Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Novo Nordisk er Skandinaviens mest værdifulde selskab; mere værdifuldt end A.P. Møller – Mærsk, Carlsberg, Danske Bank, Lundbeck, Vestas og Coloplast – tilsammen! Novo Nordisk har sammen med søsterselskabet Novozymes gjort hovedaktionæren, Novo Nordisk Fonden, til en af verdens mest velhavende fonde med en formue under forvaltning på omkring 350 milliarder kroner. Alligevel er historien om denne helt ekstraordinære danske virksomhed aldrig skrevet. Før nu.De renfærdige er en uafhængig fortælling om de mennesker, begivenheder og produkter, der skabte Novo Nordisk. Fra den spæde start i 1923, da nobelpristageren August Krogh kom hjem fra Canada med opskriften på det nye mirakelmiddel insulin over brødrene Pedersens start af en konkurrerende virksomhed, Novo, og de to selskabers rivaliseren gennem 64 år indtil fusionen i 1989.Det er en beretning om, hvordan Mads Øvlisen byggede bro fra den familieejede til den børsnoterede virksomhed, så de humanistiske værdier kom tørskoede over, samt hvordan Lars Rebien globaliserede virksomheden, mangedoblede dens værdi og blev udnævnt til verdens bedste CEO af det estimerede Harvard Business Review. Og det er en fortælling om den stræben efter renfærdighed, der løber som et uudsletteligt spor i virksomhedens dna.Bogen bygger på omfattende research samt interview med alle bogens nulevende hovedpersoner og en lang række nøglepersoner i og omkring virksomheden.Hanne Sindbæk (f. 1962), journalist, forfatter og foredragsholder. Har siden 1998 fokuseret på at beskrive dansk erhvervslivs top indefra – i interviews, portrætartikler, bøger og foredrag. Hun har især skrevet for Berlingske Nyhedsmagasin og Berlingske Tidende og er forfatter til bogen om Saxo Bank, Tyren, Bjørnen og Banken (2009), Comeback Kid (om Anders Samuelsen) (2013) og Vi kan ikke sidde her til juleaften. Historien om Herman Salling og Dansk Supermarked (2015). Medforfatter til Kammerherrens nye klæder. Frits Schur. Manden og myterne (2012).
"Min mor var ked af, at min søster og jeg kaldte hende Fruen, men det var i mellemtiden blevet fælles for os. Fruen var en stærk kvinde, som krævede – og fik – særbehandling. Modig og intelligent, fordringsfuld, lunefuld og let at såre, og som en skandinavisk Kleopatra tiltrak hun mænd med fatale følger. Fruen kunne udmærket afkode undertonerne i sit kaldenavn og brød sig ikke om det, men det passede godt til hende og satte ord på noget, vi ikke kunne tale om.” FRUEN er Malene Lei Rabens personlige fortælling om sin mor og om at være barn af ungdomsoprøret. Det er en historie om konsekvenserne af livsvalg og om det, som frihed koster. Især for de børn, der voksede op i skyggen af handlekraftige, selvrealiserende voksne. Det er også en historie om en lykkelig barndom, der tager en drejning, og om at være datter af en formidabel, intelligent og ekstremt besværlig kvinde. Og allermest er det en historie om kærlighed.
Nyt biografisk værk om en unik dansk slægts-, erhvervs- og kulturhistorie.For første gang nogensinde udkommer en bog om LEGO Koncernens og slægten Kirk Kristiansens fascinerende historie gennem 100 år, som familien selv medvirker i.Et liv med LEGO er skrevet af Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Kim Larsen, Kronprins Frederik og Astrid Lindgren, og er en eventyrlig fortælling om verdens største legetøjsproducent. Den begynder i 1916, da Ole Kirk Christiansen slår sig ned som snedker i Billund på den jyske hede, og følger slægten og virksomheden i et til tider dramatisk forløb frem til i dag, hvor LEGO brandet er et af de mest elskede på kloden.Jens Andersens bog er samtidig en kulturhistorie om skiftende generationers syn på børn og barndom og forskellige epokers opfattelse af legens betydning.Værket bygger på halvandet års studier i LEGO Koncernens historiske samling og arkiv i Billund. Som fortælling er den også blevet til på grundlag af månedlige møder og samtaler gennem halvandet år med Kjeld Kirk Kristiansen, der gennem hele bogen uddyber og kommenterer sit eget og sin slægts liv med LEGO.
Andreas Dirksen er kendt som abonnementskongen og står bag flere succesfulde millionforretninger, der er baseret på abonnementsmedlemskaber, bl.a. Plusbog, en moderne bogklub, der sælger bøger til særpris til medlemmerne. Sign up fortæller om rejsen fra den lille enkeltmands-startup Plusbog til den december, hvor de fik 10.000 nye medlemmer på få uger, og det hele er skrevet, så læseren guides bedst muligt til at starte sin egen forretning. Bogen er både historien om en mand og en virksomhed, som ruskede op i bogbranchen, og en udførlig vejledning i de vigtige trin og gode råd, som man har brug for, når man selv kaster sig ud i et abonnementseventyr. Andreas Dirksen er succesfuld iværksætter og konsulent og står blandt andet bag Plusbog.dk, Plusbok AB og Bladkiosken.dk
Warren E. Buffett er kendt som forretningsgeniet fra Omaha, Nebraska. Buffett er hovedarkitekten bag Berkshire Hathaway, der på godt 50 år er blevet et af verdens mest værdifulde selskaber.Warren Buffett er ikke kun interessant på grund af sin egen og Berkshire Hathaways enorme succes, men også fordi han er vidende og inspirerende. Buffett har desuden haft modet til at være kritisk især over for Wall Street og den måde, den finansielle sektor fungerer på. Bogen beskriver Warren Buffett både som forretningsmand og kritiker.Bogen indeholder en omfattende og ganske detaljeret analyse af Berkshire Hathaway-gruppen og den måde, som Buffett tænker investering og forretning på. Den beskriver også Buffetts udvikling fra med stor succes at jagte mindre undervurderede selskaber til at investere i større kvalitetsselskaber. Den går desuden i dybden med de største porteføljeinvesteringer og virksomhedsopkøb siden finanskrisen og ser også på, hvordan Berkshire-aktien har klaret sig. Dernæst følger en analyse af udsigterne for virksomheden og aktien.Den handler også om Buffetts kritik af finansverdenen. Den belyser hans kritik af aktive investeringsfonde, der generelt er for dyre, da hovedparten ikke skaber værdi i forhold til billige indeksfonde. For at gøre kritikken så vedkommende som muligt diskuterer bogen det tab, som almindelige danskere kan have ved at investere i investeringsforeninger, der viser sig ikke at kunne slå passive indeksfonde. Endelig viser bogen, hvordan almindelige investorer kan implementere 60/40-modellen, der historisk har været en glimrende måde at investere på.
"En gedigen moppedreng af en bog. Glimrende fortalt.”5 stjerner i Jyllands-Posten"Velskrevet bog om Danmarks største virksomhed"InsideBusiness"ENESTE BOG AF SIN ART”Fyns Amts Avis“Dybdegående indblik i Mærsk”Dansk Aktionærforening“Det er et smukt værk med lækkert papirtryk og design.”Natten til mandag den 16. april 2012 døde skibsreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller.Han havde skabt Danmarks største koncern med næsten 120.000 ansatte og en omsætning på mere end 300 milliarder kroner, men siden skibsrederens død er koncernen forandret markant.Især frasalget af aktieposterne i Danske Bank og Dansk Supermarked var epokegørende, men strategien kom under pres med tabsgivende fragtrater og historisk lave oliepriser, der i sidste ende førte til afskedigelsen af koncernchef Nils Smedegaard Andersen i juni 2016.Den strategiske omkalfatring kulminerede med en opsplitning af koncernen, danmarkshistoriens største underskud på 12 milliarder kroner og salget af Mærsk Olie og Gas og Maersk Tankers.SKIBSREDEREN er den samlede fortælling om Mærsk-koncernens historie og om slægtens afgørende betydning gennem fem generationer.Bogen er rigt illustreret med mere end 110 billeder.Om forfatterenSøren Ellemose (f. 1972) har fulgt A.P. Møller-Mærsk siden 1988 og er en af Danmarks mest vidende foredragsholdere om landets største erhvervsvirksomhed. Søren Ellemose har skrevet anmelderroste erhvervsbøger om A.P. Møller-Mærsk, ØK, FLSmidth, Herman Salling og Dansk Supermarked samt det finansielle system og Gullaschbaronen Harald Plum.
Martin Thorborg er en af Danmarks mest kendte iværksættere. Han har gennem sin karriere været med til at etablere over 40 virksomheder og har solgt nogle af dem for tilsammen mere end en milliard kroner. Men han har også oplevet masser af modstand i sit liv – smidt ud af skoler, gået konkurs to gange, været stresset og på anden måde ramt af ulykke. Alligevel har han altid fundet lykken ved at leve efter en række simple regler og principper. Nu samler Martin Thorborg det hele i denne bog. SKAB DIN EGEN SUCCES indeholder en række praktiske og sjove livsråd om alt fra ansvar og pligter til udfordringer og omgangen med negative mennesker. Kort sagt råd, der hjælper dig til ikke kun at nå dine mål i morgen, men i resten af dit liv.
Novo Nordisk er i dag Danmarks største industrivirksomhed og et af verdens mest værdifulde selskaber. Selskabet er globalt ledende inden for lægemidler til behandling af diabetes, blødersygdomme og fedme, ligesom det er førende inden for social ansvarlighed, miljøbeskyttelse og bæredygtighed. For første gang fortælles den fulde historie om udviklingen fra kældervirksomhed til global lægemiddelkoncern. Det startede i 1922, da insulinet kom til Danmark og førte til stiftelsen af to virksomheder, Nordisk Insulinlaboratorium og Novo Terapeutisk Laboratorium. Efter årtiers indædt rivalisering fusionerede de to selskaber i 1989 for at kunne klare sig i den globale konkurrence, men få år efter indledtes årelange fusionsforhandlinger, hvor Novo Nordisk var tæt på at flytte til udlandet. Historien om Novo Nordisk er en fortælling om banebrydende forskning og store satsninger, men også om tilbageslag og kriser. Om stærke ledere og personligheder, men også om familiestridigheder og interne personopgør. Bogen bygger på fuldstændig og uhindret adgang til selskabets arkiver.
Da Bent Jensen i 1976 overtog familievirksomheden efter sin far, gav han sig selv fem år til at finde på et nyt produkt, der kunne sikre firmaets fremtid. Ellers måtte det lukke!Efter kun tre år havde han skabt en lineær aktuator, der blev grundkomponenten i både hæve-sænke-borde og moderne hospitalssenge. Bent Jensens opfindelse kom til at danne grundlag for et af de største danske erhvervseventyr i nyere tid.Som nyuddannet maskiningeniør satte han turbo på ambitionerne og forvandlede den lille maskinfabrik til industrigiganten Linak – en global koncern med milliardomsætning, 2.500 medarbejdere, 5 fabrikker og kontorer i 30 lande. Undervejs forvandlede tekniknørden sig til succesrig erhvervsleder med fødderne solidt plantet i den jyske muld.I bogen fortæller Bent Jensen hudløst ærligt om de oplevelser, der har formet ham som menneske, og tager os med hele vejen fra barndommen til årene som iværksætter og dansk industrimagnat. Som ejerleder gennemfører han et generationsskifte, der sætter kursen for fremtidens fonds- og familieejerskab
I HARD-KÅRE fortæller en af landets mest succesrige topchefer for første gang om sin bemærkelsesværdige karriere i det danske og internationale erhvervsliv. Tilnavnet har Kåre Schultz fået for sin indstilling til at møde udfordringer, løse problemer og skabe vækst. Som han selv siger: "Der er masser af ordentlige mennesker, der ikke får tingene gjort. At være Hard-Kåre handler om at sige tingene, som de er, og handle på dem." Han er derfor blevet kendt som en konsekvent problemknuser, der har skabt opsigtsvækkende resultater hos medicinalgiganterne Novo Nordisk, Lundbeck og senest israelske Teva. Biografien giver et interessant og åbent indblik i skabelsen af en stålsat kapitalist og liberalist, der under jakkesættet rummer stor nysgerrighed og flere nuancer. Det er en fascinerende historie om rejsen fra en lokal kro til direktionsgangen i globale virksomheder. Kåre Schultz fortæller blandt andet om afgørende øjeblikke i sin karriere, markante beslutninger som leder og intense møder med statsoverhoveder. Bogen indeholder også de regler og råd, der har formet ham og givet ham succes som erhvervsleder.
Med sine bare 32 år har Morten Strunge nået mere end de fleste. Han står bag selskaberne Onfone, Mofibo og Plenti, som alle er baseret på nye forretningsmetoder inden for telefoni og bøger – og som har indbragt ham en formue.Morten Strunge har ingen uddannelse, men lige fra drengeårene har han haft en vilje til at gå helt til kanten, når han tror på sin ide. Uanset omkostningerne. Han har været helt nede i kulkælderen, har ruineret sine forældre, fyret sin bror og ladet mange andre slå sig på sig, når han har udfoldet det, han selv betegner som fokus og risikoappetit.Morten Strunge har evnen til at se muligheder, hvor ingen andre kan, og en sikker forståelse for, hvad kunderne prioriterer. Et talent, han i dag lader andre iværksættere nyde godt af i rollen som business angel – og som han også øser rundhåndet af, når han i bogens sidste kapitel tager ordet og giver kommende iværksættere sine bedste anbefalinger.MORTEN STRUNGE - EN IVÆRKSÆTTERBERETNING OM AT SATSE ALT, TABE ALT, UDFORDRE DE STORE OG VINDE ... TIL SIDST er skrevet af journalist Jakob Skouboe.
*NO.1 SUNDAY TIMES BESTSELLER*'An unforgettable story of greed, financial madness and moral decay' Rory Stewart'Hilarious, shocking and deeply sad - often in the same sentence' Sunday Times'The Wolf of Wall Street with a moral compass' Irvine WelshAn outrageous, white-knuckle journey to the dark heart of an intoxicating world - from someone who survived the trading game and then blew it all wide open'If you were gonna rob a bank, and you saw the vault door there, left open, what would you do? Would you wait around?Ever since he was a kid, kicking broken footballs on the streets of East London in the shadow of Canary Wharf's skyscrapers, Gary wanted something better. Something a whole lot bigger.Then he won a competition run by a bank: 'The Trading Game'. The prize: a golden ticket to a new life, as the youngest trader in the whole city. A place where you could make more money than you'd ever imagined. Where your colleagues are dysfunctional maths geniuses, overfed public schoolboys and borderline psychopaths, yet they start to feel like family. Where soon you're the bank's most profitable trader, dealing in nearly a trillion dollars. A day. Where you dream of numbers in your sleep - and then stop sleeping at all.But what happens when winning starts to feel like losing? When the easiest way to make money is to bet on millions becoming poorer and poorer - and, as the economy starts slipping off a precipice, your own sanity starts slipping with it? You want to stop, but you can't. Because nobody ever leaves.Would you stick, or quit? Even if it meant risking everything?Number 1 Sunday Times bestseller, March 2024
Dette er et anderledes portræt af skibsrederen og millionæren, Lars Juhl, der levede i overhalingsbanen, indtil han en dag faldt død om – og tog sit liv op til revision. En universel historie om den bagside af medaljen, som jagten på rigdom og anerkendelse kan have. Mit navn er Lars Juhl, og jeg har fucket mit liv op er et hæsblæsende, gribende og ærligt portræt af millionæren og skibsrederen Lars Juhl. Det er historien om erhvervsmanden, som tjente millioner af kroner, havde 45 skibe og kontorer på seks kontinenter. Han var så rig, at han købte dådyr for sjov, en hær af dyre biler og forkælede sin kone med fuldblodsheste, som om de var blomster. Men en eftermiddag faldt han død om på stuegulvet. Han overlevede og begyndte bagefter at tage sit liv op til revision. Som han selv udtrykker det: ”Først for sent lærte jeg alt, jeg burde have vidst. Alt, hvad jeg med et knips ville have ofret hele min formue på at have vidst.” Journalisten Steffen Stubager skrev for første gang Lars Juhls historie i en artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten. Artiklen blev på nettet en af de mest delte og læste i Danmark, fordi den er en universel fortælling om medaljens dunkle bagside, om grådighed og om at glemme livets vigtigste værdier i jagten efter penge, storhed, succes og eventyr. Fortællingen kan vi alle spejle os i, og den bliver nu i bogen Mit navn er Lars Juhl, og jeg har fucket mit liv op bredt helt ud.
EN DRAMATISK FORTÆLLING OM TIETGEN OG TELEGRAFLINJER, REVOLUTIONER OG KRIGE OG EN DANSK VIRKSOMHED, DER HAR SAT SIT PRÆG PÅ DANMARKS OG VERDENSHISTORIEN.Det Store Nordiske Telegraf-Selskab skrev verdenshistorie, da det i 1870-1871 indførte telegrafen i Kina og Japan og forbandt de to lande til resten af verden gennem det globale telegrafnet.Siden fulgte forbindelser over Stillehavet og i Nordatlanten. I bogen følger vi Store Nordiske gennem det 19. og 20. århundredes historie med opstande, revolutioner og borgerkrige i Kina og Rusland, konflikter og krige i Stillehavet og Østasien, Stalin tidens terror samt to verdenskrige og Den Kolde Krig frem til vor tids globaliserede og digitaliserede verden.Scenen er regeringskontorer og kejserlige gemakker i Kina, Rusland, Japan og Storbritannien, anlæg af telegraflinjer i kinesiske rismarker, kabellægninger i ukendte farvande, rejser på hesteryg i det uvejsomme Sibirien og skelsættende beslutninger i vor tids direktions- og bestyrelseslokaler.Efter 2. Verdenskrig måtte Store Nordiske gentagne gange genopfinde sig selv. Datterselskabet STORNO blev en af verdens største producenter af mobile telefoner, og mobiltelefonselskabet Sonofon var først til at udfordre det statslige monopol i Danmark på telefoni og datatrafik. Gennem de 150 år har der været talrige kriser og nedture, hvoraf flere har truet Store Nordiskes eksistens. Hver gang er selskabet kommet på fode igen, og i dag er man i GN Group – med de to hovedselskaber GN Hearing og GN Audio – globalt ledende inden for produktion af høreapparater og headsets. Bogen bygger på arkivstudier i Danmark, Rusland, Storbritannien og Kina.
"Gullaschbaronen" er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken.Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi.Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med 50 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel.På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg.Gullaschbaronen er et stykke dramatisk Danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.ANBEFALES AF BØRSEN
Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig, og præsidenten havde kun én kandidat til jobbet: danskeren. For sin indsats ville han modtage én dollar om året. ONE DOLLAR MAN er den glemte historie om cykelsmeden, der udvandrede med immigrantskib fra København i 1900 med 30 dollars på lommen. Han kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og blev en af USAs største og bedst betalte erhvervsfolk, inden han blev hentet til Washington DC for at hjælpe præsidenten. William S. Knudsen havde et usædvanligt talent for at organisere mænd og maskiner. Han satte samlebåndsproduktionen i system hos Ford, skabte bilmærket Chevrolets store succes og blev øverste direktør for General Motors med 250.000 ansatte. I Washington blev han en nøglefigur under krigen, hvor han som trestjernet general var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne. ONE DOLLAR MAN er skrevet af Ole Sønnichsen, der også skrev det anmelderroste tobinds-værk "Rejsen til Amerika". Bøgerne blev senere filmatiseret som dokumentarserie til DR K.
Bendt Bendtsen har som byrådsmedlem, partiformand, erhvervs- og økonominister og EU-parlamentariker haft en fornem politisk karriere. Modsat mange andre toppolitikere har han dog også haft en lang karriere i det civile liv, som har haft dyb indflydelse på hans politiske mærkesager, hvad enten det har drejet sig om retspolitikken, bæredygtighed eller gunstigere vilkår for erhvervslivet. I denne erindringsbog fortæller Bendt Bendtsen med egen pen om opvæksten som bondedreng på slægtsgården i Allesø nord for Odense, tiden på Odense Friskole, arbejdet i landbruget og glæden ved naturen og jagten. Efter en tur i Livgarden kom han til politiet, hvor han gjorde tjeneste i 25 år. Den politiske interesse havde altid været der, så det faldt naturligt at engagere sig i Det Konservative Folkeparti og gå ind i kommunalpolitik i Odense. Derefter gik der stærkt, og han valgtes til Folketinget, blev formand for partiet og endelig vicestatsminister samt økonomi- og erhvervsminister. Efter landspolitikken blev det til ti år i Europa-Parlamentet. Fra bondedreng til vicestatsminister fortæller historien om, hvordan en politisk ildsjæl blev til, og hvordan et dybt personligt engagement i lokalsamfund og politiarbejde endte med at ændre Danmark på det rets- og skattepolitiske område. Bogen er dog ikke mindst et levende selvportræt af mennesket Bendt Bendtsen, krydret med et væld af anekdoter fra både det private og det offentlige liv. Uddrag af bogen ”23-01, 23-01, kør til danserestauranten pa hjørnet af Jagtvej og Vibenhus Runddel, der er skudt i lokalet.” Jeg kørte med gamle Thomsen – også kaldet 1101 Thomsen – han kørte bilen, og jeg sad ved siden af og meldte tilbage til HS på Politigården, at vi var på vej. Pulsen hamrede afsted, da Thomsen satte horn og lygter på, og speederen blev trykket i bund. Da vi passerede Søerne, trak Thomsen sin tjenestepistol og smed den over i skødet på mig og sagde: ”Få en bønne i kammeret, knægt” – en gang politislang for at få en patron i kammeret. Jeg ladede hans pistol og sikrede den, hvorefter han ganske roligt fik den og satte den i hylstret, mens vi bragede med langt over 100 km/t ud ad Øster Allé. Om forfatteren Bendt Bendtsen er født 1954 i Odense. Efter realeksamen på Odense Friskole arbejde han ved landbruget indtil indkaldelsen til Den Kongelige Livgarde. Ansat i Københavns Politi 1975. Tjeneste ved kriminalpolitiet i Odense fra 1984-99. Valgt til byrådet i Odense i 1989-99, Folketinget i 1994. Vicestatsminister, økonomi- og erhvervsminister 2001-08. Europa-Parlamentet fra 2009-19.
Lysvirksomheden Hesalight fra Roskilde er fortællingen om et forrygende erhvervseventyr, der viste sig at være et fatamorgana. Selskabets stifter og ubestridte hovedfigur, Lars Nørholt, lykkedes med at forblænde en hel finansverden, så Hesalight fremstod som en gigantisk succes. Virkemidlerne var løgne, groft manipulerede regnskaber og karismatisk charme.Han nåede at blive fremhævet af en statsminister, købe sportsvogne og millionvillaer på Mallorca, være milliardær på papiret og på vej på børsen i USA, før korthuset ramlede med et brag. Hesalight viste sig at være en af danmarkshistoriens største erhvervsskandaler, og Lars Nørholt fik Bagmandspolitiet og SKAT på nakken. I januar 2019 modtog han en dom på syv års ubetinget fængsel for omfattende svindel for mere end 400 mio. kr. Tilbage stod investorer, ansatte, bestyrelsesmedlemmer, rådgivere, bankfolk, advokater og politikere i granatchok. Alle stillede de det samme spørgsmål: Hvordan kunne det ske?
Ellen Hørup? Hvem er dog hun? Humanist om en hals, autoriteters skræk. Grønsagsven, krigsfjende, kvindesagskvinde. Antikolonialist, Gandhis ven. Bladudgiver. Frygtløs antinazist, antifascist: Demokrat til kernen af sit dna. Engel for udsatte børn. Munkeforførerske. Fredsven. Let gang på jorden, med et svæv som en gemse. Som ung racercyklist, kaproer, tennisspiller, sportsidiot. Fordomsfri, åbensindet. Radikal som da der var radikale til. Skribent second to none. Viggo Hørups datter. Først af alt journalist: ”Den fremmeste i faget.” Hun levede 1871-1953. Hvordan kunne vi glemme hende? Maria Grønlykke skriver medrivende om Ellen Hørups forbløffende liv.
I 1964 stod en dreng til søs. Det blev til et langt liv med vand under kølen – et med dagens målestok barsk liv, hvor hårdt arbejde og tugt var en del af hverdagen, men hvor resultatet blev et disciplineret menneske, der endte som skibsingeniør og skibsreder.Følg ham fra dreng til mand på de syv verdenshave og de bonede gulve på rederikontorerne, gennem fire skibsforlis og et militærkup i Liberia, mens han stiger gennem graderne til styrmand, skibsfører og senere skibsingeniør, indtil han i 1991 etablerer eget rederi.Undervejs til de dengang eksotiske lande må han opleve en blind passager med en krank skæbne og tabe en voldgiftssag mod Mærsk, samtidig med at han er teknisk ansvarlig for milliardinvesteringer i skibsbyggerier verden over.Torben Ravn, der ikke sovende, er kommet til en fantastisk karriere, har haft hele verden som sin arbejdsplads og er øjenvidne til den for Danmark så vigtige maritime industri – tag med ham på en rejse ind i Den Blå Verden.Vand under kølen – Et liv i Den Blå Verden er ikke blot en erindringsbog, men også en fascinerende bog om Danmarks historie som maritim nation.
Forfatteren af "Steve Jobs" og andre storsælgende biografier går tæt på en af vor tids mest fascinerende og kontroversielle opfindere – Elon Musk, en grænseoverskridende visionær, som har bragt verden ind i en æra af elbiler, privat rumforskning og kunstig intelligens.Walter Isaacson har fulgt Musk og menneskerne omkring ham gennem to år. Resultatet er blevet en fyldestgørende biografi om en excentrisk personlighed, der deler vandene med sin radikale risikovillighed og i sidste ende rejser spørgsmålet: Er Musks dæmoner også en forudsætning for nytænkning og fremskridt?Om forfatteren:Walter Isaacson (f. 1952) er professor i historie, journalist samt forfatter og er især kendt for at være en af vor tids største biografister med fokus på at portrættere visionære og innovative personligheder, der har sat deres præg på verden.
AFSLØRET er den dramatiske historie om Danmarks mest kontroversielle erhvervsmand gennem fem årtier. Jan Bonde Nielsen ligner en succesfuld og hovedrig forretningsmand, der er gået fra den ene kæmpehandel til den anden i Danmark, England, Rusland, Kasakhstan, Georgien, Nigeria, Den Centralafrikanske Republik og andre dele af verden. Han fører sig frem i selskab med kongelige, milliardærer og andre prominente personligheder i både Danmark og udlandet. Men under overfladen lurer historierne om stribevis af sagsanlæg, hemmelige forlig og million- og milliardforretninger, som gerne udføres for andres penge og med en fod i en underverden af fallenter og kriminelle.
Som departementschef i Finansministeriet og som en af frontfigurerne bag den grønne omstilling har Anders Eldrup sat et kæmpe aftryk på indretningen af det danske samfund. Fra han var ganske ung, har han følt det kald, at han vil efterlade et bedre samfund til kommende generationer, end det han selv overtog. Ved i mere end en generation at være en af landets mest indflydelsesrige topembedsmænd og erhvervsspidser har han levet op til sit kald.Anders Eldrup var i 28 år ansat i Finansministeriet. Senere blev han direktør i DONG Energy (det nuværende Ørsted), hvorfra han under stort postyr i 2012 blev fyret, efter at have omlagt selskabet fra sort til grøn energiproduktion. I dag udfylder han stadig en lang række poster inden for klimaområdet og spillede en afgørende rolle ved indførelsen af elbiler.Bogen er ikke bare et portræt af en usædvanlig, indflydelsesrig person, som tog skridtet fra at være budgetbisse til at blive klimafrontløber. Det er også fortællingen om det moderne Danmark, som det har udviklet sig fra krigen til i dag. Fra landbolivet i 1950’erne til magtens maskinrum i København. Der er baggrundsberetninger fra både arbejds- og privatliv, et liv, der undervejs tog en ny retning, da han efter et langt ægteskab faldt for en af sin unge medarbejder, hans nuværende kone Merete Eldrup.
Carsten Dencker Nielsens karriere begynder i det succesfulde, verdensomspændende ØK i 1950’erne. 40 år senere bliver han virksomhedens sidste administrerende direktør i Danmark.Gennem sit arbejdsliv er Carsten Dencker Nielsen udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han omkring årtusindskiftet må se det hæderkronede ØK falde fra hinanden. Siden går han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forståelse mellem Asien og Danmark, helt frem til sin død i 2019.Bogen er ikke blot et portræt af en usædvanlig mønsterbryder og erhvervsmand, den er også et portræt af de lande og de økonomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i ØK og dermed også dansk erhvervsliv. Vi kommer tæt på samfundsudviklingen i Afrika og Asien og får indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden, initiativer som i vidt omfang led tilbageslag på grund af dårlig regeringsførelse.Kompagniets mand giver desuden et indblik i den særlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som ØK. Arbejdspladsen var præget af et stramt hierarki og for nutidens øjne en hård ledelse. Men ØK var også en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at gøre internationale karriere og få eventyrlige oplevelser i det fremmede.
Arvingerne er beretningen om de tre styrtende rige familier bag LEGO, ECCO og Bestseller – om hårdt arbejde, held og talent; om familiestridigheder, børnemilliardærer og social opstigning; om vilde investeringer, ekstravagance og formuer i skattely; men ikke mindst om, hvad der sker, hvis danske familievirksomheder mister deres lovhjemmel til at lade arbejdspladser og formuer gå i arv fra en generation til den næste.Seks ud af ti private arbejdspladser i Danmark er i familieeje, og op imod 40 procent af omsætningen i den private sektor kommer fra familievirksomheder. Hvordan arv og skifte i disse familievirksomheder foregår, er derfor ikke kun en privatsag, men også et samfundsanliggende.
Erhvervs- og finansmanden Klaus Riskær Pedersen (f. 1955) blev i 2007 kendt skyldig i bedrageri og idømt syv års fængsel. Han flytter fra sin herskabslejlighed i det indre København til en celle på 6 m2 i statsfængslet i Sønder Omme. Efter fem års afsoning rammes han af den uundgåelige følelse af afmagt og skriver denne bog. Om fornedrelse og skyld om ret og uret om tab af virkelighed kærlighed frihed. Spærret inde i 64.800 timer får tiden en ny betydning dagene et nyt indhold. Som bogen skrider frem afløses overvejelser over fængselslivets vilkår af spørgsmål af mere etisk karakter. Forretningsmanden må vende blikket indad og stille sig selv sig selv til regnskab. Størst bliver problemet at genstarte sit eget liv. Kan han komme ud på den anden side med tavlen visket ren?
In charge of A.P. Møller - Mærsk, the world’s largest container shipping company, for more than fifty years, Mærsk Mc-Kinney Møller is one of a kind within the global business community. Celebrated, criticized, shy and shrouded in myth. A man of incredible power, influence and charisma. Up until now, very few people have known the man behind the myth. They are the close confidants and advisers who have dared to challenge his strong will and firm opinions, dared to disagree and offered alternative points of view and new solutions. For the first time ever, they speak out openly and frankly about their relationship with the 98-yearold shipowner, who also himself vividly recounts his childhood, upbringing and incredible career. Denne engelske udgave af bogen Mærsk Mc-Kinney Møller er oversat af Clem Luxford. ---Bogens 12 samtaler og kapitler giver læseren et levende og nuanceret indtryk af det dedikerede, magtfulde og ansvarsfulde, men også indlevende og humoristiske menneske. ”Han er ikke kun det pligtopfyldende, strenge, ordentlige ansvarsfulde menneske,” siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla om faderen.Læseren får ny viden om virksomheden A.P. Møller – Mærsk. Gennem hele sit liv har Mærsk Mc-Kinney Møller været sig yderst bevidst om forvalte den mægtige arv fra sin far, A.P. Møller, bedst muligt, og han har i årevis kæmpet med at få generationsskiftet på plads. Læseren får indblik i de overvejelser, der har ligget bag udpegelsen af de personer, der i dag tegner A.P. Møller – Mærsk samt et indblik i rederens håb om, at en ny generation i familien Møller vil nå til tops i det danske verdensforetagende. I bogen opridser nøglepersoner som Poul Svanholm, Jan Leschly og Michael Pram Rasmussen de centrale udfordringer for virksomheden fremover. ”Måske kan han engang imellem have en vis lyst til at bande over mig, men når dagen er omme, respekterer han, at vi i den nye ledelse må gøre det på vores måde. Han ved godt, at jeg ikke bare siger javel! Men det kræver meget – efter et langt liv – at se andre gøre tingene anderledes. Det forstår jeg inderligt godt. Han har tilført denne virksomhed så meget, og nu skal han tro på, at vi andre også kan,” siger Michael Pram Rasmussen.Endelig giver bogen et indblik i de dramatiske omvæltninger, som også har præget Esplanaden. I bogen bryder tidligere topchef Jess Søderberg tavsheden om sit brud med hr. Møller, som han har denne karakteristik af: ”En af de ting, hr. Møller har lært mig, er, at noget altid kan gøres bedre. Det er fuldstændig rigtigt. Men i modsætning til ham, tillader jeg mig en gang imellem at være tilfreds, selv om noget kunne være gjort bedre. Det skulle hr. Møller også. Han er for hård ved sig selv.”Tilbage står billedet af en ener med usædvanlige evner og benhårde krav til sig selv og sine medarbejdere om altid at levere det ypperste. Som det udtrykkes af en af Mærsks nære rådgivere, tidligere IBM-topchef Kaspar Cassani: ”Det er næsten for banalt at sige, at Mærsk er en helt enestående og usædvanlig person. Han har klasse, og han er ædel. Men han er også en ekstremt krævende person.”Pressen skrev bl.a. om den danske udgave:"Thomas Larsen og Finn Mortensen har begået et gribende, helstøbt portræt som skiller sig positivt ud fra mængden af tidligere A.P. Møller Mærsk bøger. Bogen er en ægte page turner. Primært fordi der bag deltagernes agtelse og hengivenhed anes kritiske og dermed menneskelige, nuancer." - Berlingske TidendeJyllands-Posten skrev: "Mærsk Mc-Kinney Møller er blandt de bedste bøger om Danmarks største erhvervsmand."
"From a pioneer of the regenerative agriculture movement, a memoir-meets-manifesto on betting the farm on a better future for our food, animals, land, local communities, and our climate. Featured in Food and Country, premiering at Sundance 2023. Raised as a fourth-generation farmer, when Will Harris inherited White Oak Pastures he was a full-time commodity cowboy who played hard and fast with every tool the system offered - chemicals, antibiotics, steroids, and more. His ancestors had built a highly profitable, conventionally-run machine, but over time he found himself disgusted with the excess, cruelty, and smalltown devastation this system entailed. So he bet the farm on forging a different way of doing things. One that works with nature not against it, and bridges the quickly widening delta between consumers and their food. Armed with tenacity, conviction and an outsized tolerance for risk, Harris called his approach "radical traditional" and it made him the pioneer of regenerative agriculture long before the phrase existed. At once an intimate, multi-generational memoir and a microcosm of American agriculture at large, A BOLD RETURN TO GIVING A DAMN offers a pathway back to producing food the right way. At a time when food supply chains are straining, climate-induced catastrophes are playing havoc with harvests, and concern around who owns America's farmland are more prescient than ever, Will Harris urges us to consider where the food we eat really comes from, and to re-connect to the places and people who raise what we eat each day. With keen storytelling, a good dose of irreverence, and an unflinching willingness to speak truth to power, Harris shows us why it's never been more important to know your farmer than now"--
Fortællingen om Kurt Skov er en historie om lysten til at rejse, udvikle og tale med folk. Om at lave forretninger og ikke mindst om hele tiden at se nye muligheder.Man siger, at de klassiske karaktertræk hos den succesfulde iværksætter er evnen til at få nye idéer og viljen til at føre dem ud i livet – og modet til at løbe en risiko. De træk er nærmest en beskrivelse af Kurt Skov, der i 1972 – for 50 år siden – startede den verdensomspændende virksomhed Blue Water Shipping i Esbjerg.Det lå ikke i kortene, at Kurt Skov skulle leve et liv med havne, handler og kontakter i hele verden. Han kom til verden som den yngste af fire søskende i den lille vestjyske by Sig, hvor han voksede op som en sportsglad dreng.I bogen følger vi Kurt Skov fra barndommen, til han som helt ung bliver en del af shippingmiljøet. Vi hører om, hvordan hans særlige evner til at opbygge relationer og hans lyst til at tage ud i verden viser sig at være den helt rigtige cocktail i forhold til at opbygge et firma med transport og logistik som omdrejningspunkt.Kurt Skov har aldrig været bleg for at pakke kufferten og rejse til et nyt sted, når han øjnede muligheden for en god forretning, og bogen tager os med på hans mange vilde eventyr til Iran, Rusland, Kina og Dubai og Grønland – for bare at nævne nogle stykker. Vi hører om både succeser og fiaskoer, og det hele giver en fornemmelse af, at jo vanskeligere en opgave er at udføre, jo mere interessant er den for Kurt Skov, om det så kræver bygning af kæmpe kølelagre eller et helt særligt fartøj til for første gang i verden at tranportere en olieborerig ad russiske flodsystemer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.