Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
VALGAKTUEL BOG OM UDLÆNDINGEDEBATTENS RÅ RETORIK På basis af et meget stort eksempelmateriale fra den offentlige debat dokumenterer og analyserer bogen sprog og forestillinger i den såkaldte udlændingedebat. Retter sig til den alment interesserede borger, men er også særdeles velegnet til undervisningsbrug fra ungdomsuddannelser og opefter. Bogen er efter udgivelsen hædret af SPORTGOODSFONDEN med et legat på 80.000 kroner. Fremragende anmeldelser og anbefalinger, fx disse: Knud Lindholm Laus bog er en bedrift, Georg Metz, Information | Hermed min varmeste anbefaling, prof. emer. Heine Andersen, KU | En inspiration for alle, der vil forholde sig kritisk til vore dagessprog. Bred anskaffelse anbefales, lektørudtalelse | Måskeårets vigtigste udgivelse, journalist Paula Larrain, Altinget. dk | Politisk korrekt? Jovist, og mange tak. Bedre endsmå doser arsenik, seniorkorrespondent Anders Jerichow, Politiken. Efter min mening burde den sendes i klassesættil Christiansborg, Lone Theils, POV International. En sober sproglig analyse, der godtnok er hårrejsende,mangeårig formand for Dansklærerforeningen Jens Raahauge, Indhold: DEM Hvilke virkemidler skaber det negative indtryk, og hvad er konsekvenserne?OS Er Danmark virkelig så homogent, harmonisk og uforandret? DEN POLITISKE GRUNDORDEN Magtens tredelingvaklerBEGRUNDELSER Hvordan tilskærer retoriske greb debatten,og er følelser bedre end fornuft?KOMMUNIKATIONSPOPULISMEN forhindrer samtalen om løsning af problemer ØNSKER til alle samfundsaktører om at bidrage til et nyt VI. Forfatteren er udgiver af Victor Klemperers "LTI - Det Tredje Riges sprog" på dansk (2010). Knud Lindholm Lau, f 1954. Cand.phil.fra Inst. f. Statskundskab, ÅU, uddannetmedieretoriker ved DR, journalist sammested 1973-1993. Egen undervisningsvirksomhedtekst og tale ApS siden 1989 medførende virksomheder, advokathuse, institutionerog organisationer på kundelisten.
Etnisk mangfoldighed er i dag en tydelig dimension af Nørrebro, men er indvandring til kvarteret et nyt fænomen, eller har indvandring fra tidligt i historien bidraget til Nørrebros liv, udvikling og fortælling?Denne bog beskriver Nørrebros indvandringshistorie, fra svenske tjenestepiger og russisk-jødiske flygtninge over tyske krigsflygtninge og tyrkiske og pakistanske gæstearbejdere til nutiden, hvor Nørrebro både fejres og fordømmes som Københavns indvandrerkvarter. Hvilke roller har indvandrere spillet i kvarteret igennem tiden? Hvem var de, både som grupper og individer? Hvordan spillede indvandring sammen med den fortælling om Nørrebro, som er blevet udviklet og geb
Med ”Hordernes hærgen” har den britiske forfatter og debattør Douglas Murray sat sig for at dokumentere og afsløre den voldsomme og radikaliserede udvidelse af det, der er kendt som politisk korrekthed, og som i de senere år har bredt sig fra Nordamerika og Storbritannien til Kontinentaleuropa som social justice-tænkning. Den finder blandt andet sin fremtrædelsesform i LGBTQ+, #MeToo og senest BLM. Hvor forskelligartede – og indbyrdes stridende – disse bevægelser end kan være, så udgør de et angreb på vor liberale samfundsorden.Med et implicit krav på at være eksponent for dyden opstiller disse bevægelsers aktivister særkrav for påståede ”underprivilegerede og undertrykte grupper”, og gennem terrorlignende massehandlinger på de sociale medier forsøger de at etablere en meningscensur efter deres egne retningslinier.Resultatet er en partikularisme, der fremmer yderligere segregering i vore samfund. Herved bliver det til en trussel mod det civilisationsbærende majoritetssamfund, der affærdiges som ”hvide mænd”, og som i et stærkt relativeret historiesyn udskammes som årsagen til alle reelle såvel som forestillede ulykker.I fire kapitler om henholdsvis homoseksualitet, kvinder, race og transkønnethed dokumenterer Murray tilstanden og de midler, hvormed aktivister udøver pres på institutioner og enkeltpersoner. I supplerende kapitler redegør han for, hvorledes marxismen og den teknologiske udvikling udgør et grundlag for de bevægelser, der nu hærger vore samfund.
Ifemelu og Obinze er unge og forelskede, da de flygter fra det militærstyrede Nigeria. Ifemelu rejser til USA og må for første gang i sit liv slås med spørgsmålet om, hvad det vil sige at være sort. Obinze har planer om at rejse efter Ifemelu, men på grund af terrorangrebet den 11. september nægtes han adgang til USA. I stedet bliver han kastet ud i et farligt og illegalt liv i London.Femten år senere er Obinze en velstående forretningsmand i det nye, demokratiske Nigeria, og Ifemelu har fået succes i USA som forfatter. Men har de efter så mange års adskillelse modet til at mødes igen? Americanah er en smuk og kraftfuld historie om race og identitet, om udødelig kærlighed og om at finde hjem til sidst.
Jeg var 11, da min mor strammede tørklædet om mit hår.12, da mine forældre sendte mig på genopdragelse i Marokko.16, da de giftede mig bort til en voksen mand.Og 17, da jeg blev mor.Men jeg nægtede at leve en kuet kvindes liv.MIT INDRE ATLAS er en barsk, men også inspirerende historie om en rebelsk pige fra Roskilde, der ikke passede ind i sine forældres marokkanske glansbillede. Halima El Abassi fortæller om sin stjålne barndom i en familie fuld af forbud, skam og sanktioner. Om mulighederne, livet ikke byder en indvandrerpige, hvis hun bliver for dansk. Om kærlighedens ringe kår i et arrangeret ægteskab. Og om en forrykt skilsmisse, som truede Halima under jorden og sendte hende ud på en altomsluttende personlig nedtur.HALIMA EL ABASSIS historie er på en gang smertelig og forsonende – og den giver håb til den næste generation af danske piger og kvinder med anden etnisk baggrund, der har retten til at bestemme selv.
Det skulle have været fremtidens bydel, et sted, hvor det moderne liv kunne udfolde sig med alle dets bekvemmeligheder. I stedet blev det en ghetto med høj arbejdsløshed, kriminalitet og mange indvandrere. 1960'ernes Vollsmose begyndte som en drøm. Men i dag er den politiske debat om Vollsmose opdelt i skarpe modsætninger og præget af fjendebilleder.Virkelighedens Vollsmose er mere kompleks. Flere nuancer af livet i en ghetto formidles her af forskere fra alt fra kultur til medicin. De undersøger, om der findes en særlig Vollsmose-kultur, hvilken rolle islam spiller, og hvad ghettolisterne har betydet for områdets selvforståelse. Et spørgsmål er også, om mennesker i Vollsmose plages af andre sygdomsformer, og hvem der egentlig har ansvaret for indvandrerne, når de bliver gamle. Er det overhovedet realistisk at forestille sig, at de midler, der i disse år investeres i områdets infrastruktur, vil kunne løse Vollsmoses sociale problemer?Bogen henvender sig til socialrådgivere, lærere, pædagoger, sygeplejersker, kommunale konsulenter og andre faggrupper, der i deres daglige arbejde er i berøring med socialt udsatte boligområder. På videregående uddannelser vil studerende og undervisere ud fra den foreliggende research kunne inddrage Vollsmose som casestudie i deres projekter.
”Det er altid mørkt, og regnen bliver ved” hen over Yusufs farveløse liv, der langsomt, men sikkert, forvandles til et udstrakt sammenbrud. I et mørkt København, hvor himlen er hvid og solen sort, trasker Yusuf forpint ud af bussen for at besøge den dødsmærkede Rafil på hospitalet. Deres liv synes at være i forfald, og døden er nærmere end nogensinde før. Yusuf har sin vante gang på gaderne, på jobbet i supermarkedet, hos Rafil og knapt så meget hos kæresten Alma, for hvem Yusuf fremstår som en stramt bundet knudemand. Døden af Halfdan Pisket er smuk, som den ængstelige stemning hver enkel side oser af. Og gennem sin krøllede og forskudte æstetik, formidler den et budskab om total fremmedgørelse overfor sig selv og den død, der altid hænger over os, og som vi endeligt må imødekomme. Er det muligt at stå helt alene, når alt styrter sammen om én? Ved udgivelsen af ”Dansker”, sidste bind i den såkaldte Dansker-trilogi (der tæller ”Desertør” og ”Kakerlak”) skrev Kim Skotte i dagbladet Politiken: ”Det er en helt enestående kraftpræstation i danske tegnehistorie, der afsluttes med tredje del af Halfdan Piskets fortælling om faderens brydsomme rejse fra tyrkisk desertør til en slags dansker. […] Grafisk og fortællemæssigt en voldsom, intens og intim fortælling om vold, misbrug, kultursammenstød og desperate familierelationer, der simpelthen ikke har sin mage herhjemme. Det er ikke hver dag, en tegneserie præsterer at ryste mig følelsesmæssigt, men Pisket gør det gang på gang. Det er stærke og tankevækkende sager.
”QIMMEQ – Den Grønlandske Slædehund” er en hyldest i tekst og billeder til en helt unik hunderace og de mennesker der omgiver den.Med tekstbidrag fra 14 eksperter, beskrives den grønlandske slædehunds oprindelse, dens kulturelle betydning, den nutidige brug af hunden i Grønland samt hundens sundhed. Igennem bogen optræder desuden citater fra, og interview med, grønlandske slædekuske, der beskriver deres forhold til slædehunden. Bogen indledes med forord af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.Bogen er rigt illustreret med prisvindende fotograf Carsten Egevangs sort-hvide fotos. I et indbydende layout portrætteres slædehunden, det specielle bånd mellem slædekusk og hundene samt hundens funktioner i dagens Grønland – alt sammen med det storslået grønlandske natur-sceneri som baggrund. Bogen findes desuden i en engelsk (ISBN 9788797178010) og grønlandsk (ISBN 9788797178027) version.
A riveting, deeply personal account of history in the making from the president who inspired us to believe in the power of democracy. In the stirring, highly anticipated first volume of his presidential memoirs, Barack Obama tells the story of his improbable odyssey from young man searching for his identity to leader of the free world, describing in strikingly personal detail both his political education and the landmark moments of the first term of his historic presidency - a time of dramatic transformation and turmoil. Obama takes readers on a compelling journey from his earliest political aspirations to the pivotal Iowa caucus victory that demonstrated the power of grassroots activism to the night of November 4, 2008, when he was elected 44th president of the United States, becoming the first African American to hold the nation's highest office. Reflecting on the presidency, he offers a unique and thoughtful exploration of both the awesome reach and the limits of presidential power, as well as singular insights into the dynamics of U.S. partisan politics and international diplomacy. Obama brings readers inside the Oval Office and the White House Situation Room, and to Moscow, Cairo, Beijing, and points beyond. We are privy to his thoughts as he assembles his cabinet, wrestles with a global financial crisis, takes the measure of Vladimir Putin, overcomes seemingly insurmountable odds to secure passage of the Affordable Care Act, clashes with generals about U.S. strategy in Afghanistan, tackles Wall Street reform, responds to the devastating Deepwater Horizon blowout, and authorizes Operation Neptune's Spear, which leads to the death of Osama bin Laden. A Promised Land is extraordinarily intimate and introspective - the story of one man's bet with history. This beautifully written and powerful book captures Barack Obama's conviction that democracy is not a gift from on high but something founded on empathy and common understanding and built together, day by day.
For 500 år siden blev den storslåede aztekiske hovedstad, Tenochtitlan, erobret af spanske conquistadorer og deres indianske allierede. Snart efter lå dette drømmesyn af en by i ruiner. I dag ligger Tenochtitlan begravet under Mexico City – som en by under byen og et stærkt vidnesbyrd om Mexicos fascinerende historie.Overalt i det centrale og sydlige Mexico findes ruinbyer, tempelpyramider og paladser med vægmalerier og rige grave fra en lang række af de højt udviklede kulturer, der tilsammen udgjorde den mesoamerikanske civilisation.I Landet under landet rejser vi til syv af de mest berømte og storslåede af disse ruinbyer, herunder Teotihuacan og Palenque. Undervejs fortælles ikke blot historien om fortidens byliv, religionsdyrkelse, krige og vidtstrakte handelsnetværk, men også om nutidens Mexico og mødet med den fascinerende mexicanske geografi og natur krydret med oplevelser fra mange års forskning og feltarbejde.500 års spansk kolonisering har udryddet store dele af den mesoamerikanske kulturtradition, men den findes endnu – hvis man ved, hvor man skal kigge. Bogen fortæller om en stærk indiansk kultur i Mexico og viser, at disse nutidige folks verdensopfattelse og sprog kan være en vej til bedre at forstå den præcolumbianske fortid.
Fra forfatteren til En halv gul sol og Americanah kommer tolv spektakulære noveller. Adichie kaster et gennemborende blik på de bånd, der knytter kvinder og mænd. forældre og børn, Nigeria og Vesten sammen; om kærlighed og sammenbrud, vold og tro og de øjeblikke af pludselig indsigt, der kaster lys over skønheden og desperationen i helt almindelige liv.
A no-holds-barred guidebook aimed at white women who want to stop being nice and start dismantling white supremacy.It's no secret that white women are conditioned to be "nice," but did you know that the desire to be perfect and to avoid conflict at all costs are characteristics of white supremacy culture? As the founders of Race2Dinner, an organization which facilitates conversations between white women about racism and white supremacy, Regina Jackson and Saira Rao have noticed white women's tendency to maintain a veneer of niceness, and strive for perfection, even at the expense of anti-racism work. In this book, Jackson and Rao pose these urgent questions: how has being "nice" helped Black women, Indigenous women and other women of color? How has being "nice" helped you in your quest to end sexism? Has being "nice" earned you economic parity with white men? Beginning with freeing white women from this oppressive need to be nice, they deconstruct and analyze nine aspects of traditional white woman behavior--from tone-policing to weaponizing tears--that uphold white supremacy society, and hurt all of us who are trying to live a freer, more equitable life. White Women is a call to action to those of you who are looking to take the next steps in dismantling white supremacy. Your white supremacy. If you are in fact doing real anti-racism work, you will find few reasons to be nice, as other white people want to limit your membership in the club. If you are not ticking white people off on a regular basis, you are not doing it right.
FANGET I FAMILIEN er en tankevækkende og gribende familiefortælling om et forspildt liv bag et drab i bandemiljøet, fortalt af en efterladt storesøster, der selv har kæmpet sig fri af den tunge sociale arv i den danske ”indvandrerklasse”.Kun 24 år gammel faldt Ari Hussein i en regn af kugler i Valbyparken natten til den 15. marts 2018. Hvem der skød, ved kun gerningsmændene, og de har holdt på deres blodige hemmelighed. Men hvad der gik forud, kan Aris storesøster fortælle, og i denne bog deler hun sin gribende historie.FANGET I FAMILIEN er en fortælling om tre børns tumultariske opvækst i en sammenbrudt kurdisk flygtningefamilie. Først på flugt fra Vollsmose med deres unge mor – på flugt fra deres far og hans flammende temperament. Siden fanget i et hjem uden grænser, på specialskoler, opholdssteder, ungdomsinstitutioner og – for Aris vedkommende – i fængsel. Mellissa Hussein fortæller, hvordan hun bevidnede sin lillebrors vej ind i den københavnske underverdens dødsspiral, fra knæk og ildspåsættelser som 12-årig til besiddelse af maskinpistoler og stoffer som 16-årig. Hvordan han blev pistolmand for Bandidos, skiftede til gadebanden LTF og rejste til Syrien og kæmpede mod Islamisk Stat, i et sidste desperat forsøg på at gøre noget nyttigt i et spildt liv.Mellissa Husseins bog er en rystende fortælling om børn, der lever på kanten i Danmark. Om storesøsteren, der vristede sig fri af arv og miljø. Og lillebroren, der valgte at leve uden for loven og blev indhentet af en fortid uden nåde. Bogen er baseret på Mellissa Husseins erindringer samt interviews med pårørende og vidner til Ari Husseins historie samt adgang til sagsfremstillinger fra sociale myndigheder og akter fra danske domstole.
Den sorte bog er et tankevækkende og informativt værk, der viser billeder af afrikanere eller mennesker af afrikansk afstamning, som man har kunnet se i danske medier igennem de seneste 120 år. Danskere opfatter i almindelighed ikke sig selv som racister, og sikkert derfor gør beskyldninger om racistisk adfærd eller racistiske udsagn ondt på de allerfleste. Ikke desto mindre viser den historiske fremstilling af mennesker af afrikansk afstamning en anden virkelighed, og bogen er således med til at sætte de senere års debatter om racisme i perspektiv. Den sorte bog er skrevet af den anerkendte kulturhistoriker Søren Hein Rasmussen.
I starten af 1850’erne var fotografiet slået igennem i kolonitidens Indien. Med sin storslåede arkitektur, de eksotiske landskaber og de mange forskellige folkeslag og kulturer bød landet på fantastiske fotomotiver. I denne prægtige fotobog, som samtidig er katalog til en udstilling på Davids Samling, har forfatteren samlet fotos af primært engelske, men også enkelte indiske fotografer. Den indiske arkitektur med dDen indiske arkitektur med de prægtige mogulske og islamiske pa-ladser og gravmæler er rigt repræsenteret – Taj Mahal er også med – og der er portrætter af prinser, maharajaer, ministre og krigere i al deres pragt. Men der er også fotos af de typisk indiske håndværkere – sten- og træskærere, tømrere og farvere, og det daglige liv er skildret med elefanter, der bader i Ganges, høhøst og havearbejde, optræ-dende akrobater, slangetæmmere, dansere og musikere og religiøse optog.Bogen indledes med et kort essay om fotografiets udvikling fra daguerreotypien, der kun gav et enkelt billede, over kalotypiet og papirnegativet, der gav mulighed for at lave mange kopier, og til den våde kollodiumproces med glasnegativ og et ubegrænset antal kopier i langt bedre kvalitet.
En fortælling om en dansk skolelærer, der kaster sig ud i det ukendte og møder kærligheden. Kærligheden til Grønland, til menneskene dér, til livet og ikke mindst til hende, der hævet over enhver tvivl er kvinden i hans liv.Men ingen kærlighed er uden omkostninger, og gennem et tæppe af humor pibler livets ofte ulykkelige realiteter frem. Handlingen udvikler sig fra et uskyldigt kultursammenstød frem mod en dramatisk afslutning, hvor den umulige kærlighed skal stå sin prøve for foden af det fjeld, der lignet et hjerte.Ímaqa er en roman om at gøre den umulige kærlighed mulig. "Bogen handler om en ydmyg dansker, der indser, at hans egen kultur er kantet og kluntet - og at de såkaldte primitive folk jo netop er alt andet end det ... Flemming Jensen har fået en imponerende debut som romanforfatter." - B.T. "En solstrålehistorie - med ikke så få skyer på himlen. Historien om en mand, der finder sig selv, sin kvinde, sit (ud)sted på Jorden ... Og Flemming Jensen fortæller den godt - der er flugt over feltet og smæk for skillingen." -Berlingske Tidende"En roman fra Grønland, hvor humor og alvor hører sammen, og svaret på mange spørgsmål er ímaqa. Måske. - Kristeligt Dagblad"Det går både godt og ond i hjertet at læse Flemming Jensens utroligt indlevede roman om livet i Grønland." Ugebladet Søndag Flemming Jensen, født 1948, er forfatter og skuespiller. Har ved siden af sit humoristisk virke fulgt en mere samfundsengageret linje, der bl.a. har resulteret i stykkerne SPINDOCTOR, LET‘S KICK ASS! og SPINDELHVÆV - samt romanerne IMAQA og DEN SKYLDIGES USKYLD. Imaqa er Flemming Jensens debutroman.
This new collection of essays and interviews assembles research on teaching methods, choreographic processes, and archival material that challenges systemic exclusions and provides practitioners with accessible steps to creating more equitable teaching environments, curricula, classes, and artistic settings.
Start Small, Think Big is a primary-science picture book series that takes young readers from the small and familiar to new areas of knowledge where they need to think big! Little Brown Nut is about the Brazil nut tree told clearly and carefully to build knowledge about its lifecycle, the Amazon, and the world's rainforests, with a fold-out map.
Danmark har gennem de sidste 50 år udviklet og ændret sig i en mere mangfoldig retning i forhold til etniske, religiøse og kulturelle mindretal. Det kommer også til udtryk i det danske institutionsliv. Mange praktikere, studerende og forskere inden for det pædagogiske felt oplever i forlængelse heraf et behov for at håndtere og forstå de spørgsmål og dilemmaer om diversitet, som det implicerer. Denne antologi ønsker at forløse nogle af disse ved at bidrage med viden, indblik og handleanvisninger til praksis.Eksisterende forskning om diversitet og inklusion i en dansk sammenhæng har i overvejende grad fokuseret på skoler og etniske minoritetselever og i mindre grad på forskellige pædagogiske institutioner som daginstitutioner, ungdomsuddannelser samt videregående uddannelser. Denne antologi bidrager med et tværkontekstuelt fokus og inddrager forskellige pædagogiske læringssammenhænge: fra daginstitutioner over skoler og gymnasier til videregående uddannelser.Samlet set pointerer antologien de væsentlige forskelle i betingelserne for arbejdet med mangfoldighed i forskellige pædagogiske praksisser, ligesom den bidrager med et blik på fællestrækkene i de strukturelle rammer omkring racialisering og andetgørelse på tværs af disse sammenhænge. Antologien er sammensat af centrale bidrag fra forskere og praktikere, der arbejder med etnisk, racialiseret og kønnet diversitet i forskellige pædagogiske og uddannelsesmæssige sammenhænge. De forskellige kapitler bidrager med forskningsbaseret viden til praksis og aktuelle analyser af, hvordan andetgørelse og racialisering kan være på spil på tværs af uddannelsessystemet. Antologien henvender sig til en bred gruppe af læsere: studerende, forskere og professionelle, herunder pædagoger lærere, PPR-psykologer og ledere, som arbejder inden for feltet.
A look back from a future in which racism is no more-inspiring us to start taking positive action today"It's the year 2050... and racism has ended." Could this really be our future? If so, what has to happen now to achieve such a radical change? In How We Ended Racism, Justin Michael Williams and Shelly Tygielski reveal a path for real and lasting global impact-not just talking about it, studying it, or making small steps, but actually ending racism in one generation.Williams and Tygielski draw from a wide array of scientific studies, as well as their practical successes in teaching a multitude of diverse groups across perceived "divides," to show us how to shift our perspective and enact lasting change in our families, workplaces, communities, and beyond. Here they provide solid answers to the questions future generations will ask about this pivotal time in history, by laying out the eight conditions that needed to arise in humanity to realize this possibility, covering: . How was it possible? The research on large-scale social change that showed racism could end. What were the first steps? Overcoming doubt, owning our emotions, and committing to truth. What were the biggest challenges? Shadow work, big conversations, and forgiveness. Which tools actually worked? The field-tested methods that allowed us to heal and connect. Who ended racism? How we-each of us-helped our culture evolve to make racism a thing of the past"You don't fix racism," say the authors. "You don't fight it. You don't make it better. You end it. We learned how to bridge any political or ideological divide-inviting liberals, conservatives, and everyone in between to cocreate a future worth fighting for." Here is a guide that dares to envision a world beyond typical diversity, equity, and inclusion work while providing tools and action steps to create a liberated future-so that our descendants can look back at this era as the time when we decided to end racism for the good of all.
If the law cannot protect a person from a lynching, then isn't lynching the law?In By Hands Now Known, Margaret A. Burnham, director of Northeastern University's Civil Rights and Restorative Justice Project, challenges our understanding of the Jim Crow era by exploring the relationship between formal law and background legal norms in a series of harrowing cases from 1920 to 1960. From rendition, the legal process by which states make claims to other states for the return of their citizens, to battles over state and federal jurisdiction and the outsize role of local sheriffs in enforcing racial hierarchy, Burnham maps the criminal legal system in the mid-twentieth-century South, and traces the unremitting line from slavery to the legal structures of this period and through to today.Drawing on an extensive database, collected over more than a decade and exceeding 1,000 cases of racial violence, she reveals the true legal system of Jim Crow, and captures the memories of those whose stories have not yet been heard.
***LONGLISTED FOR THE ANDREW CARNEGIE MEDAL******A GUARDIAN GRAPHIC NOVEL OF THE YEAR 2023***Darrin Bell was six years old when his mother told him he couldn't have a realistic water gun. She said that police think little Black boys older and less innocent than they are. So began 'The Talk'...'The Ta-Nehisi Coates of comics' GARRY TRUDEAU, creator of Doonesbury'Darrin Bell has produced another American classic'GUARDIANThrough evocative illustrations and sharp humour, Darrin Bell examines how The Talk all Black parents must have with their children shaped his intimate and public moments from childhood to adulthood. While coming of age in Los Angeles - and finding a voice through cartooning - Bell becomes painfully aware of being regarded as dangerous by white teachers, neighbours and police officers, and thus of his mortality. Drawing attention to the brutal murders of African Americans, and showcasing revealing insights and cartoons along the way, he brings us up to the moment of reckoning when people took to the streets protesting the murders of George Floyd and Breonna Taylor.And now Bell must decide whether he and his own six-year-old son are ready to have The Talk.
”Hjerteskærende” ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken”Et nødblus fra en, der har tabt sit hjerte til inuitterne ved verdens ende” Jyllands-Posten”På alle måder en vild, smuk og smertelig bog” Kulturkapellet.dkEn ung, kvindelig socialarbejder fra Quebec arbejder hver sommer i Salluit, en nordlig inuit-landsby. Romanen er fortalt som kvindens indre beretning til Eva – Eva er der ikke mere, hun blev dræbt af sin kæreste og smidt i havet – og til Salluit i det hele taget. Et lavmælt, lyrisk skrig af afmagt, såvel som en kærlighedserklæring til indbyggerne, mest af alt børnene, i den korte barndom de har. Nirliit er også et litterært spejl i hvilket nutidens inuitters muligheder og vilkår står krystalklart aftegnet. En roman om venskab, kærlighed, tilhørsforhold, rastløshed, natur og kultur. Og skyld.
Sorte mennesker er ikke bedre til at løbe langt eller hurtigt end hvide mennesker. Hvide mennesker er ikke mere intelligente end sorte. Østasiatiske studerende er ikke naturligt bedre til matematik, jøder har ikke et medfødt talent for penge, og din hudfarve fortæller ikke noget om, hvilken race du tilhører.Disse og mange andre stereotyper og myter om race er netop de fundamenter, strukturel racisme hviler på.Bogen her giver et videnskabeligt blik på, hvad moderne genetik kan og ikke kan fortælle os om menneskelig forskellighed. Videnskaben er historisk set blevet brugt som et værktøj til at institutionalisere racismen, men i denne bog forsøger Rutherford at vise, hvordan videnskaben kan og bør bruges som et antiracistisk værktøj.Videnskabelige argumenter mod racisme er et våben til at afmontere pseudovidenskabelige ideer om, at de forskelle, der er mellem os mennesker som individer, kan sige noget om os mennesker som større grupper. Et våben mod racisme.Hvad vores gener siger (og ikke siger)om forskelle mellem mennesker
I denne øjenåbnende bog udforsker Robin DiAngelo fænomenet ‘hvid skrøbelighed’: hvides uvillighed til at forstå hvidhedens rolle i den systemiske racisme.DiAngelo gennemgår de forsvarsmekanismer, som hvide giver udtryk for, når emnet falder på racisme og hvidhed: vrede, frygt, skyld eller tavshed. Bare det at blive omtalt som hvid får mange til at føle sig angrebet. Vi taler indigneret om, at vi er ‘farveblinde’, eller at vi er ‘opdraget til at behandle alle ens’, vi bliver aggressive eller sårede, hvorefter fokus hurtigt fjernes fra samtalen om hvides rolle i racismen og i stedet kommer til at handle om hvides sårede følelser.Denne modvilje mod at tale om hvidhedens rolle i racismen forhindrer os, ifølge DiAngelo, i at tage vigtige samtaler om emnet op og umuliggør reel forandring. Bogen henvender sig direkte til hvide og sætter ord på et fænomen, som nok kan vække ubehag, men som også kan være med til at skabe forandring. Hvid skrøbelighed har, siden den udkom i 2018, været med til at igangsætte et kulturelt gennembrud og har forandret samtalen om ulighed.“Styrken i ‘Hvid skrøbelighed’ ligger i dens metodiske, uomtvistelige blotlæggelse af racismen i både tanke og handling, og dens opfordring til at udvise ydmyghed og opmærksomhed.” – The New Yorker
"QIMMEQ - The Greenland Sled Dog" is a tribute in text and images to a unique dog breed and the people surrounding it. With text contributions from 14 experts, the origin of the sled dog, its cultural significance, the contemporary use of the dog in Greenland and the dog's health, is described. Throughout the book, quotes from, and interviews with, Greenlandic mushers, emphasize their relationship with the sled dog. The book opens with preface by His Royal Highness Crown Prince Frederik of Denmark.The book is richly illustrated by award-winning photographer Carsten Egevang's black and white photos. In an intriguing layout, the sled dog is portrayed, the special bond between musher and the dogs as well as the dog's functions in today's Greenland is documented - all with the magnificent Greenlandic scenery as background. The book is also available in Danish (ISBN 9788797178003) and Greenlandic (ISBN 9788797178027) version.
Martin Heideggers skandaliserede Sorte hæfter har været under udgivelse siden 2014. De debatteres ved alverdens universiteter, nu hvor man ofte sammenligner vor tid med 1930'ernes Tyskland.Heidegger var rektor for universitetet i Freiburg fra 1933-34. Han skrev hæfterne fra 1930 til 1970. Som en slags dagbog. Eller er det nu også sådan, de skal forstås? Efterhånden foreligger så stor en del af de Sorte hæfter, at de danner et nyt helhedsbillede. Hans Hauge nærlæser dem som kunst: eksempler på en særlig genre.Nazisterne anklagede Heidegger for at være anti-nazist. Nutidens tænkere anklager ham for at være nazist. Læs denne bog, og døm selv, hvad man egentlig kan udlede af et af det 20. århundredes mest kontroversielle værker.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.