Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I sin erindringsbog fortæller den nyere Danmarkshistories mest betydningsfulde madmand om sit begivenhedsrige liv – mere personligt end nogensinde før.Claus Meyer åbner op for en bevægende fortælling om sin barndom i Nykøbing Falster. Han var klassens tykke dreng, der kastede sig ind på scenen og blev en kær og vellidt klovn, mens familielivet sank i grus omkring ham. Et sultent hjerte bragte ham til Frankrig, hvor han oplevede rigtig mad og ægte kærlighed, og hvorfra han vendte hjem med en mission.I Drømmer fortæller Claus Meyer for første gang hele historien om sit liv som dansk madentreprenør. Om tv-debuten på Meyers Køkken og om en vild og pludselig berømmelse. Om åbningen af Noma og drømmen om at skabe et helt nyt nordisk køkken – og slås for det. Om at åbne danskernes øjne med kaffe, chokolade og surdej. Om at sætte Danmark på verdenskortet og om at satse i Amerika. Om den helt store forelskelse, om at score kassen og om at kæmpe sig på benene efter karrierens hårdeste nederlag.Bogen er skrevet i samarbejde med journalist og redaktør Peter Nicolai Gudme Christensen, født i 1979, der har skrevet om kultur, historie og gastronomi i Euroman og Ud & Se.
Den rigt illustrerede bog fortæller om dansk humleavl, glemte maltsorter og udviklingen fra bonde- til industrisamfund fra 1850 til 1950 set i et ølhistorisk perspektiv. Simon Wrisberg gennemgår i denne bog en række originale og unikke danske ølsorter, der ikke tidligere er blevet beskrevet. I bogen fortælles detaljeret, hvordan du selv kan brygge: Skibsøl, Bitterøl, Hvidtøl, gammeldags Pilsner, Dobbeltøl og Gammeltøl. Hvordan du skal gære og lagre øllet samt, hvordan du bedst serverer bryg fra tønde.
”I må få hele universet, bare jeg må få Italien.” Komponisten Giuseppe Verdi var ikke i tvivl. Det er Eva Ravnbøl heller ikke. I godt 30 år har hun boet og arbejdet i Rom, hun har stiftet familie i den italienske hovedstad, og hun er på mange måder lige så italiensk, som hun er dansk.GUD ER ITALIENER er Eva Ravnbøls personlige portræt af det land, der blev hendes. En bog om Berlusconi, uldne undertrøjer, mode, la dolce vita og farlige appelsiner. Om fodbold, pasta, paven, scootere og farverige svigermødre. Og om corona, katastrofer og korruption.Først og fremmest er GUD ER ITALIENER dog en medrivende kærlighedserklæring til et land og et folk – og en opfordring til at lære at leve lidt mere på italiensk.Indlæst af forfatteren.
Den ultimative kogebog om æg af bestsellerforfatteren Christopher SjuveNu kommer endelig historien om ægget. Hvem kom først? Hønen eller ægget? Få opskriften på, hvordan du koger det perfekte æg og 85 andre uimodståelige opskrifter om og med æg. Ægget eller hønen stammer oprindeligt fra Indien. Læs her, hvordan det er gået til, at det lille jungledyr, med meget dårlige flyveegenskaber, er blevet sådan en populær spise verden over. Hvordan menneskets utrættelige eventyrlyst, nysgerrighed og handels evner, har flyttet hønen fra jungle til hønsegård. I Alt bliver bare bedre med æg fortælles historien om hønen og ægget med masser af både bløde og hårde fakta som; hvor mange æg lægger en høne på et år? Hvor mange æg spiser vi om året? Hvor mange høns er der i Danmark?, Påsketraditionen. Og meget, meget mere. Opskrifterne spænder vidt fra klassikere som saltede æggeblommer (som så rives over fx fisk) og til lækre desserter. Altså alt, hvad der er værd at (h)vide om æg.
I Vores mad giver Nanna Simonsen med både traditionelle og næsten glemte opskrifter et sanseligt gensyn med mad fra en fjern barndoms sommerferie og højtider hos venner og familie. Bogen handler om retter og måltider fra et liv, inden velfærd og udearbejde ændrede vores kost- og spisevaner. Det er dansk mad, som den har været og stadig bliver tilberedt og spist i forskellige egne af landet; altid på bæredygtig vis ud fra lokale råvarer og sæsoner. Og alle retter er krydret med fine anekdoter og historisk viden fra hele Danmark. Bogen er Nanna Simonsens introduktion til ’mormormad’ og moderne dansk mads rødder. De gode, lettilgængelige opskrifter på traditionelle retter er tilpasset moderne køkkener, smagsløg og kvalitet, og inspirerer til igen at tilberede grønkål, bage rugbrød og spise korngrød – og måske slutte af med en skive prossekage eller to. Vores mad er fyldt med både nationale klassikere og skønne egnsspecialiteter fra Gedser til Skagen. Den er delt op i årstider, og der er et særligt kapitel om julens mad, for som Nanna siger: På intet andet tidspunkt af året kaster selv svorne færdigmadskunder sig ud i traditionelle udfordringer som syltekogning og rullepølsepresning. Nanna Simonsen (f. 1956) er kogekone og har skrevet og talt om mad i bøger, aviser og magasiner, i radio og på tv. Modtager af Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom.
Regenesis is a captivating book penned by the acclaimed author, George Monbiot. Published in 2023 by Penguin Books Ltd (UK), this masterpiece is a must-read for those who are intrigued by innovative thoughts and ideas. The genre of the book is not specifically mentioned, but Monbiot's works usually revolve around environmental and political themes. Regenesis, like his other works, is likely to challenge your perspectives and provoke thought. It's a book that promises to take you on a journey, exploring new dimensions of understanding. So, if you are looking for a book that is compelling and intellectually stimulating, Regenesis by George Monbiot is the one for you.
Hvorfor kindkysser de i Frankrig? Hvad er baguettens kulturhistorie? Hvilken betydning har den klassiske franske café for åndslivet? Hvad er det ved fransk kunst, kultur og joie de vivre, der er så tiltrækkende?I sin nye bog, OH LA LA, fortæller Aske Munck, mangeårig korrespondent i det franske, med indsigt og charme, kærlighed og kritisk sans, i en række veloplagte tekster om alt det, der gør Frankrig så … fransk! Om aviskiosken og galanteri, om apéro og hygiejne, om kærlighed og utroskab, om vin, hunde, trafik, høflighed og meget mere.OH LA LA er en selvstændig og mere personlig opfølger til den anmelderroste DEN RYSTEDE REPUBLIK fra 2020.
Irma har sat sit præg på dagligvarehandlen siden 1886. Snart er historien, som vi kender den, slut. Her er bogen, der gennem udvalgte ikoniske genstande fortæller Irmas historie: Irma-kaffen, rødvinen, Maries medister, Irma-dukker, engangstrusser, kunstdåser, Kina-sko og meget mere.Få den nostalgiske historie om dengang Irma åbnede sin første selvbetjeningsbutik efter amerikansk forbillede. Læs om tiden, hvor Irma også var et rejsebureau, der fragtede eventyrlystne danskere til eksotiske egne. Om hvordan kunderne kunne ringe og bestille frisklavet kolbekaffe på Irma-fonen og om kaffe-sporvognene, der kørte rundt i de københavnske gader. Det er en fortælling om kampen for fødevarernes kvalitet, økologi, godt købmandskab og små producenter. Ikke mindst er det Irma-historie flettet sammen med danmarkshistorie.Dorthe Chakravarty er historiker, forfatter og forhenværende radiovært på DR P1. Hun har skrevet flere kulturhistoriske bøger.
Fulde liv er en personlig beretning om en voksen kvinde, der tager sit forhold til alkohol op til revision. For hvordan blev alkohol en så integreret del af journalist Anna von Sperlings liv, alene og sammen med kvinderne omkring hende? Og hvorfor er det skamfuldt at sige højt? Spørgsmålene sender hende på opdagelse i sin egen families historie og i vores fælles kulturhistorie efter svar på, hvordan kvinder har drukket gennem tiden – og hvordan de er blevet fremstillet, reguleret og udskammet. Kvinders druk er forbundet med frigørelse, nydelse, fællesskab og kampen for lighed. Men først og fremmest skam. "Fulde liv" er en rørende, morsom og tænksom fortælling om tre generationer i en druktid. Anna von Sperling (f. 1973) er kulturjournalist på Dagbladet Information og vært på podcasten Radio Information. Hun står bag en række af Dagbladet Informations større journalistiske projekter, bl.a. den Cavling-nominerede serie Vidnesbyrd (2015). Hun har også været både udlands- og kulturredaktør.
Skal du skære ned på fedt eller kulhydrater, når du vil tabe dig og holde vægten bagefter? Det har forskerne skændtes om de sidste 30 år, så der er ikke noget at sige til, hvis du er forvirret. Især hvis du har prøvet kur efter kur uden at opnå de resultater, du drømte om. Endelig har videnskaben fundet forklaringen: Hvem du er, og hvordan dit personlige sukkerstofskifte er indrettet, er helt afgørende for, hvilken kur der virker for dig. For nogle mennesker fungerer det fremragende at skære ned på fedtet og passe på portionsstørrelserne, mens andre opnår resultater ved at skære ned på mængden af kulhydrater eller vælge de rigtige af slagsen. Vælger man den gale strategi, bliver man typisk skuffet. Den virker ikke, og i værste fald tager man ligefrem på. Men nu er det slut med at spilde tiden på fejlslagne slankekure, lover Christian Bitz og Arne Astrup. I denne bog præsenterer de Danmarks første videnskabeligt dokumenterede guide til personlig ernæring, nemlig en køreplan i tre spor. De hjælper dig med at finde ud af, om du skal følge planen for Type A, B eller C og giver dig alle de redskaber og madopskrifter, du har brug for, til at opnå et effektivt og varigt vægttab med den kost, der virker bedst for dig. I bogen "Spis dig slank efter dit blodsukker" får du bl.a.: · Test: Er du Type A, B eller C? · Kostplaner til et effektivt vægttab for dig · Råvareguider · 50 nemme opskrifter - i A, B og C-version
Grisen er i vores egen tid i centrum af en sand symbolstorm: Muslimer og jøder anser den for uren; for vegetarer og veganere er den en syndebuk, mens visse politikere argumenterer for frikadelletvang i offentlige institutioner. Endelig er der dem, som mener, at grisen er langt bedre end sit rygte: Den er et af de mest intelligente pattedyr, producerer langt mindre CO2 end drøvtyggerne – og gastronomer vil vide, at den er et sandt tagselvbord af delikate udskæringer. Grisen har gennem historien vist sig overmåde overlevelses- og tilpasningsdygtig. Klimaet i Tyskland og Danmark er meget velegnet til grisehold, og allerede fra middelalderen fik den sammen med øl, rugbrød, sild og kål sin faste plads på langbordene. Efter tabet af Slesvig-Holsten i 1864 blev grisen inddraget i den nationalromantiske hyldest af danske værdier. Tidligt blev det danske landbrug rationaliseret og effektiviseret, og svinekøb blev sammen med smør en hovedeksportvare fra slutningen af 1800-tallet. Danskerne fik til gengæld lært at holde af leverpostej. ”Grisen” er en fortælling om opture og nedture for både dyrene og griseavlerne – og ikke mindst den stadig mindre del af befolkningen, som gerne spiser den Bogen demonstrerer, at grisen er behæftet med både religiøse tabuer, politiske slagord, profittænkning, udskamning, gode historier, respekt og nydelse At tage på rejse med grisen er at lære vores egen madkultur og selvforståelse at kende. Helle Brønnum Carlsen (født 1959) er uddannet husholdningslærer, litterat og ph.d. på en afhandling om madens æstetik. Mangeårig madskribent og -anmelder, bl.a. for Politiken og Weekendavisen.
Siden den første danske pølsevogn åbnede i 1921, har de små vogne stillet den lille sult hos danskere landet over. Selvom pølsevognen bogstavelig talt kan køres bort, er den stadig en fast del af bybilledet til glæde for de mange lokale og til stor morskab for flere turister, der trækker på smilebåndet over, at danskerne har bygget en vogn rundt om pølsemanden.Allan Mylius Thomsen fortæller i bogen her fra 1995 historien om pølsevognen og dens plads i danskernes hjerter. Bogen er spækket med anekdoter og beskrivelser af pølsevognens udvikling gennem det tyvende århundrede. Samtidig spørger forfatteren, om pølsevognen er under pres fra de nye udenlandske fastfoodrestauranter, og om den stadig vil være en del af gadebilledet i fremtiden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
WINNER OF GUILD OF FOOD WRITERS AWARD 2023: DRINKS CATEGORYLonglisted for the André Simon Award for Drink Books for 2022Real cider, craft cider, farm cider, artisan cider: Whatever you wish to call it, at its best, cider is made and should be enjoyed like a fine wine, with all of the sophistication but less of the pretentiousness. Just as there are many volumes devoted to the great wine regions of the world, we now need a 'cider appreciation' manual to fully understand and delve into the rich culture of cider and perry. Cider Planet is that book and Claude Jolicoeur is our expert guide. In Cider Planet, Claude Jolicoeur - a cider expert, a passionate cider maker, and author of the internationally-acclaimed New Cider Maker's Handbook - takes readers to the world's greatest cider regions, providing a guided tour and a deep understanding and appreciation for how this 'Prince of Beverages' is made. Describing orchard practices and specific apple varieties used in different countries, he reveals the long and proud history of the world's oldest ciderlands. He also profiles different cider styles and rituals and learns from some of the most knowledgeable producers and local cider experts in each country. Cider, though, is no longer just a traditional European drink. In recent years it has caught on in other parts of the globe and Jolicoeur talks about these new and emerging regions, which are building upon the old traditions and creating new ones of their own. Jolicoeur also explores the most revered areas for making pear cider or 'perry', and he even transports readers to Kazakhstan, famous as the 'birthplace of the domestic apple'.
"Der er mere historie i en tallerken med pasta end i Colosseum eller noget andet historisk mindesmærke".Gennem et måltid i Rom tager Andreas Viestad os med på enkulinarisk rejse i historien. Det handler om, hvordan en lille by inde i landet blev verdens største imperium, om smagen af grillet kød, der gjorde os til mennesker, om den milde rus fra en halv flaske vin, den sød-sure smag af mafia og slaveri og jagten på den oprindelige pasta carbonara. Tankevækkende og underholdende om smagene, der formede historien."De bedste fagbogsforfattere er i stand til at overbevise læseren om, at netop det tema, de skriver om, er det vigtigste i hele verden. Andreas Viestad er sådan en forfatter. I denne bog tager han læseren ikke kun med til Rom, men til en tilstand hvor alt, absolut alt, er interessant, forbløffende, vigtigere og ofte meget mere morsomt, end du havde troet". Bjørn Gabrielsen, forfatter og skribent i Dagens NæringslivAndreas Viestad er madskribent, restauratør og kulturhistoriker. Han har i flere år været vært på tv-programmet New Scandinavian Cooking, der sendes i USA og i mere end 50 andre lande verden over. Han er grundlægger af Geitmyra Madkulturcenter for børn i Norge. Han har udgivet 14 kogebøger i Norge og to i USA. Når han ikke rejser, deler han sin tid mellem familiens gård ved Oslo og farmen, der ligger lidt uden for Cape Town i Sydafrika.
"An engaging and far-reaching exploration of refrigeration, tracing its evolution from scientific mystery to globe-spanning infrastructure, and an essential investigation into how it has remade our entire relationship with food-for better and for worse. How often do we open the fridge or peer into the freezer with the expectation that we'll find something fresh and ready to eat? It's an everyday act, easily taken for granted, but just a century ago, eating food that had been refrigerated was cause for both fear and excitement. Banquets were held just so guests could enjoy the novelty of eggs, butter, and apples that had been preserved for months in cold storage-and demonstrate that such zombie foods were not deadly. The introduction of artificial refrigeration overturned millennia of dietary history, launching an entirely new chapter in human nutrition. We could now overcome not just rot, but also seasonality and geography. Tomatoes in January? Avocados in Shanghai? All possible. In FROSTBITE, New Yorker contributor and co-host of the award-winning podcast Gastropod Nicola Twilley takes readers with her on a tour of the cold chain from farm to fridge, visiting such off-the-beaten-track landmarks as Missouri's subterranean cheese caves, the banana-ripening rooms of New York City, and the vast refrigerated tanks that store the nation's OJ reserves. Today, more than three-quarters of everything on the average American plate is processed, shipped, stored, and sold under refrigeration. It's impossible to make sense of our food system without understanding the all-but-invisible network of thermal control that underpins it. Twilley's eye-opening book is the first to reveal the transformative impact refrigeration has had on our health and our guts; our farms, tables, kitchens, and cities; global economics and politics; and even our environment. In the developed world, we've reaped the benefits of refrigeration for more than a century, but as Twilley soon discovers, the costs are catching up with us. We've eroded our connection to our food, extending the distance between producers and consumers and redefining what "fresh" really means. More importantly, refrigeration is one of the leading contributors to climate change. As the developing world races to build a U.S.-style cold chain, Twilley asks, can we reduce our dependence on refrigeration? Should we? A deeply-researched and reported, original, and entertaining dive into the most important invention in the history of food and drink, FROSTBITE makes the case for a recalibration of our relationship with the fridge-and how our future might depend on it"--
Whether fresh, dried, baked into lasagna or swirled as spaghetti around your fork, pasta is fantastic. From farfalle and fusilli to fettucine and beyond, this pocket guide serves up a celebration of one of the world's most popular foods. With history, trivia, tips and recipes, it's got all the information and inspiration you could hunger for.
A key paradigm in The Tango of Ethics is the conflict and interplay between two fundamentally different ways of seeing and being in the world -- that of the intuitive human being who wants to lead a meaningful life and thrive, and that of the detached, rational agent who wants to prevent unbearable suffering from occurring.
Borough Market: The Knowledge provides stories, skills and expert advice from the market's traders, plus over 80 exciting recipes from award-winning food writer Angela Clutton that will help you make the most of their exceptional produce. With stunning atmospheric photography, this is the definitive guide to shopping and cooking for every kitchen.Find intriguing in-depth features and unmissable Q&As with traders, along with visual step-by-step guides to preparing ingredients and lists of interesting seasonal produce. Moving through meat, fish, vegetables, fruit, dairy, bakery and store-cupboard ingredients, each chapter shares a collection of tantalising recipes that will teach you how to make the most of your produce, inspired by the incredible seasonal offerings from Borough Market traders.Recipes include Fishmonger's pie with fish crackling; Baked gammon with Market preserve glaze; Parsnip gnocchi and smoked garlic butter; Walnut and pomegranate baby aubergines with saffron quinoa; Brown bread Victoria sponge with orange and saffron curd; Chocolate olive oil cake with figs and hazelnuts.Come away feeling confident and excited to use your newfound understanding of ingredients, armed with the market traders' unrivalled expertise and delightful seasonal recipes.'Borough Market: The Knowledge is a treasure trove of culinary wisdom and inspiration that captures on paper the magic and the bustle of Borough Market. Its pages are brimming with exquisite produce, recipes, stories and practical tips that will transform the way you shop and cook for the better. This is a book that makes me long to cook (and to eat!).' - Skye McAlpine, author and creator of the blog From My Dining Table
I fotoudstillingen JunkFood – ALLES RET har fotografen Jens Honoré portrætteret gadens folk og optaget deres fortællinger om, hvad mad betyder for netop dem.JunkFood er stiftet af Rasmus Munk, køkkenchef og medejer af restaurant Alchemist i København. Projektet er baseret på den simple idé, at alle har ret til mindst ét næringsrigt måltid om dagen. JunkFood lanceredes under den første coronanedlukning i marts 2020 og har siden leveret mere end 500 gratis varme næringsrige måltider ud til gadens folk hver dag. JunkFood – Alles Ret? Er en fotobog om gadens folk, som giver mulighed for at reflektere over rørende fortællinger, om hvor stor en forskel et måltid mad gør!
”Hvornår og hvor opstår øllet? Historikerne er ikke helt sikre. Men med nogenlunde sikkerhed kan det fastslås, at så længe mennesket har dyrket korn, har de også kendt til ølbrygning. Historisk set opereres der med to årstal. Det ene går på, hvornår vi regner med at den første ølbrygning fandt sted. Det andet er det fysiske bevis på, at nu var den i gang. Hvordan opstår så øllet? Sandsynligvis ved et tilfælde.”Øl har i hundredvis af år været en stor del af den danske kultur. I vikingetiden var det gudinden Freja, der vågede over øllet, og i den danske kirkes første officielle salmebog fra 1569 takkede man for øllet før det daglige brød. Ølentusiast og forfatter Allan Mylius Thomsen tager os med gennem det danske øls historie og viser os, hvor stor en rolle øllet har spillet for danskerne igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.
De fleste af os elsker kød, og bare tanken om fedtdryppende steaks får munden til at løbe i vand. Men kød er ikke så uskyldig en næringskilde, som supermarkederne gerne vil bilde os ind. Millioner af dyr får hver dag en boltpistol for panden og en tur gennem kødhakkeren for at tilfredsstille vores kødelige lyster, og spørgsmålet om frikadeller eller ej bringer altid blodet i kog hos gud og hvermand. Det er vist på tide, at Jonatan Leer, kødæder med samvittighedskvaler ved Aarhus Universitet, giver os ren besked om, hvad det er ved kødet, der får safterne til at stige.
TAG MED TIL DUE PAPAVERIDenne bog er en autentisk fortælling om landbrug, have, mad, kultur og livet i de italiensk bakker i Emilia Romagna.En fortryllende rejse i selskab med Charlotte Tveen Hansen og hendes mand Luca Madonia der inviterer ind i livet på det italienske agriturismo Due Papaveri i Emilia Romana.En uendelig opdagelsesrejse, der fylder hjertet og sanserne med nye indtryk, naturskønhed, vidunderlige dufte og dejlige smagsoplevelser.Nyd Maden og vinen, dvæl i roen og landskabet, forstå traditioner og kulturen og oplev det søde liv gennem årets 4 årstider med parret, der i fællesskab driver Due Papaveri, og begge har boet i området i mange år. Kom med til juleaften og nytår, byens karneval, gårdens mark- og havearbejde, kokkeskole, lavendelhøst og trøffeljagt og besøg parrets naboer og producenter, der leverer de bedste råvarer til Due Papaveri som parmesan, balsamico og skinke og mange andre himmelske italienske delikatesser.Bogen indeholder en lang række årstids opskrifter fra restauranten, der hylder de italienske traditioner og de bedste af Charlottes egne opskrifter med inspiration fra det italienske køkken, samt parrets plantebaserede vintermad.Velkommen til Due Papaveri-La dolce vita
Aurion er navnet på Danmarks ældste økologiske og biodynamiske mølleri og bageri. Gennem et halvt århundrede har virksomheden ved Hjørring været centrum i en udvikling, som har gjort økologiske fødevarer til dansk hverdagskost.Aurion har været foregangsvirksomhed for genopdagelsen af gamle kornsorter som spelt, emmer, svedjerug og ølandshvede. Virksomheden har startet samarbejdet med økologiske og biodynamiske landmænd i Danmark, fostret idéen til madkultur- og formidlingscentret Kornets Hus og etableret det nye pengeinstitut Merkur Bank.Aurion – kraften fra Guldager fejrer 50-året for Aurions grundlæggelse. Fra den spæde start i 1974, da 45 mennesker dannede en forening, der skulle ”forhandle naturrene fødevarer i Hjørring”, frem til dagens fødevarevirksomhed med en omsætning på over 40 millioner kroner, 30 ansatte, bageri, mølleri, landsdækkende salg, eksport og internationalt samarbejde.
Madregler er en aktuel bog om vores kostvaner og de glemte nedarvede traditioner og viden om mad. Bogen omsætter denne viden til tre grundlæggende principper: Spis mad. Ikke for meget. Mest grønt.Syv enkle ord. Hverken mere eller mindre. Pollan udfolder disse syv ord til 64 brugbare regler til hverdagen. Blandt andet, at vi skal holde os fra mad, som vores olde- eller bedsteforældre, ikke ville kunne genkende, eller at vi skal spise al den junkfood, vi har lyst til, så længe vi selv tilbereder den. Madregler består af tre dele, som alle beskæftiger sig med vores kost og spisevaner: Hvad bør jeg spise? Hvilken slags mad bør jeg spise? Hvordan bør jeg spise? Det er første gang, Michael Pollan udkommer på dansk.Madreglerne er indsamlet i hele verden og udgør en blanding af de bedste husråd, overleveringer fra de traditionelle madkulturer og god sund fornuft. De er enkle og skabt til at hjælpe os med at spise den rigtige mad i moderate mængder. Denne bog er alt, hvad vi har brug for, for at spise og leve sundt og godt.Bogen er forsynet med et forord af Marie Hertz, kok, tv-vært og underviser på Suhrs Højskole. Kunstneren Asmund Havsteen-Mikkelsen har stået for illustrationerne. Som journalist, forfatter, underviser og aktivist er Michael Pollan (f. 1955) en markant stemme i debatten om vores madvaner i den vestlige del af verden. Han er tidligere blevet nævnt som en af de 100 mest indflydelsesrige personer i verden af Time Magazine. Pollan skriver om menneskets forbindelse til naturen og den levende verden omkring os. Navnlig den vestlige madkultur og vores fødevarer er et tilbagevendende tema i forfatterskabet, der blandt andet omfatter bøgerne Cooked, In Defense of Food og The Omnivore’s Dilemma, som alle har været på New York Times’ bestsellerliste.
Jesper Uhrup Jensen har været restaurantanmelder i 30 år og chefredaktør for magasinet gastro i 20 af dem. Han har set, hvordan Danmark, ledt an af Noma og det nye nordiske køkken, i de årtier er blevet en gastronomisk supermagt.Det har aldrig været bedre - nogle af verdens bedste restauranter ligger i København, danske kokke vinder Bocuse d’Or mesterskaber, og det regner med Michelinstjerner.Det har heller aldrig været værre. For et meget stort antal danskere, hverken kan eller vil lave mad. Den står ofte på rugbrødsmadder eller takeaway. Hvordan blev det så godt og samtidig så skidt?I SPIS øser Jesper Uhrup Jensen generøst af sin viden om dansk madkultur - og manglen på samme. Bevæbnet med en skarp pen deler han sine iagttagelser, anekdoter og erfaringer.Alt fra de bedste og værste serveringer (det er noget med et fiskehoved på en pind) over kokkene (både de krukkede og de dygtige) til mormorkøkkenet (hvis mormor taler vi egentlig om?).En bog om det vi spiser og dem, vi er.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.