalt bleibt ein gesellschaftliches Problem von hoher Relevanz, und "The Cure" bietet einen persönlichen Einblick in diese Thematik. Julie Legouez sieht in ihrer Publikation einen Beitrag zur Debatte über häusliche Gewalt und Trauma-Bewältigung.
The first monograph by the New Black Vanguard's Arielle Bobb-Willis is a vivid statement about color, gesture, and style.Keep the Kid Alive, Arielle Bobb-Willis's first book, invites audiences into a brightly imaginative world, filled with dynamic colors, gestures, and unusual poses of the artist's own creation. Transforming the streets of New Orleans, New York, and Los Angeles into lush backdrops for her wonderfully surreal tableaus, Bobb-Willis makes unforgettable images that expand the genres of fashion and art photography. "I love the idea of seeing Black people represented in an abstract way," Bobb-Willis says. "It's important to me to continue to reject the notion that Black expression is limited--or limiting." With a conversation between Bobb-Willis and a dynamic range of artists, stylists, and creatives who speak about keeping their "inner kid" alive, this book captures a definitive young artist's unconventional worldbuilding.
The third issue of Solomiya is as desperate as it is full of love, beauty, courage, and an unsettling longing for "a journey, an escape, and freedom," as Yevhen, a young soldier from Odesa, puts it in War Dreams, a poignant series of portraits by Italian photographers Caimi&Piccini. While raising thought-provoking questions about masculinity in war through the recent work of Vsevolod Kazarin, Alex Mashtaler's yet unpublished photographs juxtapose the innocence of youth with the unforgiving harshness of reality - a reality shaped by Ukraine's colonial past and a present challenged by ongoing militarization. In interviews with the Solomiya Editors Andrii Ushytskyi, Ivanna Kozachenko and Sebastian Wells, Asia Bazdyrieva, Maxim Dondyuk, and Henrike Naumann further explore these complexities through their own perspectives and artistic practices. While Ivanna Kozachenko and the artist collective Commercial Public Art dissect the spatial strategies of the architecture built by Russian forces in the occupied territories of Ukraine, the writings of Lucy Zoria and Sebastian Wells offer diverse insights into the lived experiences of young Ukrainians abroad.
US artist Heather Sheehan, who has lived in Cologne since the mid-1990s, combines elements of performance, textile sculpture, installation and video art, analog black and white photography, poetry and narrative in her work to explore and present individual mythology.For her project Sylta, the whaler's widow who cries (2020-2024), the artist combined a sequence of 40 black and white self-portraits, a short story and the costume she sewed herself into a visual and verbal narrative. Isolated with an analog camera and typewriter in a thatched house on the coast of an island in the Wadden Sea of the North Sea, Sheehan felt herself transported into the role of a pregnant widow of a whaling captain. In the short story Ich bin Sylta, she reveals the startling synchronicity of experiencing fiction during the creative process.
Launched in 2009 as the first festival of its kind in Germany, Queer Festival Heidelberg has evolved into a notable fixture in the queer scene (and well beyond). As a platform for queer culture celebrating sexual and gender diversity, its mix of concerts, art shows, performances, readings, film screenings, and panel discussions attracts more than 10,000 visitors from across Germany and Europe every year. Since 2021, Germany's largest and oldest queer festival has enjoyed the support of the city of Heidelberg in the context of its membership in the Rainbow Cities Network.A comprehensive book on the annual photo competition that is held alongside the festival will be published this year to mark the event's fifteenth anniversary. It includes an extensive range of pictures and brief portraits representing a selection of the best entries of recent years. Thanks to the competition's changing focus and international appeal, the book offers a culturally and thematically unusual spectrum of photographic positions and perspectives that transcend established norms, codes, and visual imageries.
16 CUBANERE, DRØMME OG OPSKRIFTEN PÅ DERES LIVRET For mange er et rynket ansigt af en gammel kvinde med en cigar i munden synonymt med Cuba. Eller de gamle amerikanske biler foran pastelfarvede bygninger. Vi kender alle de billeder, blandet med et billede af Che, men er dette virkelig Cuba i dag? ”A taste of Cuba: Faces, dreams and recipes” er en fotobog med portrætter af 16 cubanere, der giver et anderledes billede af Cuba; et land som fik internet i 2010, men stadig er et land, der er helt sit eget.KVINDELIG EVENTYRER I VOKSEN ALDER Birgitte Røddik er en dansk portrætfotograf som bor og arbejder i København, men som 56-årig besluttede sig for at følge ungdomsdrømmen om at krydse et ocean. Det lykkedes hende at finde en sejlbåd og besætning som ville være med på rejsen, og hun gennemførte sit eventyr ved at sejle på tværs af Atlanterhavet til Cuba.Under Birgitte Røddiks ophold på Cuba har hun med sit Hasselblad kamera ved hånden og rygsæk på ryggen undersøgt den cubanske kultur, deres selvforståelse, drømme og cubansk gastronomi. Coffeetable-bogen indeholder interviews og portrætfotos af 16 inspirerende cubanere, samt opskrifter på lokale retter og drinks.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.