Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Brev- og dagbogsromaner

Her finder du spændende bøger om Brev- og dagbogsromaner. Nedenfor er et flot udvalg af over 102 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Skønlitteratur, som er skrevet som en serie dokumenter, breve, dagbøger, e-mails, blogs osv.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Charlotte Weitze
  152,95 - 235,95 kr.

  Rosarium er en vildtvoksende slægtsroman om en ung pige, som slår rod i skoven, et kloster fuld af nonner, der lever af lysnæring, og en botaniker på jagt efter en rose med usædvanlige egenskaber. Fortællingen strækker sig fra begyndelsen af det 20. århundrede til nutidens USA og videre ind i fremtiden. Med sin på én gang realistiske og eventyrlige prosa skriver Charlotte Weitze om planter og forplantning og om at bære kimen til en livsform, hvor menneske og natur indgår i en mere organisk sammenhæng."Rosarium" er en eventyrlig fortælling i tre dele: I første del flygter bror og søster fra krigen og ud i skoven. Det er en urskov og zarens jagtrevir, og mens søster langsomt glemmer sit sprog, bliver hun mere og mere en del af det organiske liv, der udfolder sig dér. Zarens søn interesserer sig for botanik og bliver betaget af det grønlige væsen, søster er blevet, da han senere finder hende under en jagt. I anden del får vi fortællingen om søsters barn, som botanikeren Johanne, født Johannes, møder på et kloster under en videnskabelig rejse. Formålet er at indsamle planter fra forskellige kontinenter for at bevise teorien om urkontinentet Pangæa. Johanne bliver forælder til Viola og Lilly, som vi møder i tredje del, hvor de efter års adskillelse mødes i USA for at fejre Johannes 100 års fødselsdag. Violas datter, Marie, er rejst med og har måtte efterlade sin syge datter hjemme. Maries datter er ligesom Viola og Lilly lav af vækst, og hun trives bedst med plantebaseret mad. I USA når de frem til Johannes hus, men fødselaren er forsvundet. De leder efter spor i huset, drivhuset og den nærliggende skov, alt imens gåden om Johanne, det videnskabelige arbejde og familiens egentlige ophav, synes at vokse sig større. Om forfatteren:Charlotte Weitze (f.1974) debuterede med novellesamlingen "Skifting" (1996), som hun fik Bogforums Debutantpris for. Siden har hun udgivet radiodramatik, noveller og romaner, blandt andet romanerne "Brevbæreren" (2003) og "Den afskyelige" (2016). Folkefortællinger, det eventyrlige og naturen er en rød tråd i forfatterskabet, og det gør Charlotte til en særlig stemme i det litterære landskab. Med den dystopiske roman "Den afskyelige" skrev hun sig ind i klimadebatten. Det er et emne, der ligger hende på sinde, og hun er ofte i medierne som repræsentant for bæredygtig livsstil. Charlotte Weitze har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1999) og Ole Wahls mindelegat (2004) og været nomineret til Weekendavisens Litteraturpris (2002) og radioteaterprisen Prix Italia (2003). Flere af værkerne er oversatte.

 • - Med forord af Jens Albinus
  af Martin A. Hansen
  72,95 - 185,95 kr.

  Løgneren, der hører til Martin A. Hansens populæreste romaner, blev oprindelig skrevet som radioroman, udgivet 1950. Den er formet som en dagbog skrevet af Johannes Vig, der er lærer og degn på Sandø. Han er den fremmede, rodløse på øen, hvis beboere er fast forankrede i deres kristne livssyn og tro. I alle forhold er han løgneren på grund af manglende engagement, indtil han ved det erotiske møde med Rigmor til sidst rives med af den "vildskab" der forbinder sig med romanens forår ...I denne nye udgave indledes bogen med et forord af skuespilleren Jens Albinus.

 • af Gabrielle Wittkop
  58,95 - 147,95 kr.

  Alene i kraft af sit emne er Gabrielle Wittkops debutroman Nekrofilen (Le nécrophile, 1972) klam, provokerende og grænsende til det anstødelige. Disse egenskaber fremhæves af fortælleren, antikvitetshandleren Luciens temmelig grafiske beskrivelser af sine affærer, der fremviser en varieret smag i såvel køn som kropsbygning og alder.Da romanen oprindeligt udkom, var den da også en mindre succès de scandale i hjemlandet Frankrig på forfatteren Régine Desforges’ forlag. ”Jeg kan ikke lide hende, og hun kan ikke lide mig. Men hun er ikke bange for noget”, sagde Wittkop om hende. Men ser man bagved det umiddelbart provokerende, er bogen en meditation over menneskets ensomhed og over altid at måtte skilles fra dem, man elsker.Med sin egen grumme logik er Nekrofilen en skildring af et menneske, som igen og igen må tage afsked med sine elskede, trods sine intense følelser for dem; et menneske i dybeste isolation, hvis nærmeste relationer er de døde. Men nekrofilien bliver også til en form for absolut kærlighed: Den er måske flygtig, men i bogen er den fri for de hensyn og kompromiser, der hjemsøger mere gængse parforhold.Det er en melankolsk bog, formet som dagbogsroman og skrevet i en lyrisk og skønhedssøgende prosa, men Nekrofilen er også en fortælling, hvor hovedpersonens sensuelle beruselse ved sine gerninger balanceres af morbidt humoristiske indslag, som da en desværre levende ung mand forsøger at forføre ham: ”Jeg kunne ikke ligefrem sige til ham: ’Jeg kan i særdeleshed godt lide Deres øjne, når det hvide vender ud af dem, Deres stumme læber, Deres iskolde køn, så hvis bare De var død. Desværre har De den utroligt dårlige smag at være i live’”. Når alt kommer til alt, er Nekrofilen både amoralsk, makaber og en tragisk komedie. Gabrielle Wittkop (1920-2002), fransk forfatter, journalist, oversætter og tegner. I sin faders private bibliotek læste hun som 13-årig Marquis de Sade og blev, som hun selv sagde, "et barn af Oplysnings­tiden". Sammen med E.T.A. ­Hoffmann og Edgar Allan Poe er Sade en tydelig inspiration for et forfatterskab, der er lige så amoralsk, som det er skønheds­søgende. Under anden ­verdenskrig indgik Gabrielle, der efter eget udsagn var biseksuel, misogyn og børne­hader, ægte­skab – en såkaldt "intellektuel alliance" – med den ­homoseksuelle tysker Justus Wittkop for at redde ham fra nazisterne. Begge begik med års mellemrum selvmord for at undgå uhelbredelig sygdom; hun med beskeden: "Jeg ­ønsker at dø, som jeg har levet: som en fri mand".

 • af Lærke Winther
  72,95 - 151,95 kr.

  Marie Petersen skriver breve. Mange breve. De fleste sender hun ikke, der er for mange ord, som for længst skulle have været sagt. Til gengæld brillerer hun i genren vrede klagebreve. Hvorfor står dåserne med makrel fx pludselig i gang 4 og ikke på deres sædvanlige plads? Og hvorfor griber kommunen ikke ind over for suttetræer behængt med småbørnssavl og løgne?Maries eneste selskab er den gigtplagede schæferhund Poul, som bøvler med et lavthængende bagparti og insisterer på, at de altid går den samme vej.Men mødet med en gartner med smilende øjne og HenryJette, en stamkunde i Føtex, forstyrrerderes rutiner. Og da Marie en dag står ansigt til ansigt med sin fortrængte fortid, begynder hun at gå helt nye veje. Men det er op ad bakke.IKKE AFSENDT er en sjov og overraskende roman om at leve i sin egen blinde vinkel. En fortælling om ikke at skue hunden på hårene, om at købe en sav, når man trænger til at fælde et træ – og om at få en chance til.

 • - Ogsaa indeholdende hans Fodreise fra Nyhavn til Amalienborg med kort Ophold ved Magasin du Nord i Aaret 2020
  af Harald Voetmann
  72,95 - 151,95 kr.

  “Den Fidus er der dog ved Galskaben, at Galskab holde man sin Afstand til! I Quarantaine-Dage burde alle lege Gale.”I Aaret 2020 er H.C. Andersen som alle i Kongeriget gaaet i Quarantaine, men paa sit Kammer i Nyhavn savner han saavel Adsprædelse som aldehaande Fornødenheder. Han holder Aanden rank ved at gjøre Papirèsclip til Prindserne og Prindsesserne, men en dag bliver hans Trang til at se Verden ham for stor, og han beslutter at gaae til Amalienborg og bede om Audiens.I H.C. Andersens Quarantaine-Dagbog faar Danmark sin høiest elskede Digtersøn tilbage for en kort Bemærkning i Nødens Stund.

 • - Med breve fra Jack Hamesh
  af Ingeborg Bachmann
  172,95 kr.

  Efter succesen med romanen Malina udkommer nu Ingeborg Bachmanns Krigsdagbog fra 1945. Den 18-årige kvinde jubler i juni 1945 i sin dagbog over, at opleve den skønneste sommer i sit liv. Det var sommeren, hvor freden endelig nåede Østrig. Sommeren, hvor hun, datter af en nazist, mødte den britisk-jødiske soldat, Jack Hamesh, som blev hendes åndelige forbundsfælle i et samfund der var ribbet for troen på mennesket og på fremtiden. Ingeborg Bachmanns bevægende dagbogsblade udgives her sammen med brevene fra Jack Hamesh, der emigrerede til Israel i 1946. Hans sidste brev til hende er fra 1947, og de to sås aldrig igen. "Helt inde ved kærlighedens atomkerne." - Politiken, 5 hjerter"En stor og vidunderlig kærlighedshistorie og en fuldbyrdet tragedie." - Berlingske, 5 stjerner"Et scoop." - Femina, 4 stjerner"En udgivelse med litterær og historisk tyngde i sig selv." - Information

 • af Kirsten Hammann
  43,94 - 117,95 kr.

  Kirsten Hammanns uregerlige debutroman fra 1993. En roman om Vera Winkelvir, som "nogen har opfundet", men "hvem fanden er dum nok til at tro på det?!" Den er kaotisk og springende, men også fuld af livsappetit og vilje til at skildre et liv her og nu, fuld af absurditet og humor.

 • af Eva Tind
  43,94 - 152,00 kr.

  Han er en roman i dagbogsform om en kvindes rejse til Nordkorea. Kvinden opsøger sin afdøde fars fødeland og reflekterer over sin egen dobbelte identitet som dansk og koreansk og den betydning, det har for hendes selvforståelse at deltage i en totalitært planlagt rejse, hvor fremmede isoleres fra befolkningen og overvåges konstant.

 • af Bianca Fløe
  87,95 kr.

  Trylleformuleringer består af hundrede helt håbløse og helt korte kærlighedserklæringer. I Trylleformuleringer er internettet den virkeligste virkelighed, relationerne er online og der skelnes slet ikke mellem likes og kys.@trylleformuleringer er Bianca Fløes offline digtsamling, og indeholder udvalgte digte fra et et år langt konstantskrift på Instagram.Information skriver: ’Efterhånden kan jeg ikke kende forskel på likes, orgasmer og omsorg’. I et år udfoldede værket ’Trylleformuleringer’ sig som en dynamisk digtsamling på det sociale medie Instagram, hvor billeder blev til digte og digte til billeder.

 • af Alexandra Moltke Johansen
  132,95 kr.

  Falder for din hånd er en lyrisk drejebog for et ritual, der skal påkalde den voldsglade, lystige gudinde, Inanna.Med breve, sange og monologiske tekster forsøger den at forbinde sig til månen, kroppen, fortiden og samtiden. Til døden og lysten.Falder for din hånd er Alexandra Moltke Johansens anden bog på forlaget Kronstork. Hun arbejder som dramatiker.“Med Falder for din hånd har jeg forsøgt at forbinde mig med min tid, som er krisens, brutalitetens, angstens tid.Jeg har forsøgt at forbinde mig med alt cyklisk (jorden, kroppen, månen) og overgive mig til døden, sorgen og lysten.” - Alexandra Moltke Johansen

 • - Bare det snart var januar
  af Karin Heurlin
  147,95 kr.

  En julekalender-bog for egoistiske børn og sure forældre.Må man godt slå op i december? Kan man være luciabrud, når man har klassens mindste forlygter? Hvor graver man sig ned, når ens far lægger an på en mor til juleklip på skolen? Og hvad gør man, når man ikke har råd til at købe julegaver? Bare fordi man er kommet til at bruge alle sine penge på energidrikke henne på tanken.12-årige Olga vader i problemer denne jul. Godt nok siger hendes mor, at julen handler om kærlighed og nærvær. Men Olga vil hellere have en iPhone.Hun ville også ønske, at hendes far ikke var en idiot, så hele familien kunne fejre jul sammen. Og at Ondskabsfulde Oliver fra klassen styrtede på sit skateboard og slog alle sine fortænder ud. Faktisk er han så latterlig, at Olga ikke engang vil nævne ham i sin dagbog. Det er bare svært, når han er så dum. Og grim.Heldigvis har Olga Danmarks sødeste kæreste, som skriver digte. Men hvad gør man, når man ikke er så vild med de digte? Eller med ham?En historie om, at julen ikke altid er hjerternes fest. Og om at idioterne en gang imellem er de sødeste. Og dem, vi mindst vil undvære.Julen lever sjældent op til forventningerne. En gang imellem får hunden en knust glaskugle i poten. Og nissen glemmer at putte en gave i sokken. Og ens bonusfar kommer hjem fra julefrokost med lys i slipset og vil danse Gangnam Style i stuen. Og man er selv klassens dårligste nisseven (Hvilket selvfølgelig er ens mors skyld).

 • af Inge Poulsen
  226,95 kr.

  ”Jeg har spurgt mig selv om, hvorfor jeg bliver ved med at være så vred på dig. Hver gang vi er sammen, vælder det op i mig. Men hvad er det, jeg er vred over? Det har noget at gøre med den stemning, der var hjemme på Rødgranen. Måden, du dominerede på. Dit humør, som fyldte det hele. Jeg tror aldrig, du helt har forstået, hvor meget trods du plantede i mig ved at opføre dig, som du gjorde.” Det barn som sig glæder handler om en kvinde, der gennem det meste af sit liv har kritiseret og udstillet sin mor. Hun ved godt, at hun burde gøre noget andet, men hun kan ikke finde ud af det. Den handler om en familie og om manipulationer, magtspil og roller, der bliver spillet, selvom alle hader dem. Den handler om de forventninger, vi har til hinanden, og hvad der sker, når ingen lever op til dem. Den handler om alkohol og dommedag og fyrværkeri og hundetræning og håndbold og død og penge, og så handler den om juleaftener, der bare ikke vil lykkes.

 • af Travis Nichols
  162,95 kr.

 • af Michael Pedersen
  137,95 - 235,95 kr.

  Da efteråret kom til verden i 1974, dukkede jeg så op til overfladen og sagde: Se mig. Men hvad skete der uden for min mors maves trygge vægge, mens jeg gærede derinde i hendes varme? Hvad oplevede hun? Hvad oplevede min far? Ja, eller måske rettere: Hvad var det for en verden, jeg var på vej ind i? Det har jeg fået mere og mere lyst til at få svar på, som jeg nu nærmer mig min 50-års fødselsdag. Om 100 år er alting glemt, lyder et ordsprog, men hvad husker man efter 50 år? Hukommelsen er kort. Mennesket er vist kollektivt dement. Denne bog er et forsøg på at lære den verden at kende, som jeg trådte ind i, men det er samtidig en bog til mine egne sønner for at fortælle dem lidt om den tid, der ligger umiddelbart forud for deres egen.

 • af Wilkie Collins
  242,95 - 397,95 kr.

  The Black Robe is an 1881 epistolary novel by famed English writer, Wilkie Collins. The book relates the misadventures of Lewis Romayne, and is also noted for a perceived anti-Catholic bias. As the story begins, Romayne and his friend, Major Hynd, are in Boulogne to visit Romayne's aunt, who is dying. While there, Romayne attends a card game, where he has an argument with a corrupt card sharp, the General, who challenges him to a duel. However, the general doesn't turn up himself but nominates his son, an accurate shot, who should win the duel. Romayne absolutely does not want to fight but is goaded into doing so. Against the odds, he accidentally kills his opponent, and the screams of the man's brother after the death come to haunt Romayne for the rest of his life.Romayne returns to his Yorkshire home, called Vange Abbey. Even in his own home, the Frenchman's younger brother's awful cries follow him. He finally leaves for London, to visit his old friend Lord Loring, who is the patriarch of a well-heeled Catholic family. While there, he meets Stella Eyrecourt, who falls in love with him. A Catholic priest named Father Benwell, who serves as a spiritual leader for the Lorings, determines that he will convert Romayne to the church, employing the services of young priest, Arthur Penrose, to this end. This is all done in an attempt to bring Romayne's family home, Vange, back to the church, who owned it before Romayne's family.Romayne, who is still haunted by the duel, sends Major Hynd to enquire about the family of the man he killed in hopes of assisting them monetarily. Additionally, he confides in Penrose who becomes a true friend to Romayne, despite his presumed ulterior motives.Father Benwell employs various tactics to undermine Romayne's marriage to Stella, finally culminating in the revelation of Stella's prior bigamous marriage to Bernard Winterfield. Winterfield had fallen in love with Stella and married her while erroneously believing that his wife from a previous marriage was dead.Eventually, Romayne is promoted to an ecclesiastical post in Paris. However, knowing that he is dying, Romayne finally decides to see Stella and his son. Father Benwell brings Romayne's lawyer to his deathbed, trying to confirm the validity of the will in an attempt to ensure the church inherits Vange. But as he dies, Romayne acknowledges he loves his wife and child, and has the will destroyed. This causes Vange-and the entire inheritance-to pass to his family, foiling Benwell's plans. (wikipedia.org)

 • af Chuck Palahniuk
  182,95 kr.

 • af Gabriela Obermeir
  130,95 kr.

  Dieses Buch ist eine Ansammlung von geschriebenen Briefen. Sie sind meist gerichtet an verschiedenste Stellen, die Einfluss auf das Überleben und die Lebensqualität haben. Das Buch soll zeigen, wie wichtig es ist, sich zu wehren und nicht alles hinzunehmen, wenn man sich ungerecht behandelt fühlt. Außerdem findet man auch Briefe, die dazu beitragen sollen, das eine oder andere in der Gesellschaft positiv zu verändern . Und noch so einiges ...

 • af Nettie Zan
  147,95 kr.

  Everything I Never Told You Is All I Have Left to Say is an epistolary flash fiction written from the perspective of Bitter Crone on her deathbed. She traverses family, lovers, friends, objects and ideas in her final breaths."This lexicon of grief, this encyclopedia of what went unsaid between us. Nothing new. Nothing written here is something you didn't feel about somebody else some other time. Now that all my teeth are lost, I'm not afraid of losing anything and death will close my mouth soon enough.Everything I never told you is all I have left to say. Look now at what I kept within. Look at what I held back behind my grin and feel how you were part of it. Look before you lose your vision. Look at me now - the whole, the witch, the crone, the mother bleeding out, the forgotten wife, the child all-pushed around. These are the secret missives, eat them whole and be sickened. You are not immune.

 • af David E Grinnell
  267,95 - 351,95 kr.

 • af Hayden Thorne
  106,95 kr.

  Even before things can settle down to the expected calm of a bucolic countryside, another mystery drops into Frederick Bisset's lap. This time it involves a skull, its presence in an otherwise pretty and snug cottage revealing a history of madness and its macabre effects on a mother-daughter bond. The cottage's present owner, Ada Darrow, is an aging spinster, an intellectual who suffers neither fools nor supernatural shenanigans, and she willingly takes on Freddy and Jonathan's (unpaid) help in sending otherworldly energies away and past the veil-thing.However, such an endeavor is easier said than done because the skull doesn't seem to want to cooperate, satisfied instead in filling random hours in the cottage with off-key singing. It will take Freddy more than luck to see through a successful completion of this case.In the meantime, a terrible disaster upends life in St. Grimald Priory: Mr. Brummell, Nicodemus, and Nero the Mad have vanished, and there are no clues shedding light to the cats' whereabouts. And nothing -- absolutely nothing -- will keep Prudence Honeysett from turning the countryside inside out to retrieve her beloved mousers. Elsewhere, family drama keeps everyone on their toes when Lucinda hares off for a fortnight spent with friends and spiritualists, leaving the men of her family sorting out their own haunted mystery at home.Humorous letters and journal entries continue to recount more inconvenient misadventures in otherwise idyllic Hoary Plimpton.

 • af Charles Bukowski
  212,95 kr.

 • af Alyson Hope
  193,95 kr.

  Each family has their story, and each one is different, depending on who tells it.Fighting encroaching darkness, Nina picks up a pencil and begins to write. Her deeply personal entries tell a story of love, loss, and learning how to piece it all back together. Weaving her way through past and present, she spins a kaleidoscopic and increasingly fragmented narrative."I am a person today, but have no idea what will be left of me tomorrow," writes Nina.Both delicate and iridescent, The Smell of Rain is bound to make you think: what happens when the fragile thread of life begins to fray?

 • - En SMS-roman
  af Ida Holst
  94,95 - 127,95 kr.

  Fortsættelse til SMS-romanen ”Hej Søde”. Efter et turbulent år har Amalie og Kasper endelig gjort det forbi. Amalie er blevet kæreste med den flotte succesfulde Daniel, og hun er meget forelsket. Men under Daniels perfekte overflade lurer dæmoner fra barndommen, og hvem er den gifte hjertelæge, som Amalie pludselig får en forbudt relation til?SMS-romanen er baseret på en ægte korrespondance, der varede ca. et år. Læserne kan følge ca. 3200 beskeder fra hovedpersonerne, som de oprindeligt blev skrevet og sendt. Bogen fik, ved sin udgivelse, meget medieomtale ikke mindst fordi, indholdet er baseret på private sms'er mellem forfatteren Ida Holst, en daværende kæreste, og en gift mand. Bøgerne bliver anset for kontroversielle, da de sætter spørgsmålstegn ved privatlivet i den digitale sfære.

 • - En SMS-roman
  af Ida Holst
  94,95 - 127,95 kr.

  Historien om to, der aldrig skulle have være kærester. Seksuelt går det godt, men Amalie er frustreret over, at Kasper ikke giver hende nok i forholdet. Omvendt føler Kasper, at Amalie er hysterisk.SMS-romanen er baseret på en ægte korrespondance, der varede ca. et år. Læserne kan følge ca. 1200 beskeder fra hovedpersonerne, som de oprindeligt blev skrevet og sendt.Bogen fik, ved sin udgivelse, meget medieomtale ikke mindst fordi, indholdet er baseret på private sms'er mellem forfatteren Ida Holst og en daværende kæreste. Bogen blev anset for kontroversiel, da den sætter spørgsmålstegn ved begreber som brevhemmelighed og privatlivets fred i den digitale sfære.Bogen fik nul stjerner i Ekstra Bladet, der skrev: "Ny sms-roman er den mest talentløse og pinlige bog, der er udkommet i Danmark i årevis”. Alligevel røg "Hej Søde" på bestsellerlisten både hos Arnold Busck og Bog&Idé, og i bogens andet oplag blev Ekstra Bladets anmeldelse bragt på bagsiden.

 • af Evy Konigsberg & Villads Eryaki
  187,95 kr.

  “jeg kan ikke gå udjeg bliver overfaldet af demhvem? spurgte oledemdu vedsagde jegde døde?spurgte hanjasagde jeg” JEG ER IKKE FARET VILD er en bog om dem, der skaber os – dem, der findes, og dem, der måske ikke gør. Om frygten for ikke at blive husket. Og om hullerne i livet, og hvad vi vælger at fylde dem ud med.

 • af C.Y. Frostholm
  252,95 kr.

  Til den ven jeg aldrig har kendt, der er tilegnet den franske forfatter og fotograf Hervé Guibert, er både en roman, et alternativt kunstnerportræt og en øm og kritisk selvransagelse. I parallelle spor udforskes emner som venskab og kønsidentitet, det økologiske kollaps, invasive arter, kærlighed, ensomhed og livet med litteraturen, samt fortællingen om den romerske kejser Hadrian og hans unge elsker Antinoos.

 • af Anonymous
  158,95 kr.

 • af James Waring See
  287,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.