Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Politiske styreformer: totalitarisme og diktatur

Her finder du spændende bøger om Politiske styreformer: totalitarisme og diktatur. Nedenfor er et flot udvalg af over 54 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Adolf Hitler Mein Kampf i dansk oversættelse
  af Adolf Hitler
  338,95 kr.

  NY OG OPDATERET 2022 UDGAVE Adolf Hitlers selvbiografiske manifest Mein Kampf - her i en opdateret dansk udgave under titlen Min Kamp, er et af de væsentligste dokumenter til at forstå personen og skabelsen af det tredje riges rædselsregime. Formålet med bogen var at fastlægge udviklingen og målsætningen for det Nationale Socialistiske parti, som bliver en realitet i 1925. Adolf Hitler blev født den 20. april 1889 i Østrig, flytter til München og deltager i 1. verdenskrig på tysk side. Herefter går han aktivt ind i politik og leder bl.a. et mislykket kupforsøg i München i 1923. Som følge heraf fængsles Hitler i 1923 - i fængslet skriver han bogen "Min Kamp / Mein Kampf". Bogen første bind giver læseren et indblik i Hitlers barndom, opvækst og kunstnerdrømme, hans tid i Wien og hans oplevelser under og efter 1. verdenskrig. Andet bind er en politisk proklamation om hans idéer om staten, racer og nationen. Hans beretning dækker over hans omvæltning af Det tyske arbejderparti, samt hans synspunkter om jøder og politiske bevægelser. I bogen slutning viser han sine visioner om fremtidens Tyskland. "Min kamp/Mein Kampf" indeholder begge bind af værket. Værket bidrager til læserens historiske forståelse for hvordan Hitler tænkte, hans evner til at forføre en hel nation - ligesom den giver et indblik i hans politiske skarpsind. Hitlers bog har en mission ud over tid og sted og bidrager til fordybelse og agtpågivenhed.

 • af Sune de Souza Schmidt-Madsen
  139,95 - 923,96 kr.

  I Kannibalens lov følger vi en ung dansker, som efter sine forældres død beslutter sig for at rejse til Brasilien. Hans fars ungdomsven, forretningsmanden Viktor Holbrandt, er blevet en indflydelsesrig og magtfuld spiller i det brasilianske samfund, og fortælleren søger tjeneste i hans virksomhed SPARTA. Gradvis kommer fortælleren dybere og dybere ind bag facaden på militærdiktaturet, og da det endelig går op for ham, hvem det er, han selv arbejder for, må han træffe et skæbnesvangert valg.

 • af Ilija Trojanow
  222,95 kr.

  Konstantin er en modstandskæmper, som allerede i skoleårene kom i det bulgarske statspolitis søgelys, og som ikke kan undslippe sin skæbne for evigt. I 1953 sprang han et mindesmærke for Stalin i luften, og nu trues han med straffelejr. Metodi er officer i statspolitiet, en opportunist der først og fremmest er loyal over for sin egen karriere – en systemets mand. ”Forhørets Michelangelo” kalder de ham. Hen over et halvt århundrede har de to udkæmpet en kamp på liv og død.Det er en historie, der tillader Trojanow at fortælle noget mere universelt, et panorama over tiderne. Han har siden halvfemserne interviewet øjenvidner til diktaturet, og med udgangspunkt i dette kæmpe, autentiske materiale har han skabt en gribende skæbnefortælling om menneskeværd og fornedrelse. Det er halvtreds års historie i skyggen, fra 2. verdenskrig til murens fald. Det er barsk men bevægende erindringskunst.Ilija Trojanow blev født i 1965 i Bulgarien, men forlod i en meget tidlig alder landet sammen med sin familie og bosatte sig i Tyskland. Sidenhen har han boet en årrække i Kenya, som han også har skrevet bøger om. Nu om dage bor han i Wien. Han har modtaget såvel Leipziger Buchmesse-prisen som Adelbert von Chamisso-prisen. Magt og modstand er hans fjerde roman, den tredje på dansk. Tidligere er udkommet Verdenssamleren (2011) og Isbrud (2012), samt det lange essay Det overflødige menneske (2014).

 • af Liliana Lazar
  174,95 - 213,95 kr.

  Victor bor sammen med sin familie i det østlige Rumænien. Alle ved, at Victors far er brutal og voldelig over for især Victor og moren. En dag har Victor fået nok og dræber faren. Moren og søsteren skjuler ham. Da moren dør, forværres situationen. Bogen giver indblik i Rumæniens historie under Ceausescus rædselsregime og tiden efter hans fald i 1989.

 • af Christian F. Rostbøll
  149,95 kr.

  Hannah Arendt (1906-1975) er en af de få store politiske teoretikere, som forsvarer politikkens værdighed. Hvor andre filosoffer har forsøgt at skrive sig væk fra det politiske og reducerer politik til moral, økonomi eller velfærd, så skriver Arendt sig ind i politikken for at forstå dens egenart. Det moderne menneskes tab af en politisk eksistens er det centrale problem, som Arendts værker forsøger at forstå.Arendts interesse for politisk handling er et resultat af hendes personlige erfaring med nazismen som tyskfødt jøde og hendes studier af den nye totalitære styreform i Hitlers Tredje Rige og Stalins Sovjetunionen. Efter en studie af nazisten Adolf Eichmann bliver Arendt interesseret i tænkningens betydning i relation til, hvad hun kaldte ’ondskabens banalitet’.I denne bog bliver læseren introduceret til Arendts politikbegreb samt hendes analyser af revolutionære perioder, totalitarisme og ondskab.IndholdsoversigtRedaktionelt forord v/ Peter NedergaardKapitel 1. Hannah Arendts livKapitel 2. Rehabiliteringen af politikkens egenart og værdighedKapitel 3. Platons betydning: Vita contemplativa og vita activaKapitel 4. Arbejde, fremstilling og handlingKapitel 5. Revolution, frihed og magtKapitel 6. Totalitarismen og dens oprindelseKapitel 7. Ondskabens banalitetKapitel 8. Politik og moral: Den gode medborger og det gode menneskeKapitel 9. Arendts arvtagereKapitel 10. Arendts relevans for nutidens politikKapitel 11. 'Ideologi og terror: En ny form form for styre'Kapitel 12. 'Menneskets vilkår' - uddragLitteratur

 • af John Sweeney
  95,95 - 168,95 kr.

 • af Sergei Guriev
  134,95 - 259,95 kr.

  How a new breed of dictators holds power by manipulating information and faking democracyHitler, Stalin, and Mao ruled through violence, fear, and ideology. But in recent decades a new breed of media-savvy strongmen has been redesigning authoritarian rule for a more sophisticated, globally connected world. In place of overt, mass repression, rulers such as Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, and Viktor Orban control their citizens by distorting information and simulating democratic procedures. Like spin doctors in democracies, they spin the news to engineer support. Uncovering this new brand of authoritarianism, Sergei Guriev and Daniel Treisman explain the rise of such "e;spin dictators,"e; describing how they emerge and operate, the new threats they pose, and how democracies should respond.Spin Dictators traces how leaders such as Singapore's Lee Kuan Yew and Peru's Alberto Fujimori pioneered less violent, more covert, and more effective methods of monopolizing power. They cultivated an image of competence, concealed censorship, and used democratic institutions to undermine democracy, all while increasing international engagement for financial and reputational benefits. The book reveals why most of today's authoritarians are spin dictators-and how they differ from the remaining "e;fear dictators"e; such as Kim Jong-un and Bashar al-Assad, as well as from masters of high-tech repression like Xi Jinping.Offering incisive portraits of today's authoritarian leaders, Spin Dictators explains some of the great political puzzles of our time-from how dictators can survive in an age of growing modernity to the disturbing convergence and mutual sympathy between dictators and populists like Donald Trump.

 • af Eduardo Galeano
  135,95 kr.

  ... Der er megen råddenskab, som skal druknes på havets bund under genopbygningen af Latinamerika. De udplyndrede, de ydmygede, de fordømte er dem, der skal løse denne opgave. Det latinamerikanske problem er frem for noget et socialt problem. For at Latinamerika kan fødes på ny, må man begynde med at styrte dets herskere, land for land. Tiden til oprør og ændringer er nær. Der er dem, som tror, at skæbnen hviler i gudernes skød, men sandheden er, at den som en brændende udfordring arbejder i menneskets bevidsthed... Eduardo Galeano (1940 – 2015) regnes som en af Latinamerikas store forfattere og venstrefløjsprofiler. Især kendt for Latinamerikas Åreladning og trilogien: Ildens erindring. Latinamerika Åreladning blev udgivet i 1971. Bogen læses stadig for sin analyse af den globale ulighed – og sit blomstrende sprog. Bogen er historien om Amerika fra den europæiske erobring til det nutidige Latinamerika, og beskriver virkningerne af Europa og senere USA’s økonomiske udnyttelse og politiske dominans over regionen.

 • - Fra Sovjetunionens fald til Putin og krigen i Ukraine
  af Poul Funder Larsen
  116,95 - 232,95 kr.

  Tag med på en rejse fra Sovjetimperiets sidste dage, over det nye Ruslands fødsel, til den demokratiske genrejsning i 1990’erne. Dengang var landet omgærdet af så mange store forhåbninger, som dog hurtigt blev erstattet af en militaristisk og imperialistisk dagsorden, der udmøntede sig i en hævnlyst, som med årene er blevet selve drivkraften for Vladimir Putin.Med fokus på en broget skare af personligheder går bogen bag kulisserne i det politiske liv i Moskva, i Ruslands store virksomheder, i militæret og den hemmelige tjeneste, blandt mediefolk og spindoktorer.  Centralt står spørgsmålet: Hvordan kunne det ske? Hvordan kunne et land, der med flyvende faner bevægede sig væk fra statsdiktat og stormagtsekspansionisme, havne i en situation, der på mange punkter er værre og mere udsigtsløs end dengang? Mange faktorer spiller ind – historiske, socialpsykologiske, kommercielle, menneskelige. Det er denne komplekse, historiske udvikling bogen beskriver i en række skæbnefortællinger, der til sammen udgør den store historie om det moderne Ruslands vej mod katastrofen.

 • - Generation Z og generalerne
  af Eva-Marie Møller
  94,95 - 174,95 kr.

  Forord af Martin Lidegaard: Myanmar – verdens spejlMyanmars historie og skæbne har altid fascineret, både da landet hed Burma og i nyere tid.Men hvorfor nu det? Hvad kommer dette fjerne land i Asien egentlig os ved? Hvad skulle der være af særlig interesse dér?Det er som om landets spektakulært smukke natur og værdige befolkning altid har vakt særlige følelser. Følelser som håb, solidaritet og drømme for og med den hårdt prøvede befolkning. Ligesom Aung San Suu Kyis indædte kamp, kortvarige triumf og tragiske fald har ætset sig ind i vores bevidsthed.Men hvorfor? Myanmars nyere historie har været tragedie på tragedie med brutal undertrykkelse, udbredt fattigdom og interne konflikter – men derved adskiller det sig jo desværre ikke fra mange andre udsatte steder i verden.Måske er forklaringen, at Myanmar på mange måder er et spejl på den udvikling, som hele verden gennemgår lige nu. Når vi følger Myanmar, forstår vi den virkelighed, der er vores. Landet er en prisme på vor tidsalder:Det gælder den hastige befolkningsvækst med stadig større generationer af unge mennesker, der har svært ved at finde arbejde og mening i et land, der er præget af fattigdom, ulighed, nepotisme og korruption – og hårdt ramt af klimaforandringer. Myanmar er dermed et billede på verdens vedvarende og ufattelige vækst, der stadig er alt andet end bæredygtig, hverken socialt, økonomisk eller miljømæssigt.Det gælder de etniske minoriteter, der i deres indbyrdes konflikter og gensidige foragt gør sig til parodier på sig selv, og som desværre også er et kendetegn ved vor tid. Hvor talrige er ikke de lande i verden, hvor befolkningen har mere travlt med at distancere sig fra hinanden på baggrund af race, religion eller etnicitet – end at stå sammen om at udvikle deres nation til glæde for alle? Myanmar er måske et ekstremt eksempel, men vi genkender alle fænomenet.Det gælder demokratiets skrøbelighed og fald, der ikke bare gør sig gældende lige nu i Myanmar, men også er et foruroligende grundvilkår for hele verden, hvor både demokrati og grundlæggende menneskerettigheder år for år får stadig mere trange kår.Og det gælder de vestlige og liberale demokratiers magtesløshed over for denne udvikling. Som Eva-Marie Møller beskriver med ubærlig ærlighed i denne bog, er handlemulighederne få og begrænsede i rækkevidde. Da ingen vestlige lande – af forståelige årsager – har appetit på at involvere sig militært, er den eneste reelle mulighed pres med økonomiske sanktioner. De er til gengæld et tveægget sværd, fordi de også rammer den hårdt prøvede befolkning, mens den militære elite som regel har forbindelserne til at sno sig ud af repressalierne. Dertil kommer, at ingen sanktioner bider, hvis ikke de omkringliggende lande, ikke mindst Kina, også tager del i dem, hvad de sjældent gør. Dermed fører forsøget på at møde uretfærdigheden med magt ofte til det modsatte: At omverdenens magtesløshed bliver udstillet.Og hvor mange regimer i verden oplever vi ikke dét med lige nu? Ingen nævnt, ingen glemt.Men Myanmar er også spejlet på det håb, der stadig eksisterer – både for landet selv og for verden. For netop de unge generationer insisterer på deres egen fremtid. De forstår de nye sociale medier, og de har set og oplevet både de demokratiske farer og de demokratiske muligheder, som de repræsenterer. De mestrer de nye medier langt bedre og med en legende lethed, der sætter både Myanmars forbenede generaler og alverdens diktatorer skakmat. At de nye teknologier netop altid kan udnyttes til både ondskab og i det godes tjeneste, ser vi nærmest dagligt på billederne fra Myanmar.For den unge generation i Myanmar vil ikke bare have arbejde og mad på bordet. De vil også have demokrati og medbestemmelse i forhold til deres egen fremtid – ligesom alle verdens unge vil. De vil have styr på klimaet; de vil have håb; de vil kunne drømme om at blive popstar – eller gademusikant; få en familie og leve i fred.Og det er den drøm, der udgør sprækkerne i undertrykkelsens betonmure. Det er her, de undertrykte henter energien – og giver den til alle os andre.Og det er derfor, at Eva-Marie Møller i denne bog ikke bare fortæller en fængslende historie om et fascinerende land. Hun sætter også et spejl op foran os selv, så vi ser alle de problemer, dilemmaer, valg og muligheder, som du og jeg – ja, alle moderne mennesker – står med lige nu i den verden, der er vores.Myanmar er verdens spejl.Martin Lidegaard, formand for Udenrigspolitisk Nævn, MF

 • af Lauren Young
  148,95 - 218,95 kr.

 • af Alan E. (University of Vermont) Steinweis
  280,95 - 856,95 kr.

 • af Yang (University of California Su
  280,95 - 856,95 kr.

 • af Monica Macias
  144,95 kr.

 • af Charles Dunst
  168,95 - 248,95 kr.

 • af W. E. Gutman
  242,95 kr.

 • af Oliver Rathkolb & Florian Kührer-Wielach
  415,95 kr.

  This special issue of the Journal "zeitgeschichte" presents the results of the doctoral theses written within the framework of the Doctoral College European Historical Dictatorship and Transformation Research (2009-2012) as selected scholarly essays. The contributions are devoted to authoritarian regimes of the 20th century in Austria, Belarus, Greece, Hungary, Italy, Latvia, Lithuania, Poland, Portugal, Romania, Spain, and the Soviet Union. Using various methods from the humanities and social sciences, different aspects of mainly "small" dictatorships are examined: conditions of emergence, structures, continuities, as well as preceding and subsequent processes of political and social transformation.Das vorliegende Sonderheft der Zeitschrift »zeitgeschichte« stellt die Ergebnisse der im Rahmen des Initiativkollegs (IK) Europäische historische Diktatur- und Transformationsforschung (2009-2012) verfassten Promotionsarbeiten in Form ausgewählter wissenschaftlicher Essays vor. Die Beiträge widmen sich autoritären Regimes des 20. Jahrhunderts in Belarus, Griechenland, Italien, Lettland, Litauen, Österreich, Polen, Portugal, Rumänien, Spanien, Ungarn und der Sowjetunion. Mittels verschiedener geistes- und sozialwissenschaftlicher Methoden werden unterschiedliche Aspekte vor allem »kleiner« Diktaturen untersucht: Entstehungsbedingungen, Strukturen, Kontinuitäten sowie vor- und nachgelagerte Prozesse politischer und gesellschaftlicher Transformation.

 • af Lisa Pine
  286,95 - 974,95 kr.

 • af Stephen M. Norris, Eugene M. Avrutin & Gulnaz Sharafutdinova
  146,95 - 515,95 kr.

 • af George Curletto
  958,95 kr.

 • af Paul Einzig
  467,95 kr.

 • af G. K. Chesterton
  207,95 kr.

 • af G. K. Chesterton
  142,95 kr.

 • af Lauren Young
  154,95 kr.

 • af Madeleine Albright
  107,95 kr.

  A personal and urgent examination of Fascism in the twentieth century and how its legacy shapes today's world, written by one of America's most admired public servants, the first woman to serve as U.S. secretary of state.A Fascist, observes Madeleine Albright, ?is someone who claims to speak for a whole nation or group, is utterly unconcerned with the rights of others, and is willing to use violence and whatever other means are necessary to achieve the goals he or she might have.?The twentieth century was defined by the clash between democracy and Fascism, a struggle that created uncertainty about the survival of human freedom and left millions of innocent people dead. Given the horrors of that experience, one might expect the world to reject the spiritual successors to Hitler and Mussolini should they arise in our era. In Fascism: A Warning, Madeleine Albright draws on her own experiences as a child in war-torn Europe and her distinguished career as a diplomat to question that very assumption.Fascism, as Albright shows, not only endured through the course of the twentieth century, but now presents a more virulent threat to international peace and justice than at any time since the end of World War II. The momentum toward democracy that swept the world when the Berlin Wall fell has gone into reverse. The United States, which has historically championed the free world, is led by a president who exacerbates popular divisions and heaps scorn on democratic institutions. In many countries, economic, technological, and cultural factors are weakening the political center and empowering the extremes of right and left. Contemporary leaders such as Vladimir Putin and Kim Jong-un are employing many of the same tactics used by Fascists in the 1920s and '30s.Fascism: A Warning is a book for our times that is relevant to all times. Written with wisdom by someone who has not only studied history but helped to shape it, this call to arms teaches us the lessons we must understand and the questions we must answer if we are to save ourselves from repeating the tragic errors of the past.

 • af Robert Elsie & Blendi Fevziu
  182,95 kr.

 • af Nona Fernández
  244,95 kr.

  "Bogen giver en klump i halsen og er næsten umulig at lægge fra sig" - Berlingske"Bør blive en klassiker" – El País"Vildt innovativ" – The New York TimesChile, 1984, Pinochet-diktaturet. Et medlem af det hemmelige politi opsøger en journalist og siger: "Jeg vil fortælle dig om ting jeg har gjort." Det bliver begyndelsen på et 30-årigt kald som vidne og et liv på flugt.Fortælleren i Nona Fernández' fascinerende og skræmmende roman er barn, da hun første gang ser denne mands ansigt under overskriften 'Jeg torturerede'. Som voksen, som en slags efterretningsagent fra fremtiden, trækker fortælleren sin læser gennem en portal ind til steder, arkiverne ikke kan nå. Ind i historiens skumle twilight zone.En doku-litterær roman om nakkeskud og afklippede fingre, ravne og rotter og en ungdom med brosten i hænderne, tændte lys på fortovet og billeder af savnede fædre og sønner trykket mod brystet. Romanen blev i 2021 shortlisted til den amerikanske National Book Award for Translated Literature og er solgt til 14 sprog.

 • af Déborah Cohen
  166,95 kr.

  NEW YORK TIMES EDITORS’ CHOICE • A prize-winning historian’s “effervescent” (The New Yorker) account of a close-knit band of wildly famous American reporters who, in the run-up to World War II, took on dictators and rewrote the rules of modern journalism“High-speed, four-lane storytelling . . . Cohen’s all-action narrative bursts with colour and incident.”—Financial Times SHORTLISTED FOR THE PROSE AWARD AND THE MARK LYNTON HISTORY PRIZE • ONE OF THE BEST BOOKS OF THE YEAR: The New Yorker, Vanity Fair, NPR, BookPage, BooklistThey were an astonishing group: glamorous, gutsy, and irreverent to the bone. As cub reporters in the 1920s, they roamed across a war-ravaged world, sometimes perched atop mules on wooden saddles, sometimes gliding through countries in the splendor of a first-class sleeper car. While empires collapsed and fledgling democracies faltered, they chased deposed empresses, international financiers, and Balkan gun-runners, and then knocked back doubles late into the night. Last Call at the Hotel Imperial is the extraordinary story of John Gunther, H. R. Knickerbocker, Vincent Sheean, and Dorothy Thompson. In those tumultuous years, they landed exclusive interviews with Hitler and Mussolini, Nehru and Gandhi, and helped shape what Americans knew about the world. Alongside these backstage glimpses into the halls of power, they left another equally incredible set of records. Living in the heady afterglow of Freud, they subjected themselves to frank, critical scrutiny and argued about love, war, sex, death, and everything in between.Plunged into successive global crises, Gunther, Knickerbocker, Sheean, and Thompson could no longer separate themselves from the turmoil that surrounded them. To tell that story, they broke long-standing taboos. From their circle came not just the first modern account of illness in Gunther’s Death Be Not Proud—a memoir about his son’s death from cancer—but the first no-holds-barred chronicle of a marriage: Sheean’s Dorothy and Red, about Thompson’s fractious relationship with Sinclair Lewis. Told with the immediacy of a conversation overheard, this revelatory book captures how the global upheavals of the twentieth century felt up close.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.