Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Stå fast lærte danskerne at tage nej-hatten på og holde op med at mærke så meget efter hele tiden. I bogen fremhævede Brinkmann menneskets forpligtelser som alternativ til den evige kredsen om selvet og dets udvikling. Men hvad har mennesket pligt til? Hvad er værd at stå fast på? I Ståsteder giver Brinkmann svar på disse spørgsmål ved at pege på ti eksistentielle holdepunkter, som kan give vores liv mening – når vi er holdt op med at jage den evindelige udvikling.I Ståsteder er Brinkmanns udgangspunkt, at vi i moderne tid mangler sans og begreber for indhold, mål og formål i vores aktiviteter. I takt med, at vi er blevet rigtig gode til at måle og veje verden, er vi blevet tilsvarende dårligere til at vurdere værdien af det, vi måler og vejer.Bogens ti ideer viser ti veje til selvudsigt. Selvindsigt er ifølge Brinkmann ikke uvigtigt, men betydningen af indsigt kan man kun forstå, hvis man har udsigt til de steder, man skal stå fast.
Vi er gået fra forbudssamfund til påbudssamfund, fra regler til idealer. Det er egentlig ikke, fordi de unge har gjort noget forkert, de har bare aldrig gjort nok. Derfor er det heller ikke længere skylden, men skammen og utilstrækkeligheden, der fylder i dag.Utilstrækkelig er skrevet til de pligtopfyldende og samvittighedsfulde unge, der forsøger at gøre det godt, men som alligevel siger ”Det er min egen skyld”. Til den skoleudmattede, for hvem intet er godt nok, hvis bedre er muligt. Til dig, der føler dig forkert, selvom du forsøger at gøre alting rigtig.Derfor er Utilstrækkelig er samtidig velegnet for enhver forælder eller underviser, der arbejder med unge, og som ønsker en bog, der ikke kun taler om den unge, men direkte til den unge.
Tramp nye stier En coach og en hjerneforsker giver dig i denne bog recepten på, hvordan dit nytårsforsæt i år skal lykkedes: Det handler om at trampe nye stier i din hjerne! Vaner udgør motorveje i hjernen. I stedet for at forsøge at slette de veje, vi vil af med, skal vi gå efter at opdyrke nye forbindelser. Det første er nemlig umuligt, mens det andet er let. Du skal trampe en ny sti og lade de gamle stier gro til stille og roligt, når de ikke er nyttige længere.Du skal også opbygge evnen til at lære af dine succesfulde vaneændringer, af strukturen i dine gode vaner. Og så skal du i øvrigt vælge en metode, hvor du dels tager små skridt (for så bliver hjernen medspiller), dels hjælper dig med at fastholde proportionerne i din forandring. Hvorfor skal man lære sig selvcoaching?Forfatterne Anette Prehn og Kjeld Fredens har tre gode grunde til at lære selvcoaching: Du er sammen med dig selv hele tiden! Hører du til blandt flertallet – der har en benhård indre kritiker – vil det gøre en stor forskel at coache dig selv konstruktivt. Selv hvis du samarbejder med en coach omkring forandring i dit liv, og f.eks. har en times session hver 14. dag, har du stadig 335 timer alene i samme tidsrum. Her står og falder din succes med din evne til at være din egen bedste motivator og selvregulator. Stadigt flere oplever forventning om selvledelse i deres arbejde: At kunne planlægge, gennemføre og udvikle arbejdet selvstændigt – med virksomhedens mål og værdier for øje. Hvad enten du er en selvledende medarbejder, i en satellitfunktion, selvstændig eller leder et sted, hvor det er ”koldt på toppen”, er bogen her for digForfatterne giver ikke ”hurtige fix” til forandring. De giver i stedet indsigt i hjernens spilleregler, så læseren kan tage højde for dem og tænke dem ind i sine kreative strategier. Man starter med at læse bogen og lave de enkle, kraftfulde øvelser.
Sammen med en lang række af Danmarks absolut bedste sportsfolk undersøger forfatterne – en fodboldtræner og en ledelsesforsker – hvad det har af konsekvenser, når man ikke primært er motiveret af at vinde, men føler sig forpligtet af sit talent til at sætte sig spor på anden måde. Ofte bliver de misforstået med et potentielt talenttab til følge.Vi tror ofte, at topatleters primære drivkraft er at vinde. At de sætter sig mål, og at deres karriere og motivation kulminerer, når de løfter trofæet eller får guldmedaljen om halsen. Men langt fra alle har det sådan. De atleter, hvis primære drivkraft ikke er at vinde, bliver ofte misforstået i en verden, der hylder de ydre præstationer. Når de bliver mødt med præstationskrav og resultatmål, mister de motivationen, de mister meningen med at dyrke deres sport, og de mister sig selv. I mødet med præstationskulturen indstiller nogle karrieren, før den overhovedet er kommet i gang, mens andre præsterer ringere og ringere, fordi deres flamme ikke længere brænder rent. Nogle bliver sat af holdet, fordi de bliver opfattet som arrogante, fordi de ikke motiveres af de målsætninger, de mødes med. Alt i alt er der risiko for et ødelæggende talenttab, hvis man ikke forstår, hvad disse atleter er drevet af, og hvordan de skal ledes.Talent tabes dog ikke kun i sportens verden. Det tabes også i erhvervslivet og i skolesystemet og andre steder, hvor den målstyrede præstationskultur dominerer. Målstyring motiverer nogle, men langt fra alle, og den motiverer slet ikke originalerne og de kreative og innovative talenter. Bogens casestudie af elitesport skal derfor illustrere et større talenttab: Det talenttab, vi som samfund ikke har råd til og derfor er forpligtet til at forhindre. Forfatterne viser gennem interviews med atleterne og arketypeanalyser, hvor store forskelle der er i, hvad der motiverer den enkelte atlet til store præstationerDeltagerne i bogen er Mikkel Kessler (boksning), Rikke Møller Pedersen (svømning), Frederik Løchte Nielsen (tennis), Pierre-Emile Højbjerg (fodbold), Rasmus Henning (triatlon), Sara Slott (hækkeløb), Rene Holten Poulsen (kajak), William Kvist (fodbold), Lisbeth Seierskilde (dressurridning), Michael Maze (bordtennis).
Uden omsvøb eller metafysiske fantasterier præsenterer Eckhart Tolle kernen i det ægte spirituelle budskab: væren i Nuet. Der er en sjælden kraft i hans ord, som giver os glimt af en større virkelighed. En virkelighed vi tager del i, når vi er fuldkomne nærværende og slipper vores stadige grublen over fortiden og bekymring for fremtiden. Eckhart Tolle introducerer begrebet ´smertekroppen´ som betegnelse for summen af de negative følelser som den enkelte har ´sparet sammen´ gennem livet og bærer på. Smertekroppen er sammen med vores identifikation med sindet og tankerne de to største forhindringer for at opnå spirituel frigørelse. Der er en guldgrube af indsigter i Nuets kraft: - Vi er ikke vores sind og tanker - Vi kan finde vej ud af psykologisk smerte - Der er autentisk styrke i at overgive sig - Kroppen er en indgang til totalt nærvær - Stilheden og rummet, der omgiver os, er veje til Nuets kraft - Også parforhold kan fungere som en nøgle, når de bruges til at blive mere bevidste og dermed mere kærlige. Tolle springer alle meditative og terapeutiske ´mellemled´ over og arbejder i stedet med direkte væren i nuet - identifikation med den iagttagende bevidsthed, der er vidne til sind, krop og følelser.
Vi vil gerne være alene – når det er selvvalgt i sommerhuset – eller på en retræte eller et meditationskursus, men er ensomheden påtvunget er det en anden sag. Bogen udforsker den gode ensomhed kulturelt, historisk, psykologisk og praktisk og forfatteren bidrager med egne observationer lige fra en hule i Nordindien til en nærdødsoplevelse under alvorlig sygdom.
Hvordan skelner man vrøvl fra virkelighed og fakta fra fantasi?Svaret er: med videnskab!I SKEPTISK viser Theiss Bendixen ved hjælp af en lang række historiske og aktuelle eksempler, hvordan og hvorfor videnskaben virker, hvad videnskabens styrker og svagheder er, og hvorfor videnskaben er vigtigere i dag - for både samfund og individ - end nogensinde før. Og med sundhedsekspert Morten Elsøes kraftfulde og personlige forord er temaet slået an én gang for alle!I løbet af bogen vil læseren blandt andet blive klogere på:De mange "faldgruber" i den menneskelige tænkning, og hvordan du undgår dem.Videnskabens store bedrifter, essentielle metoder og uløste mysterier.Forskellen på "sund skepsis" og "usund skepsis".Psykologien bag problematiske samfundsfænomener som konspirationsteorier, politisk polarisering, fake news, "alternative fakta", fascination af alternativ medicin samt frygten for vacciner og GMO.Hvordan verden aldrig har været bedre, end den er lige nu - og hvordan medierne leder os til at tro det stik modsatte.Med andre ord er SKEPTISK både en håndbog i sund skeptisk tænkning og en hyldest - ja, nærmest en kærlighedserklæring! - til videnskaben og den virkelige verdens vidunderligheder.
Er der en kløft mellem det liv, du lever, og det liv, du gerne vil leve?Mange kender det: Vi ønsker os et bedre job, vores eget firma eller et lykkeligere kærlighedsliv. Men vi mangler selvtillid. Angsten kommer i vejen, og vi tøver med at forfølge vores drømme. Livet sættes på pause, mens vi udkæmper en indre krig med os selv.Russ Harris repræsenterer metoden ACT (Acceptance and Commitment Therapy), der baserer sig på den nyeste adfærdspsykologiskef orskning. Trin for trin hjælper han dig med at kortlægge dine egne værdier og udvikle selvtillid, så du kan skabe et meningsfuldt liv. Selvtillid er ikke en følelse, vi passivt skal afvente, men en måde at handle på, forklarer Harris – som i bogen punkterer mange myter om selvtillid og succes.
SJÆLENS LÆNGSEL er ikke rettet mod bestemte ting, hændelser eller mennesker – men er det enkelte menneskes længsel mod at finde sig selv, uden at føle sig forkert. Dvs. at føle sig hjemme i sig selv, hvor man end er. Hvis man ikke gør det, forstærker det ubehaget ved tilværelsen og ens lede ved sig selv. At finde hjem i sig selv er enkelt og svært på samme tid. Med udgangspunkt i barnets udvikling kortlægger bogen personlighedens forskellige karakterstrukturer, som de viser sig i krop og psyke. Med teori, eksempler og cases fra terapien illustreres, hvordan karakterstrukturerne hører sammen med forskellige livsholdninger med hver deres temaer, overlevelsesstrategier og styrkesider. Kendskabet til disse er bogens vej til at forene og opløse nogle af de sværeste paradokser ved det at være menneske. Ud fra kategorierne eksistens, behov, autonomi, vilje, kærlighed/seksualitet mv. beskrives de enkelte karakterstrukturer, det drømmearbejde og det psykoterapeutiske forløb, der knytter sig til de enkelte karakterstrukturer og tilhørende livstemaer. SJÆLENS LÆNGSEL er en vigtig fagbog for behandlere, pædagoger, forældre og andre, der interesserer sig for menneskelig udvikling. LARS J. SØRENSEN er cand.psych., specialist og supervisor i psykoterapi og ar 1979-2015 været chefpsykolog på Psykiatrihospitalet i Nykøbing Sjælland. Han har arbejdet med psykoterapi både i psykiatrien og privat praksis, og han har igennem mange år været underviser på forskellige psykoterapiuddannelser. Han er forfatter til en rækker bøger om psykologiske emner, bl.a. Smertegrænsen (2005) og Skam (2013).
Lige meget hvor vi går hen, er vi der. Men det glemmer vi alt for ofte. Vi henfalder tit og ganske ubevidst til antagelsen af, at det vi tænker på et hvilket som helst tidspunkt er "sandheden" om verden uden for og inden i os selv. Vi betaler en høj pris for denne fejlagtige antagelse - den koster os oplevelsen af nuet.For at give os selv lov til at være i kontakt med nuet, er vi nødt til at lade øjeblikket bundfælde sig for reelt at mærke nuet, se det i dets fylde, opleve det vågent, lære det bedre at kende, forstå det bedre.Redskabet er meditation - en proces, hvor vi uddyber og forfiner opmærksomheden og vågenheden så vi i højere grad kan anvende dem i vores liv.Lige meget hvor du går hen, er du der er en hurtig og nem adgang til det væsentlige i opmærksomhedsmeditation og dens anvendelsesområder. Den henvender sig til mennesker hvis liv - måske, måske ikke - er præget af problemer med stress, smerter og sygdom. Den henvender sig til dem, der ikke ønsker at give sig i kast med et egentligt undervisningsforløb, og dem, som ikke bryder sig om at blive belært om hvad de skal gøre, men som er tilstrækkelig nysgerrige og har lyst til selv at stykke tingene sammen ud fra inspiration, antydninger og forslag.Jon Kabat-Zinn er en internationalt anerkendt forfatter inden for selvudvikling. Han har skrevet flere bestsellere hvoraf denne er den første der udkommer på dansk. Han har grundlagt The Stress Reduction Clinic og arbejder med "fuld opmærksomhed" i mange forskellige sammenhænge, bl.a. på hospitaler og i fængsler.
Den ultimative håndbog for alle, der har brug for teoretisk og praktisk viden om Aspergers syndrom. Denne bog giver forældre og professionelle den nyeste viden til arbejdet med at forstå og hjælpe personer med Aspergers syndrom. Samtidig er den skrevet, så den kan bruges af dem, der har Aspergers syndrom. Hensigten er, at alle får viden om, hvorfor og hvordan personen er anderledes, så man baner vejen for, at han eller hun ikke føler sig ekskluderet. Der er altid en logisk forklaring på den tilsyneladende excentriske adfærd, som mennesker med Aspergers syndrom kan have. BOGENS KAPITLER: » Årsager til og tegn på syndromet » Diagnosen og dens indvirkning på personen » Theory of mind » At forstå og give udtryk for følelser » Social forståelse, venskaber og nære relationer » Særinteresser » Drillerier, mobning og psykisk sundhed » Sprog og kognitive færdigheder, sensorisk følsomhed og motorik » Uddannelse og erhvervsmuligheder » Ofte stillede spørgsmål På en lettilgængelig måde gennemgår bogen forskningen om Aspergers syndrom og relaterede diagnoser som fx autisme, gennemgribende udviklingsforstyrrelser og uspecificeret empatiforstyrrelse. Bogen handler om børn, unge og voksne og indeholder cases og personlige beretninger fra forfatterens praksis. Den giver svar på mange spørgsmål og er fuld af ideer til, hvordan man kan træne sociale færdigheder i hverdagen. ASPERGERS SYNDROM henvender sig til professionelle som lærere, pædagoger, psykologer, arbejdsgivere og til personer med Aspergers syndrom, forældre og pårørende. TONY ATTWOOD, ph.d., klinisk psykolog og en af verdens førende specialister i Aspergers syndrom. Født og uddannet i England, bor og arbejder i Australien i egen praksis og som lektor på Griffith University i Queensland. I mere end 25 år har Atwood arbejdet med tusindvis af personer i alle aldre med Aspergers syndrom, holdt kurser og workshops over hele verden, herunder også i Danmark, og er flittig forfatter til artikler og bøger om emnet, herunder bestselleren Én fod inde – én fod ude. Aspergers syndrom. 2. UDGAVE er udvidet med et nyt fyldigt introduktionskapitel.Hensigten er, at alle får viden om, hvorfor og hvordan personen er anderledes, så man baner vejen for, athan eller hun ikke føler sig ekskluderet. Der er altid en logisk forklaring på den tilsyneladendeexcentriske adfærd, som mennesker med Aspergers syndrom kan have.
Tysk-jødiske Hannah Arendt er en af det tyvende århundredes mest udbredte og originale tænkere, og ‘Åndens liv’ er hendes ufuldendte hovedværk, som hun skrev på til sin død i 1975. I ‘Åndens liv’, der var planlagt som et trebindsværk, men som på dansk udgives som ét bind, undersøger hun tanken selv, som den udfolder sig i det kontemplative liv. Til forskel fra sine tidligere skrifter, hvor hun fortrinsvis fokuserede på det aktive, politiske liv i den ydre verden, er dette værk anlagt som en afdækning af det indre liv, åndens liv, som af Arendt blev anset for at være det fundamentale. Ud af denne metafysiske undersøgelse kom et dybt originalt og udfordrende værk om at tænke, om at ville og om at dømme. Arendt står på skuldrene af traditionen, men altid modigt og selvstændigt - hun udfolder med sit eget pligtbud en dybt original “tænkning uden gelænder”. I ‘Åndens liv’ tænker hun i forlængelse af Aristoteles, Augustin, Immanuel Kant og Martin Heidegger, og stor opmærksomhed vies til Paulus, Epiktet, Thomas Aquinas, Duns Scotus, Hegel og Nietzsche.
Mange af de sværeste problemer, vi møder i livet, har deres oprindelse i familien. Vi er alle en del af et familiesystem, og når der kommer uorden i systemet har det konsekvenser for alle familiemedlemmer. Symptomerne kan være manglende selvværd, sygdom, depressioner, parforholdsproblemer m.m. Familieterapeuten Bert Hellinger har iagttaget, i hvor høj grad tidligere familiemedlemmers skæbne påvirker dem, som kommer efter. I realiteten styres alle familier af et sæt lovmæssigheder – en orden – der som oftest er skjult for dem. KÆRLIGHEDENS SKJULTE SYMMETRI er en sådan orden, der forsøger at bevare familiebåndene og beskytte familiens integritet. Når denne orden ignoreres, kommer der ubalance i familien med alle de personlige problemer, det medfører. Bert Hellingers grundlæggende redskab er en systemisk terapi, der er blevet kendt som familieopstillinger. I en familieopstilling undersøges familiestrukturen, og man søger at opdage en eventuel uorden og at genoprette systemets balance for derigennem at opnå en accept af det, som er. Når det lykkes, er det som et mirakel. Familieopstillinger har vist sig at være en dybt helende metode til at udforske og forstå de begrænsninger, vi ubevidst lægger på vores succes og vores sundhed både professionelt og i privatlivet. KÆRLIGHEDENS SKJULTE SYMMETRI er grundbogen i familie-opstillinger, som har tiltrukket sig verdensomspændende interesse i de seneste år. Metoden opstod i 80’erne og er i stadig udvikling. Det har vist sig, at den ikke kun fungerer inden for psykoterapien, men også er effektiv inden for f.eks. organisationsudvikling, socialt arbejde, uddannelse og politik. KÆRLIGHEDENS SKJULTE SYMMETRI er en levende blanding af indsigter, fortællinger, gengivelser af familieopstillinger, spørgsmål og svar, som kan inspirere og udfordre enhver med interesse for egen eller andres personlige udvikling.
Hvad er stress? Hvad sker der i kroppen? Hvad kan man gøre? Hvordan behandler man stress? Hvordan skal man forholde sig til stress på jobbet og i familien? Bogen henvender sig til dig, der er stresset og gerne vil have mere at vide om emnet, hvad du selv kan gøre, og hvor du kan få hjælp. I bogen finder du kort og klar viden om stress, hvorfor man bliver stresset, hvornår man bliver syg pga. stress, hvad du kan gøre ved det, og hvordan du lytter til kroppen og får god søvn, kost og motion. Kort & godt om STRESS indeholder viden og råd om sygemelding, tilbagevenden til arbejdet, diagnose, behandling og livet efter stress. Der er gode råd og information til pårørende og en FAQ, der giver svar på de mest almindelige spørgsmål fra mennesker med stress. Bogen er også relevant for pårørende, ledere, behandlere m.fl. Denne 2. udgave er opdateret og revideret med den sidste nye viden og forskning – og indeholder et nyt kapitel om at komme godt tilbage på arbejdet af stressforsker Malene Friis Andersen.
Svend Brinkmanns nye bog handling om tænkning – om det at leve et tankefuldt liv. Han argumenterer for, at tænkning giver mennesker en dyb glæde, fordi det at tænke er noget af det væsentligste, man kan gøre, og noget af det mest menneskelige, der findes. Men tankefuldheden har trange kår i den moderne verden. Derfor har vi grund til at lære os at tænke dybt, kritisk og selvstændigt igen.Så vidt vi ved, er mennesket det eneste væsen på denne jord, der kan tænke. Mange dyr kan foretage intuitive kalkulationer af risici, men kun mennesket kan tænke over livets mening, det retfærdige samfund eller på om Gud eksisterer. Det kan vi, fordi vi kan tænke refleksivt – tænke over hvordan vi tænker.Når man giver sig tid og er villig til at dvæle ved tankerne, bliver man både samvittighedsfuld og kritisk tænkende. At lade tankerne vandre uden ydre formål, at undre sig over verden, at fordybe sig i livets gåder, at insistere på tid til både omtanke og eftertanke er alt sammen aspekter ved det, bogen kalder tankefuldhed.
Selvfølgelig spiller dine følelser en rolle, når du som psykolog, pædagog, socialrådgiver eller lærer sidder over for en klient, elev eller borger. Og det er helt i orden!Med basis i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og den mentaliseringsbaserede tilgang (MBT) argumenterer bogens forfattere for normaliteten af selv stærke, tabuiserede følelser i arbejdet med mennesker. Med praktiske eksempler sætter de fokus på, hvordan sådanne følelser opstår i en professionel hverdag.Bogen giver dig anvendelige redskaber og øvelser, som kan styrke din evne til at håndtere disse almindelige udfordringer professionelt.Første del beskriver metoderne ACT og MBT. I anden del præsenteres almindelige følelsesmæssige udfordringer i arbejdet med mennesker herunder irritation og vrede, utålmodighed, skuffelse, utilstrækkelighed, betagelse m.m. Tredje del vedrører følelser rettet mod rammerne for arbejdet med mennesker.Med mig selv som redskab henvender sig til alle professionelle, der arbejder med mennesker – f.eks. terapeuter, psykologer, lærere, socialrådgivere, behandlere, pædagoger, mentorer samt social- og sundhedspersonale.
"Ringe i vandet" er den første bog, hvor en række af Bob Moore’s elever fortæller om den betydning, som Bob Moore’s undervisning og vejledning har haft for dem. Initiativtager og redaktør er Annette Ikast, og Bob Moore’s søn, Colin Moore, har skrevet forord til bogen. Bob Moore var meditationslærer og healer. Han blev født i Irland i 1928, flyttede til Danmark i 1974 og døde i Ringkøbing i 2008. Bob Moore var i egentlig og bedste forstand en ener. Oprindelig var han uddannet elektroingeniør, men studerede også teologi og andre beslægtede emner. Han blev tidligt i sit liv interesseret i spirituelle, religiøse og åndelige anliggender. Gennem sit virke i Danmark, i de sidste mange år i Ringkøbing, fik Bob Moore en varig og meget stor betydning for så mange mennesker, at han satte sit præg på samfundsudviklingen. Det talte Bob Moore aldrig om; dertil var han for beskeden, men realiteten er og var, at Bob Moore havde en meget stor betydning for mange tusinde mennesker fra alle dele af verden. Man mærker på alle de mennesker, der har bidraget til denne bog, en stor respekt for og kærlighed til Bob Moore. Han var i ordets dybeste forstand en lærer, en enestående, dybt engageret, ansvarlig og utrættelig lærer. Hans undervisning rækker langt ind i dette århundrede, hvor verden oplever alvorlige udfordringer og kriser. Vi véd, at Bob Moore var meget optaget af planeten Jordens situation og udvikling. Han kerede sig i høj grad om de kriser i verden, som han så klart så og mærkede, og jeg tror, at hele hans undervisning også var rettet mod at bidrage til at uddanne mennesker til at leve og virke i en verden og i en periode med meget store globale udfordringer.
Perfektion. Hvad enten det handler om arbejdsliv, familieliv eller fritidsinteresser, er det umuligt at opnå. Alligevel stræber mange efter det. Bogens omdrejningspunkt er de udfordringer og konsekvenser, der følger med livet som perfektionist, samt hvordan man med egenterapeutiske øvelser kan arbejde sig væk fra perfektionismens uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre. Et menneskes stræben efter perfektion kan bunde i flere ting. For mange er det en måde at stræbe efter at blive mere lykkelig, hel, accepteret eller god. Altså et godt menneske. Hovedparten af perfektionister synes ikke selv, at de er perfekte. Mange ved dog samtidig godt inderst inde, at de konstant forsøger at optimere sig selv for at blive det. Men det kan have alvorlige konsekvenser at stræbe efter det perfekte selv, det perfekte liv, de perfekte mål. Mange har sideløbende psykiske vanskeligheder, og hovedparten søger ikke professionel hjælp. I hvert fald ikke førend problemet har ført store vanskeligheder eller mere alvorlig psykisk lidelse med sig. Typiske følgevirkninger er blandt andet stress, angst, depression, manglende livsglæde eller mening i livet samt lavt selvværd. Bogen henvender sig til mennesker, der ønsker at arbejde med sig selv, og mennesker, der lever sammen med eller kender en perfektionist og ønsker øget forståelse. Bogen er også relevant for behandlere, der arbejder med perfektionisme og gerne vil vide mere om, hvordan man kan forstå og arbejde terapeutisk med perfektionisme. Anden del af bogen er øvelsesorienteret og handler om, hvordan man ved hjælp af refleksionsopgaver kan påbegynde arbejdet med at reducere sine perfektionistiske tendenser og søge hen imod et lettere og friere liv. Om forfatteren Marie-Louise Vandborg Svane Dehn er autoriseret psykolog og videreuddannet specialist i psykoterapi og klinisk psykologi med særligt speciale i depression, angst, stress, og perfektionisme. Hun har i løbet af de sidste 10 år arbejdet i psykiatrien og har ved siden af privatpraksis, hvor hun har klientforløb, supervisionsforløb og undervisningsopgaver. Marie-Louise skriver løbende artikler og vandt i 2009 en pris for formidlingsevnen i forbindelse med fremlægning og formidling af en litterær forskningsundersøgelse blandt Gentofte Hospitals netværk for unge forskere.
Ordet ’selvglad’ er mest et skældsord. Det er paradoksalt, når nu det at være glad for sig selv og være i balance er så vigtigt for at kunne møde omverdenen og andre mennesker med nærvær og åbent sind. Psykolog Lars J. Sørensen viser i denne bog, hvordan det at være glad for sig selv handler om at have en god og nærværende relation til sig selv, ligesom man kan have gode relationer til andre. Derfor er det netop relationerne og måden, vi er sammen på, der er i fokus i denne personlige og livskloge bog. SELVGLAD er psykologens bog om at blive og være menneske – og om menneskets livslange ægteskab med sig selv, på godt og ondt. Læsningen er en oplevelse, der giver nye indsigter og belyser vores udviklingsvej som mennesker. Omdrejningspunktet for denne inspirerende og tankevækkende bog er netop udviklingen og processerne snarere end selve målet.
De fleste elsker at rejse, men for nogle er det en pine, hver gang de skal på en flyrejse. De bliver fysisk dårlige bare af at tænke på et fly og undgår alt, der har med flyrejser og lufthavne at gøre. Konsekvensen kan være lange togture alene, mens resten af familien hurtigt når frem til destinationen, men sådan behøver det ikke at være. Du kan flyve hjælper dig af med din flyskræk. Du lærer at kunne identificere de forskellige typer af angst, og hvordan du skal håndtere lige præcis din type. Bogen indeholder en palet af værktøjer og guider dig til at kunne udforme din egen personlige strategi, så du kan slippe angsten og blive flyvende igen. Undersøgelser viser, at mere end hver femte lider af angst for at flyve, nogle i en sådan grad, at de aldrig nærmer sig en lufthavn. For andre er hver flyrejse forbundet med hjertebanken, angstanfald og ubehag lang tid før selve rejsen. Angst er kompliceret og lidelsesfuldt, men med den rette indsats kan man gøre sig fri af den begrænsende følelse. Ved at komme sin flyskræk til livs vil man opleve, hvordan man også på andre områder af livet vil føle en større frihed. Med en blanding af visualiseringsøvelser, adfærdsterapi, mindfulness og konkret viden om flysikkerhed bringer Du kan flyve den flyangste tættere på drømmen om at kunne tage sin næste flyrejse. Til arbejdet med bogen hører også en app med øvelser, der følger læseren fra dagene op til flyrejsen, og til man sidder i flyet. Om forfatterne Kristina Hermann er psykolog og har behandlet mennesker med traumer og angst siden år 2000. I dag har hun sin egen praksis i København, hvor hun blandt andet via terapi, kurser og workshops hjælper angstramte. Troels Hermann er uddannet pilot i USA. Siden 1997 har han været pilot for Thomas Cook Airlines, hvor han også underviser andre piloter. Han har erfaring med helt små fly såvel som jetfly og har 15.000 flyvetimer og 30 års erfaring bag sig. Sammen afholder Kristina og Troels Hermann kurset “Frihed til at flyve”, som hjælper folk med at overvinde flyskræk.
De fleste ønsker sig et kærligt, varmt og inspirerende forhold med deres partner, men det kan være svært at vide, hvordan man griber det an. Grib kærligheden giver læseren mulighed for at se situationen i et nyt lys, genfinde troen på en mulig forandring og opdage nye veje. Den viser, hvordan man kan integrere Imago-metoden i sin hverdag. Metoden handler forenklet sagt om at lytte til hinanden og lære hinanden at kende på et dybere plan.
Min første bog: ”Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle” udkom første gang i 2010 og er blevet en bestseller i flere lande.Siden har jeg lyttet til mange særligt sensitive og introverte i min psykoterapipraksis, og når jeg har holdt foredrag om emnet. De har fortalt mig om deres udfordringer, og jeg har rådgivet dem i, hvilke strategier der kan anvendes i forskellige situationer. Jeg har desuden også selv personligt som både introvert og særligt sensitiv gjort mig nye erfaringer, som jeg videregiver i denne bog.Bogen er skrevet til særligt sensitive og til introverte. Dens råd og anvisninger er desuden også meget anvendelige for mennesker, der midlertidigt eller af andre grunde er i en følsom situation fx på grund af stress, traumer eller udbrændthed.Første kapitel beskriver den introverte personlighedstype, det særligt sensitive karaktertræk og det kraftigt-reagerende temperament. De efterfølgende kapitler indeholder gode råd og konkrete forslag til, hvordan du kan sætte grænser, beskytte dig mod overstimulering, stå ved dig selv, nyde at være selskabelig på din egen måde og finde glæde og mening.I slutningen af bogen finder du to selvtests, hvor du kan få en idé om, hvor introvert eller sensitiv du er.Forfatteren er psykoterapeut MPF, cand. teol. og tidligere sognepræst. Læs mere på ilsesand.dkHent billeder i høj opløsning af bogforside og forfatter her: https://ilsesand.dk/til-pressen/Anmeldelse fra Introvert.dk, dansk blog for introverteIlse Sand trækker i bogen åbenhjertigt på sine egne erfaringer fra hverdagslivet som introvert, og hun giver intelligente og livskloge råd og tips til, hvordan du som introvert kan sætte grænser, beskytte dig mod overstimulering, og skabe mere mening og glæde i en støjende ekstrovert verden.Boget er skrevet i et letforståeligt sprog med mange illustrerende eksempler, som jeg let kan genkende mig selv i. I alt er det en bog præget af stor dybde, visdom og eftertænksomhed.Jeg kunne ikke læse bogen på én gang, men måtte tage mange pauser og dage til at reflektere over kapitlerne.Absolut den bedste guide for introverte med dansk udgangspunkt.
Svend Brinkmanns tre hvide bøger – Stå fast, Ståsteder, Gå glip – har været en meget stor succes. De tre bøger har været med til at ændre danskernes syn på selvudvikling og på, hvad der er vigtigt i livet. Bøgernes budskaber har vundet genklang hos mange forskellige slags mennesker. Og folk der aldrig har interesseret sig for filosofi eller eksistens har med de tre små bøger fået indblik i en ny verden – og genkendt sig i den.De tre bøger samles her for første gang i en flot indbundet udgave.
Kan psykedeliske stoffer være en måde at tænke anderledes om dødsangst, depression og alderdom på? Ja, kan de ændre vores syn på verden? Michael Pollan tager os på en gribende og fascinerende rejse fra genkomsten af psilocybin og LSD i psykiatrisk forskning og ud mod sindets horisonter og muligheder.Da LSD blev opdaget i 1940’erne, troede lægerne, de stod på tærsklen af en psykologisk revolution. De så overvældende resultater i behandlingen af lidelser som afhængighed og depression – og mulighed for at bruge de psykedeliske stoffer til at undersøge bevidsthedens mysterier. Men optimismen varede ikke ved. Da ungdomsoprøret rullede ind over USA i 1960’erne, blev de psykedeliske stoffer koblet til modkulturen og presset ud af universiteterne og politisk under jorden. I 40 år turde ingen tage forskningen op.Lige indtil et umage par – en Silicon Valley-ingeniør der bor i en skov og en højt estimeret, ranglet professor med hang til meditation – i 2006 fik godkendt et studie på det prestigefyldte universitet Johns Hopkins.I dag er en stille, men gennemgribende revolution i gang. Studier viser, at dødeligt syge kræftpatienter kan håndtere deres dødsangst efter at være guidet af en psykolog gennem en psilocybinoplevelse. USA’s og EU’s lægemiddelmyndigheder finansierer enorme studier i psykedeliske stoffer, fordi man håber, de kan afhjælpe den truende depressionsbølge, der er ved at slå ind over den vestlige verden. I London er det første center for psykedelisk forskning åbnet. Og på Rigshospitalet undersøger man effekterne på hjernen.I ‘Din foranderlige bevidsthed’ fortæller Michael Pollan på varm, uhelbredeligt nysgerrig og sober vis historien om de psykedeliske stoffer. Han beskriver, hvad der skete, da det første forskningskapitel blev fortrængt, og hvordan det andet folder sig ud lige nu. Han tager os på en rejse ind i en verden af psykologer, shamaner og svampejægere, der beretter om exceptionelle oplevelser med dyb og forandrende effekt. Kigger med i hjernescanneren, når forskerne viser, hvordan det netværk i hjernen, der er knyttet til vores selv, dæmpes. Og endelig prøver han (for første gang i en alder af næsten 60) stofferne selv.En rapport fra det, der meget vel kan være fremtiden for vores psykologi og vores forskning i bevidsthed.
Selected for USA Today's Best Books of 2023Selected as Editor's Pick in Amazon's Best Books of 2023 From psychotherapist Katherine Morgan Schafler, an invitation to every “recovering perfectionist” to challenge the way they look at perfectionism, and the way they look at themselves.We’ve been looking at perfectionism all wrong. As psychotherapist and former on-site therapist at Google Katherine Morgan Schafler argues in The Perfectionist's Guide to Losing Control, you don’t have to stop being a perfectionist to be healthy. For women who are sick of being given the generic advice to “find balance,” a new approach has arrived.Which of the five types of perfectionist are you? Classic, intense, Parisian, messy, or procrastinator? As you identify your unique perfectionist profile, you'll learn how to manage each form of perfectionism to work for you, not against you. Beyond managing it, you'll learn how to embrace and even enjoy your perfectionism. Yes, enjoy!Full of stories and brimming with humor, empathy, and depth, this book is a love letter to the ambitious, high achieving, full-of-life clients who filled the author’s private practice, and who changed her life. It’s a clarion call for all women to dare to want more without feeling greedy or ungrateful. Ultimately, this book will show you how to make the single greatest trade you’ll ever make in your life, which is to exchange superficial control for real power.
Lige som deres forgængere René Spitz, Margaret M. Mahler, John Bowlby og Daniel N. Stern bidrager denne bogs forfattere med vigtig nyfortolkning og omformulering af vores forståelse - både hvad angår udvikling af relationer, tilknytning, kognition og følelser. Forfatterne fremlægger modeller for psykoterapeutisk praksis, som muliggør en gradvis tilegnelse af mentaliseringsfærdigheder - også når det drejer sig om patienter, som har været massivt udsat for vold og omsorgssvigt. Bogen demonstrerer, at en aktiv og støttende terapeutisk holdning kan hjælpe patienter med at udvikle de evner til selv-refleksion, der er så nødvendige for at kunne navigere i den emotionelle, kognitive og gennemgribende sociale verden, vi lever i. Affektregulering, mentalisering og selvets udvikling har fået afgørende indflydelse på behandlingen af mange forskellige psykiske problemer, og er oplagt som referenceværk for både klinikere og forskere.
Forebyggelse er bedre end behandling – det er de fleste enige om. Men med eksplosionen i antallet af danskere, der allerede er ramt af stress, er det mest presserende spørgsmål i forhold til stress efterhånden: Hvad gør man, når man har fået stress? Hvordan bør medarbejder og arbejdsplads reagere for at bremse stressens negative påvirkning og få den stressramte medarbejder ordentligt tilbage igen – og siden forbygge, at medarbejderen får tilbagefald? TILBAGE EFTER STRESS bygger på lige dele forskning og erfaring med at coache stresssygemeldte. Den fortæller, hvorfor man bliver stresset, hvad der sker i kroppen, hvordan man kommer sig efter stress, og hvad man kan gøre for at forebygge stress. Den giver konkrete anvisninger på, hvordan man handler på det, der stresser en, opbygger sine ressourcer og i samarbejde med sin leder og arbejdsplads kommer godt tilbage til arbejdslivet igen uden tilbagefald. Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om, hvordan man overvinder og håndterer stress i arbejdslivet. Det gælder uanset, om man står midt i en stresssygemelding, er tilbage på arbejdet igen, eller leder henholdsvis arbejder sammen med stresssygemeldte medarbejdere. Om forfatteren: Rasmus Lund-Nielsen er erhvervspsykolog og klinisk psykolog og har i en årrække arbejdet som konsulent, terapeut og foredragsholder i forskellige sammenhænge, særligt med fokus på stressforebyggelse, ledelse og psykisk arbejdsmiljø.
BLIV HEL er en modig og rørende bog, som taler direkte til både behandlere og patienter. Til dem, der kæmper med sygdom og smerte, og dem, der vil hjælpe og hele. Begge parter indgår i den helende relation, som er omdrejningspunktet for denne bog. Med årtiers erfaring og et livslangt partnerskab med grundlæggeren af mindfulness, Jon Kabat-Zinn, viser professor i medicin og mindfulness-ekspert Saki Santorelli i denne bog, hvordan man gennem mindfulness kan lære at værdsætte det enestående potentiale, der findes i denne relation. I en smuk sammenvævning af prosa og poesi, hvor læseren føres med ind i patienternes, behandlernes og forfatterens egne erfaringer, giver bogen en dyb indsigt i, hvad det vil sige at tage del i den helende relation. Og dermed hvad det vil sige at blive hel som menneske. "Der er bund i denne bog. Den bygger ikke på teori, men på levet liv og erfaring med at integrere bevidst nærvær og hjertets evne til empatisk resonans ind i livet og hverdagen. Bogen skal ikke læses og begribes med intellektet alene, så vil alt for meget gå tabt. Saki Santorelli lægger igen og igen op til, at vi forholder os aktivt til det, han skriver. At vi lytter, mærker efter, reflekterer over og tester, om det har relevans for vores eget liv." - Jacob Piet i bogens danske forord "Der er sket store fremskridt, men der er fortsat langt at gå i rehumanisering af lægevidenskaben. Mit håb er, at denne bog vil bidrage til at styrke denne udvikling, og at bogen vil blive standardlæsning for alle medicinstuderende og sundhedsprofessionelle under uddannelse. - Jon Kabat-Zinn i bogens forord
En morgen i slutningen af august står Bjørn Hansen på Kongsberg Stastion og venter på sin søn. Han er netop blevet halvtreds, og det er fire år siden han forlod Turid Lammers, den kvinde som i sin tid var årsagen til at han forlod kone og barn og flyttede til Kongsberg for at følge "drømmen om stjålen lykke". Men heller ikke mødet med sønnen formår at fylde Bjørn Hansens tilværelse med det indhold han længes efter, og i protest mod livet undfanger han en plan der skal virkeliggjøre hans store Nej.Forord til "Elvte roman, bog atten" af Haruki Murakami.I "17. roman" møder vi Bjørn Hansen igen. Han er blevet pensionist og har for længst afsonet en fængselsdom for forsikringssvindel. Siden har han forsøgt at gå under jorden, og forblive der, i stilhed, så godt det nu lader sig gøre. Men så bestemmer han sig for at kontakte sønnen, som han ikke har set i femten år. Udgivelsen er en samlet udgave af de to første Bjørn Hansen-romaner, der på koncentreret og kompromisløs vis favner alle grundtemaerne i Dags Solstads mesterlige forfatterskab.Denne bog er oversat af Camilla Christensen, Kari Sønsthagen og Torben Weinreich.
Robert D. Hares verdenskendte klassiker om psykopaterne iblandt os foreligger nu endelig på dansk! Psykopater fylder i fængslerne og i voldsstatistikerne, men de er ikke alle kriminelle. Mange ‘nøjes’ med at forpeste livet for deres partnere, kolleger og øvrige omgivelser med manipulation, bedrag, trusler og et oppustet ego. Ofrene står tilbage med spørgsmålet: Hvem er disse mennesker? Robert D. Hare bruger eksempler fra 25 års arbejde og forskning i psykopati til at besvare dette spørgsmål. Han henter desuden beskrivelser fra både fiktionens kendte psykopater og virkelighedens mest spektakulære sager om bl.a. mordere og seriemordere som Ted Bundy og John Wayne Gacy til at give et billede af, hvad der driver folk med denne skræmmende personlighedsforstyrrelse. Fælles for dem er, at de er selvoptagede, hensynsløse, uden empati og ikke mindst – at de ligner dig og mig. Efter sig trækker de et spor af vold, fortvivlelse, knuste hjerter og tømte bankkonti. De er ikke sindssyge, men er fuldt ud klar over konsekvenserne af deres handlinger og kan sagtens kende forskel på rigtigt og forkert – deer bare ligeglade. De er selvoptagede og skruppelløse til fingerspidserne og kan ikke at tage sig af andres følelser. Det mest skræmmende er måske, at de for det intetanende offer ofte virker helt normale. Kan de kureres? Hvad er faresignalerne? Hvordan opstår psykopati? Hvordan slipper man ud af psykopatens kløer? Robert D. Hare giveri bogen råd til forældre, partnere og andre, der må sande, at de lever sammen med et menneske uden samvittighed. Bogen er en grundbog og en klassiker på sit felt og henvender sig tilpårørende og fagfolk. Den kan også læses af andre med bred interessefor psykopati og krimi.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.