Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En spændende krimi af Kim Faber og Janni Pedersen som fortsætter historien om politikommissæren Martin Juncker og hans gamle partner Signe Kristiansen. Juncker som forsøger at rydde op i fortiden, hvilket er svært, da han hver nat siden hans fars død er præget af mareridt. Det er en svær opgave af fortrænge fortiden, da hans datter begynder at se sig skepsis på det hele. Junckers kone, journalisten Charlotte er kommet i avisens gravergruppe, og modtager en dag et anonymt tip om, at det forfærdelige terrorangreb der for et halvt år siden fandt i sted i København, kunne have været undgået. Det går senere op for Charlotte at Forsvarets Efterretningstjeneste antageligt kendte til terrorplanerne, med undlod at gribe ind. Juncker bliver konfronterede med dette, med ønsker ikke at involvere sig i sagen, da det kan bringe ham og Charlotte i en livsfarlig situation. Det er derfor op til Junckers gamle partner Signe Kristensen at komme til bunds i sagen, men som selv har sine egne problemer at slås med i hendes privatliv. Da der senere opstår en forbindelse mellem terrorsagen og et frygtelig lig, som bliver fundet af nogle børn i Kongelunden, beslutter Signe sig at gå all in i sagen, for at forsøge at grave sandhederne frem. En uhyggelig fortælling om hvor grusomt det kan gå, når fornuften falder igennem og ondskaben får frit spil.
Beretningen om den længste færd, der nogensinde er foretaget med hunde og slæder. Fra Grønland langs Ishavet om Canada til Alaska og Sibirien i årene 1921-24. Knud Rasmussen forener i denne klassiske rejsebog en opdagelsesrejsende, en videnskabsmands og en digters egenskaber.
For første gang siden 1879 udgives fra oktober og de næste tre år H.C. Andersens eventyr, digte, skuespil, rejsebeskrivelser, selvbiografier m.m. som samlet værk. De i alt 18 bind er rigt illustrerede med Andersens egne tegninger, klip og collager, og der er tale om den originale tekst, idet samtlige tekster er læst op mod førstetrykket, således at senere tiders fejl og misforståelser er rettet. Udgiver er Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som også har forsynet værket med noter og de enkelte kassetter med introduktioner. Værket er økonomisk støttet af Hans Christian Andersen 2005-Fonden der forestår fejringen af 200-året nationalt og internationalt.ANDERSEN. H.C. Andersens samlede værker medtager alt, hvad H.C. Andersen selv lod trykke eller opføre på dansk samt to selvbiografiske værker. Værket er rigt og smukt illustreret med en billedfrise af omkring 900 tegninger, klip og kollager, alle gjort af Andersen selv. H.C. Andersens samlede værker udkommer i 18 smukke bind fordelt på 6 kassetter. Hver kassette indledes med en introduktion til genre og forfatterskab skrevet af projektleder, professor, cand.mag. Klaus P. Mortensen.Dette er 1. kassette indeholdende bind 1-3.
Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.
Spændende myter fra vikingetidenDe barske vikinger gav hinanden kampmod med vilde historier om uhyrer og helte og om guder og jætter.Mød blandt andre den bistre tordengud THOR og den frække ballademager LOKE, som kan skifte form, i kamp mod søslanger, dæmoner og jætter i de spændende myter fra vikingetiden.
Natten og nattemørket har altid været forbundet med ondskab, død og sex. Det Gamle Testamente indledes ligefrem med fortællingen om, hvordan mørke blev adskilt fra lys, og hvordan nat blev adskilt fra dag, og denne opdeling har på afgørende punkter præget menneskers tankegang, fx i forestillingen om en Oplysningstid.Natten og dens livsverden er blevet den glemte halvdel af den menneskelige erfaring – på trods af, at menneskene helt frem til omkring 1900 tilbragte adskillige af deres vågne timer i hel- eller halvmørke.Pragtudgivelsen Nattens gerninger trodser tabuerne og beretter om tiden mellem skumring og daggry i Danmark i perioden fra 1500-tallet og helt frem til, at den ydre og indre oplysning indskrænkede natten til et minimum.Med historikerne Ulrik Langen og Poul Duedahl i spidsen fortæller bogens forfattere om, hvordan natten åbnede sig for et tætpakket mylder af liv præget af frigjortheden fra statens og kirkens overopsyn. Nattens lediggang blev anvendt til alt det, der netop ikke tålte dagslys, og gjorde det muligt for mænd og kvinder at slå sig løs af indsnørede sociale konventioner og handle mere lystbetonet, drikke, ryge, elske og myrde i ly af mørket. Natten rummede sine helt egne værdier, myter, ritualer, fjendebilleder, heltefortællinger og artefakter, som man kommer nærmere ved i bogens kapitler at tage udgangspunkt i natlige begreber så som Døden, Djævelen, Nattesædet,Prostitutionen, Tyven og Søvnen.
Regeringen putter noget i drikkevandet, der gør dig lydig. Jøderne kontrollerer alle verdens medier og regeringer, og det var i virkeligheden amerikanerne selv, der stod bag angrebet på World Trade Center, samtidig med at det også var Osama bin Laden. Intet er, som det ser ud, og der er skjulte kræfter overalt, som undertrykker os. Fortællingen om skjulte kræfters indflydelse på verdens gang dukker op med stadig større hyppighed, men hvad skal man egentlig mene om konspirationsteorier? Er det farlige fortællinger, som peger direkte frem mod politisk vold og terror, eller er det harmløse og farverige fortællinger med en vis underholdningsværdi, som vi ikke behøver at tage særligt alvorligt? Og kan man i det hele taget skelne mellem sande og falske konspirationsteorier? Bogen undersøger fænomenet konspirationsteorier ud fra en række analytiske tilgange og giver et bud på hvordan de opstår, hvorfor de eksisterer og hvorledes det kan være, at vi tilsyneladende bliver ved med at fascineres af fortællingernes afsløring af en skjult sandhed. Konspirationsteorien kædes sammen med fænomenerne magt og konflikt og analyseres som en særlig fortælleform, hvor det strukturerende princip for fortællingen er forklaringen på, hvorledes, hvorfor og hvem der holder noget skjult. I løbet af bogen præsenteres og analyseres mange af de konspirationsteorier, der har floreret i historien, og dem der aktivt fortælles i dag på internettet og de sociale medier.
De 10 mest kendte sagaer: Egils saga, Njals saga, Laksdæla, Eyrbyggja, Vatnsdæla, Gisle Sursen, Gunløg Ormstunge, Gretter den Stærke, Kormak saga og Finboges saga. Med forord forord af Einar Már Gudmundsson og introduktion af Palle Lauring.
For få år siden oplevede folkemindeforskeren Palle O Christiansen, at hans bog om De forsvundne - hedens sidste fortællere blev en formelig bedstsælger. I Dagligliv i 1800–tallets Jylland præsenterer han verdens betydeligste indsamler af mundtlig tradition, Evald Tang Kristensen. Bogen rummer et lille udvalg af Evald Tang Kristensens opdagelser fra det gamle Jylland, der her præsenteres i et fornemt bind med gamle, smukke, maleriske og præcise illustrationer. Evald Tang Kristensens liv var præget af en svær barndom, og hans eget liv fandt først kursen, da han nedbøjet af sorg over sin unge kones død og deres nyfødte barns død, på sin mors opfordring gav sig til at samle optegnelser fra en gammel visekælling i landsbyen. Bogen er inddelt i ni kapitler med hver sit overordnede tema: om mennesker, mad og boliger på heden, om studedrift, om Viborg-egnen og almuelivet, om sagn og fortællinger, om hvorfor spøgelser er hovedløse og om tro og tradition i juletiden. I det sidste kapitel vender han bøtten og tegner folkelige portrætter af arrestanterne i københavnske retssager. Københavnsk folkeliv som udkantkultur. Palle O. Christiansen forbinder kapitlerne med en række oplysende introduktioner. Gennemillustreret.
Villy Sørensen nyoversatte i 1995 hele brødrene Grimms samling af eventyr med respekt og forståelse for originalens ligefremhed og råstyrke. I forhold til Carl Ewalds gamle oversættelse fra 1905 er det en helt ny Grimm, vi nu får præsenteret: Her er ingen omsvøb og ciseleringer, her tales saftigt og ligeud om grusomhed, had, elskov og mere eller mindre frivole udfoldelser.Denne udgave indledes med nyt forord af Bjarne Reuter.
Nordlys - Rejsen til Jotundalen er den første bog i en spændende serie skrevet af Malin Falch. Udgivet i 2020, er denne bog en fantastisk tilføjelse til enhver bogelskers samling. Bogen falder inden for genren eventyr, og den tager læseren med på en uforglemmelig rejse gennem den fiktive verden Jotundalen. Malin Falch har formået at skabe en verden fyldt med magi, mysterier og eventyr, der vil holde dig fast fra den første side til den sidste. Udgivet af Turbine Forlaget, er Nordlys - Rejsen til Jotundalen et must for alle eventyrelskere. Denne bog er skrevet på dansk.
De fleste symboler og billeder i moderne litteratur, film og kultur er hentet direkte fra de tre klassiske vestlige mytologier - romersk, keltisk og nordisk. Derfor er et solidt kendskab til disse mytologiers historier og persongalleri et godt udgangspunkt for enhver uddannelse.Bogen her samler alle de tre vigtigste mytologier i en omfattende hvem-er-hvem håndbog over de vigtigste figurer og legender fra vores fortid. Den er nem at benytte (også som opslagsværk) og fuld af medrivende historier, imponerende kunstværker og illustrationer fra de seneste femten århundreder.
Eventyret fortsætter! Sonja er rejst med troldedrengen Esben til det magiske sted, Jotundalen, hvor troldene bor, og dyrene kan tale som i eventyrene. Men farer lurer overalt, og vikingerne i dalen vil have blodhævn. De allierer sig med et mystisk orakel for at sætte en stopper for Esben. Pludselig er Sonja fanget i en dødelig konflikt mellem trolde, vikinger og det mystiske folk Fjeldfolket.Nordlys er unik norsk fantasy, tegnet og fortalt af Malin Falch, som med bogen i 2018 vandt Norges største børnebogspris, ARKs barnebokpris, og desuden Pondus-prisen. Dette er den spændende opfølgning på Nordlys - Rejsen til Jotundalen.
Oplev det gamle Egypten med dette enestående opslagsværk over mytologier og legender fra Egypten, Persien og Babylon.Bogen indeholder mere end 150 forskellige artikler, som beskriver de centrale mytiske figurer i hver religion eller kultur og deres betydning for folkeslagene i oldtiden.Læseren får fremragende billeder og illustrationer. De understøtter de spændende historier og behandler de særlige temaer og symboler som er helt centrale for hver kultur - se eksempler på hellige dyr, engle, underverdener og veje til guderne.Egyptisk Mytologi er skrevet i en levende og informativ stil af en af vor tids største eksperter indenfor området.En enestående og uundværlig håndbog om de spændende beretninger og gamle legender i denne del af verden.Bogen kan læses af både unge og ældre - og hvis ikke du allerede har en passion indenfor området, er dette vejen dertil.
Fra en af spændingslitteraturens mestre kommer en hæsblæsende spionthriller af højeste kaliber.K.D. Faulkner. Det første initial står for Kane, det andet står for ingenting. Kane er CIA-spion med speciale inden for forbudte og ufremkommelige territorier, og for ham har grænser ingen betydning. Han ved, hvornår man skal stikke af, hvornår man skal gemme sig – og hvornår man skal skyde. Han er blevet tildelt en mission i ingenmandslandet mellem Pakistan, Iran og Afghanistan, en voldsom konfliktzone, hvor vold er den eneste gældende lov. Hans mission består i at ledsage en mand, som besidder værdifuld information, der kan få betydning for Vestens sikkerhed, ud af området. Men Kane modarbejdes af en fjende, som ønsker at tilintetgøre verden, som vi kender den – en skræmmende, begavet og ondskabsfuld mand, som kun har ét mål for øje: hævn.Græshoppens år er den længe ventede opfølger til Jeg er Pilgrim. Det er en page-turner om en mand med beføjelse til at dræbe, som vil gøre alt hvad der står i hans magt for at sikre verdensfreden i et intenst kapløb mod tiden. Græshoppens år er en klassisk spionthriller, en neglebider og et moderne spændingsdrama af højeste kaliber.
Velkommen hos fjeldfolket!Sonja, Bjørn og Lotte bliver taget godt imod hos det mystiske fjeldfolk. Deres landsby er fuld af praktisk magi og venlige folk.Alligevel får Sonja fornemmelsen af, at deres leder, Ravnda, skjuler en mørk hemmelighed.Nordlys er unik norsk fantasy, tegnet og fortalt af Malin Falch, som med bogen i 2018 vandt Norges største børnebogspris, ARKs barnebokpris, og desuden Pondus-prisen. Dette er den spændende opfølgning til Nordlys 1 - Rejsen til Jotundalen og Nordlys 2 - Vikingerne og Oraklet.
En letlæst og underholdende gennemgang af alt det, vi ofte tager for givet – men som er sjove at dvæle ved og undre sig over. Hverdagen er fyldt med udtryk, begivenheder samt ting og sager, som vi plejer at gøre, afholde og sige. Men af og til glemmer vi at reflektere over, hvor det stammer fra. Hvorfor det? fortæller om oprindelsen af en lang række af vores faste udtryk, traditioner, talemåder, overtro og symboler. Hvorfor holder vi f.eks. fri St. Bededag? Hvorfor siger vi pis og papir? Hvad mener vi, når vi beder andre om at gå ad hekkenfeldt til? Hvad vil det sige, at noget er pæredansk? Og hvornår var egentlig de gode gamle dage? Bogen er en appetitvækker til vores kulturhistoriske skat, opbygget alfabetisk, så den er nem at slå op i, og fyldt med farverige illustrationer. Mogens Eilertsen er pensioneret lærer og skoleinspektør. Mette Eilertsen er lærer og Mogens' datter.
ORDSPROG OG VENDINGERDet danske sprog er rigt på ordsprog og faste vendinger. Disse gør sproget levende og farverigt. Uden at reflektere nærmere over det, bruger vi i dagligsproget udtryk, der er hentet fra hverdagslivet gennem generationer fx øvelse gør mester, eller kærlighed gør blind. Mange udtryk, er hentet fra de gamle hellige skrifter fx de tre vise mænd eller kommer bjerget ikke til Moses, må Moses komme til bjerget.Man kan sige, at ordsprog er en fast vending, som udtrykker en leveregel eller en erfaring, som man kan lære af, fx som man reder ligger man og der er håb forude. Bogen er tænkt som et nyttigt redskab for sproglærere, studerende, skoleelever - kort sagt for alle, som bruger og er interesseret i det danske sprog. Her kan du finde historiske citater, og få inspirerende impulser.
Magi og hekseri fra den romerske oldtid til middelalderen er en historisk fremstilling af de forestillinger, man i den romerske oldtid og frem til slutningen af middelalderen gjorde sig om, hvad nogle mennesker kunne udrette ved hjælp af overnaturlige kræfter. Det være sig enkeltpersoner eller heksenetværk. I centrum af fortællingen står den forbudte brug af onde magiske handlinger, som alle mennesker frygtede og konstant følte sig truet af. Opfattelsen af, hvad der er sort og hvid magi, ændrer sig naturligvis over den mere end 1000 år lange periode, som bogen omfatter. Fra det førkristne romerske samfunds forfølgelser af udenlandske magikere over det kristne romerske samfunds forfølgelse af kættere og hedninge, hvis kultiske handlinger bliver opfattet som dæmondyrkelse. Endelig viser bogen, hvorledes et nyt heksebillede i løbet af 1440erne til 1486 fremstår i Centraleuropa med store heksetræf med djævelen og alle hans dæmoner samt djævlepagtens tilbliven. Det ny ved denne heksefremstilling er dels det lange tidsrum, den omfatter, dels at bogen indeholder citater fra alle de vigtige kildetekster og endelig fra de kildesteder, hvor djævlenes seksuelle omgang med de kvindelige hekse omtales. Bogen er illustreret og er første bind af en samlet fremstilling af magi og hekseri i den vestlige verden fra varulve i Rom til de sidste hekseprocesser i Tyskland og Skandinavien i slutningen af 1700-tallet.
Jørn Riel fortæller veloplagt og underfundigt sine anekdoter fra hele verden - fra Fyn over Paris og Grønland til Ny Guinea. Han beretter kærligt og finurligt om små hændelser, der på én gang er lokalkarakteristiske og alment menneskelige.Samlede skrøner fra et rejseliv består af i alt 28 skrøner og udgives i anledning af, at Jørn Riel har modtaget Det Danske Akademis Store Pris for sit omfattende forfatterskab, hvor Samlede skrøner fra et rejseliv udgør en slags selvbiografi i skrøneform.OM BOGENJørn Riel har en fabelagtig evne til at fortælle, så man som læser ikke kan slippe bogen igen. Han fortæller med både lune og kærlighed, og selvom man ofte sidder og klukker under læsningen, så er der også altid alvor i hans beretninger. Han har et stort menneskekendskab, og den nysgerrighed og kærlighed, han møder verden med, er noget, vi alle kunne lære af. - LitteratursidenNår vi læser om lokummet, der kogte over, om de to canadiske gæs skudt i selvforsvar eller om den norske svensker og bjørnejægeren Åsen, der fik den sælsomme mikstur 10 mio enheder penicillin og et halvt glas Aalborg sprøjtet ind i sin fede røv med håndsleben hestekanyle - så er vi med igen. - InformationJørn Riel har atter en gang vist sig som en fremragende forfatter i en ny samling skrøner. - Berlingske Tidense
Det er et sjovt ord, ting. Kun fire små bogstaver, og alligevel kan det rumme stort som småt: flyvemaskiner og religiøse feticher, damesko og dreadlocks, bibler og bløde julegaver. Det findes på alverdens sprog og er lige løst, om vi siger det på dansk, engelsk eller kinesisk. Men af en eller anden grund rammer det tit hovedet på sømmet. Måske er det derfor, vi så ofte tyer til det uden at tænke nærmere over det.Det giver Ting. I nære og fjerne verdener nu mulighed for. Ting er nemlig meget mere end et bredt begreb. Det er også et nøgleord i nyere antropologisk forskning med fokus på materialitetens betydning for vores verdensopfattelse og identitet. Klæder skaber folk, siger man, og spørgsmålet er, om der overhovedet er en klar grænse mellem menneske og ting?For uanset om vi bor i Benin eller Brønshøj, taler i smartphone eller bruger jungletromme, skaber vi os selv og vores verden med ting, kulturens hardware. Det er derfor, der er ting overalt, i alle kulturer og samfund: De samler og forbinder, udtrykker og fortryller vores tanker, håb og ideer. - Måske er det på tide at tænke mere over tingene?
Ny udgave af Erik Menneskesøn, som er totalt revideret og gennemskrevet. Lars-Henrik Olsen har skrevet nye afsnit til og løftet sproget, så læseoplevelsen nu er endnu stærkere. Tag med på en forjættende rejse i den nordiske gudeverden.Anmelderne skrev, "Alle fra 10-90 vil leve med hovedpersonerne og grine og gyse gennem bogen. Ideel til familieoplæsning en hel vinter… Samtidig med den spændende historie kommer man vidt omkring i den nordiske mytologi og får genopfrisket mange af de gode, gamle myter."Lektørudtalelse, "Lars-Henrik Olsens gendigtning er med sprælsk fantasi oplagt som godnatlæsning. Odins ensomhed, Balders død og varslerne om Ragnarok er litteratur i verdensklasse."Jyllandsposten, "Romanens første del er en utrolig levende og spændende indføring i myternes rige. Anden del er en rejse, der fører hovedpersonerne til dødsriget Hel, til jætternes Jotunheim og frem til Udgårdsloke..."
I troldenes verden er Sonja, Esben og Lotte tager på en farefuld rejse ind i troldebjerget. En overraskende hjælper ender med at tage med, men er det overhovedet muligt at besejre de gigantiske trolde og komme levende ud af bjerget – til trods for de samlede gode kræfter? Nordlys er unik norsk fantasy, tegnet og fortalt af Malin Falch, som med Nordlys i 2018 vandt Norges største børnebogspris, ARKs barnebokpris, og desuden Pondus-prisen. Dette er fjerde bog i serien. Læs også de tidligere bøger i serien: Nordlys 1 - Rejsen til Jotundalen, Nordlys 2 - Vikingerne og Oraklet, Nordlys 3 – Kragesøstrene samt Stjerne og Bjørn.
In this continuation of "Mythos," Stephen Fry recounts the stories of the human heroes found in Greek mythology, with illustrations of classical art inspired by the myths.
Middelalderens verden var fuld af alle mulige sære og uhyggelige væsener. En af årsagerne var, at man med den begrænsede viden, man havde, måtte forsøge at forklare det uforklarlige, som når nogen forsvandt, og når verden var skræmmende, truende eller farlig. Alle de navnløse rædsler måtte have en form og blive mere konkrete. Alene det at sætte navn på en trussel, gør den måske en smule mindre skræmmende. I middelalderen troede man fuldt og fast på drager, griffer, varulve, elverfolk, lygtemænd og en lang række andre mærkværdigheder.Kåre Johannessen har studeret middelalderens dunkle fantasifostre og mener, at de kan lære os en vigtig lektie. Mange af gespensterne har nemlig deres helt egen, særlige rod: Kirkens spøgelser var født af bekymringen for at miste autoritet, bondebefolkningens lygtemænd af angsten for at få stjålet deres jord, og de gamle nordboere manede gengangere op af frygten for konflikter og sammenstød. Monstrene afspejler vores største frygt. De viser os, hvad det er, vi er allermest bange for – og dermed også, hvad der virkelig betyder noget for os.Mørkets skabninger er Kåre Johannessens nyeste bog om den middelalderlige verden. Han fortæller, hvordan mange af middelalderens ideer og forestillinger lever videre i os den dag i dag og dermed er mere relevante for vores forståelse af egen verden, end vi tror.
Der åbner sig en anderledes og mystisk verden, da kontakten i 1800-tallet bliver tættere mellem Europa og Sydøstasien. Efterretninger om hovedjagt og kraniekult, ikke mindst på Borneo, er et af tidens drabelige temaer.Vestlige eventyrere, opdagelsesrejsende, handelsfolk, missionærer og kolonisatorer møder mennesker med ritualer, hvis eksistens de ikke havde drømt om. Hjemme venter forskere og politikere på nyt fra de fjerne egne. I de lærdes studerekamre bliver de klogere, mens andre trygt sidder i deres lænestol og får sig et godt gys: Tænk engang, de indfødte hugger hovederne af hinanden i drabelige overraskelsesangreb, og med festivitas fragter de trofæerne tilbage til deres boliger, hvor kranier monteres under tagryggen!Mikael Rothstein har fordybet sig i de gamle kilder og fulgt hovedjagtens spor frem til i dag. Kulten for kranierne virker grotesk, men ad overraskende veje, via tæppevævning, en kvækkende frø, turisme, korrupte politikere, ægteskab og stanken af råddent menneskekød, finder forfatteren en dybere mening.For at forstå fænomenet må man sætte sig ind i en fremmed tankegang.Næsehornsfuglen skriger – det er tid til høst!
Fortællende viser med rødder i middelalderen har siden midten af 1800-tallet været emnet for adskillige banebrydende tekststudier. Men hvordan kommer det fortællende aspekt af disse ballader til udtryk i selve sangen, og hvordan kan vi forstå den mundtlige sangtraditions syngemåde og de personlige sangudtryk? For første gang i dansk viseforskning søges disse spørgsmål systematisk besvaret. Med fem sangere som hovedpersoner, enestående lydoptagelser og et omfattende skriftligt kildemateriale som baggrund introducerer Lene Halskov Hansen begrebet "det fortællende sangudtryk", ligesom begreberne visualisering, overlevering og tilegnelse og betydningen af viserne nuanceres. Ballader knyttes ofte til kædedans når talen falder på middelalderen, men manglen på direkte kilder i denne periode fastholder os i sikker uvished. Hvad ved vi faktisk om kædedans i Danmark? Lene Halskov Hansen giver en fornyende kildekritisk gennemgang af både velkendte og hidtil uudnyttede kilder - såvel kilder der direkte omhandler kædedans, og kilder der lader tolkningen om kædedans stå åben. Resultatet er et nyttigt overblik over kædedansens position i Danmark og ikke mindst et indblik i et rigt folkeliv i og omkring (kæde)dans til sang eller musik i forskellige perioder. Der findes 19 lydoptagelser på den tilhørende cd. Lene Halskov Hansen, mag.art. i Folkloristik fra Københavns Universitet. Siden 2007 tilknyttet Dansk Folkemindesamling, Det Kongelige Bibliotek, som arkivar og med forskningsprojekter om sang, kædedans og humor.
KNEBEL VIG, 2023: Efter et årelangt regnfald tager en lokal forfatter på bodega og finder en efterladt notesbog, som viser sig at tilhøre den sky, lokale havearbejder Viktor. I notesbogen beretter Viktor om sindagligdag med ufaglært arbejde, om sin kæreste, tilflytteren ogkunstneren Monika, deres datter, Alex, og forældreskabets veje ogvildveje. Familien lever på et nedlagt landbrug, kører til og fraBrugsen, deltager i forældremøder, fodrer høns, elsker, hugger brænde og holder fri. Da en voldsom regn begynder at falde, viser Mols ogDjursland sig ikke at være et idyllisk sted, men et grusomt sted med eniboende ødelæggende kraft, lurende et sted i istidslandskabet. Påbodegaen beslutter forfatteren at beholde Viktors notesbog for at fåhold på året, hvor det regnede og nærme sig den unge families skæbne. Molbohistorier er en roman om det unge par på Djursland, om den langvarige regn, derfår syner og nye organer til at vokse frem blandt de lokale. Det moderne landboliv sætter rammen, som snart sprænges af gamle løgne, en genskabt fortidssø og et grådigt østersopdræt. Det er en roman om rævefælder,poesi og et nyt væsen i landskabet. En folkhorror fuld af vold oghverdag, kærlighed og kunst.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.