Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kønsstudier: transseksuelle, transseksualitet, tvekønnede personer

Her finder du spændende bøger om Kønsstudier: transseksuelle, transseksualitet, tvekønnede personer. Nedenfor er et flot udvalg af over 23 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - køn - race - identitet
  af Douglas Murray
  295,95 kr.

  Med ”Hordernes hærgen” har den britiske forfatter og debattør Douglas Murray sat sig for at dokumentere og afsløre den voldsomme og radikaliserede udvidelse af det, der er kendt som politisk korrekthed, og som i de senere år har bredt sig fra Nordamerika og Storbritannien til Kontinentaleuropa som social justice-tænkning. Den finder blandt andet sin fremtrædelsesform i LGBTQ+, #MeToo og senest BLM. Hvor forskelligartede – og indbyrdes stridende – disse bevægelser end kan være, så udgør de et angreb på vor liberale samfundsorden.Med et implicit krav på at være eksponent for dyden opstiller disse bevægelsers aktivister særkrav for påståede ”underprivilegerede og undertrykte grupper”, og gennem terrorlignende massehandlinger på de sociale medier forsøger de at etablere en meningscensur efter deres egne retningslinier.Resultatet er en partikularisme, der fremmer yderligere segregering i vore samfund. Herved bliver det til en trussel mod det civilisationsbærende majoritetssamfund, der affærdiges som ”hvide mænd”, og som i et stærkt relativeret historiesyn udskammes som årsagen til alle reelle såvel som forestillede ulykker.I fire kapitler om henholdsvis homoseksualitet, kvinder, race og transkønnethed dokumenterer Murray tilstanden og de midler, hvormed aktivister udøver pres på institutioner og enkeltpersoner. I supplerende kapitler redegør han for, hvorledes marxismen og den teknologiske udvikling udgør et grundlag for de bevægelser, der nu hærger vore samfund.

 • af Gry Stokkendahl Dalgas
  163,95 kr.

  "At performe transkønnet vrede" er en rasende bog. Det er en flerstemmig bog. Det er en mangesidet bog med et helt enkelt formål: Det er en bog, der med hele sit væsen ønsker at forbedre den behandling, man byder transkønnede i Danmark.Gry Stokkendahl Dalgas (f. 1990) er en markant og anerkendt stemme i den nye, danske litteratur. Hendes stemme er øm, smuk og følsom, og med "At performe transkønnet vrede" åbnes der op for endnu et vigtigt register i forfatterskabet: vreden og det politisk indignerede. Ligesom forfatterens prisvindende debutbog arbejder "At performe transkønnet vrede" med et indædt ønske om at forandre og nuancere måden, vi forstår det at være transkønnet på i Danmark."At performe transkønnet vrede" er et radikalt flerstemmigt værk. Teksten går aktivt i dialog med andre værker og inddrager viden og citater fra en bred vifte af transkønnede stemmer. Projektet er båret af en renhjertet søgen efter, som det hedder i bogen, at "være en del af en flok. Fordi det er jeg: Jeg er en af de behandlede."Det er stort og smukt at tage den stemme på sig. Med vreden kan verden forandres. Den kan blive smukkere.Bogen bærer ikke mindre end fire genrebetegnelser: digt, oversættelse, essay og fanfiction.

 • af Frida Bejder Klausen
  145,95 - 174,95 kr.

  I 2011 vandt Sarah X Factor i Danmark. Selv om Sarah fredag efter fredag stod på scenen i TV, og der var masser af billeder fra showet i de kulørte blade, vil man næppe kunne genkende X Factor-vinderen på gaden i dag. I dag hedder Sarah Noah. Noah er transkønnet. Det betyder, at han er en mand, selv om han blev født med en kvindekrop. I denne bog giver Noah et ærligt indblik i sin kamp for at få en mandekrop. Og han lægger ikke fingre imellem. Han fortæller om de mange tanker og følelser, der opstår i processen, og om de fordomme, som transkønnede bliver mødt med. Han deler også særlige udfordringer ved at være transkønnet i et samfund, hvor vi gang på gang bliver sat i kasser baseret på vores køn.

 • af Judith Butler
  273,95 kr.

  Kroppe af betydning er Butlers hovedværk om forholdet mellem vores køn, vores begær og vores krop.Her foretager hun en dyb analyse af, hvordan vores kulturs ideer – om heteroseksuelt begær, om at det feminine er passivt og det maskuline aktivt, og om hvad en mand og en kvinde overhovedet er for noget – tegner og udstanser de skabeloner, vi bruger til at forstå den biologiske verden med. De skabeloner, vi bruger til at beslutte, hvilke kroppe der er betydningsfulde nok til at kunne genkendes og navngives og hyldes som naturlige og måske endda normale – og hvilke, der forbliver usynlige, undertrykte eller sygeliggjorte.Judith Butler er en af de allermest indflydelsesrige filosoffer i vores samtid.

 • af Abdellah Taïa
  173,95 kr.

  Romanens gennemgående figur er marokkanske Zahira, som tjener penge som prostitueret i Paris og sender penge til sin families underhold og uddannelser. Hun er også den, bogens øvrige personer, som har søgt tilflugt i Paris, søger trøst hos. Skæbnefortællinger om mennesker, som må sige farvel til deres fødeland og familie i håb om at få noget bedre ud af livet. Og som erkender, at de i bedste fald kun har opnået et andet sted at dø. Taïa skriver hudløst ærligt og ekstremt poetisk,

 • af Mx Chris R Paige
  268,95 - 463,95 kr.

 • af José M. Yebra
  306,95 kr.

  'The Traumatic Celebration of Beauty in Alan Hollinghurst's Fiction' is the first monograph to delve into all the novels published by the writer so far: from his extraordinary debut, 'The Swimming-Pool Library' (1988), to 'The Sparsholt's Affair' (2017). The chapters follow a chronological order in Hollinghurst's production. However, all of them address the complex interaction of traumatic and celebratory discourses as voiced by gay and queer characters ranging from the twentieth to the early twenty-first century. This timely volume is intended to explore the limits of same-sex desire and identity in Hollinghurst's six novels drawing on trauma theory and intertextuality.

 • af Mx Chris R Paige & Mx Chris Paige
  472,95 kr.

 • af Stephanie Finnegan & Ryan K Sallans
  231,95 kr.

 • af S. M. Rodriguez & Chriss Sneed
  202,95 kr.

 • - En queerpiges guide til livet
  af Rowan Ellis
  298,98 kr.

  Inkluderende guide, der er skrevet til alle former for queerpiger for at give pigerne værktøjer, de kan bruge til at udforske deres egen identitet på egne betingelser! Bogen er en hyldest til den gave, som queerhed også er. Fyldt med dybtfølte råd, vigtig information og opmuntrende fortællinger. Forfatteren besvarer spørgsmål som: Hvordan får jeg queervenner? Er der en rigtig måde at springe ud på? Kan jeg fejre Pride, selvom der ikke er en parade der, hvor jeg bor? Læseren kan også læse fire fremragende essays fra personer fra hele LGBTQ+-regnbuen! Bogen indeholder forklaringer på seksuelle relationer og samtykke.

 • af Thomas Mehrhof
  149,95 kr.

  During my outing as a transsexual person (female-to-male) in 2018, I experienced a moment of deep silence with my inner self. This was preceded by a lifelong yearning for a visible identity of the "right" gender, an identity which was only allowed to exist temporarily in niche groups.These niche groups were leather parties or special relationship constellations that had spatial and temporal limitations. So I became a longing seeker with many names: Robert, Demian ... Chris.But where was Thomas? Thomas, the name I held in my heart as a small child. The name that all my earthworms, trout and finally also my gray tabby cat Tommy carried! Thomas came to me as my life was at a low point. In great peace and quiet.The texts and pictures of this book invite the reader to take their time in a moment of silence to enter this written dialogue, which in the best case should result in a change of perspective; away from onomatopoeic definitions or superficial cliché images: A journey through European cities and countries of a somewhat different kind.

 • af Marianne Iben Hansen
  235,95 kr.

  Forvirring, sorg, accept – og familiekærlighed ... uanset køn Du findes er en bog om transkønnethed, henvendt til unge og voksne, især til de nære relationer, som må finde vej i en ny virkelighed og justere deres forestillinger om identitet.Billedkunstner Hanne Matthiesen har skabt illustrationerne med udgangspunkt i egne forælder-erfaringer, og forfatter Marianne Iben Hansen skriver i et poetisk-søgende sprog om den erkendelsesproces, der kort kan opsummeres i titlen, Du findes. Mens man læser tekst og billeder, toner det egentlige "du" langsomt frem – for sig selv, for sine forældre og for læseren.

 • - Sex, stoffer og biopolitik
  af Paul B. Preciado
  237,95 kr.

  Ønsker man at sætte sig ind i de nye vilkår for debatter om køn og seksualitet, er dette hovedværk bestående af dagbogsnotater og filosofiske essays uomgængeligt. Forfatteren begynder at tage testosteron, ikke som led i en kønsbekræftende behandling, men som ethvert andet reguleret stof, hvilket igangsætter en ustoppelig kaskade af tænkning og begivenheder: om den juridiske og lægevidenskabelige regulering af narkotika, en ny historieskrivning for de “farmakopornografiske” samfund, et intimt forhold til Virginie Despentes, den sexede forbrugskapitalismes rødder i Playboy, opdagelsen af kønshormonerne, de første forsøg med p-piller i Puerto Ricos slumkvarterer, feminismens historie, AIDS-krisen og dildoer.Fra forordet: “Du vil ikke finde nogen endelig konklusion på sandheden om mit køn, og heller intet orakelsvar om den kommende verden. Når læseren her finder filosofiske refleksioner, beretninger om hormonbehandlinger og detaljerede registre over seksuelle praksisser samlet uden nogen form for kontinuitet, er det ganske enkelt, fordi det er den måde, hvorpå subjektivitet konstrueres og dekonstrueres.”Paul B. Preciado (f. 1970) er forfatter, filosof, aktivist, kurator og “kønssystems-dissident”. Testo Junkie er hans hovedværk.

 • af Joshi Chetankumar
  427,95 kr.

  OVERVIEW: It has widely been accepted that there is an enormous potential of education in the development of the society as well as to an individual also. As compared to an illiterate person an educated person has been a vast difference, an educated person will be more sensible in his intellectual ability; will be more accomplished in economic, social, political and even in cultural functions too. This would help in improving his quality of life. Education has to become a major device which every individual uses to pave the way to the process of progress and development towards their desired goals. Even in the term of Nation building to education plays a dynamic role. To bring a meaningful development in a country in terms of multiple fields, education is being emphasized and the country becomes ready to invest in the field of education, which the intellectuals believe that it will accelerate the pace of development. In building a well-cultured society to a nation Education becomes the foundation of the development of all. Contributions of parents, teachers, society and even peers with institutions such as schools, colleges and many learning centres are the important variables in imparting education, which effects directly or indirectly. The article 45 of Indian constitution adopted in 1950 directs that the state shall attempt to provide free compulsory education to all the children till they reach the age of 14 and it was proposed within ten years of adoption of the constitution. Though there were extraordinary expansion and improvement qualitatively and quantitatively in primary education it has not been possible to achieve the target which the country had set at that time framing the goal of education that can bring social change, to bring about an effective transformation in human behaviour. In this modern trend, among the nations of the world is to make a provision for universal education for every citizen without any distinction of class, colour or breed. Stress has been put down for equal educational opportunities in democratic,

 • af Michael G. Long & Shea Tuttle
  470,95 kr.

 • af Mithu Sanyal
  128,95 kr.

  Nivedita (a.k.a. Identitti), a doctoral student who blogs about race with the help of Hindu goddess Kali, is in awe of Saraswati, her outrageous superstar post-colonial and race studies tutor. But Nivedita's life and sense of self begin to unravel when it emerges that Saraswati is actually white. Hours before she learns the truth Nivedita praises her tutor in a radio interview, jeopardising her own reputation and igniting an angry backlash among her peers and online community. Dumped by her boyfriend and disowned by her friends in the uproar, Nivedita is drawn to her supervisor in search of answers not only about Saraswati's identity, but also around her own.In her thought-provoking, complex and genre-bending debut, Mithu Sanyal collages commentary from real-life intellectuals, blogs, articles, race theory and academic warfare, combining campus novel and coming-of-age drama. A darkly comedic tour de force astutely translated by Alta L. Price, Identitti showcases the outsized power of social media in the current debates around identity politics and the power of claiming your own voice.

 • af Maaike Bleeker, Eliza Steinbock, Daniel Neugebauer & mfl.
  99,95 kr.

  Dieser Band taucht in unterschiedliche Archive ein und bringt Körpertechniken hervor: Eliza Steinbock findet Liebe im Lili Elbe Archiv, Europas größter Sammlung trans* und queerer Geschichte; Carmen Mörsch beschreibt, wie kunstvermittelnde Körper mehr vermitteln als nur Kunst und lädt zum Aufsetzen einer diskriminierungskritischen Brille ein. Maaike Bleeker schlüpft in die Rolle von Neo in Matrix und schiebt uns ein Datenübertragungskabel ins Rückenmark, um zu fragen, wie Körper- und Kopfwissen einander bedingen.--This volume plunges into a number of different archives and resurfaces with physical techniques: Eliza Steinbock finds love in the Lili Elbe Archive, Europe's largest collection of trans* and queer history; Carmen Mörsch describes how bodies that act as a medium for artistic expression communicate more than just art, inviting us to take a discrimination-wary view. Maaike Bleeker slips into the role of Neo in The Matrix and plugs a data-transfer cable into our spinal cord to ask how intellectual knowledge and physical knowing condition one another.

 • af Chloe O. Davis
  165,95 kr.

  A landmark reference guide to the LGBTQIA+ community's contributions to the English language--an intersectional, inclusive, playfully illustrated glossary featuring more than 800 terms and fabulous phrases created by and for queer culture.Do you know where "yaaaas queen!" comes from? Do you know the difference between a bear and a wolf? Do you know what all the letters in LGBTQIA+ stand for?The Queens' English is a comprehensive guide to modern gay slang, queer theory terms, and playful colloquialisms that define and celebrate LGBTQIA+ culture. This modern dictionary provides an in-depth look at queer language, from terms influenced by celebrated lesbian poet Sappho and from New York's underground queer ball culture in the 1980s to today's celebration of RuPaul's Drag Race.The glossary of terms is supported by full-color illustrations and photography throughout, as well as real-life usage examples for those who don't quite know how to use "kiki," "polysexual," or "transmasculine" in a sentence. A series of educational lessons highlight key people and events that shaped queer language; readers will learn the linguistic importance of pronouns, gender identity, Stonewall, the Harlem Renaissance, and more.For every queen in your life--the men, women, gender non-conforming femmes, butches, daddies, and zaddies--The Queens' English is at once an education and a celebration of queer history, identity, and the limitless imagination of the LGBTQIA+ community.

 • af Lene Vendelbo
  215,95 kr.

  Ny bogserie - fokus på LGBT+, demokrati og unge Det er de unge kilder, der er i fokus i denne nye temaserie ’Unge øjne på Europa”. Den første bog zoomer ind på Polen, hvor homofobien deler landet. Modstanderne – herunder landets politikere – anklager fx LGBT-personer for at være pædofile.Målgruppen er eleverne i udskolingen, som møder en problemstilling med temaer som seksualitet, demokrati og EU. Det gør de via kilder på deres egen alder samt parts- og ekspertkilder. Kilderne ekspliciteres, så eleverne også kan styrke deres kildekendskab og kritiske sans.Anne Marie Thirup Christiansen, lærer i dansk og samfundsfag, Bagsværd Skole, siger: ”Mange af mine elever sukker ofte efter en trykt bog, som de kan arbejde ud fra, da en stor del af undervisningen foregår på onlineportaler. Derfor er jeg begejstret over dette bogformat, som kan bruges tværfagligt i bl.a. dansk og samfundsfag. Bogen tager fat i de vigtige problematikker, homofobi og diskrimination, på en interessant og meget aktuel måde. Jeg kan varmt anbefale denne grundige og visuelt indbydende bog. De mange kilder er et godt fundament for gode og vigtige diskussioner og for eleverne, når de skal arbejde med kildeforståelse."Om forfatteren:Lene Vendelbo (1978) er uddannet journalist (DMJX) og har i en årrække skrevet aktualitetsbøger og produceret undervisningsmaterialer til undervisningen i grundskolen og på gymnasier for såvel forlag som organisationer.

 • af Selja Ahava
  188,95 - 249,95 kr.

  ”I virkeligheden har jeg altid villet være en kvinde.” Sætningen der forandrede alt, sagt af en mand til sin hustru efter ti års ægteskab. Sætningen der sender hende ud på en rejse, hvor hun minutiøst vil registrere alt ved sin mand, inden han bliver til en kvinde. Om sorgen ved at miste et menneske, der stadig er der. Om at drage ud i det ukendte som Columbus. Autofiktiv roman af forfatteren til bl.a. prisbelønnede Pludselig falder ting fra himlen (2018). Selja Ahava (f. 1974) er finsk dramaturg og manuskriptforfatter.

 • af Vivi Jelstrup
  58,95 - 118,95 kr.

  “Faktisk har Annette aldrig været sammen med en kvinde, selvom hun har følt sig tiltrukket af mange. Men hun er lidt sky, og det er altså meget nemmere at få intim kontakt til en mand.” “Mehmet havde et forhold til en høj, lyshåret pige, som han fandt utroligt smuk. Men da han fortalte, at han også kunne synes, at fyre var smukke, slog hun op – det kunne hun slet ikke forholde sig til.” “Han blev mere og mere indelukket og kom endelig til en psykolog, der kunne fortælle, at det slet ikke var så farligt – han var jo bare lesbisk.” Bi er 19 historier samt faktaoplysninger om køn og seksuel orientering med vægten på biseksualitet – altså at være tiltrukket af mere end et køn. Bogen henvender sig til voksne og unge.

 • af Jan Roar Leikvoll
  89,95 - 190,95 kr.

  Sangfuglen handler om drengen Jakoba, der vokser op i en by befolket udelukkende af kvinder. Der har været en samfundsmæssig revolution og alle mænd er blevet jaget på porten. De få der er tilbage bor på byens bordel, eller som jaget vildt i skovene. Jakoba er i al hemmelighed vokset op midt i alt dette, forklædt som pige. Men nu er han ved at blive en stor dreng og snart en mand, og hans mor er angst for, at det skal blive opdaget, at han er af hankøn. Jakoba er begavet med et usædvanligt sangtalent og hans mor har derfor taget ham ud af skolen og sendt ham til sangundervisning hos byens legendariske sanglærer, Malinovskaja, og planen er, at han skal kastreres og derefter leve sit liv i byen som sanger og "kvinde". Men det begynder at gå op for Jakoba, hvordan det hele hænger sammen, og han bliver desuden vild med pigen Tikva - men vil han nogensinde kunne have et forhold til hende? Jan Roar Leikvolls roman Sangfuglen blev den sidste han skrev, inden han døde i 2014, kun 40 år gammel. Hans korte forfatterskab høstede fremragende anmeldelser i Norge lige siden debuten med Eit Vintereventyr i 2008, og han har desuden modtaget en række priser, bl.a. Nynorsk Litteraturpris og Stig Sæterbakkens Minnepris, hvori juryen bemærkede, at han er en af de mest originale skribenter i norsk samtidslitteratur. Jan Roar Leikvolls værker har ikke tidligere været oversat til dansk eller nogen andre sprog i øvrigt.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.