Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Beretningen om den længste færd, der nogensinde er foretaget med hunde og slæder. Fra Grønland langs Ishavet om Canada til Alaska og Sibirien i årene 1921-24. Knud Rasmussen forener i denne klassiske rejsebog en opdagelsesrejsende, en videnskabsmands og en digters egenskaber.
Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.
For første gang siden 1879 udgives fra oktober og de næste tre år H.C. Andersens eventyr, digte, skuespil, rejsebeskrivelser, selvbiografier m.m. som samlet værk. De i alt 18 bind er rigt illustrerede med Andersens egne tegninger, klip og collager, og der er tale om den originale tekst, idet samtlige tekster er læst op mod førstetrykket, således at senere tiders fejl og misforståelser er rettet. Udgiver er Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, som også har forsynet værket med noter og de enkelte kassetter med introduktioner. Værket er økonomisk støttet af Hans Christian Andersen 2005-Fonden der forestår fejringen af 200-året nationalt og internationalt.ANDERSEN. H.C. Andersens samlede værker medtager alt, hvad H.C. Andersen selv lod trykke eller opføre på dansk samt to selvbiografiske værker. Værket er rigt og smukt illustreret med en billedfrise af omkring 900 tegninger, klip og kollager, alle gjort af Andersen selv. H.C. Andersens samlede værker udkommer i 18 smukke bind fordelt på 6 kassetter. Hver kassette indledes med en introduktion til genre og forfatterskab skrevet af projektleder, professor, cand.mag. Klaus P. Mortensen.Dette er 1. kassette indeholdende bind 1-3.
Natten og nattemørket har altid været forbundet med ondskab, død og sex. Det Gamle Testamente indledes ligefrem med fortællingen om, hvordan mørke blev adskilt fra lys, og hvordan nat blev adskilt fra dag, og denne opdeling har på afgørende punkter præget menneskers tankegang, fx i forestillingen om en Oplysningstid.Natten og dens livsverden er blevet den glemte halvdel af den menneskelige erfaring – på trods af, at menneskene helt frem til omkring 1900 tilbragte adskillige af deres vågne timer i hel- eller halvmørke.Pragtudgivelsen Nattens gerninger trodser tabuerne og beretter om tiden mellem skumring og daggry i Danmark i perioden fra 1500-tallet og helt frem til, at den ydre og indre oplysning indskrænkede natten til et minimum.Med historikerne Ulrik Langen og Poul Duedahl i spidsen fortæller bogens forfattere om, hvordan natten åbnede sig for et tætpakket mylder af liv præget af frigjortheden fra statens og kirkens overopsyn. Nattens lediggang blev anvendt til alt det, der netop ikke tålte dagslys, og gjorde det muligt for mænd og kvinder at slå sig løs af indsnørede sociale konventioner og handle mere lystbetonet, drikke, ryge, elske og myrde i ly af mørket. Natten rummede sine helt egne værdier, myter, ritualer, fjendebilleder, heltefortællinger og artefakter, som man kommer nærmere ved i bogens kapitler at tage udgangspunkt i natlige begreber så som Døden, Djævelen, Nattesædet,Prostitutionen, Tyven og Søvnen.
Spændende myter fra vikingetidenDe barske vikinger gav hinanden kampmod med vilde historier om uhyrer og helte og om guder og jætter.Mød blandt andre den bistre tordengud THOR og den frække ballademager LOKE, som kan skifte form, i kamp mod søslanger, dæmoner og jætter i de spændende myter fra vikingetiden.
Sagnene om de nordiske guder og helte er levende og farverige beretninger om elskov og død, tapperhed og svaghed. De er blevet fortalt og genfortalt, læst og genlæst gennem generationer. Her er udvalgt 28 af de bedste sagn - fra Jordens skabelse til Ragnarok, om guderne Tor og Odin, Loke og Balder og helten Regnar Lodbrog og hans sønner. "Sagnene har et eventyrligt præg, fyldt med overnaturlige væsner, guder, halvguder, lindorme, vølver og tapre mænd og kvinder ... Men når man sier alt det eventyrlige fra, så står man tilbage med en lille kerne i fortællingerne, som giver et indblik i, hvordan livet som viking var.« Fra Jeanette Varbergs forord
De 10 mest kendte sagaer: Egils saga, Njals saga, Laksdæla, Eyrbyggja, Vatnsdæla, Gisle Sursen, Gunløg Ormstunge, Gretter den Stærke, Kormak saga og Finboges saga. Med forord forord af Einar Már Gudmundsson og introduktion af Palle Lauring.
For få år siden oplevede folkemindeforskeren Palle O Christiansen, at hans bog om De forsvundne - hedens sidste fortællere blev en formelig bedstsælger. I Dagligliv i 1800–tallets Jylland præsenterer han verdens betydeligste indsamler af mundtlig tradition, Evald Tang Kristensen. Bogen rummer et lille udvalg af Evald Tang Kristensens opdagelser fra det gamle Jylland, der her præsenteres i et fornemt bind med gamle, smukke, maleriske og præcise illustrationer. Evald Tang Kristensens liv var præget af en svær barndom, og hans eget liv fandt først kursen, da han nedbøjet af sorg over sin unge kones død og deres nyfødte barns død, på sin mors opfordring gav sig til at samle optegnelser fra en gammel visekælling i landsbyen. Bogen er inddelt i ni kapitler med hver sit overordnede tema: om mennesker, mad og boliger på heden, om studedrift, om Viborg-egnen og almuelivet, om sagn og fortællinger, om hvorfor spøgelser er hovedløse og om tro og tradition i juletiden. I det sidste kapitel vender han bøtten og tegner folkelige portrætter af arrestanterne i københavnske retssager. Københavnsk folkeliv som udkantkultur. Palle O. Christiansen forbinder kapitlerne med en række oplysende introduktioner. Gennemillustreret.
Villy Sørensen nyoversatte i 1995 hele brødrene Grimms samling af eventyr med respekt og forståelse for originalens ligefremhed og råstyrke. I forhold til Carl Ewalds gamle oversættelse fra 1905 er det en helt ny Grimm, vi nu får præsenteret: Her er ingen omsvøb og ciseleringer, her tales saftigt og ligeud om grusomhed, had, elskov og mere eller mindre frivole udfoldelser.Denne udgave indledes med nyt forord af Bjarne Reuter.
De fleste symboler og billeder i moderne litteratur, film og kultur er hentet direkte fra de tre klassiske vestlige mytologier - romersk, keltisk og nordisk. Derfor er et solidt kendskab til disse mytologiers historier og persongalleri et godt udgangspunkt for enhver uddannelse. Bogen her samler alle de tre vigtigste mytologier i en omfattende hvem-er-hvem håndbog over de vigtigste figurer og legender fra vores fortid. Den er nem at benytte (også som opslagsværk) og fuld af medrivende historier, imponerende kunstværker og illustrationer fra de seneste femten århundreder.
Oplev det gamle Egypten med dette enestående opslagsværk over mytologier og legender fra Egypten, Persien og Babylon.Bogen indeholder mere end 150 forskellige artikler, som beskriver de centrale mytiske figurer i hver religion eller kultur og deres betydning for folkeslagene i oldtiden. Læseren får fremragende billeder og illustrationer. De understøtter de spændende historier og behandler de særlige temaer og symboler som er helt centrale for hver kultur - se eksempler på hellige dyr, engle, underverdener og veje til guderne. Egyptisk Mytologi er skrevet i en levende og informativ stil af en af vor tids største eksperter indenfor området.En enestående og uundværlig håndbog om de spændende beretninger og gamle legender i denne del af verden. Bogen kan læses af både unge og ældre - og hvis ikke du allerede har en passion indenfor området, er dette vejen dertil.
Middelalderens verden var fuld af alle mulige sære og uhyggelige væsener. En af årsagerne var, at man med den begrænsede viden, man havde, måtte forsøge at forklare det uforklarlige, som når nogen forsvandt, og når verden var skræmmende, truende eller farlig. Alle de navnløse rædsler måtte have en form og blive mere konkrete. Alene det at sætte navn på en trussel, gør den måske en smule mindre skræmmende. I middelalderen troede man fuldt og fast på drager, griffer, varulve, elverfolk, lygtemænd og en lang række andre mærkværdigheder.Kåre Johannessen har studeret middelalderens dunkle fantasifostre og mener, at de kan lære os en vigtig lektie. Mange af gespensterne har nemlig deres helt egen, særlige rod: Kirkens spøgelser var født af bekymringen for at miste autoritet, bondebefolkningens lygtemænd af angsten for at få stjålet deres jord, og de gamle nordboere manede gengangere op af frygten for konflikter og sammenstød. Monstrene afspejler vores største frygt. De viser os, hvad det er, vi er allermest bange for – og dermed også, hvad der virkelig betyder noget for os.Mørkets skabninger er Kåre Johannessens nyeste bog om den middelalderlige verden. Han fortæller, hvordan mange af middelalderens ideer og forestillinger lever videre i os den dag i dag og dermed er mere relevante for vores forståelse af egen verden, end vi tror.
Der åbner sig en anderledes og mystisk verden, da kontakten i 1800-tallet bliver tættere mellem Europa og Sydøstasien. Efterretninger om hovedjagt og kraniekult, ikke mindst på Borneo, er et af tidens drabelige temaer.Vestlige eventyrere, opdagelsesrejsende, handelsfolk, missionærer og kolonisatorer møder mennesker med ritualer, hvis eksistens de ikke havde drømt om. Hjemme venter forskere og politikere på nyt fra de fjerne egne. I de lærdes studerekamre bliver de klogere, mens andre trygt sidder i deres lænestol og får sig et godt gys: Tænk engang, de indfødte hugger hovederne af hinanden i drabelige overraskelsesangreb, og med festivitas fragter de trofæerne tilbage til deres boliger, hvor kranier monteres under tagryggen!Mikael Rothstein har fordybet sig i de gamle kilder og fulgt hovedjagtens spor frem til i dag. Kulten for kranierne virker grotesk, men ad overraskende veje, via tæppevævning, en kvækkende frø, turisme, korrupte politikere, ægteskab og stanken af råddent menneskekød, finder forfatteren en dybere mening. For at forstå fænomenet må man sætte sig ind i en fremmed tankegang. Næsehornsfuglen skriger – det er tid til høst!
Bjerge er ofte blevet betragtet som guddommelige, fordi et bjerg blev betragtet som forbindelsesled imellem jorden og himlen. Et skyomkranset bjerg måtte være gudernes bolig, og oftest var det bjerge af vulkansk oprindelse. Heraf kom troen på det guddommelige i bjergene. Mennesker betragtede i urgamle mytologiske forestillinger et bjerg som midtpunkt for den samlende kraft eller energi i verdensrummet. Længslen efter det himmelske kom til udtryk i menneskers bygningsværker såsom gotiske kirkespir, pyramider og templer. Vulkanernes mysterier er igennem tiderne ofte blevet forklaret ved religiøse sagn og myter som forklaring på de forhold, menneskene omkring vulkanerne ikke selv kunne finde nogen tilfredsstillende svar på. Selv om de overleverede beretninger fra tidligere tider i dag betragtes som usande, fascinerer de fortsat, og i Sagn og myter om vulkaner fører vulkaneksperten Henning Andersen sin læser med på en verdensomspændende udforskning af vulkanernes mysterier og de sagn og myter, der er forbundet hermed. Uddrag af bogen Det var Mark Twain, der i sin tid skrev, at Vesuv var en barnevulkan i forhold til Kilaueas enorme kratergryde, og når man står på kanten af denne enorme vulkan, så synes man, det ligner et meget dybt sår i jordens skorpe, hvilket det i virkeligheden også er. Her bor vulkanernes gudinde dronning Pelee, der var datter af Himlen (hendes far) og Jorden (hendes mor). Når hun vil more sig eller bliver vred, sprøjter hun glødende lavastrømme ud over landskabet. Hendes faste hjem er i Kilaueas dybe krater, men hun kan finde på at gå på vandring til de andre vulkaner, så kommer de i udbrud. Som lille pige syntes gudinden, at hendes mors ildsted var det sjoveste at lege i, og hun lærte at tænde ild og åbne jorden og spy lava ud. Om forfatteren Henning Andersen har skrevet en del bøger om vulkaner og viet sit liv til at være rejseleder og vulkanguide. Han blev i sin tid kendt som vinder i Otto Leisners Kvit eller Dobbelt, hvorefter han læste geologi og blev foredragsholder. Han har tidligere på Forlaget mellemgaard udgivet bøgerne: Hekla – Islands dronning og Når vulkaner går amok.
Fortællende viser med rødder i middelalderen har siden midten af 1800-tallet været emnet for adskillige banebrydende tekststudier. Men hvordan kommer det fortællende aspekt af disse ballader til udtryk i selve sangen, og hvordan kan vi forstå den mundtlige sangtraditions syngemåde og de personlige sangudtryk? For første gang i dansk viseforskning søges disse spørgsmål systematisk besvaret. Med fem sangere som hovedpersoner, enestående lydoptagelser og et omfattende skriftligt kildemateriale som baggrund introducerer Lene Halskov Hansen begrebet "det fortællende sangudtryk", ligesom begreberne visualisering, overlevering og tilegnelse og betydningen af viserne nuanceres. Ballader knyttes ofte til kædedans når talen falder på middelalderen, men manglen på direkte kilder i denne periode fastholder os i sikker uvished. Hvad ved vi faktisk om kædedans i Danmark? Lene Halskov Hansen giver en fornyende kildekritisk gennemgang af både velkendte og hidtil uudnyttede kilder - såvel kilder der direkte omhandler kædedans, og kilder der lader tolkningen om kædedans stå åben. Resultatet er et nyttigt overblik over kædedansens position i Danmark og ikke mindst et indblik i et rigt folkeliv i og omkring (kæde)dans til sang eller musik i forskellige perioder. Der findes 19 lydoptagelser på den tilhørende cd. Lene Halskov Hansen, mag.art. i Folkloristik fra Københavns Universitet. Siden 2007 tilknyttet Dansk Folkemindesamling, Det Kongelige Bibliotek, som arkivar og med forskningsprojekter om sang, kædedans og humor.
Danish Folktales, Legends, and Other Stories is a collection of translated and annotated Nordic folklore that presents the full repertoires of five storytellers along with extensive archival material. The printed book presents some of the most compelling stories of these important storytellers, accompanied by historical and biographical introductions. Of a length suitable for course use, the book provides a substantive and enjoyable encounter with Danish folklore. The Danish Folklore Nexus, on the accompanying DVD, includes the storytellers' full repertories, plus five hundred additional stories in both Danish and English, along with essays on the changing political, social, and economic landscapes of nineteenth-century Denmark; the history of folklore scholarship; critical approaches to folklore; and comprehensive biographies of the storytellers. It also provides links between related stories and interactive maps that will allow readers to see where the stories are set and where they were collected, as well as mechanisms to search for themes and topics across all the stories. Edited and translated by Timothy R. Tangherlini Timothy R. Tangherlini is professor of folklore and chair of the Scandinavian Section at the University of California, Los Angeles.
Revideret og ajourført (og kraftigt udvidet) udgave af Tatere og rejsende fra 1965.Hvor kom De Rejsende fra? Hvem var de? Hvordan opstod de danske cirkus? Alt dette - og mere til.Væsentligt flere billeder end i den oprindelige udgave. Store sjældenheder mellem billederne.
Ny udgave af Erik Menneskesøn, som er totalt revideret og gennemskrevet. Lars-Henrik Olsen har skrevet nye afsnit til og løftet sproget, så læseoplevelsen nu er endnu stærkere. Tag med på en forjættende rejse i den nordiske gudeverden.Anmelderne skrev, "Alle fra 10-90 vil leve med hovedpersonerne og grine og gyse gennem bogen. Ideel til familieoplæsning en hel vinter… Samtidig med den spændende historie kommer man vidt omkring i den nordiske mytologi og får genopfrisket mange af de gode, gamle myter."Lektørudtalelse, "Lars-Henrik Olsens gendigtning er med sprælsk fantasi oplagt som godnatlæsning. Odins ensomhed, Balders død og varslerne om Ragnarok er litteratur i verdensklasse."Jyllandsposten, "Romanens første del er en utrolig levende og spændende indføring i myternes rige. Anden del er en rejse, der fører hovedpersonerne til dødsriget Hel, til jætternes Jotunheim og frem til Udgårdsloke..."
Bogen er en beretning om en 10-årig forældreløs dreng, der kommer i pleje ved en skipperfamilie på Thurø, og en beretning om, hvordan han klarer sig i livet. Bogen indeholder en del sømandshistorier, der blev fortalt på de mange danske skibe i slutningen af sidste århundrede samt sande fortælinger, mindre sande, sjove og nogle der er opdigtede.
I have burned down the court of King Midas and from those flames, I will rise and wield my own power. The problem is, the world won't let me. Because when you turn against a King - everyone turns against you. But with Slade by my side we will fight the monarchs that come for us. And if we need to become the villains, then so be it. Because as long as I live in this world, I won't be used again.I must be strong. I must be undefeatable. I will shine like the sun - and blind my enemies
Genfortællinger af mere end 30 spændende fortællinger om de nordiske myter, både dem vi kender, og de mere ukendte, fra den nordiske mytologi. De retro-agtige illustrationer spiller utrolig flot sammen med de spændende fortællinger. Bogen indeholder en indholdsfortegnelse, ordliste og stikordsregister.Resultatet er en yderst indbydende, charmerende og lærerig børne-fagbog, som jeg vil anbefale til anskaffelse til samtlige børnebiblioteker og PLC'er.LEKTØRUDTALELSEN målgruppe: 7+
Den ældre danske litteratur bugner af sagn og fortællinger om historiske skikkelser såvel som rent opdigtede personer. Fælles for de mange sagn og fortællinger, som Vilhelm Østergaard har samlet, er, at de alle er med til at tegne et billede ikke kun af den ældre danske litteraturhistorie, men også af danskernes sind, kultur og værdier igennem århundrederne. Bogen udkom første gang i 1892, men selve fortællingerne er flere hundrede år gamle.Vilhelm Østergaard (1852-1928) var en dansk forfatter, journalist og titulær professor, der udgav en lang række bøger i forskellige genrer. Som journalist skrev Vilhelm Østergaard for blade som "Nationaltidende", "Berlingske Tidende" og "Dagens nyheder" om primært kulturliv. Han debuterede som forfatter i 1879 med novellesamlingen "Fra ulige steder" og udgav efterfølgende både romaner, digtsamlinger, erindringer, biografier, lærebøger samt genfortællinger af eventyr og sagn. I 899 blev han titulær professor, og senere blev han både Ridder af Dannebrog og Dannebrogsmand.
Hvad handler påsken om? Det giver Den Store Påskebog svaret på, samtidig med at familien bliver underholdt i hele højtiden. Forfatter til bestselleren De Mindstes Bibel, Synne Garff, har genfortalt påskens historie i en helt ny fortælling, der vil fænge hos både børn og voksne. Og der er noget for hele familien.
Myteserien:Med udgivelsen af Mytens historie indledes et af de største internationale udgivelsesprojekter nogensinde. Med 38 forlag fra hele verden som udgivere samler Myteserien nogle af verdens fineste forfattere der hver især genfortæller en myte efter eget valg. Forfatterne omfatter foreløbig bl.a. Chinua Achebe Karen Armstrong Margaret Atwood A.S. Byatt David Grossman Viktor Pelevin Donna Tart Su Tong og Jeanette Winterson.Mytens historie:Myter er universelle og tidløse historier som afspejler og former vores liv - de udforsker vores lyster vores frygt vores længsler. Fortællinger som husker os på hvad det vil sige at være menneske. Mytens historie er menneskehedens historie; vores historier og vores forskellige trosformer vores nysgerrighed og vores forsøg på at forstå verden forbinder os med vores forfædre og hinanden. Myterne hjælper os med at skabe mening.Karen Armstrongs indsigtsfulde introduktion til myternes univers fører læseren fra ældre stenalder og jægerkulturens myter helt frem til de sidste 500 års "store vestlige transformation" og videnskabens miskreditering af myterne. Det er en bog om myterne i bredest tænkelige forstand og viser hvorfor vi stadig har så desperat brug for dem.Karen Armstrong har udgivet talrige bøger som er oversat til mere end 30 sprog bl.a. "Gud - i jødedom kristendom og islam og Jerusalem: tro historie politik". Senest er udkommet "Islam: A Short History og Buddha" der blev en international bestseller.
I tusind og en nats eventyrene, får vi i det første en mærkelig historie om to unge, der går så grueligt meget igennem. Men en skønne dag sker der noget forunderligt.I de næste eventyr præsenteres vi for personer der forsøger at snyde andre, men slipper dårligt fra det.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.