Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En klassiker om danske designmøbler, deres priser på auktion, markedstendenser og historie - gennemillustreret med mere end 400 suveræne fotos. Bogen er skrevet af de to største kapaciteter på området, og er uundværlig for enhver, der vil vide, hvad man skal betale for de danske møbelklassikere - eller hvilken pris, man kan opnå, hvis man selv vil sælge. Bogen indeholder tre dele: Alt om tendenserne på auktionsmarkedet for designmøbler - hvad går op og hvad går ned. Gennemgang af de 300 bedste danske designmøbler solgt på auktion gennem de seneste tre år - og det er det konkret solgte, designmøbel, der afbildes. I teksten til hvert møbel får vi præcis information om designer, år, materiale og den individuelle historie bag hvert møbel. Der er også noteres referencepriser på hammerslagspriser på det tilsvarende møbel på auktioner i udlandet. Hver designer har sit kapitel: Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Finn Juhl, Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Kaare Klint, Nanna Ditzel og mange flere. I et særskilt kapitel præsenteres den nye generation af danske designere og deres møbler, som f.eks.: Louise Campell og Kasper Salto. Historien om dansk møbeldesign fra 1930 til 1970 med perspektiver til i dag. En overskuelig designhistorie illustreret med samtidige billeder og fyldt med informationer for såvel den alment designinteresserede som for samleren.
Hvad tænkte PH, da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?'Den lille bog om dansk design' formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk, kærligheden til materialet og med PH's ord "at turde og at lege".Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgiver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagen stel og Kay Bojesen aben. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med.Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design i indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
Både en historiebog, en opslagsbog og et snapshot af, hvor dansk design befinder sig lige nu. En rejse gennem tiden fra vikingeskibe og helleristninger til de nyeste møbler og f.eks. en brugervenlig rygbåren støvsuger. Bogen spænder over de fleste designområder, fra kongeligt porcelæn på storebæltsfærger, til telefonbokse, Ekstra Bladets layout og t-shirts fra Nørgaard på Strøget.
Dansk design nu er den første samlede fremstilling af dansk design i det 21. århundrede. Gennem 40 rigt illustrerede temaartikler og 20 interviews kaster bogen lys over den komplekse udvikling inden for de seneste 15 års design i Danmark. Fra opbruddet i 1980’erne og 1990’erne til nutidens mangfoldighed, retrotendenser og det vide spektrum af nye designere og arkitekter.Bogen kommer bredt rundt om begrebet design med ikoniske eksempler fra beklædning, legetøj, møbler, køkkendesign, grafisk design, lyddesign, kunsthåndværk, industrielt design og arkitektur, ligesom den også forholder sig til designpolitik, bæredygtighed og velfærdsdesign.Dansk design nu er redigeret af forskningschef på Designmuseum Danmark Lars Dybdahl og indeholder bidrag af en række af landets førende designeksperter.
Finn Juhls akvarellerFindes i en engelsk udgave: Watercolors by Finn Juhl (9788792949394)De fleste ved, at han designede nogle af de største danske møbelklassikere og sit legendariske hus i Ordrup, der nu tilhører Ordrupgaard. Eller Rådssalen i FN-bygningen i New York. Men de færreste ved, at han havde en eminent evne til at tegne akvareller – af huse, møbler, interiører. Disse akvareller er netop blevet restaureret med Støtte fra Kulturarvstyrelsen og udgives nu i bogform med tekst af Designmuseum Danmarks nye direktør, Anne-Louise SommerI begyndelsen af 90’erne modtog Designmuseum Danmark Arkiv for Dansk Design som testamentarisk gave ca. 3500 tegninger og akvareller af arkitekten Finn Juhl. Samlingen dokumenterer hovedsageligt Finn Juhls store møbelproduktion, men indeholder også tegninger til private huse (heriblandt Finn Juhls eget hus, nu en del af Ordrupgaard) og sommerhuse og industriel design samt arkitektens arbejder til FN bygningen i New York. Finn Juhls tegninger fremvises ofte på forespørgsler fra bl.a. studerende og designere, både nationalt og internationalt.Nu udgives Finn Juhls akvareller i en bog med tekst af museets direktør Anne-Louise Sommer. Bogen vil blive i smukt udstyr i stil med ATLAS. Arne Jacobsens akvareller (2002) af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, som udgivelsen lægger sig i forlængelse af.
Klassisk værk i ny, smuk indpakning.I 1987 udkom mammutværket Dansk Møbelkunst gennem 40 år i fire bind. Værket, som?betragtes som en bibel for enhver med interesse for dansk møbeldesigns guldalder, er et?4-bindsværk på i alt 1372 sider med 1780 s/h fotos og illustrationer.Værket viser samtlige møbler, der blev præsenteret på Københavns Snedkerlaugs årlige udstillinger 1927-1966. Det er det vigtigste referenceværk for alle, der er beskæftiger sig seriøst med danske møbler fra denne periode.?Københavns Snedkerlaugs årlige udstillinger var stedet, hvor nye?tanker og ideer blev præsenteret for siden at blive spredt og sætte spor både i Danmark og i udlandet. Udstillingerne bidrog væsentligt til dansk møbeldesigns store internationale succes.Grete Jalks bog er et kildeskrift af uvurderlig betydning, og det har gennem årene fået kultstatus og har været uhyre svært og kostbart at opdrive.Den nye udgave af Dansk Møbelkunst gennem 40 år har fået et smukt udstyr med omslag og kassette designet af Harvey Macaulay, professor Per Mollerup har skrevet et nyt forord, mens indholdet er et uændret optryk af den oprindelige udgave. Al tekst er på både dansk og engelsk.Med denne genudgivelse er det igen muligt for alle at eje dette unikke referenceværk.
Verner Panton er internationalt kanoniseret på linje med Wegner, Mogensen og Kjærholm. Samtidig er han uegal og ekspressiv i forhold til den danske designkanon og dens klassiske nøgterne funktionalisme. Bogen tager udgangspunkt i Panton som pioner for vigtige nybrud i efterkrigstidens designhistorie, ligesom hans værk placeres i forhold til en nutidig kontekst.Panton spillede en central rolle som en af samtidens mest innovative nytænkere af produktionsteknologi, materialer og af de oplevelsesmæssige og æstetiske sider af design. Både i et designhistorisk og samtidigt lys er Verner Panton en af de store internationale design-figurer, men på trods af hans enorme betydning både designhistorisk og i forhold til nutiden, findes der endnu ikke en udfoldet bog om hans værk.Lektor og Ph.d. ved Kunstakademiets Designskole, Ida Engholm, og lektor og Ph.d. ved Københavns Universitet, Anders Michelsen, har skabt et tankevækkende og mangfoldigt portræt af én af Danmarks mest toneangivende designere.
Finn Juhl var en del af den epokegørende bevægelse, Danish Modern, der varede fra omkring 1930 til slutningen af 1960'erne, og som ud over Finn Juhl omfattede navne som Hans Wegner, Arne Jacobsen, Poul Kjærholm, Kaare Klint, Mogens Koch og Børge Mogensen. Han var en af de første, der opnåede international succes, og det var ham, der banede vejen for, at Danish Modern blev et internationalt "brand" for dansk møbeldesign.Denne bog sætter spotlight ikke blot på Finn Juhls hus, men også på Juhl som modernist og verdensmand, og den byder dermed på nye og spændende vinkler på stoffet. Den kommer rundt om perioden fra Finn Juhls første eksperimenterende møbler i 1930'erne over guldalderen i 1940'erne og 1950'erne til i dag, hvor møblerne har fået en renæssance som møbelklassikere og samlerobjekter.
Nu tilgængelig i en kompakt og prisvenlig ny udgave.Den første samlede fortælling om dansk lampedesign.Lampedesign fejres nu med rette som den hjørnesten i Danish Design, som den er. Gamle lamper købes til høje priser, ældre modeller relanceres som designikoner – og rigtig mange læsere savner en god introduktion til lampernes særlige designhistorie.Denne bog er den første udgivelse, der udelukkende fokuserer på dansk lampedesign. Med afsæt i Poul Henningsens ikoniske ’PH-lampe’ udfolder bogen 100 fortællinger om dansk lampedesign, der gennem tekst og billeder udbreder historierne bag de enkelte designs. Bogen introducerer læseren for de opfindelser, der skabte grundlaget for de første revolutionerende lyskilder: fra udviklingen af olie- og gaslamper frem til kulminationen sidst i 1800-tallet, de elektriske glødepærer, der kom med funktionalismens indtog i Skandinavien, for til sidst at præsentere sin læser for LED lys- og lampedesign i dag.Det enestående for dansk belysningskultur er, at belysning og hygge er tæt forbundet. Dansk lampedesign handler ikke kun om form. Dermed er formålet for den moderne danske lampe ikke blot at give lys, men fortsat skabte smukke designobjekter, at både pryde og give et hyggeligt lys i de danske hjem.
Design blev det kulturelle fænomen, som satte Danmark på verdenskortet midt i det 20. århundrede. Brandet Danish Design opstod i 1949, da amerikanske journalister begyndte at skrive om danske møbler fra Snedkerlaugets møbeludstilling i København. Hans J. Wegners ”Den runde stol” kaldte de ”The Chair” – ”Stolen”. Det blev ikke kun starten på et stort eksporteventyr, men også en udfordring for de danske designere, som blev verdenskendte for deres besættelse af at skabe den perfekte stol.Stolen er designernes prøvesten og designhistorikernes yndlingsobjekt. Den berører og spejler den krop, den skal bære med arme, ben, sæde og ryg. Og så er stolen et af vores mest kulturbærende designobjekter, og fortæller om den tid og det samfund, den er skabt i. Bogens særlige greb er, at den i ord, tegninger og billeder vil vise, at danske stole bygger på historiske møbeltyper, som forfines og raffineres i det uendelige.Budskabet og forklaringen på dansk møbelkunsts succes internationalt er, at dansk møbelkunst er baseret på fremme-de kulturer og på ældre tiders bedste frembringelser.
‘Dansk designhistorie 1+2‘ er den ultimative designbibel. For første gang præsenteres et samlet overblik over dansk designs udvikling fra oldtidens jægerkultur til i dag: fra flinteøkser og vikingeskibe over mode, møbler, legetøj og grafik til smykker, kunsthåndværk, bæredygtigt design og meget mere.Værket er redigeret af designforskeren og forfatteren Lars Dybdahl, som også har skrevet bind 1, der er en kronologisk fortælling om design gennem 15.000 år. Bind 2 indeholder 30 tematiske nedslag i dansk design fra 1850 til i dag skrevet af 28 af Danmarks fremmeste designskribenter.Værket præsenterer på mere end 900 sider og med 1.100 billeder den nyeste viden om dansk design.
Hvad tænkte PH da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?Den lille og om dansk design formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk. kærligheden til materialet og med PH’s ord ”at turde at lege”. Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgi- ver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagens stel og Kay Bojesens abe.Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med. Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
I årene 1945-1975 oplever dansk møbeldesign et veritabelt boom. Efter 2. verdenskrigs afslutning er der fremgang i både økonomi, produktionsapparat og efterspørgsel fra forbrugerne, og de danske møbeldesignere og -producenter er klar til at levere. I 10 omfattende kapitler kommer bogen rundt om alle de store danske designpersonligheder – Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Kjærholm, Panton og mange ere – og beskriver alle de nye tendenser og fremstillings- mæssige muligheder inden for møbeldesign: laminering, formbøjning og støbning, etværk og sammenklappelige ”nomade”- møbler, byggemøbler og opbevaringssystemer, cool stålmøbler og farvestrålende hippie- ydemøbler, børnemøbler og funktionelle kontormøbler. Introduktionen opridser de historiske forudsætninger – især den engelske Windsorstol, shakermøblerne, den kinesiske stol og den hjemlige Klint-skole – og i epilogen trækkes tråde op til i dag: De danske møbelklassi- keres genkomst som vintage-objekter og deres status inden for retrobølgen og designtendensen New Nordic beskrives, ligesom møbelklassikernes betydning, identitet og gyldighed ifht. den globaliserede verden vurderes.
Værket Designeren Arne Jacobsen er den komplette historie om Arne Jacobsens virke som industriel designer. Med afsæt i værkerne, ikke-realiserede projekter, korrespondance og andre kilder beskrives hans vigtige arbejde på dette område.Projektet er ambitiøst idet, der ligger et stort forudgående researcharbejde bag. Forfatterne har været langt nede i arkiverne for at finde tegninger, fotos og breve, der tilsammen skaber billedet af Arne Jacobsen som en af Danmarks største designere. Bogen er rigt illustreret og udkommer i et generøst grafisk udstyr.Arne Jacobsens møbler, lamper, tekstiler, ure, tabletop og bygningsapteringer står som markante fyrtårne i international designhistorie.
Dansk design: Ganske enkelt beskriver den ofte fremhævede men hidtil ikke forklarede enkelhed i dansk design. Bogen gennemgår, hvad enkelhed er, og hvordan den har slået rod i dansk design. Tre fænomener spillede en særlig rolle: Professor Kaare Klints Møbelskole på Kunstakademiet, Københavns Snedkerlaugs udstillinger og FDB’s tidlige møbelindsats. Enkelheden i dansk design hænger også snævert sammen med funktionalismen, den stilretning der har præget dansk design i det tyvende århundrede. Efter gennemgangen af forudsætningerne for enkelheden i dansk design præsenterer bogen et righoldigt udvalg af det bedste i dansk design præget af enkelhed. Præsentationen er organiseret omkring seks temaer, der belyser designet fra uventede vinkler. Temaerne er udenlandsk inspiration, fleksibilitet, monokomponenter, geometri, orden og skulptur. Monokomponenter dækker over produkter skabt af ét stykke materiale. Bogens slogan, at fravælge det overflødige og fremhæve det væsentlige, beskriver kernen i funktionalismen og udgør forfatterens råd til designproducenter i en ressourcefattig fremtid.
Børge Mogensen – möbel mit format er den tysksprogede udgave af Børge Mogensen – møbler med holdning, der udkom sidste år på Strandberg Publishing. Bogen placerer den danske møbelarkitekt som formgiver og kritiker i sin samtid.Børge Mogensen var en af Danmarks mest betydningsfulde møbelarkitekter, og i mere end 30 år skabte han møbler, der siden kom til at gå under betegnelsen klassikere.Bogen gennemgår Mogensens spændende arbejdsmetoder, ligesom den præsenterer hans kendte og populære møbler.Værket er rigt illustreret med arbejdstegninger, skitser, fotos af Børge Mogensens møbler og huse samt fotografier fra privatlivet.
Bogen om arkitekten Grethe Meyer er en levende og personlig fortælling om et komplekst og arbejdsomt kvindeliv i en tid, hvor den moderne tilværelse skulle indrettes ude i de mange små lejligheder og nybyggede parcelhuse. Grethe Meyer kæmpede for at forene sine kompromisløse ambitioner med familieliv og kompliceret kærlighed, og biografien er en kilde til forståelse for hendes designs og deres væsentlighed i den tid, de skriver sig ind i.Grethe Meyer var en af de få kvinder, som insisterede på sit talent og sine ideer, og hun gav os bl.a. Boligens Byggeskabe og servicerne ‘Blåkant’ og ’Ildpot’, der stod på rekordmange danske spiseborde gennem flere årtier. Hun var enlig mor i en tid, hvor det var tabuiseret at træde uden for de traditionelle familiemønstre, og hendes mangeårige forhold til kollegaen Børge Mogensen bidrager til billedet af en kvinde med ukonventionelle livsvalg.Der mangler et værk om en af de få kvinder, som gjorde sig gældende på scenen for dansk arkitektur og design på netop denne tid, hvor der blev banet vej for den danske funktionalismes enkle æstetik. En bog, hvor Grethe Meyers liv og værk kan fungere som en prisme til at se på de kvindelige arkitekter og designeres rolle og arbejde i skyggen af de store mandlige møbelmestre, der i høj grad har sat sig på fortællingen om det danske designboom.
I 1850’erne blev kurvemøbler fast interiør på det velhavende borgerskabs kursteder og badehoteller. I løbet af 1900-tallet fandt møblerne vej til danske hjem som arkitekttegnede møbler og indskrev sig i historien om ’Danish Modern’. Og for mange danskere rimer kurvemøbler på de klassiske danske sommerhuse, siden møblerne i 1950’erne blev fast interiør i sommerlandets sorte træhuse. I 1970’erne blev kurvemøbler fortrængt af nye måder at indrette sig på. Stål og plastik fandt vej til danske hjem, og kurvemøblerne rykkede igen ud i havestuen og i de sommerhuse, som i mellemtiden var blevet populære i takt med, at danskerne fik bil og mere fritid. Som denne bog viser, har kurvemøbler i dag fået en renæssance som vintagemøbler og som nyproducerede møbler fra Østen.Birgit Lyngbye Pedersen, født 1961, er designhistoriker, billedredaktør og medforfatter til flere bøger, bl.a. om møbelarkitekten Finn Juhl.
Finn Juhl (1912-1989) var én af dansk møbelkunsts mest originale designere. Han vandt verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter og gennem sine internationale udstillinger. På Triennalerne i Milano i 1950'erne fik han intet mindre end fem guldmedaljer og det var i disse år han vandt international berømmelse for sine møbler. Finn Juhl opnåede som rumkunstner verdensry med sine indretninger for FN's hovedkvarter i New York, og som udstillingsarkitekt var han manden bag de store udstillinger af dansk brugskunst i udlandet, der skabte begrebet "Danish Design".Denne klassiske Finn Juhl bog er skrevet af forfatteren Esbjørn Hiort, som havde et nært venskab med Finn Juhl. Bogen tegner således et fuldstændigt portræt af denne møbelkunstner, der var blandt de ledende figurer bag udviklingen af begrebet "Danish Design".Bogen udgives i en dansk og en engelsk udgave. Den blev første gang udgivet i 1990.
Luksusvarer bringer værdi i vores liv på mange planer. Det kan være glæden ved lyden af en gammel sportsvogn, følelsen af at sidde i en særlig stol eller synet af en funklende diamant på fingeren. Men luksusvarer kan i tilgift også, med den rette baggrundsviden, forvandles til en potentiel profitabel forretning.Denne bog klæder dig på til at investere i ure, møbler, diamanter, vin, biler og kunst. En række eksperter beretter om baggrunden for luksusvarernes opståen, og om hvordan de blev til samle- og investeringsobjekter. Om hvad det er, der gør nogle ting særligt værdifulde, og om alt det, du i øvrigt skal være opmærksom på, når du skal vælge dit investeringsobjekt.Mød eksperterne:Kristian Haagen, DailyWatchPeter Kjelgaard Jensen, Bruun RasmussenUlrik Hartmann, Hartmann’sMagnus Buchhave, JeroAlexander Wisler og Jens Christian Randrup, MY GARAGEKasper Nielsen, Bruun RasmussenPå hver deres felt videregiver de masser af brugbar og omsættelig viden og gør dig i stand til at træffe de gode beslutninger i en helt ny og spændende investeringsverden. Du møder desuden en række private investorer, der fortæller om deres passion og erfaring med investering i luksusvarer.Om forfatterenSarah Ophelia Møss er kommunikatør, sociolog og bestsellerforfatter. Hendes passion er via inkluderende kommunikation, at udbrede kendskabet til nye områder på en måde som alle kan forstå. Hun er forfatter til en række bøger, og uanset om det er i rollen som skribent, ekspert eller facilitator er fokus altid på at skabe et kærligt og nærværende rum for læring. I 2019 blev Sarah valgt af Berlingske som en af landets 100 mest indflydelsesrige kvinder og bliver ofte anvendt som ekspert i kommunikation om finansiel inklusion af de store danske medier
En lys og lykkelig fremtid - Historien om FDB-MøblerEn lys og lykkelig fremtid – historien om FDB møbler For første gang nogensinde fortælles hele historien om FDB-møbler, de folkelige designmøbler, der er en del af vores fælles baggrund. Bogen indeholder unikt arkivmateriale og 50 nyoptagne fotos af FDB-møbler af bl.a. Børge Mogensen, Hans Wegner m.fl.Bogen tager udgangspunkt i de fem perioder, der har været afgørende for udviklingen af FDB-møbler som dansk kulturfænomen. Fra oprettelsen af FDB Møbler i 1942 med arkitekten Børge Mogensen som drivende kraft – over FDB-møblernes storhedstid fra ca. 1950 til midten af 1960’erne – frem til den begyndende nedgangstid fra 1965 til 1980, som bl.a. var forårsaget af IKEAs åbning i Danmark i 1969. Femte og sidste kapitel handler om FDB’s satsning med relanceringen i 2013 af en håndfuld FDB-klassikere (fire stole og et bordsystem) – og den modtagelse, de fik hos forbrugere og offentlighed.Flettet ind i den kronologiske fortælling fokuserer bogen på forskellige aspekter af møblernes, møbelarkitekternes og forbrugernes rolle. I storhedstiden rykkede FDB-møblerne ind i de nye parcelhuse hos lærere, sygeplejersker og bibliotekarer. Men de vandt også indpas i offentlige institutioner som kollegier, skoler og sygehuse og medvirkede på den måde til at møblere velfærdssamfundet. Bogen peger også på de ændringer i livsstil, materialepræferencer og produktionsmetoder, som senere var med til at gøre FDB-møbler umoderne igen. Nu er møblerne som bekendt blevet moderne igen, og det har også fået betydning for FDB-møblerne, der nu er eftertragtede vintagefund hos marskandisere og på Lauritz.com.En lys og lykkelig fremtid er skrevet af professor ved CBS, historikeren Per H. Hansen, der tidligere har beskæftiget sig med dansk møbelarkitektur, bl.a. i Da danske møbler blev moderne og Moderne dansk møbeldesign (med Klaus Petersen).
The first authoritative monograph on the life and work of the celebrated Danish-American designer Jens Quistgaard - an unsung hero of Danish Modern and Mid-century Modern design Jens Quistgaard (1919-2008), considered one of the founders of Scandinavian Modern style, spent 30 years as chief designer at the American company Dansk Designs, resulting in more than 4,000 products. His design philosophy - that utilitarian, everyday items should function harmoniously - influenced his approach to everything from spoons and pans to crockery and pepper mills, and is as relevant today as it was half a century ago. Quistgaard's work is represented at major museums in Europe and the USA, including Design Museum Denmark, MoMA, New York, and the British Museum, London, with many of his designs still in production to this day. With never-before-seen sketches, archival photography, case studies, ephemera, and an illustrated inventory of his designs, this book delves deep into Quistgaard's life and work to reveal his critical contribution to design history.
A comprehensive design resource that reveals how the iconic chairs of the 20th and 21st centuries have been designed for mass production.
In April 2013 the Thrusteeship Council Chamber in the UN-building in New York was reopened after a thorough restoration.Finn Juhl in the UN – a living legacy tells the story of how this piece of Danish culture came to be. About how Finn Juhl worked with the furnishing of the chamber, about the restoration and about the designduo Salto & Sigsgaard and their work with designing modern furniture for the restored chamber. The book is written by Karsten R.S. Ifversen, author and architectural editor for the Danish newspaper Politiken, and by Birgit Lyngbye Pedersen, business historian and Finn Juhl expert. The American architect and author Michael Sheridan has written the foreword.Finn Juhl – a living legacy is illustrated with historic illustrations and with new photos taken by Hans Ole Madsen. The book is published with funds provided by Realdania, Kulturstyrelsen and the Danish Ministry of Foreign Affairs.
Bent Silberg – et liv med møblerne af Selva Wildwood er fjerde bind i serien Glemte Danskere. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg, en møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr.I bogen gives et portræt af den danske møbelproducent Bent Silberg. Vi hører om hans barndom og ungdom i den livlige landsby Tved på Mols i mellemkrigstiden og under anden verdenskrig. Her mødte han en dygtig gammel snedker og tidligere naver, der inspirerede unge Bent til at drømme om at lave møbler. Vi hører også om hvorledes han igennem sin læretid og som færdiguddannet svend kæmpede for at virkeliggøre drømmen. Efter den første vanskelige tid med opstart af eget firma, blev Silberg efterhånden i sidste halvdel af det 20. århundrede, en af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.Bogen kaster et tiltrængt lys over en relativ ukendt side af dansk møbelhistorie, og komplementer derved meget af det, der blevet sagt om dansk møbeldesign og møbeldesignere ved at fokusere på møbelproducenternes virke i samme periode. Og er en inspirerende fremstilling af en dansk iværksætters virke her i landet og i den store verden.Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.Tredje bind i serien er Besat af fortiden skrevet af Mads Faber. Hemmelighederne som forfatteren afdækker er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtrip fortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen som forfatteren gør sig er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden.
Design blev det kulturelle fænomen, som satte Danmark på verdenskortet midt i det 20. århundrede. Brandet Danish Design opstod i 1949, da amerikanske journalister begyndte at skrive om danske møbler fra Snedkerlaugets møbeludstilling i København. Hans J. Wegners ”Den runde stol” kaldte de ”The Chair” – ”Stolen”. Det blev ikke kun starten på et stort eksporteventyr, men også en udfordring for de danske designere, som blev verdenskendte for deres besættelse af at skabe den perfekte stol.Stolen er designernes prøvesten og designhistorikernes yndlingsobjekt. Den berører og spejler den krop, den skal bære med arme, ben, sæde og ryg. Og så er stolen et af vores mest kulturbærende designobjekter, og fortæller om den tid og det samfund, den er skabt i. Bogens særlige greb er, at den i ord, tegninger og billeder vil vise, at danske stole bygger på historiske møbeltyper, som forfines og raffineres i det uendelige.Budskabet og forklaringen på dansk møbelkunsts succes internationalt er, at dansk møbelkunst er baseret på fremmede kulturer og på ældre tiders bedste frembringelser.
Arne Jacobsen and his architecture represent a line of work that spans all of the characteristic developments of the 20th century ranging from Neoclassicism to the International Style by way of Nordic Functionalism. Spanish architect and author Félix Solaguren-Beascoa has published a comprehensive study of Jacobsen's work, divided into three volumes from 1926 - 1971. This publication is structured similarly to Le Corbusier's Oeuvre Complète and includes previously unpublished material, offering a detailed look at Jacobsen's career.
Mogens Kochs ikoniske reoler og foldestole kendes af de fleste danskere og har fundet vej til utallige danske hjem. Men Mogens Kochs designarv rækker langt ud over nogle få møbler.Bogen dykker ned i Mogens Kochs omfattende virke, fra møbler og tekstiler til arbejdet med kirkearkitektur, og giver et unikt indblik i hans arbejdsprocesser via fotos og tegninger fra familiens arkiv.Som professor ved Kunstakademiet inspirerede Koch generationer af arkitekter og designere. Han arbejdede ud fra en filosofi, hvor funktionalitet og skønhed altid skulle gå hånd i hånd, og hans design tog udgangspunkt i streng geometri og balance – det hele skulle gå op!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.