Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I ÉT LIV, ÉN TID, ÉT MENNESKE stiller filosoffen og lederen Morten Albæk spørgsmålet, hvordan det kan lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og mest lykkelige folkeslag samtidig kan være så hårdt ramt på vores mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression. Undervejs gør han op med begrebet work-life balance og forestillingen om, at en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet. Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og et privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksistentielle morads, giver Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. Det handler i sidste ende ikke om at blive tilfreds eller lykkelig, men om at skabe et meningsfuldt liv.
For 100 år siden var alle overbeviste om, at vi i dag ville arbejde 15 timer om ugen. Det skete ikke. Og det var ikke, fordi effektiviseringerne udeblev. Vi arbejder stadig på livet løs. I denne bog begiver antropologen Dennis Nørmark og filosoffen Anders Fogh Jensen sig ud på en rejse for at finde ud af, hvad vi laver i vores arbejdstid. Det er blevet en rejse ind i det absurde, hvor meningen med arbejdet er forsvundet, og hvor løftet om fritid aldrig blev indløst. I stedet fik vi flere regler, kontroller, møder og ligegyldige PowerPoint-præsentationer.Bogens forfattere kommer fra hver sin politiske fløj, men bogen er ikke et møde på midten. Det er et opgør med en gammeldags måde at tænke arbejde på og et bud på, hvad enhver kan gøre som arbejdstager, leder, og hvad vi kan gøre som samfund. For det er på tide at tænke og handle anderledes, hvis ikke vi skal blive til grin overfor både vores fremtid og vores fortid og begå århundredets største dumhed. Men det kræver et opgør med et af vor tids største tabuer: Pseudoarbejdet.
Vores arbejde drukner i målinger, rapporteringer, møder, kontrol, dokumentationskrav og velmente, men overflødige initiativer, omstruktureringer og projekter. Alt sammen pseudoarbejde, der lægges oveni det rigtige arbejde og ikke efterlader sig noget værdifuldt.I Tilbage til arbejdet tager antropolog Dennis Nørmark tråden op fra bogen Pseudoarbejde, som han i 2018 skrev sammen med filosof Anders Fogh Jensen, og som satte ord på mange danskeres frustrationer over et arbejdsliv tiltagende tømt for mening.Hvor den første bog diagnosticerede problemet, ser Tilbage til arbejdet på, hvad man konkret kan gøre som medarbejder og leder for at spotte og eliminere det overflødige arbejde og bremse det, inden det stjæler mere af vores tid. Bogen viser, at det ikke er nogen naturlov, at vores organisationer bliver mere komplicerede; det kan ændres ved nye måder at lede og organisere sig på. Med simple adfærdsændringer kan vi forhindre pseudoarbejde i at opstå igen, så vi for alvor kan komme tilbage til at lave det, som skaber værdi.
Vi står på kanten af et paradigmeskift, der vil ændre vores måde at lede virksomheder på. Meget af det vi har set som god ledelseslatin de seneste årtier, kan vi godt glemme igen. Nye revolutionerende forskningsresultater punkterer nemlig flere af de fejlfortolkninger, vi hidtil har indrettet vores arbejdsliv efter. Forfatterne fremlægger en tilgang, der med udgangspunkt i ny dokumenteret viden tager højde for menneskets biologi og nedarvede tilbøjeligheder. I stedet for at udtrætte hinanden med besværlige arbejdsvilkår, belastende kompleksitet og alt for langsigtede forandringsprojekter skal vi designe omgivelser og værktøjer, der stemmer overens med menneskets naturlige præferencer. Oplagt – at lede adfærd giver en tiltrængt opsang til alle ledere, gør op med de misforståelser, vi har baseret vores ledelsesmetoder på, og giver et tydeligt billede af, hvad der kendetegner ledelse før, nu og i fremtiden. Bogen indeholder konkrete værktøjer, der nemt kan overføres til en hvilken som helst organisation.Hvorfor fortsætte ad den komplicerede vej, der for hvert nyt tiltag, du implementerer, bliver mere ufarbar, når det er meget lettere og langt mere effektivt at vælge det oplagte?IndholdsoversigtForord. Vi taler til dig fra fremtiden DEL I: BAGGRUNDENKapitel 1. Vi er på kollisionskurs Kapitel 2. Ledelse før, nu og i fremtiden DEL II: DET BEGRÆNSEDE MENNESKEKapitel 3. Vi er ikke rationelle Kapitel 4. Vi er ikke viljestærke Kapitel 5. Vi er ikke selvkørende DEL III: NUDGING SOM FREMTIDIGT LEDELSESVÆRKTØJKapitel 6. Nudging: de små veltilrettelagte skub Kapitel 7. Adfærdsledelse i praksisKapitel 8. Ledernes fremtidige forpligtelseEfterord Litteraturliste Tak
I denne bog giver forfatteren et overblik over beskæftigelsesområdet i relation til beskæftigelsesindsatsen. Bogen har samtidig et teoretisk og begrebsmæssigt sigte i forhold til professionsuddannedes funktion i beskæftigelsesindsatsen.Bogen er bygget op om fem kapitler, der introducerer til de forskellige dele af beskæftigelsesområdet i følgende temaer: Ydelser og indsatser i beskæftigelsessystemet Organiseringen af beskæftigelsessystemet Beskæftigelsespolitikkens udvikling og reformer Diskussioner og tolkninger af den beskæftigelsespolitiske linje Målgrupperne for indsatsen – grupper med risikoBeskæftigelsesindsatsten – en introduktion kan anvendes på flere uddannelser som f.eks. socialrådgiveruddannelsen og administrationsbacheloruddannelsen, hvor den er rettet mod moduler på beskæftigelsesområdet. Den kan endvidere anvendes på erhvervsakademiuddannelsen på beskæftigelsesområdet og andre uddannelser med behov for en kortfattet og lettilgængelig fremstilling af beskæftigelsesindsatsen.
Generation Z, der er født mellem 1995 og 2010, er for alvor ved at etablere sig på arbejdsmarkedet. Det udfordrer både deres ledere og kollegaer, fordi den yngre generation er så markant anderledes end dem selv. Z’erne er nemlig opdraget til ligeværd og forhandling, de udtrykker deres kreativitet og følelser, de søger en meningsfuld karriere med god work-life-balance, og så er de den mest sårbare og fællesskabsorienterede generation, vi nogensinde har haft. Men hvorfor er Generation Z så forskellig fra andre generationer, er der en generationskløft og hvad kan vi lære af dem?I denne bog giver kultursociolog Emilia van Hauen både en indgående analyse af de unge, der er ved at revolutionere vores arbejdsmarked og kommer med en personlig beretning om, hvordan hun selv har oplevet et samfund under hastig forandring. Med lune og nysgerrighed tager van Hauen et opgør med generationsbashingen og ser i stedet med optimisme på forskellene mellem generationerne og viser, hvordan vi bedre kan forstå hinanden og skabe en fælles verden, hvor alle kan leve godt og arbejde sammen på tværs af erfaringer, værdier og alder.
A century ago, everyone was convinced that by now we would be working a 15-hour week. It never happened. Not because of any lack of efficiency savings or streamlining. We still work for dear life.In this book, anthropologist Dennis Nørmark and philosopher Anders Fogh Jensen set out to discover how we spend our working lives. It is a journey into absurdity, where the meaning of work has disappeared and the promise of leisure has never been fulfilled. Instead, we have more rules, useless projects, forgettable HR initiatives, endless meetings and trivial PowerPoint presentations.The authors come from both sides of the political divide, but this book is not a meeting in the middle. It’s a showdown with an old-fashioned concept of work, and a blueprint for what we can do about it – as employees, as managers and as a society.It is time to think and act differently. Otherwise, we may find ourselves committing the greatest act of self-sabotage in history. We risk making a mockery of our past and being seen as a laughing stock in the future. First, we must confront one of the greatest taboos of our era: Pseudowork.
Har du ladet en medarbejder ændre adfærd uden at gribe ind, fordi du håbede, at det gik over af sig selv?Har du på fornemmelsen, at en medarbejder er ved at udviklestress, men holder du igen med at tale om det, fordi du frygter, at samtalen bliver for privat?I flere år har vi har bildt os selv og hinanden ind, at stress er en sygdom, vi bliver ramt af, hvis vi arbejder for meget. At det er arbejdspladserne og lederne, der gør de ansatte syge. Men hvis vi udelukkende ser stress som et overbelastningssyndrom og sender medarbejdere hjem, så dekan få fred og ro, overser vi, hvad der reelt skal til for at komme stress til livs. Og vi får aldrig udnyttet de afgørende muligheder, der er for at forebygge stress.Jeg gør det i morgen – fra undgåelse til stressforebyggende ledelse gør op med en række myter om stress og viser, hvorfor relationen mellem en leder og en medarbejder er det rigtige sted at begynde, når vi vil knække den stresskurve, som ingen endnu har formået at få bugt med.Forfatterne kommer med deres bud på, hvordan du som leder kan gribe stress anderledes an. Du bliver introduceret til et nyt og mere nuanceret syn på stress og bliver klædt på til at forebygge stress blandt dine medarbejdere ved hjælp af fire konkrete trin, hvor du blandt andet lærer at være professionelt nysgerrig. Du møder en række ledere, der har bragt stressrelateret sygefravær blandt deres medarbejdere ned ved at arbejde målrettet med deres ledelse. Kort sagt: en bog om stressforebyggende ledelse, hvor din rolle og dine muligheder som leder bliver tydelige, så du kan gøre en vigtig forskel.Bogen henvender sig til alle ledere i både offentlige og private virksomheder.
"Vigtig og velfortalt danmarkshistorie" 5 hjerter, PolitikenUnderdanmark - livet på samfundets bund er en noget anden danmarkshistorie end den gængse, for det er ikke konger, adelige eller andre personer fra Overdanmark, der er det centrale. Det er derimod den store majoritet af underdanskere, der udgjorde samfundets nederste klasser - tiggere, fattiglemmer, prostituerede, natmænd, bødler, rakkere, fæstebønder, landarbejdere, husmænd, tyende på land og i by og de første industriarbejdere. Nok havde de forskellige livsbetingelser, men de var fælles om at kæmpe en daglig kamp for at overleve. Fokus i beretningen om Underdanmark er lagt på tiden fra omkring 1600 frem til Steinckes socialreform og Kanslergadeforliget i 1933. ”Underdanskerne” præsenteres i fire hovedkapitler: De elendige, De udstødte, De tjenende og De arbejdende, og tager udgangspunkt i de mange personberetninger fra samfundets nederste klasser. Blandt de mange ellers anonyme og miserable skæbner findes dog også fynboen Hans Christian, der siden blev en verdensberømt eventyrdigter. Underdanmark præsenterer et Danmark, der ikke længere findes, men giver den moderne velfærdsdansker indsigt i, hvor fysisk og psykisk belastet tilværelsen var for en stor del af den danske befolkning for ikke mere end 100 år siden.
‘Menneskets sorg’ belyser forskellige sorgerfaringer og de kulturelle rammer og forestillinger om lykke og lidelse, som sorg udspiller sig inden for i vores tid. Et fokus på sorgen åbner for en bredere analyse af de menneskelige vilkår i vores kultur. Med en mere tilbundsgående viden kan vi bedre begribe sorgens mange facetter, både for at opnå en dybere forståelse af fænomenet, men også for at kunne tage kvalificeret stilling til diagnosticeringen og behandlingen af sorg med henblik på at forbedre samfundets tilbud til mennesker i sorg.‘Menneskets sorg’ er baseret på tværvidenskabelig forskning i Forskningscentret Sorgens kultur ved Aalborg Universitet. Den er redigeret af Svend Brinkmann og Anders Petersen.Bogens bidragydere er:Ignacio BrescóSvend BrinkmannJohn BrodersenMikkel Krause FrantzenMichael Hviid JacobsenEster Holte KofodAllan KøsterLene LarsenPeter Clement LundMaja O’ConnorAnders PetersenNiels SaxtrupAlfred Bordado SköldAnne SuhrLuca TateoBrady WagonerDitte Winther-Lindqvist
Er prekariseringen kommet for at blive? Det ser denne bog på.Prekarisering handler om usikre og midlertidige ansættelsesformer, hvor de arbejdendes rettigheder, sikkerhed og arbejdsforhold nedbrydes. I dag har prekariseringen bidt sig fast og ser ud til at brede sig til hele samfundet. Den gør fremtidsudsigterne ustabile og uforudsigelige for de berørte – og i sidste ende for os alle sammen.Prekarisering – og akademisk arbejde fremlægger den hidtil mest omfattende analyse herhjemme af prekariseringens årsager, dynamikker og former. Hvad er det, der driver prekariseringen frem? Og hvor fører den os hen?Ud fra en lang række personlige historier undersøger bogen empirisk, hvordan prekarisering breder sig blandt akademikere, og hvordan man forsøger at leve med det vilkår. Den tegner et billede af usikkerhed og modgang, men også ukuelighed og vilje til forandring.Til slut rejser forfatterne en diskussion af, hvordan prekariseringen kan imødegås. Hvad kræver det af os som samfund og som mennesker at vende udviklingen?Alle fire forfattere er tilknyttet Center for Arbejdslivsforskning, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC.
A FINANCIAL TIMES BOOK OF THE YEARA call to action for the creative class and labour movement to rally against the power of Big Tech and Big Media.Corporate concentration has breached the stratosphere, as have corporate profits. An ever-expanding constellation of industries are now monopolies (where sellers have excessive power over buyers) or monopsonies (where buyers hold the whip hand over sellers) - or both.Scholar Rebecca Giblin and writer and activist Cory Doctorow argue we're in a new era of 'chokepoint capitalism', with exploitative businesses creating insurmountable barriers to competition that enable them to capture value that should rightfully go to others. All workers are weakened by this, but the problem is especially well illustrated by the plight of creative workers. From Amazon's use of digital rights management and bundling to radically change the economics of book publishing, to Google and Facebook's siphoning away of ad revenues from news media, and the Big Three record labels' use of inordinately long contracts to up their own margins at the cost of artists, chokepoints are everywhere.By analysing book publishing and news, live music and music streaming, screenwriting, radio, and more, Giblin and Doctorow deftly show how powerful corporations construct 'anti-competitive flywheels' designed to lock in users and suppliers, make their markets hostile to new entrants, and then force workers and suppliers to accept unfairly low prices.Chokepoint Capitalism is a call to workers of all sectors to unite to help smash these chokepoints and take back the power and profit that's being heisted away - before it's too late.
Det er et politisk ønske, at flere ældre skal blive på arbejdsmarkedet frem til eller ud over pensionsalderen. Men hvordan kan det lade sig gøre?Seniorarbejdsliv præsenterer den nyeste, forskningsbaserede viden om faktorer på individ- og virksomhedsniveau, der påvirker mønstrene for tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Bogen søger blandt andet at besvare følgende spørgsmål: Hvorledes er strømmene mellem beskæftigelse, tilbagetrækning, arbejdsløshed og genbeskæftigelse? Hvilke faktorer bidrager til at skubbe seniorer ud af arbejdsmarkedet før tid, og hvilke faktorer kan få seniorerne til at forblive erhvervsaktive? Hvilken betydning spiller efteruddannelse for at fastholde seniorerne på arbejdsmarkedet?Er seniorpolitikker noget entydigt godt, eller kan disse politikker rumme konfliktpotentialer?Anvendes alder som et kriterium ved afskedigelser? Hvilke fordomme har arbejdsgiverne over for ældre, og i hvilket omfang oplever seniorerne, at de diskrimineres?Forfatterne er tilknyttet forskningsinstitutioner som Teamarbejdsliv, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø og Aalborg Universitet. Forfatterne er: Karen Albertsen, Lars L. Andersen, Ulrik Gensby, Per H. Jensen, Annette Meng, Peter Nielsen, Flemming Pedersen, Jeevitha Yogachandrian Qvist, Emil Sundstrup og Wouter de Tavernier.
’Hvis man kan, så skal man!’ Sådan lyder argumentet ofte, når politikere argumenterer for at skrue ned for ydelsesstørrelsen eller op for de krav, der stilles til udsatte borgere.Gruppen af udsatte, der vurderes godt at kunne, ekspanderer løbende. Udsatte borgere ses nemlig ikke længere som skæbner, der er ramt af vanskeligheder, men med et optimistisk blik som mennesker, der rummer ressourcer og potentialer, som kan bruges på arbejdsmarkedet.Systemet har, så at sige, taget ja-hatten på. Et nyt og langt mere positivt sprog har over de seneste årtier gradvist indtaget socialpolitikken og fortrængt tidligere tiders sprog. Færre end tidligere får tilkendt førtidspension, og i dag beskrives selv de mest udsatte mennesker i kontanthjælpssystemet som ’aktivitetsparate’.Konsekvensen er, at flere og flere udsatte betragtes som uværdigt trængende: Som mennesker, der godt kan, men alligevel ikke gør, og som det derfor er legitimt at møde med kontante midler. Dernæst retter det politiske system krav imod udsatte borgere – krav, som de oplever, at de er ude af stand til at honorere.Bogen dokumenterer denne udvikling og viser, hvordan skiftet frem imod et mere og mere positivt syn på den udsatte borger gradvist har vundet frem over de seneste årtier. Den udpeger nogle af de konsekvenser, udviklingen har haft.Mathias Herup Nielsen (født 1984) er kandidat i forvaltning fra Roskilde Universitet og ph.d. i Statskundskab fra Aalborg Universitet. Han arbejder som forsker og underviser i samfundsvidenskab på Aalborg Universitet.
Et Polsk forbryderalbum I starten af1900-tallet kom 100.000 polske sæsonarbejdere til Danmark. Overraskende mangeaf dem endte med at begå forbrydelser.Når man leder efter gamle straffeakter på Rigsarkivet finder man utalligepolske sager. Som en avis skrev i 1908: ”I vore arrester sidder altidpolakker.”ForbrydelserneAviserne bugnedemed historier om de kriminelle polakker. De blev omtalt som ”uciviliserede,dyriske, tyvagtige og hurtige på kniven.” De fleste sager drejede sig om voldog tyveri af mad, penge, cykler og statussymboler som lommeure og fine støvler.De polske piger blev gravide og gik i stadig løsere gevandter. Når de skulleføde gik de alene ud i marken og trak barnet ud af deres skød. Ofte dødebarnet.Historier omDanmarkHver for sig erstraffesagerne historier om individuelle og ofte banale forbrydelser. Sammentegner de et levende og dystert billede af hvordan det for 100 år siden var atvære polsk landarbejder i Danmark.Ofte levede de underusle kår. På kasernerne boede de sammenstuvede i små og overfyldte kamre. Madenbestod af kartofler og skummetmælk som man normalt gav til grisene. Arbejdetstod på fra 5 morgen til 7 aften. Mange af dem kunne ikke læse og forstod ikkederes arbejdskontrakter og blev tit snydt af arbejdsgiverne. Når de forlod gårdeneog begav sig ud i de danske landsbyer blev de mødt af nedladenhed og foragt.Straffeakternefortæller om den dybe kløft der var mellem de unge polakker og det danskesamfund. Om danske herregårde og sukkeraktionærer der blev hovedrige på det mankaldte ’den hvide slavehandel’. Om arbejderavisernes ambivalente forhold til depolske løntrykkere og om danskernes syn på udenlandske arbejdere fra’uciviliserede’ lande.De farlige dage Udover at værevidnesbyrd om dansk historie er de gamle straffeakter også fortællinger om ungemennesker der var langt væk hjemmefra. Hovedparten af de polske sæsonarbejderevar purunge, kun 15-20 år. I Polen levede dei små, tætte landsbyer, hvor den katolske kirke og landsbykulturen trængte ud ialle kroge og så alt. I Danmark var de frisatte, uden for landsbyensovervågende og beskyttende rækkevidde, overladt til sig og deres jævnaldrendelandsmænd.Når det blevlørdag fyraften, efter en lang uge med monotont arbejde i roemarken, ville defeste og danse. Brændevinsflaskerne kom på bordet og så dukkede det somdatidens aviser kaldte polakkernes ”primitive og dyriske natur” op i dem. Detvar på de tidspunkter de fleste forbrydelser skete. Lørdage og søndage varfarlige dage. Det var de dage hvor de tilbageholdte følelser blev sluppet løs. BogenBogen indeholder135 polske forbryderfotografier og 25 personhistorier der genskaberforbrydelserne. Derudover citater fra gamle aviser der viser hvordan mandengang betragtede og omtalte de polske arbejdere. Sammen giver kilderne etlevende indblik i polakkernes hverdag og de konflikter der drev dem ud iforbrydelser.Bogen udkommer 2. december 2023 i stort formatmed titlen ’Et polsk forbryderalbum – Danmark 1893-1929.’334 sider, 300 kr.Bogens forsideBilledet på bogens forside viser RozalyaMusial der i 1913 kvalte sit nyfødte barn i en udtørret mergelgrav på Lolland.Hun blev dømt til 4 års fængsel som hun afsonede i kvindefængslet i København.Rozalyas skæbne bliver fortalt i historien ’Drillet til mord’.
Active labour market policies aim to assist people not in work into work through a range of interventions including job search, training and in-work support and development. While policies and scholarship predominantly focus on jobseekers' engagement with these initiatives, this book sheds light for the first time on the employer's perspective.
DEN GRØNNE OMSTILLING KRÆVER NYE MÅDER AT ARBEJDE PÅKommunerne har ambitiøse klimaplaner på dagsordenen i disse år. Med dem følger øgede krav til offentlige medarbejdere og ledere om et nyt mindset, nye roller og samarbejder på tværs.Fokus i denne bog er den grønne omstilling, som den tager sig ud i et demokratisk og styringsmæssigt lys. Bogen giver et overblik over forskning, erfaringer og cases fra både indland og udland med det formål at vise vejen til, hvordan vi kan lykkes bedre med grønne tiltag i et samarbejde mellem kommuner og engagerede borgere og virksomheder.Med udgangspunkt i konkrete eksempler kortlægger forfatterne de udfordringer, den grønne omstilling stiller kommunerne overfor, og giver inspiration til, hvordan de kan nytænke beslutningsprocesser og samarbejde med borgere og lokalsamfund.Bogen henvender sig til beslutningstagere og medarbejdere i den offentlige sektor, til klimainteresserede borgere eller græs- rødder og til studerende inden for forvaltning, planlægning, miljø og klima."Bogens solide analyser, teoretiske perspektiver og konkrete eksempler er et oplagt og inspirerende afsæt for vores aktuelle samarbejde med Gate 21’s partnere om at bevæge sig fra plan til handling og kaste sig ud i rollen som handlingsorienteret katalysator af lokal omstilling.”- Dorte Fænø Mondrup, seniorprojektleder, Gate 21
I 2012 kaldte professor Nina Smith med et glimt i øjet kvinder for en ”underskudsforretning” for staten. Udsagnet henviste til de økonomiske uligheder og udfordringer, som mange kvinder står overfor, og som begrænser deres frihed, selvstændighed og karrieremuligheder. Med denne bog ønsker hun og økonomen Anne-Mette Barfod at vise, hvordan kvinder kan blive en overskudsforretning – både for staten og for sig selv.Ifølge forfatterne er det afgørende, at fremtidens velfærdsstat bliver vedligeholdt. For nedbrydes den danske velfærdsmodel, vil det især skade kvinderne, som risikerer at skulle stå for det omsorgsarbejde, som staten har påtaget sig. Konsekvensen for kvinderne vil være begrænsede karrieremuligheder og økonomisk afhængighed.Den store udfordring for ligestillingen og velfærdsstaten er at finde veje til at gøre arbejdsmarkedet mere familievenligt og ligestillet samtidig med, at den økonomiske holdbarhed ikke bliver sat over styr.Bogen er også et opgør med finansministeriets gængse og gammeldags regnemodeller, så værdien af at investere i velfærd og offentlig omsorg i højere grad bliver indregnet.
Langt de fleste danskere oplever tryghed i deres arbejdsliv, men der er også grupper, som føler sig utrygge.Denne bog præsenterer resultaterne af en omfattende tryghedsundersøgelse på det danske arbejdsmarked. Den bygger på et repræsentativt udsnit af befolkningen i den erhvervsaktive alder og undersøger oplevelsen af tryghed og forskellige former for tryghed.Undersøgelsen skelner mellem tryghed i arbejdet og på jobbet, tryghed i ansættelsen, tryghed i at kunne finde andet arbejde og tryghed i indkomsten. Trygheden – eller mangel på samme – i arbejdslivet har konsekvenser for vores trivsel. Generelt set har trygge i arbejdslivet højere arbejdsglæde og mindre risiko for stress.Bogen henvender sig til studerende, forskere og alle med interesse for udviklingen på arbejdsmarkedet.Undersøgelsen, som er finansieret af TrygFonden, er den første af en række undersøgelser af tryghed i arbejdslivet og skal efter planen gentages hvert andet år. Bag undersøgelserne står professor Thomas Bredgaard (f. 1972), lektor Laust Høgedahl (f. 1983), lektor Mads Peter Klindt (f. 1976) og lektor Stine Rasmussen (f. 1981) fra Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet.
This book provides a comprehensive overview of ¿societal deception¿ - how and why people are deceived and led to believe fake news. Coherently blending critical political economy and sociology, the author provocatively examines how corporations, political parties, the media, think tanks and assorted 'influencers' seek to manipulate public opinion to achieve their goals. This book spans an array of contemporary topics and issues not normally tackled by a single writer ¿ the media, genetic engineering, fast food, environmental pollution, climate change, economic inequality, political manipulations, sports, and religion. While critical in subject matter, and replete with easily accessible and reliable sources, this book is highly readable and entertaining for the general as well as academic audience interested in current global issues.
The ebook edition of this title is Open Access, thanks to Knowledge Unlatched funding, and freely available to read online. Acknowledging the institutional challenges that hinder the work and careers of working-class academics, Teresa Crew calls for a more inclusive and equitable higher education landscape.
Eine intensive wissenschaftliche Auseinandersetzung mit den Familiendarstellungen in den Angestelltenromanen der Weimarer Republik ist bislang nicht erfolgt. Es ist die Motivation der vorliegenden Untersuchung, einen Beitrag zum Schließen dieser Forschungslücke zu leisten. Die Leitfrage lautet, wie und mit welcher Intention die Familien und andere persönliche Beziehungen in den Romanen dargestellt werden. Es wird davon ausgegangen, dass diese Darstellungen wesentliche Funktionen innerhalb der Romane übernehmen, da die Autorinnen und Autoren mit ihrer Hilfe die prekäre Situation der Familie und der Angestellten offenlegen, beide kritisch hinterfragen und auch Zusammenhänge herstellen. Dem soziologischen bzw. literatursoziologischen Interesse der Arbeit folgend dienen kontextorientierte Methodenansätze dabei als Grundlage.
Diese Open Access Publikation bündelt Ergebnisse aus der ersten Förderphase des interdisziplinären DFG-Schwerpunktprogramms 2267 ¿Digitalisierung der Arbeitswelten¿. Digitalisierung verändert Arbeit mit vielfältigen Konsequenzen für Arbeit(smarkt) und Qualifizierung. Wie dramatisch und grundsätzlich diese Veränderungen sind, wird seit Jahren kontrovers diskutiert und anwendungsbezogen erforscht. Das Schwerpunktprogramm nimmt die Veränderung der Arbeitsgesellschaft als Ganzes in den Blick ¿ Geschichts-, Sozial- und Wirtschaftswissenschaften analysieren die vielschichtigen und widersprüchlichen Dynamiken als eine systemische Transformation. Leitend ist dabei die These von drei Bewegungsdynamiken: die Durchdringung (z.B. von digitalen Arbeitsprozessen), die Verfügbarmachung (z.B. von Daten über einzelne Arbeitshandlungen) und die Verselbständigung (z.B. von datengetriebenen Wertschöpfungsketten). Methodische Reflexionen zu Erfassbarkeit der Transformation runden den Band ab.
This book develops an understanding of researchers' engagements with their subjects as a generative mode of knowledge production that takes place between researchers and their research fields. It promotes the idea that rather than value neutrality, caring may be helpful when a researcher makes suggestions for improvement and constructs interventions. The authors reflect on questions such as how researchers take can sides without taking a fundamental principle of action for granted. What tensions and obstacles do researchers meet while they strive to engage carefully? How do careful engagements affect academic work and output? What inequalities are produced especially when there is funding involved in the research? The contributions discuss a range of topics including responsibility (and response-ability), collaboration, proximity, ethics, bodily entanglements, values, and affective attachments in social research. The book brings together an impressive team of international researchers from different disciplines to nuance the discussion and provides a rich collection of empirical studies from healthcare, urban planning, environmental science, participatory design, and museums, among others. This is a very topical volume for all social and behavioural scientists engaging in research, particularly those engaged in ethnographic research.
The Arab uprisings ofthe early 2010s raised hopes for the development of more democratic structuresand better living conditions for millions in the region. Instead, they werefollowed by authoritarian backlash, civil wars, economic collapse and food andenergy insecurity. Young people are often the ones hit hardest by theconjunction of these problems. How do they cope with insecurities and growinguncertainties, and what drives them to pursue their own dreams in spite ofbeing disenfranchised?The Dispossessed Generation is the most comprehensive, in-depth study of young people in the MENA region to date, providing invaluable insights into their self-perceptions and life chances. In this volume, an interdisciplinary team of researchers assess a survey of 12,000 sixteen- to thirty-year-olds from Algeria, Egypt, Iraq, Jordan, Lebanon, Libya, Morocco, Palestine, Sudan, Syria, Tunisia and Yemen. They illuminate the extent to which young people engage with their societies and mine new opportunities from a multiplicity of crises.
"When you work on the streets of Dhaka, crime is part of everyday life. Rackets are ubiquitous, political muscle widespread and territory often fought over. Locals refer to the syndicate that lie behind the faðcade of the city, controlling who works where, how services are delivered and who profits. Based on years of research, Syndicates and Societies reveals how syndicates shape life in Kawran Bazaar, the largest marketplace in Bangladesh, and offers a new approach to understanding the nexus of crime and politics. The book traces the bazaar's history from a heartland of gangsters to being dominated by ruling party leaders and state officials. It follows a group of labourers as they seek a place in this world, aligning themselves to leaders, orchestrating bombings and fighting off rivals. Syndicates and Societies thus explores the relationship between crime and order, revealing a world of extortionists and informers, political muscle and union leaders"--
Unter Anwendung der Frame-Theorie wird in diesem Buch die Rolle von nicht-verbalisiertem Vorwissen in der interkulturellen Markenkommunikation untersucht. Eine starke Marke ist ein sowohl komplexes als auch fiktionales Konstrukt, das sich neben verschiedenen Oberflächenmerkmalen auch aus Assoziationen, Empfindungen und Hintergrundwissen zur Marke zusammensetzt. Mit einer kognitiv-linguistischen Vorgehensweise wird anhand von vier Fallbeispielen analysiert, welche unterschiedlichen Kommunikationsstrategien etablierte Unternehmen zur interkulturellen Positionierung von Marken nutzen und inwieweit diese sich in der Wahrnehmung der Rezipienten widerspiegeln. Dabei wird von einem holistischen Denkansatz ausgegangen, bei dem Sprachwissen und Weltwissen eine untrennbare Einheit darstellen und der Fokus liegt darauf, zu verstehen, wie abstraktes und künstlich erzeugtes Wissen um eine Marke kommunikativ etabliert werden kann und welche Rolle die landeskulturelle Bedingtheit hierbei spielt.
Skibsværfternes historie sætter ord og billeder på det 20. århundredes værftshistorie. Engang var mange tusinde mænd – og senere også en hel del kvinder – beskæftigede i en industri, som var med til at definere Danmark. Gennem 150 år blev der hamret, svejset og bygget skibe af jern og stål i næsten alle større danske kystbyer. I dag ligger værfterne tyste hen, revet ned eller ombygget til andre formål.Men i denne bog lever historien om dengang, vi byggede skibe, fortalt i både tekst og billeder. Lige fra dengang i 1912, hvor det danske skibsværft B&W byggede det første oceangående skib i verden, som er drevet af en dieselmotor og dermed lagde grunden til en international førerposition som producent af både skibe og skibsmotorer op gennem det 20. århundrede. Og til 2006, hvor Lindø-værftet byggede det, som dengang var verdens største containerskib: det næsten 400 meter lange Emma Mærsk. Men blot seks år senere må også Lindø lukke, som det sidste af de store, danske skibsværfter.Lars K. Christensen er museumsinspektør ved Roskilde Museum (ROMU) og historiker, dr.phil. Han har skrevet flere bøger om arbejdsliv og industrihistorie i Danmark samt medvirket i flere TV-udsendelser om samme emne.
Elinor C. Ostrom, a Nobel prize winning political economist, made important contributions to common pool resources, economic governance, and polycentricity. Viviana A. Zelizer, a prominent economic sociologist, has done groundbreaking work on how culture shapes our economic lives. Together, the work of Ostrom and Zelizer spans the disciplines of economics, sociology, political science, and public policy by exploring the social relations and community-based organization of everyday life. Both scholars examine the norms, social connections, and cultural impacts of exchange and governance. This volume explores their contributions and builds off of their research programs to explore the social movements, community recovery, and war, and women¿s issues across a variety of disciplines, including economics, political science, sociology, history, and archaeology.Inspired by Zelizer¿s 2019 Ostrom Speaker Series lecture for the F. A. Hayek Program for Advanced Study in Philosophy, Politics, and Economics at the Mercatus Center at George Mason University, this volume explores the connections between the work of Elinor Ostrom and Viviana Zelizer. Beginning with a lead chapter by Zelizer where she reflects on the connections between her work and Ostrom¿s oeuvre, the volume brings together scholars who tease out some of the important concepts and implications of Ostrom and Zelizer¿s research. This volume furthers economic inquiry by ensuring that the critical examinations of these timely and important themes are made available to students and scholars.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.